Hledám marně nějakou ucelenější fotografickou publikaci zřícenin v Česku v období do 50-60 tých let. To jest černobílé/ tónované/sepia/ provedení! V barvě a "roztříštěně" je toho docela dost. Můžete mne prosím nějak nasměrovat? Když budu mít název publikace a autora tak antikvariáty nebo aukro mohou být cesta. Michal
Zříceniny/ hrady
Publikováno 14 leden 2024 - 13:28:26
Publikováno 14 leden 2024 - 15:18:58
https://www.digitaln...fa-000d606f5dc6
Publikováno 14 leden 2024 - 16:03:43
Milí kamarádi, já jsem si dal tu práci a celého Augusta Sedláčka -všechny díly mám v PDF, nejsou tam fotografie ale překrásné rytiny, kvůli kterým jsem to stahoval z NUSL, bylo to možné jen po 50 stranách, takže každá kniha je rozkouskovaná na několik PDF, jsou ale popsané, je to krásné prohlížení, několik dnní práce.,kdo to chce na DVD? SZ
Publikováno 14 leden 2024 - 16:28:43
Jsou tady klasická díla. Buď 7 svazků hradů a tvrzí od F.A. Hebera, které vyšly někdy před 10 lety v reedici, ty jsou doprovázené rytinami, protože zachycují realitu poloviny 19. století. A pak monumentální klasika Augusta Sedláčka Hrady, zámky a tvrze Království českého, kde už jsou, myslím, fotografie. (viz odkaz). K sehnání to ale rozhodně není, nebo jen s velikými náklady a štěstím.
https://www.digitaln...fa-000d606f5dc6
To jsem si víc jak před dvaceti lety půjčoval z knihovny v Havlíčkově Brodě.Byla to ta druhá knihovna co je v parku.Možná už tam není a sjednotili to.
Publikováno 14 leden 2024 - 18:02:46
Ivane posílám osobku. Tu klasiku 7 dílnou máme. Měl jsem na mysli něco jako Plicka a jeho Praha.... takové to trochu"Sudkovské" pojetí krajiny se zříceninou, trochu nálady, romantismu,nejenom čistý dokument! Ty rytiny tomu budou asi nejblíže!
Publikováno 14 leden 2024 - 18:50:18
Publikováno 14 leden 2024 - 20:33:18
Dominance v kraji, trocha temnoty a zmaru. Neposílejte mne na hřbitov, tam až později.
Publikováno 16 leden 2024 - 10:41:10
Kromě zmíněných (Reich, Plicka, Sudek...) také ještě Josef Ptáček - Země krásná?
Publikováno 16 leden 2024 - 11:28:46
Na těch zříceninách se toho za desítky let moc nezmění, to jsou spíš změny na jejich okolí. Takže trochu starší publikace by třeba také zaujala.
Není to ucelené o hradech a zříceninách, ale najde se jich tam také docela dost - LETEM ČESKÝM SVĚTEM (1899).
Publikováno 16 leden 2024 - 14:26:50
Když už jsme u zřícenin a hradů tak to trochu otočím.Z hradu Orlík u Humpolce filmový festival a dějiny filmu.Letos by měl být taky termín jsem nenašel.
Přiložený soubor (y)
Publikováno 16 leden 2024 - 14:41:10
Jsem dědeček/5 vnoučat/ na částečný úvazek.Je třeba dát vnoučatům to co jsem dal synům. Spaní pod širákem, ohníčky,čtení pohádek a pověstí.Nejlépe strašidelné ve starých zříceninách! Ukázat jim krásy naší zemičky a přitom si i pofotit. Babičky mají na starosti kultivovanější část, divadla, muzea, koupaliště... Kluci si dodnes pamatují kdejakou zříceninu právě přes prožitky s nímy spojené: Tenkrá jsem moc zříceniny nefotil, mám co dohánět! Budu se stěhovat na sever Čech, tak se zaměřím právě na tuto oblast. Rozumná dojezdová vzdálenost!
Publikováno 16 leden 2024 - 16:43:38
Ano, znám a čerpám z něho. Rád porovnávám současnost/někdy dostavěnou/ s obrazy, pohlednicemi staršího data.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních