bojler by byl nejjednodušší, ale je dobré mít dvoutarif a pak se sepne 2x denně a dohřeje na bezpečnou teplotu z bakteriálních důvodů - má to tak historicky hodně domácností, možná většina
to ovšem znamená, že tam ta voda může několik dní stát a taky, že se ohřívá pořád dokola a nespotřebuje
pokud není dvoutarif, tak bych tam dal ovládání časové, aby se nedohříval neustále třeba 2x/24 hod 90 min
jestli by stačilo tam v bojleru mít vodu studenou a dohřát ji po několika dnech při příchodu, případně to sepnout gsm modulem na dálku s předstihem apod. a bylo by to takhle z onoho bakteriálního hlediska bezpečné vědí vědci, ale není to nezajímavá otázka a to bych si vypátral
průtokové ohřívače mi přijdou zajímavější, ale výkon by musel mít dimenzi, aby stíhal předpokládaný odběr
každopádně na výstup bych dal filtraci, mám to tak už leta a některé verze filtrů jsou i omyvatelné - pro mechanické nečistoty - jsou to ty desetipalcové nádržky, já mám pět mikronů sítko
při ohřevu běžné pitné vody topným tělesem se vždycky po čase nějaké kousky někde uloupnou a ve vodě budou
-
pro zajímavost já mám stojatou nádrž, beztlakou na demi vodu s ohřevem a mícháním, tak když potřebuju zapnu ohřev a mám
20 st/16 lt čisté vody, která tam zůstává, ale to je pro jednoho komorníka, pro větší provoz by to nestíhalo, ta příprava demi vody je asi 3 l za hodinu no nikdy jsem to neměřil