Filmy vyvolávané v Ilfotec LC 29 a Rodinalu však zatím nemám nazvětšované.
Svitky volané v ID-11 už mám v pozitivu a zadají se mi OK, vše celkem vykreslené, zrno někde ani není vidět - samo záleží na použitém filmu, velikosti zvětšeniny a mnoha jiných faktorech.
Rodinal jako takový mě dost zajímá - jednak k vůli svému vyrovnávacímu účinku a že se s ním dá dělat prakticky celá spousta věcí a to jsou právě mé otázky na vás zkušené.
Jak jsem pochopila z jiných diskusí, oproti jiným vývojkám (třeba ID 11)
větším ředěním asi bude "klesat" zrnitost a vývojka bude mít větší vyrovnávací účinek - je to tak? (zatímalo by mě ale, jak to s tou zrnitostí je? Při jak velkém ředění se zrnitost "ztrácí" a u jakých filmů)
Tudíž by se dobře hodila na push (push jsem zatím nedělala, protože v ID-11 je lepší to dělat ve stocku a nechtělo se mi připočítávat čas u dalších svitků...navíc nově namíchaná vývojka je prostě čerstvá). Teď mám rozdělaný Rodinal, tak bych to mohla zkusit.
A jak je to s pull procesem a Rodinalem? Je Rodinal na to také dobrá vývojka?
Ještě jsem někde na netu viděla vývojku Rodinal Special - nevíte čím se liší od klasického Rodinalu?
Jestli máte s Rodinalem jakékoliv zkusečnosti, tak se, prosím, podělte a jestli máte nějaké osvědčené recepty, tak sem s nimi