Přejít na obsah

Fotka
* * * - - 4 Hlasů

Pinhole

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
822 odpovědí na toto téma

#601 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 10 prosinec 2013 - 19:49:10

Přihlásila jsem se svojí fotkou z pinhole do soutěže o krásnou Dirkomu, pokud se Vám moje fotka líbí, prosím dejte jí hlas: http://soutez.dirkoma.cz/galerie/14/ Předem všem moc děkuji. Uzávěrka hlasování je už 12.12.2013.

Tess,
je to skutečně zajímavá fotka, dal jsem jí též hlas! A držím palce!
  • 0

#602 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)
  • LocationLitoměřice; občas Ludvíkov u Velké Bíteše
Reputace: 240

Publikováno 18 prosinec 2013 - 09:05:28

Tak se to povedlo, byli jste báječní, hlasovali a drželi jste mi palce opravdu poctivě. Vyhrála jsem. Díky moc všem.

cituji vyjádření z Dirkomy:
"Děkujeme všem za účast v soutěži, i všem za jejich hlasy. Přes velké množství chybných a neplatných hlasů bylo pro nás velice těžké rozhodnout kdo získá hlavní cenu a tedy stane se vítězem. Nakonec padlo rozhodnutí jednu fotografii vyřadit. Vítězi se stávají (v tomto pořadí): Tereza Pelánová Červená (http://soutez.dirkoma.cz/galerie/14/), Josef Ščotka (http://soutez.dirkoma.cz/galerie/58/) a Pavel Manák (http://soutez.dirkoma.cz/galerie/73/). Všem gratulujeme."
  • 2

#603 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 18 prosinec 2013 - 09:34:29

gratulace Tess, ja teda nehlasoval vůbec, ale sledoval. Hezký to máš
  • 1

#604 Black

Black

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 167 příspěvků(y)
  • LocationOtrokovice
Reputace: 47

Publikováno 18 prosinec 2013 - 09:38:38

Hip hip hurááá.... a hobla si přimysli :-)
  • 1

#605 dubraro

dubraro

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 2 468 příspěvků(y)
  • LocationHavířov
Reputace: 303

Publikováno 18 prosinec 2013 - 10:14:27

Blahopřeji, k fotce i k nové Dirkomě.
  • 1

#606 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 147

Publikováno 18 prosinec 2013 - 10:26:58

Terezko, gratuluji! Skvělé, že to tak dopadlo ;-)' To bude radosti, jak přijde :)
  • 1

#607 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2013 - 11:05:54

Blahopřeji, k fotce i k nové Dirkomě.

Dubraro, vzpomínám si, že není to ani tak dlouho, co jsi reagoval ve vlákně "co mne těší" , že místo plastové dírkovky od číňanů, bych si měla pořídit poctivou dřevěnou z Dirkomy. ;) Ani ve snu by mne nenapadlo, že to bude tak brzo. ;):D
  • 0

#608 veverka07

veverka07

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 125 příspěvků(y)
  • LocationOstrava
Reputace: 20

Publikováno 18 prosinec 2013 - 11:20:28

Velká gratulace a ať dělá jen radost.
  • 0

#609 Luigi

Luigi

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 848 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 197

Publikováno 18 prosinec 2013 - 13:46:59

Tak se to povedlo, byli jste báječní, hlasovali a drželi jste mi palce opravdu poctivě. Vyhrála jsem. Díky moc všem.

Terezko, fakt si to zasloužíš. Nechci vydírat, ale slib mi, že mi na nějaké srazenici za můj hlas řekneš podrobnosti ke snímku? Je zvláštní a není "jen tak". Zdařec Luigi :shock:
  • 1

#610 tess_red

tess_red

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 175 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2013 - 13:57:06

Terezko, fakt si to zasloužíš. Nechci vydírat, ale slib mi, že mi na nějaké srazenici za můj hlas řekneš podrobnosti ke snímku? Je zvláštní a není "jen tak". Zdařec Luigi :shock:

To víš, že ti o ní ráda něco řeknu. Je to jedna z mých oblíbených a doteď si pamatuji jak vznikala. Ráda ti jí i ukážu s ostatními fotkami z téhle pinholky, pokud budeš chtít. Budou však maličké, dělám si z ní jen kontakty 6x9, nejvíc se mi to tak líbí. Tak doporučuji lupu. :D ;)
  • 0

#611 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 18 prosinec 2013 - 17:17:47

Víc se mi líbilo zrcadlení v kaluži, nicméně nehlasoval jsem. Ne, že by se mi fotky nelíbily, jsou zajímavé, ale nejednalo se o soutěž, nýbrž o to, kdo poprosil vetší skupinu lidí o hlasy. Získaný přístroj přeju a doufám, že s ním vznikne spousta pěkných fotek.

Nicméně mě to inspirovalo k přestavění zenita na dírkovou komoru s balzovým dekorem místo objektivu (+ ochrana proti IR)
  • 0

#612 kapros1

kapros1

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 568 příspěvků(y)
  • LocationJenčice
Reputace: 362

Publikováno 18 prosinec 2013 - 18:48:17

Gratuluju a těší mě, že mám na nové Dirkomě svůj jednohlasý podíl :-))
  • 0

#613 borekt

borekt

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
  • LocationThunder Bay-On.Canada
Reputace: 193

Publikováno 18 prosinec 2013 - 19:29:47

Terezko ,prijmy srdecnou gratulaci a at se dari !!!
borek
  • 0

#614 Luigi

Luigi

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 848 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 197

Publikováno 19 prosinec 2013 - 11:38:07

To víš, že ti o ní ráda něco řeknu. Je to jedna z mých oblíbených a doteď si pamatuji jak vznikala. Ráda ti jí i ukážu s ostatními fotkami z téhle pinholky, pokud budeš chtít. Budou však maličké, dělám si z ní jen kontakty 6x9, nejvíc se mi to tak líbí. Tak doporučuji lupu. :D ;)

Terezko, určitě budu chtít a o to víc mám motivaci na nějakou srazenici. Maličký mi nevadí, sám jsem maličký a tak mám osobitý přístup k maličkým věcem a potom ač stár tak zatím vidím i blechy, takže lupa netřeba. Už jsem dávno pochopil, že rozměr ve fotografii není to určující. Zdařec Luigi :shock:
  • 1

#615 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 19 prosinec 2013 - 20:14:52

nejednalo se o soutěž, nýbrž o to, kdo poprosil vetší skupinu lidí o hlasy.

Presne tak, slovo súťaž a fotografia mi vždy otvorí kudlu vo vačku. Je to z princípu blbosť :)

A práve preto sme veľmi radi, že kamera pôjde k Tess (ktorá s ňou bude fotografovať) a bude v správnych rukách. Win-win.
  • 1

#616 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2013 - 09:37:29

nejednalo se o soutěž, nýbrž o to, kdo poprosil vetší skupinu lidí o hlasy.

Presne tak, slovo súťaž a fotografia mi vždy otvorí kudlu vo vačku. Je to z princípu blbosť :)

A práve preto sme veľmi radi, že kamera pôjde k Tess (ktorá s ňou bude fotografovať) a bude v správnych rukách. Win-win.

Však i já jsem psal, že přístroj přeji, jen jsem se vyhnul slovu "výhra". Tess znám jen z těch několika příspěvků, co jsem od ní četl a její tvorba je zajímavá, tak je dle mého názoru jen dobře, že to šlo k ní. Nicméně ten systém mi přijde dost šílený, ať se jedná o krasobruslení, vyvolené, fotosoutěž, nebo nobelovku za mír. Proto jsem prostě nedokázal hlasovat, en že by se mi nelíbila fotka, nelíbil se mi ten systém.
  • 0

#617 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 20 prosinec 2013 - 09:49:17

a není například prodej jakéhokoli výtvarného díla taky soutěží? :-)
  • 1

#618 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 807 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 20 prosinec 2013 - 11:10:03

jirko,
myslím, že nie. skôr obchod.
súťaž môže byť napríklad - kto vytlačí väčsie ..... :-)

samozrejme, fotku.
  • 2

#619 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2013 - 12:19:26

Prodej je soutěží na trhu, v rámci konkurence, takže svým způsobem soutěžím s konkurencí.

Soutěže, jako například střelba z luku, slalom na lyžích, horolezectví, sprint, pití piva na čas, kde je vysoká pravděpodobnost objektivního výsledku jsou těmi, které známe už ze školy a jsou OK.

Soutěže, jako krasobruslení, tanec, soudní jednání, tam se mají dodržovat určitá pravidla, ale někdy, dokonce často, se několik málo hodnotících prostě rozhodne naprosto nesmyslně, je to subjektivní.

"Soutěže" formou "kdo při veřejném hlasování dostane nejvíc plusek" je nesmysl a nemá se soutěží nic společného. Franta Kocourek získal při slavíkovi víc hlasů pro Rudyho Kovandu, než získal kdokoli jiný. V soutěži o největšího čecha by vyhráli Cimrman a Švejk. Rusové museli soutěž stornovat dvakrát, aby vyhrál Alexandr Něvský a ne Stalin. Skoro vždycky je takové hlasování navíc upraveno moderátory, nebo jeho výsledek stornován (hlasování o ulici Václava Havla v Brně). Dovede si někdo představit, že by se podle podobných principů hlasovalo o výsledcích soutěže ve vzpírání, nebo podobně?

Já si myslím, že nejspravedlivější by byla dražba takovýchto fotografií.

Ale proboha neberte to jako kritiku, ať je třeba sto takových hlasování a ať to probíhá jak chce. Akorát mě osobně to vadí a už se ničeho podobného neúčastním (kromě té první kategorie objektivní soutěže). Poučil jsem se, v určitých oblastech jsem se skvělým výkonem prohrál a vyhrál někdo mnohem horší, jindy jsem zase dokonale pohořel a přitom mi bylo přiznáno vítězství nad mnohem lepšími. Obojí je na prd. No, možná tak v lásce a válce bych to udělal.
  • 0

#620 Evla

Evla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 958 příspěvků(y)
  • LocationVajnory
Reputace: 979

Publikováno 20 prosinec 2013 - 13:46:01

Môj osobný názor je i tak taký, že konkurencia vo fotografii neexistuje. To by totiž bola súťaž, kto lepšie vidí a pravda je taká, že každý vidí niečo iné. Ako sa v tom dá súťažiť? Asi rovnako nezmyselne, ako kto je šťastnejší, kto naštvanejší, kto úprimnejší ....
  • 0

#621 jirin_ol

jirin_ol

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 3 787 příspěvků(y)
  • LocationSrdce Sedlecké plošiny
Reputace: 1 285

Publikováno 20 prosinec 2013 - 14:26:36

... a kdo má škaredější manželku....
  • 1

#622 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 20 prosinec 2013 - 14:30:37

[PINHOLE!!!]
  • 1

#623 Stepan2

Stepan2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 13

Publikováno 5 únor 2014 - 23:35:20

Ahoj, chtěl bych vás poprosit o doporučení literatury nebo webu s pravdivými informacemi o dírkaření. Totiž mám napsat seminární práci na Deskriptivní geometrii o Camera obscura, tak potřebuji i trošku té odbornosti, aby to mělo váhu a bylo zajímavé pro geometra. Poznatky z vyrábění a práce s pinhole mám vlastní, jde mi hlavně o tu teoretickou omáčku... Díky Štěpán

• 0

#624 HCST

HCST

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 095 příspěvků(y)
  • LocationUherské Hradiště
Reputace: 555

Publikováno 6 únor 2014 - 06:04:04

http://www.pinhole.cz/cz/

http://www.pinhole.o...hp/the-gallery/

http://www.pinholeday.org/

• 0

#625 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 126

Publikováno 6 únor 2014 - 12:05:16

Zpočátku jsem si říkal, co na dirce může být proboha pro geometra zajímavé, ale pak jsem si vzpomněl na Acerovu anamorfní pinholi... :idea:

• 0

#626 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 6 únor 2014 - 18:41:48

Třeba to že nemá soudkové zkreslení, ani poduškové, ani jejich kombinaci, jako některé moderní zoomy.
  • 0

