Zdravím,
Nedávno jsem pushoval fomapan 400 na 3200. Když jsem se předem díval na výsledky na googlu, myslel jsem si že to pujde, ale ted jsem četl že je problém vyvolat fomu 400 pushlou na 1600. Pujde mi to vyvolat ve Fomadonu R09 1:50? Jestli ano, tak kolik minut?
Předem díky za odpověd.
otázkou je, zda "pushoval" znamená podexponoval -3ev a nyní hledám řešení, nebo jestli už máš nějaké výsledky s vlastními zkušenostmi
je li to první případ, aby se dalo spolehnout na výsledek, musel bys použít stejný způsob měření expozice, jako lidé z různých ukázek na sítí
např. v místnosti se vyhlédne nějaká střední hladina osvětlení a tam změří dopadající světlo - a těmi hodnotami se pracuje v celé místnosti (já jsem třeba měříval odražené světlo od dlaně a přidal nějakou korekci)
následně vlivem zdrojů světel, stínů, stěn apod. to někdy vyjde blíž k lepšímu - krytější, jindy horší, ale plus mínus dostaneš dobrý a opakovatelný výsledek
jestli někdo vystaví skeny fomy 400 vyvolané na 3200, tak to nemá moc velkou hodnotu, dokud to sám nevyzkoušíš - nezměříš, nevyvoláš a neprohlédneš svůj výsledek, nicméně se nalezené ukázky dají použít, jako vodítko, ale je to padesát na padesát, že z toho nic moc nevyleze
jinak dnes je to drahá sranda, ale trix 400 na 1600 bez problému s nějakým doporučeným návodem z krabičky u fomy 400 bych to tak nadějně neviděl