Přejít na obsah

Fotka

Pentax ME super

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6 odpovědí na toto téma

#1 Marie

Marie

Nováček

• Předplatitel
  • 3 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 3 listopad 2024 - 13:04:44

Dobrý den, prosím o informaci, k čemu slouží indikátor pod "pacičkou" na natahováním filmu u Pentax ME super? Jsou na něm dva oranžové proužky. Děkuji moc.

• 0

#2 pignon

pignon

Nováček

• Předplatitel
  • 466 příspěvků(y)
Reputace: 41

Publikováno 3 listopad 2024 - 13:13:04

https://www.camerama...ax_me_super.pdf

str.27
  • 0

#3 resolut

resolut

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 986 příspěvků(y)
Reputace: 406

Publikováno 3 listopad 2024 - 15:09:58

Dobrý den, prosím o informaci, k čemu slouží indikátor pod "pacičkou" na natahováním filmu u Pentax ME super? Jsou na něm dva oranžové proužky. Děkuji moc.

Mělo by to být vyresetování počítadla nafocených políček po otevření dvířek ;) Šel jsem se na to schválně podívat..

• 0

#4 Halka

Halka

Nováček

• Předplatitel
  • 224 příspěvků(y)
  • LocationDevínska Nová Ves
Reputace: 70

Publikováno 5 listopad 2024 - 11:52:20

Je to indikátor navíjania filmu - prúžky sa budú hýbať, keď sa film správne navíja na špulku (tzn. že z nej nevyskočil pri zatváraní vrátok). Tiež to je spôsob, akým zistiť že sa film už kompletne navinul do kazety pri prevíjaní.

• 2

#5 Marie

Marie

Nováček

• Předplatitel
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 5 listopad 2024 - 13:43:00

Děkuji za odpovědi, ačkoliv moc moudrá z nich nejsem. Budu předpokládat, že to není zas tak důležitá věc- to že se film navinul zpátky do kazety poznám i bez toho a s tím resetování jsem to moc nepochopila. Mám ten foťák už nějakou dobu a nikdy jsem nepřišla na to, k čemu to slouží:)  M

• 0

#6 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 096 příspěvků(y)
Reputace: 345

Publikováno 5 listopad 2024 - 15:16:58

Může se stát, že do aparátu založíte film, pak fotíte, fotíte a ani při 40. snímku ještě furt není konec, načež aparát otevřete a zjistíte, že začátek filmu se vysmekl z navíjecí cívky. Tohleto okénko indikuje, že se v aparátu posouvá film a to dopředu a i zpět do kazety, čímž máte kontrolu, abyste si konec resp. začátek filmu nevtáhla až do té kazety

• 1

#7 Marie

Marie

Nováček

• Předplatitel
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 09:00:26

Tak tohle dává smysl. Ještě se mi to nestalo, ale co není může být:) Děkuji moc za odpovědi.

• 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních