Přejít na obsah

Fotka
* * * - - 4 Hlasů

Pinhole

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
822 odpovědí na toto téma

#501 MrB14ck

MrB14ck

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)
Reputace: 119

Publikováno 1 únor 2012 - 14:15:00

já můžu dírky od dřevorubce vřele doporučit - včera sem vyvolal film ze zombiesmeny 8m a paráda :-P
  • 0

#502 Weski

Weski

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 47 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 4 únor 2012 - 13:02:39

Posílám několik obrázků z mé nové pinholky Zero 2000.

Přiložený soubor (y)

• 0

#503 Runner

Runner

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 204 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 19

Publikováno 4 únor 2012 - 13:58:45

No hezký..kde se to dá sehnat( objednat)??
  • 0

#504 babral

babral

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 24 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 4 únor 2012 - 14:15:56

http://www.zeroimage.com/
  • 0

#505 Runner

Runner

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 204 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc

Publikováno 4 únor 2012 - 14:50:32

http://www.zeroimage.com/

No krása, díky, snad není poštovný víc než hračka. Objednal jsi si deluxe a nebo základ?
  • 0

#506 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 4 únor 2012 - 14:53:49

Runner: být tebou využila bych nabídky od Acera na výrobu pinhole (pár příspěvků níže i s ukázkou), lezou z toho parádní fotky, Acer je moc šikovný a vyjde tě to určitě levněji než od toho Zera.
  • 0

#507 Runner

Runner

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 204 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc

Publikováno 4 únor 2012 - 15:03:32

Runner: být tebou využila bych nabídky od Acera na výrobu pinhole (pár příspěvků níže i s ukázkou), lezou z toho parádní fotky, Acer je moc šikovný a vyjde tě to určitě levněji než od toho Zera.

tess_red : Ano, vím, no nemusím mít třeba dvě stejný, ne?? Víš kolik za to chce? Jedna na 6X6 by se hodila... Díky.. :!:
  • 0

#508 Weski

Weski

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 4 únor 2012 - 15:37:35

Já jsem sehnal používanou přes E-bay. Nová vychází dost draze.
  • 0

#509 babral

babral

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 4 únor 2012 - 16:30:10

Souhlasím s Tess, sám mám zálusk na jednu kinofilmovou, kterou níže Acer nabízí. Momentálně používám 6x18 od Jacka z Opole, přikládám ukázku:Přiložený soubor  22.jpg   286,28K   190 Počet staženíPřiložený soubor  08.jpg   308,64K   210 Počet stažení
  • 0

#510 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 126

Publikováno 4 únor 2012 - 16:47:42

Babral: To vypadá dost dobře, střed je hezky ostrý a kraje příjemně zasažené nedokonalostí... Prozradíš nám obrazovou vzdálenost a velikost dírky?
  • 0

#511 babral

babral

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 4 únor 2012 - 17:06:05

Fill: Nečekaně rychle jsem našel certifikát, který jsem od autora obdržel i s "kamerou otworkovou", takže přikládám sken. Samozřejmě jsem prve napsal nesmysl, nominálně dělá 6x12, nikoliv 6x18. To jsem se nechal unést úvahami, jaký formát by se mi líbil... Skutečný rozměr negativu je 52x112 mm. Je to poctivý kus dřeva, zpracované je to asi tisíckrát lépe, než kdybych se o něco takového pokusil já, ale ve srovnání s těmi, které v tomto vláknu prezentoval Acer, je to druhá liga.

Přiložený soubor  IMG.jpg   48,89K   116 Počet stažení
  • 0

#512 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)

Publikováno 4 únor 2012 - 17:25:55

tess_red : Ano, vím, no nemusím mít třeba dvě stejný, ne?? Víš kolik za to chce? Jedna na 6X6 by se hodila... Díky.. :!:

Tak nikdy asi dvě stejný mít nebudeš, co jsem kdy viděla pinhole od Acera, tak byla každá jiná (jiný formát, z jiného dřeva), a Acer si s nimi opravdu vyhraje (pro pamětníky třeba jeho VF pinhole Dřevoflex :-P ) a hlavně je skvělé to, že kdyby ti cokoliv na tom nešlo nebo jsi chtěl upravit, dá se s ním domluvit atp. Co psal o pár příspevků níže tak cenu ještě nemá stanovenou cituji: "cena ještě není, předpokládá se tak do 50% ceny kamer Zero."

