Publikováno 20 December 2013 - 12:19:26
Prodej je soutěží na trhu, v rámci konkurence, takže svým způsobem soutěžím s konkurencí.
Soutěže, jako například střelba z luku, slalom na lyžích, horolezectví, sprint, pití piva na čas, kde je vysoká pravděpodobnost objektivního výsledku jsou těmi, které známe už ze školy a jsou OK.
Soutěže, jako krasobruslení, tanec, soudní jednání, tam se mají dodržovat určitá pravidla, ale někdy, dokonce často, se několik málo hodnotících prostě rozhodne naprosto nesmyslně, je to subjektivní.
"Soutěže" formou "kdo při veřejném hlasování dostane nejvíc plusek" je nesmysl a nemá se soutěží nic společného. Franta Kocourek získal při slavíkovi víc hlasů pro Rudyho Kovandu, než získal kdokoli jiný. V soutěži o největšího čecha by vyhráli Cimrman a Švejk. Rusové museli soutěž stornovat dvakrát, aby vyhrál Alexandr Něvský a ne Stalin. Skoro vždycky je takové hlasování navíc upraveno moderátory, nebo jeho výsledek stornován (hlasování o ulici Václava Havla v Brně). Dovede si někdo představit, že by se podle podobných principů hlasovalo o výsledcích soutěže ve vzpírání, nebo podobně?
Já si myslím, že nejspravedlivější by byla dražba takovýchto fotografií.
Ale proboha neberte to jako kritiku, ať je třeba sto takových hlasování a ať to probíhá jak chce. Akorát mě osobně to vadí a už se ničeho podobného neúčastním (kromě té první kategorie objektivní soutěže). Poučil jsem se, v určitých oblastech jsem se skvělým výkonem prohrál a vyhrál někdo mnohem horší, jindy jsem zase dokonale pohořel a přitom mi bylo přiznáno vítězství nad mnohem lepšími. Obojí je na prd. No, možná tak v lásce a válce bych to udělal.