#627 Stepan2

Stepan2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 6 únor 2014 - 20:39:18

Pánové děkuji moc za podněty! Již mám rozpracovaný foťák, který se  vypálí z kartonu (pro sebe jsem si takový luxus nedopřál, ale když je to ta seminárka). Jinak co se teorie týče tak budu psát o:

- principu

- historii a využití CO (malířství, sálové CO)

- současnosti a využití CO- aneb mi blázni co na to fotíme :-)

- výpočet dírky a ohniskové vzdálenosti, expoziční tabulka+ slep si sám model

Kdyby kohokoli ještě něco napadlo dejte vědět. 

• 0

#628 Acer

Acer

Nováček

• Předplatitel
  • 468 příspěvků(y)
  • LocationBruntálsko
Reputace: 266

Publikováno 6 únor 2014 - 22:15:48

Až budeš psát o současnosti, nezapomeň, že nejsou jen blázni co na to fotí, ale pinhole má i vážné vědecké využití. Některé druhy paprsků procházejí optickými soustavami beze změny směru, takže objektivy jsou nepoužitelné, ale pinhole se správným plechem takové záření zvládne. Někde si to vygůgli.

• 1

#629 Stepan2

Stepan2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 6 únor 2014 - 23:51:39

Až budeš psát o současnosti, nezapomeň, že nejsou jen blázni co na to fotí, ale pinhole má i vážné vědecké využití. Některé druhy paprsků procházejí optickými soustavami beze změny směru, takže objektivy jsou nepoužitelné, ale pinhole se správným plechem takové záření zvládne. Někde si to vygůgli.

To je velmi zajímavě, o tom jsem nevěděl. Google mlčí- which science uses pinhole, application of pinhole camera... Na jednom webu jsem našel toto prosté slovní spojení: be used in security cameras or endoscopes. No moc si pinhole ve spojení s endoskopem neumím představit...

• 0

#630 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 7 únor 2014 - 00:44:39

Byl jsem na vědecky pojaté přednášce o dírkové komoře, a od jednoduchého focení to šlo až k měření vlnové délky zeleného světla a ohybu radiových vln. Viděl jsem tam názornou ukázku difrakce a od té doby se jí ve fotografii nebojím :)
  • 0

#631 Stepan2

Stepan2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 10 únor 2014 - 00:23:13

Dobrý večer přeji. Ještě jednou bych chtěl poděkovat za aktivní pomoc se seminárkou :smile:

Chtěl bych se vás zeptat na co fotíte. Totiž dnes jsem vyvolal poslední fotky z pinhole a úplně se mi nelíbí zrno Ilfod Panu 100, volal jsem v Rodinalu 1+25, důležité je podotknout že se jedná o materiál expirovaný v roce 2009 (koupeno v Befotu za 39 kč), tak nevím zda si jen nerozumí film s vývojkou nebo je to expirací... Na běžné focení (zrcadlovkou) fotím na HP5 a volám též v Rodinalu, tak jsem zvyklí na ostré velké zrno. 100vkové emulze používám jen na Pinhole. Jedná se o sken kontaktu- nedisponuji velkým zvětšovákem.

Přiložený soubor (y)

• Přiložený soubor  3.jpg   40,44K   16 Počet stažení
  • Přiložený soubor  3-2.jpg   31,2K   15 Počet stažení

• 0

#632 Stepan2

Stepan2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 10 únor 2014 - 01:38:27

Pardon, expirace 2006.

• 0

#633 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 10 únor 2014 - 08:49:19

ten sken mi přijde dost neostrej, zkus se na to mrknout spíš lupou, jestli nějakou máš. nebo bych to vyzkoušel nakontaktovat znovu a znovu naskenovat...

jinak ty filmy jsem si taky koupil, zatím jsem je nevolal, ale předpokládám, že expirací by to být nemělo.

• 0

#634 Stepan2

Stepan2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 10 únor 2014 - 09:24:14

Sken ostrej je, ale zdejší systém si to takto zkomprimoval. Každopádně zrno opravdu vypadá jako na výřezu, skoro analogovej pixel :shock:

• 0

#635 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 10 únor 2014 - 10:38:35

to je zvláštní, no až to vyvolám, tak to zkontroluju, snad se k nim v týdnu dostanu...

• 0

#636 Stepan2

Stepan2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 3 duben 2014 - 22:08:14

Dobrý večer,

psaní seminárky v plném proudu, prokousal jsem se do současnosti a najednou jsem narazil... Nemůžu si vzpomenout na žádného význačného světového nebo českého fotografa, který by fotil na tento tip zařízení.

tihle pánové mě zaujali během mé cesty googlem: http://www.slate.com...de_a_mouth.html

• 0

#637 David

David

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 845 příspěvků(y)
Reputace: 164

Publikováno 4 duben 2014 - 12:06:42

George Ksandr  a jeden odkaz zde http://soutez.dirkoma.cz/galerie/33/   Další o něm si dohledej :-)

• 0

#638 Stepan2

Stepan2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 5 duben 2014 - 23:04:49

Davide, díky za tip. Nenapadá někoho někdo další? Je mi divné, že by se nikdo neproslavil focením touto technikou ve 20.-21. století.

• 0

#639 milosm

milosm

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 827 příspěvků(y)
Reputace: 2 288

Publikováno 6 duben 2014 - 11:58:27

http://en.wikipedia....e_Great_Picture

• 0

#640 Stepan2

Stepan2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 7 duben 2014 - 14:30:17

Tohle je fakt paráda, hlavně ten výčet množství materiálu  :shock:

• 0

#641 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 7 duben 2014 - 15:14:42

Nevím jestli se tím proslavil, ale byl jsem na jedné výstavě na Senovážném náměstí. Rozhodně se tomu věnuje systematicky a dlouhodobě.

http://www.zzz.cz/be.../index.php/5000

• 1

#642 JirkaM

JirkaM

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 382 příspěvků(y)
  • LocationMoravská Chrastová
Reputace: 1 125

Publikováno 7 duben 2014 - 20:42:08

Nevím, jestli už to tu někde není - pěkná pinholka:

http://www.digitalni...photography-kit

no nekup to - titan za ty prachy :)

• 0

#643 Stepan2

Stepan2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 8 duben 2014 - 19:52:11

Dverobec, díky za odkaz je dobré vědět o někom v ČR kdo se tomu opravdu věnuje.

Jirko, o tom Ilford kitu jsem nevěděl, tady jsem našel fotky jím pořízené http://www.ephotozin...it-review-18049

Svým podáním bych do nich neřekl že byli pořízené dírkou. U pinhole camer mám rád jejich specifické podání obrazu a to nějak v těch fotkách nevidím + není nad pocit že si jí člověk postavý sám a pak je překvapený jak vlastně fotí.

Přikládám jednu mojí kamerku, ten polep jsem na ní nalepil teď, tak zatím nevím jestli háže prasátka do "objektivu". Fotografii z ní jsem postoval o několik příspěvků výše, ta byla pořízená bez chromové úpravy.

Přiložený soubor (y)

• 0

#644 calon

calon

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 585 příspěvků(y)
Reputace: 285

Publikováno 12 duben 2014 - 18:38:26

--

Tento příspěvek byl upraven od calon: 14 duben 2014 - 05:46:21

• 0

#645 Stepan2

Stepan2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 123 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 12 duben 2014 - 22:13:42

zkoušel si tu díru změnšit a dostat tak lepší obraz?

• 0

#646 calon

calon

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 585 příspěvků(y)
Reputace: 285

Publikováno 13 duben 2014 - 19:05:19

--

Tento příspěvek byl upraven od calon: 14 duben 2014 - 05:46:44

• 0

#647 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 13 duben 2014 - 22:29:05

Mobil??? Vraž tam fotopapír, vyvolej, překontakti a to nám ukaž!
  • 0

#648 Notorius

Notorius

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 790 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2014 - 06:27:08

Mobil??? Vraž tam fotopapír, vyvolej, překontakti a to nám ukaž!

Blázníš? To se tady nenosí! :-D

• 0

#649 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 14 duben 2014 - 06:55:20

Ne? Tak pardon...