Mám od něho pinholi 6x9 a je parádní, a když jsem koukala na fotky jeho nových pinholí tak jsou ještě vychytanější.

Napiš Acerovi, za to nic nedáš. To bude nejlepší, ten ti odpoví nejlépe.

Já ti můžu poskytnout jen dobré reference na jeho práci. :-P
  • 0

#513 Runner

Runner

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 204 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc

Publikováno 4 únor 2012 - 18:33:34

Tak nikdy asi dvě stejný mít nebudeš, co jsem kdy viděla pinhole od Acera, tak byla každá jiná (jiný formát, z jiného dřeva), a Acer si s nimi opravdu vyhraje (pro pamětníky třeba jeho VF pinhole Dřevoflex :-P ) a hlavně je skvělé to, že kdyby ti cokoliv na tom nešlo nebo jsi chtěl upravit, dá se s ním domluvit atp. Co psal o pár příspevků níže tak cenu ještě nemá stanovenou cituji: "cena ještě není, předpokládá se tak do 50% ceny kamer Zero."

Mám od něho pinholi 6x9 a je parádní, a když jsem koukala na fotky jeho nových pinholí tak jsou ještě vychytanější.

Napiš Acerovi, za to nic nedáš. To bude nejlepší, ten ti odpoví nejlépe.

Já ti můžu poskytnout jen dobré reference na jeho práci. :-P

Muchas gracias quapa seňora..... :-P
  • 0

#514 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 5 únor 2012 - 00:37:17

Acer je mistr v oboru a Jacek taky zjevně umí, ale přijde mi, že s komerční komorou z toho tak nějak vyprchá to kouzlo vlastnoručně vyrobeného "fotoaparátu". Nejsem žádný mravokárce, dělejte si co chcete, ale připravujete se tím nejméně o polovinu radosti.
  • 0

#515 atletcze

atletcze

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 13 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 5 únor 2012 - 11:41:02

Plně souhlasím s Dřevorubcem.
Jinak přikládám fotky mé krabičky.

Přiložený soubor  foto1 50%.JPG   94,68K   229 Počet stažení

Přiložený soubor  foto2 50%.JPG   118,79K   279 Počet stažení

Přiložený soubor  foto3 50%.JPG   101,24K   220 Počet stažení

Dělal jsem si jí sám. A tudíž mám dvojnásobnou radost z vyvolané fotky.
  • 1

#516 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)

Publikováno 5 únor 2012 - 15:09:53

Souhlasím s Vámi kluci, že pokud si člověk svojí pinholi vyrobí, má ještě o to větší radost. Nicméně "pokud není z hůry dáno", tak toto je pro člověka to nejlepší řešení jak se k vytoužené pinholi dostat. A třeba pak najde člověk v sobě odvahu a trochu té zručnosti a druhou pinholi si zkusí vyrobit sám.

A abych pravdu řekla, tak pokud chce člověk jen jednu pinholi a chce jí ze dřeva a nemá na to doma potřebné nástroje, materiál a dílnu, tak by se mu ta vlastnoruční výroba mohla celkem prodražit. :(

A jsem asi "diivná", mně ta radost z focení s ní a z fotek z ní pořízených zcela stačí.

