Přejít na obsah

Fotka

Těsnění fotoaparátu

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
4 odpovědí na toto téma

#1 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 24 listopad 2024 - 20:21:46

občas čtu, že někdo řeší těsnění dvířek, větší komory apod. a to mi připomíná technické pěny se samolepkou, nebo bez ní - můj obor

pěny můžou být různě vysoké (tak od 1 mm), různé tvrdosti, jdou řezat ručně, laserem, svařovat k sobě teplem (ohřejete plíšek - nahřejete dosedací plošky a spojíte - drží ihned - jako ppr trubky například)

použitelná nejmenší šířka takového pásku - těžko říct - s trochou trpělivosti se skalpelem i 1,5 mm

také je možno uříznout 2 mm a tahem ztenčit a zároveň lepit - vyzkoušet 

nehodí se asi na všechno těsnění kolem fotografických přístrojů, ale kdyby někdo potřeboval, tak soukromou zprávou, nebo mailem, pěny jsou poddajné, rády se vymačknou dle potřeby a drží dlouho

Přiložený soubor  tesneni_lepici.jpg   161,58K   3 Počet stažení

pochopitelně takové kousky pár dm čtverečných jsou za poštovné, nebo hašlerku, záleží na předání

• 8

#2 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 25 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 26 listopad 2024 - 11:26:48

Zdravím, nabídku najisto využiji a zdarma to být nemusí, už jsem měl v plánu podobné těsnění objednat ze zahraničí. Zjistím potřebnou výšku (pro Kiev-88) a ozvu se soukromě.

• 0

#3 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 26 listopad 2024 - 17:39:19

klidně napiš adresu, můžu poslat vzorky 1-3 mm, něco jsem připravil, než jsem dal to oznámení

s tak tenkými materiály běžně nepracujeme, ale mám na to postup - prostě to sjedu frézou na plochu  a výšku těsnění mám podle zadání od 1 mm

jinak obecně kdybych chtěl znát výšku těsnění, tak do štěrbiny dám materiál, co se může zmačknout

zavřu víko, počkám, vyndám, dívám se a měřím v místě stisku-deformace kolik to vychází

kousek připočtu a mám tu výšku těsnění plus mínus

jediný co hrozí je příliš vysoké těsnění a opakování s těsněním slabším - odlepování - to by po chvilce mělo jít dobře, jinak ta samolepka drží velmi na většině materiálů a po delší době už pěnu odtrhneš, ale ta lepící vrstva bude pracnější

• 1

#4 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2024 - 11:08:05

Zdravím a děkuji, poslal jsem SZ. 
S tou výškou to bude asi nutné opravdu laborovat, těsnění v případě Kiev-88 utěsňuje kovovou planžetu, takže je namáhané nejen přítlakem, ale i frikcí. Pokud by to někoho zajímalo, zde je video týkající se výměny: 

https://www.youtube.com/watch?v=Bg4Zb7QiCis

• 0

#5 Spachal

Spachal

Nováček

• Předplatitel
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2024 - 16:35:35

Rád bch veřejně poděkoval @RHx za pomoc s těsněním, poslal mi toho opravdu hromadu, kdyby to bylo jen pro moje účely, tak asi do konce života mám vystaráno :]

V pátek jsem se k výměně tesnění kazety u kiev-88 dostal, ve výsledku to není nijak složité, tešnění se dá planžetovým nože na podložce velmi pěkně vyříznout. Použil jsem výšku 1.8mm, myslím si, že je to vzhledem k tuhosti těsnění 'tak akorát'. Na doporučení jsem ještě plíšek, na které se lepení vkládá, podlepil průhlednou páskou, usnadní to případnou výměnu těsnění. To lepidlo, které je na těsnění, drží opravdu velmi velice.

Chtěl jsem rovnou utěsnění vyzkoušet, bohužel jsem se k nafocení alespoň jednoho svitku doteď nedostal, takže se případně ozvu až po vyzkoušení.

IMG-20241207-224156.jpg

IMG-20241207-224359.jpg

Takže ještě jednou děkuji!!

Pro ostatní, klidně se ozvěte v případě zájmu, rád se o těsnění podělím, dostal jsem několik desek a dá se těch těsnění nařezat opravdu desítky nebo stovky kusů.

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních