Dobrý den, prosím o informaci, k čemu slouží indikátor pod "pacičkou" na natahováním filmu u Pentax ME super? Jsou na něm dva oranžové proužky. Děkuji moc.
Pentax ME super
Publikováno 3 listopad 2024 - 13:04:44
Publikováno 3 listopad 2024 - 15:09:58
Dobrý den, prosím o informaci, k čemu slouží indikátor pod "pacičkou" na natahováním filmu u Pentax ME super? Jsou na něm dva oranžové proužky. Děkuji moc.
Mělo by to být vyresetování počítadla nafocených políček po otevření dvířek Šel jsem se na to schválně podívat..
Publikováno 5 listopad 2024 - 11:52:20
Je to indikátor navíjania filmu - prúžky sa budú hýbať, keď sa film správne navíja na špulku (tzn. že z nej nevyskočil pri zatváraní vrátok). Tiež to je spôsob, akým zistiť že sa film už kompletne navinul do kazety pri prevíjaní.
Publikováno 5 listopad 2024 - 13:43:00
Děkuji za odpovědi, ačkoliv moc moudrá z nich nejsem. Budu předpokládat, že to není zas tak důležitá věc- to že se film navinul zpátky do kazety poznám i bez toho a s tím resetování jsem to moc nepochopila. Mám ten foťák už nějakou dobu a nikdy jsem nepřišla na to, k čemu to slouží M
Publikováno 5 listopad 2024 - 15:16:58
Může se stát, že do aparátu založíte film, pak fotíte, fotíte a ani při 40. snímku ještě furt není konec, načež aparát otevřete a zjistíte, že začátek filmu se vysmekl z navíjecí cívky. Tohleto okénko indikuje, že se v aparátu posouvá film a to dopředu a i zpět do kazety, čímž máte kontrolu, abyste si konec resp. začátek filmu nevtáhla až do té kazety
Publikováno Včera, 09:00:26
Tak tohle dává smysl. Ještě se mi to nestalo, ale co není může být:) Děkuji moc za odpovědi.
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 3 návštěvníků, 0 anonymních