Atletcze, máš ut pinholku moc pěknou a co nějaké fotečky z ní? Rychle sem s nimi, už se na ně těším. :rolleyes:
  • 2

#517 Olymin

Olymin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 49 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 5 únor 2012 - 18:22:10

... nemá na to doma potřebné nástroje, materiál a dílnu, tak by se mu ta vlastnoruční výroba mohla celkem prodražit. :rolleyes:

...taky proto jsem si OMko i s objektivy koupil a do samodomo stavby si netroufl.
  • 1

#518 thelomographer

thelomographer

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 247 příspěvků(y)
Reputace: 21

Publikováno 5 únor 2012 - 19:01:37

Já si pinholku vyrobil z Vegy s rozbitou závěrkou, která stála 00nic. Dirku mám z plechu z plechovky propíchnutou modelářským špendlíkem a vedení filmu mám plně funkční z Vegy. Ještě ji chci stříknout na černo a pojmenovat Lajka :rolleyes:
  • 0

#519 brkoslav01

brkoslav01

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 175 příspěvků(y)
  • LocationŠumava
Reputace: 88

Publikováno 5 únor 2012 - 19:20:41

už jsem na to přišel, sorry za spamovani

Přiložený soubor (y)

• 0

#520 MrB14ck

MrB14ck

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 570 příspěvků(y)
  • LocationChotěšov (PJ)
Reputace: 119

Publikováno 5 únor 2012 - 19:43:47

Krásné to máš
Brkoslave :rolleyes:
  • 0

#521 brkoslav01

brkoslav01

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 175 příspěvků(y)
  • LocationŠumava
Reputace: 88

Publikováno 5 únor 2012 - 19:47:41

díky, je to z mojí první pinhole

Přiložený soubor (y)

• 0

#522 atletcze

atletcze

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 5 únor 2012 - 20:51:57

Pro Tess_red: Fotky jsem sem vkládal před necelým měsícem :smile:

Ahoj, chtěl bych také ukázat mé výtvory. Omluvte veškeré chyby, je mi 17 a toto je první "fotografický" pokus. Ničím jiným jsem dříve nefotil a dírková komora mne opravdu nadchla. Cítil jsem opravdové dobrodružství , při vyvolávání prvních fotek. A neskutečnou radost, když jsem viděl, že se tam něco ukázalo.

Jinak fotím na vlastnoručně vyrobenou dřevěnou komoru, na formát 13x9. Vzdálenost dírky od papíru je 90mm. Pozitivy jsem většinou dělal kontkatní kopií.

Předem děkuji za zhodnocení.

Vložený obrázek

Zbytek fotek je na 3.straně.. Nešlo mi to sem vložit celé. Odkaz na fotky.

Tento příspěvek byl upraven od ToFF: 5 únor 2012 - 20:59:56
moooc dlouhé a moooc fotek které už tu byly

• 0

#523 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)

Publikováno 5 únor 2012 - 21:06:02

:smile: Promiň, nějak jsem je nepostřehla, a tak díky za upozornění, hned jsem to napravila. Moooc se mi líbí tahle,Vložený obrázek

, ta je přímo parádní. ;)
  • 0

#524 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 6 únor 2012 - 22:08:14

Tři zájemci už mají po dvou dírkách, tak se těším na stereo obrázky ;)

Tak konečně tu mám něco pro tebe, jak jsem slíbil. Pracovní název je Titio StereoPin, dělá dva (případně jen jeden) čtverečky cca 56x56mm se stereoskopickou základnou 64mm a obrazovou vzdáleností 45mm. Akorát jsem se měl před stavbou podívat, co mi zvětší zvětšovák a co to je stereoskopické okno... Takhle tam jsou nějaké zbytečné ořezy, no ale tak hlavně že funguje :smile:.

Na ukázky si zašilhejte...
Přiložený soubor  StereoPin1.jpg   74,41K   265 Počet staženíPřiložený soubor  StereoPin2.jpg   74,6K   370 Počet staženíPřiložený soubor  Lavicka.jpg   89,99K   384 Počet staženíPřiložený soubor  Tribuna.jpg   199,24K   341 Počet staženíPřiložený soubor  Tramvaj.jpg   94,89K   249 Počet stažení

Takže děkuji za pěkně vrtané dírky, podobné jsou si dost - obrázky jsou od sebe tak o čtvrtinu clony, ale to je myslím dost v pohodě ;)
  • 0

#525 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)

Publikováno 6 únor 2012 - 22:30:09

Fill, to je paráda. I ty pinholka i ty fotky, co si s ní vyčaroval. Jsem tady chvíli v němém úžasu čučela minutu na monitor. ;)
  • 1

#526 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 7 únor 2012 - 10:09:55

Takže děkuji za pěkně vrtané dírky, podobné jsou si dost - obrázky jsou od sebe tak o čtvrtinu clony, ale to je myslím dost v pohodě ;)

Rádo se stalo. Máš to nádherné! Zvláštní pochvalu ti uděluji za správné sesazení. Jestli chceš, dám ti vybrat ze všech dírek co mi ještě zbyly, třeba bys našel dvě bližší. A to nastavení okna na komoře by taky neměl být problém, stačí dát dírky o 2,36mm blíž k sobě. To by mohlo vyjít i bez úprav, jen posunem plíšku s dírkou.
  • 0

#527 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 7 únor 2012 - 11:16:00

2,36mm? Tak to nevím, jestli vyjde, je to udělané docela na těsno a předělávat se mi to teda vůbec nechce ;), ale trochu bych je posunout mohl zkusit, aspoň o kousek...

Jinak je to paráda, jak si to mozek s trochou cviku dovede poskládat, jen toho materiálu je potřeba nějako víc :smile:
  • 1

#528 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 7 únor 2012 - 16:13:05

Nevím jak to přesně máš, ale předpokládám, že máš rozteč dírek stejnou jako rozteč obrazů na filmu (64mm). Je to tak? Správně bys měl mít dírky blíž k sobě právě o největší přípustnou deviaci, což je 2.36mm. Takže rozteč dírek by měla být 64 - 2.36 = 61,64 mm. Mělo by ti stačit posunout každou o 1.18 mm ke středu. Takovou vůli bys tam mohl mít, ne? Maximálně trochu zvětšíš ten kuželový závrt.
(Můžeš se na to klidně vykašlat a řešit to ořezem. Jen tak mezi námi, ze zkušenosti s mnoha různými stereofoťáky vím, že se stejně musí každá fotka sesadit zvlášť. Dobře nastavené okno ve foťáku je k tomu výborná pomůcka, ale ne kompletní řešení.)
  • 0

#529 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 7 únor 2012 - 18:14:02

Přesně tak to mám. Zkusím dírky posunout a uvidím, jestli se neobjeví rohy. Zorný úhel přes rohy by měl být tuším 83° a to kuželové zahloubení má vrcholový úhel 90°, navíc je samozřejmě o něco širší takže rezerva nějaká je...
  • 0

#530 palomarcin

palomarcin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 100 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 6

Publikováno 21 únor 2012 - 19:42:31

Len pre zaujímavosť, že v Prešove v predajni Haus majú vrtáky s priemerom 0,3mm.
  • 0

#531 jozzzo

jozzzo

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 26 příspěvků(y)
  • LocationSlovensko
Reputace: 4

Publikováno 6 březen 2012 - 09:47:27

Ja sa podelím s mojím novým výtvorom, prvýkrát som použil papier, obrázky samotnej pinholky na tomto linku

http://blog.pajersky...-dalsi-pinhole/

Přiložený soubor (y)

• 1

#532 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 6 březen 2012 - 09:59:09

jozzzo: super obrázek na to, že to byl první pokus z kufříku, což je tedy designově fajny kousek pinhole.
  • 0

#533 babral

babral

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 9 březen 2012 - 09:48:51

Zdravím všechny temnokomornice, temnokomorníky a hlavně ty, kterým jsem něco nasliboval. Konečně se daří změnit a dořešit technologii výroby, aby kamerky vypadaly a fungovaly lépe, a měla by se co nejdříve rozběhnout. Předpokládám, že budou k mání pinholky na svitek v šířkách 60. 90, 120 a 180 mm , na kinofilm 35, 60 a 90 mm a planfilmy libovolné velikosti.
Včas to tady oznámím s anketou o jaké formáty by byl zájem a věřím, že to bude brzy.

Zdravím velice zdvořile a se skromností sobě vlastní se táži, jak si celá věc stojí a bude-li si možné některou z avízovaných krasavic skutečně objednat?
Zároveň dávám ke zvážení otázku libely, na zobrazeném vzorovém kuse je podlouhlá, nebylo by vhodnější použít kruhovou?
  • 0

#534 Acer

Acer

Nováček

• Předplatitel
  • 468 příspěvků(y)
  • LocationBruntálsko
Reputace: 267

Publikováno 11 březen 2012 - 13:09:03

Zdravím všechny temnokomornice, temnokomorníky a hlavně ty, kterým jsem něco nasliboval. Konečně se daří změnit a dořešit technologii výroby, aby kamerky vypadaly a fungovaly lépe, a měla by se co nejdříve rozběhnout. Předpokládám, že budou k mání pinholky na svitek v šířkách 60. 90, 120 a 180 mm , na kinofilm 35, 60 a 90 mm a planfilmy libovolné velikosti.
Včas to tady oznámím s anketou o jaké formáty by byl zájem a věřím, že to bude brzy.

Zdravím velice zdvořile a se skromností sobě vlastní se táži, jak si celá věc stojí a bude-li si možné některou z avízovaných krasavic skutečně objednat?
Zároveň dávám ke zvážení otázku libely, na zobrazeném vzorovém kuse je podlouhlá, nebylo by vhodnější použít kruhovou?

Rozbíhá se to pomaleji, než jsem čekal, ale nový web dirkoma.cz už je v hrubých rysech hotový, spuštěn bude co nevidět a tam se bude moci každý obrátit se svými přáními. I základní řda typů je připravena, pro nedočkavé by v současnosti byly hned k mání K90 - 35x90mm, 6x9 a 6x18.
  • 0

#535 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 15 březen 2012 - 21:24:06

Kamera od firmy Acer (6x12 s obloukovym vedenim filmu) dorazila a je krasne zpracovana.
Az neco vyfotim, ukazu.

TO: Acer
Mozna by nebylo spatne davat do navodu neco jako expozicni tabulku. Spocitam ji aspon pro Fomu 100 (vcetne schwartzchilda) a poslu.
  • 1

#536 Black

Black

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 167 příspěvků(y)
  • LocationOtrokovice
Reputace: 47

Publikováno 21 březen 2012 - 20:52:43

Kamera od firmy Acer (6x12 s obloukovym vedenim filmu) dorazila a je krasne zpracovana.
Az neco vyfotim, ukazu.

TO: Acer
Mozna by nebylo spatne davat do navodu neco jako expozicni tabulku. Spocitam ji aspon pro Fomu 100 (vcetne schwartzchilda) a poslu.

Program pro výpočet mimo jiné i expozice zde

http://www.pinhole.c...inholedesigner/
  • 0

#537 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 2 duben 2012 - 07:22:20

Po prvním filmu:
Acerova profesionální dirkovka 6x12 funguje výtečně. Tady jsou dvě ukázky.

Poznatky z praxe:
Je třeba převinout film asi o centimetr dále, než je číslíčko na krycím pásu. Jinak vyjde první snímek velmi těsně do okraje filmu, tak že do něj zasahuje lepící páska, kterou je film přichycený ke krycímu pásu.
Je třeba dbát na to, aby se obě cívky otáčely ztuha a udržovaly tak film napjatý podél vedení. V případě potřeby vypodložit cívku.
Na skenerech Nikon Coolscan 8000/9000 se takové nudle nedají naskenovat (z důvodu hardwarového omezení skeneru).

Přiložený soubor  3.jpg   65,1K   239 Počet stažení

Přiložený soubor  6.jpg   55,74K   238 Počet stažení
  • 0

#538 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 2 duben 2012 - 11:26:56

Taky přikládám fotky z mojí nové K90 :)
Je to parádní věc
Skenoval jsem to přímo na skle canonu 8800F, ale jen díky tomu, že se foma 100 nekroutí...

