Já si taky myslím, že součet 3mm je dostačující, ale vím, že´s to lepil z 1+3mm, tak proto se ptám.
...
myslím, že dvoucentimetrovej okraj = váha dostatečná a 1+3 bude stačit
moje dvě slepeniny:
pro kinofilm "co největší obrázek ze 30x40" = poměr 2:3 bude váha dostatečná, protože zbývá ořez z papíru umožní dostatečnou hmotnost rámu v tomhle případě to mám 620 g:
pro čtverec jsem volil co nejtenčí rám, abych získal co největší obrázek z papíru 30x40 a tady bude hmotnost nedostatečná (320g), zdá se
hádám koupím hranolek 5x5 mm železo a olepím po obvodu a tím to dozatížím:
ty zbytky lepidla je silikon, ještě jsem neodrolil...
= pro fomabrom 30x40 hmotnost rámu 500g +/- by měla stačit tak můžete oprášit fyziku a počítat kolik soustava váží
jinak slepením vznikl celkem pevný celek, je to jako překližka, když chcete rovnou čtyřku, slepíte si dvě dvojky na rovný podložce
Teď při zhotovování nákresů mě tak napadlo,zda-li by šlo zhotovit namísto pravoúhlých rohů,rohy mírně zaoblené.Mám na mysli u vnitřního rozměrů rámu.To by se mi na fotografii asi zamlouvalovíce.
Možná by stačilo vyhotovit je pouze na vnitřní výplni pro černé rámy.
napiš v jakým výkresu jakej si představuješ radius a já se zeptám, ale zaobliny v rozích?
Tak nákresy mám již hotové,pošlu je zítra.
V jednom nákresu ve foru jsou namalovány hliníkové L profily jako zarážky.Je možné je také objednat u stejné firmy nebo je nutné zakoupit individuálně.
"L" profil je můj nápad, výroba je schopna dodat pouze vypálený rám, nastříkaný černou matnou barvou, elka jsem koupil v marketu