Přiložený soubor (y)

• 0

#539 jenda94

jenda94

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 103 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 16

Publikováno 3 duben 2012 - 07:48:08

Sákriš takové fajne obrázky z toho lezou, měl bych se taky přičinit.. :-P Krabičky nějaké mám, jen najít nějakou fajn inspiraci a čas :cool:
  • 0

#540 Acer

Acer

Nováček

• Předplatitel
  • 468 příspěvků(y)
  • LocationBruntálsko
Reputace: 267

Publikováno 12 duben 2012 - 16:54:25

Zdravím příznivce dírkových komor. Pro ty, kteří nemají vlastní dílnu mám zprávu, že výroba se konečně rozběhla. Já sám už je nedělám, chodit do práce a ještě vyrábět pinhole se nedá stihnout, je na tom moc ruční práce, proto jsem výrobu předal dál a dodávám jen dírky a prototypy. Web už v jakési náhledové verzi také funguje, můžete se podívat na www.dirkoma.cz
  • 4

#541 cvms

cvms

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2012 - 21:06:42

Zdravím příznivce dírkových komor. Pro ty, kteří nemají vlastní dílnu mám zprávu, že výroba se konečně rozběhla. Já sám už je nedělám, chodit do práce a ještě vyrábět pinhole se nedá stihnout, je na tom moc ruční práce, proto jsem výrobu předal dál a dodávám jen dírky a prototypy. Web už v jakési náhledové verzi také funguje, můžete se podívat na www.dirkoma.cz

wow, až na to zbydou finance, určitě některou z nich objednám, nádhera
  • 0

#542 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 12 duben 2012 - 21:16:51

Acere, krásnej počin, gratuluju a smekám.
Rád bych si objednal dírkovou komoru P8x10.
Pošlu mail na adresu uvedenou na stránkách dirkoma.cz
Jeste jednou diky to, budu sirit po svete, kudy budu chodit (jezdit, letat...)... :)
  • 1

#543 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 13 duben 2012 - 06:07:30

Acere,
jeden z nakrajších počinov v našich končinách, hneď zrána si mi zlepšil náladu.
Nádhera. Aj kamerky (a tie ceny sú veľmi, veľmi dobré), webová stránka tiež fajn...
Určite ti budem robiť reklamu!

Ď.
  • 1

#544 Vladik

Vladik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 221 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 13 duben 2012 - 09:20:36

Krasa, Acere!

Ceny neuveritelne! Tedy v pozitivnim slova smyslu :) Doufam, ze prorazite i do sveta :P
  • 0

#545 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2012 - 09:23:15

Acere, to je nádhera. Úžasný počin. Tak držím palec, ať jdou obchody. Jdu se snažit protlačit na stránkách našeho fotoklubu, abychom Vám tam udělali reklamu. :)
  • 0

#546 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 13 duben 2012 - 10:36:15

Acere, chce to ešte hodiť na eBay, a uvidíš, že nebudete stíhať!
  • 1

#547 PeterMarek

PeterMarek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 231 příspěvků(y)
  • LocationPetržalka
Reputace: 677

Publikováno 13 duben 2012 - 13:03:50

Výborné! Držím palce. Spropagujem v okolí... Už teraz dumám, ktorú nádheru si objednať...
  • 1

#548 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov

Publikováno 14 duben 2012 - 19:59:04

Skenoval jsem to přímo na skle canonu 8800F, ale jen díky tomu, že se foma 100 nekroutí...

Já taky.
Připlácni to druhým kusem skla - antireflexní z klipsového fotorámečku.
  • 0

#549 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 25 duben 2012 - 16:59:12

Dovolil bych si připomenout, že tuto neděli tj. 29. dubna je WPPD - světový den dírkové fotografie, tak nezapomeňte své krabičky včas uvést do stavu pohotovosti :) .
  • 4

#550 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2012 - 17:19:49

Dovolil bych si připomenout, že tuto neděli tj. 29. dubna je WPPD - světový den dírkové fotografie, tak nezapomeňte své krabičky včas uvést do stavu pohotovosti :) .

Díky moc za připomenutí, nesmím sebou zapomenout vzít pinholku na víkend. ;)
  • 2

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních