Ahoj,
1) vycteno z fomacke krabicky 12x16,5. Ale ono je to mozna spis 5x7". Zmeril jsem jeste nejaky stary orwo ( na krabicce uz nejak nic neni ) a ma cca 17,7 x 12,7, coz bude asi spis ono.
2) Asi moc neporadim. Ale nejak tu ve vlakne se resili aristostigmaty. Co jsem zkousel tak je ale boj je sehnat. Nejakej super angulon 120/121 to taky v pohode vykreje a na ebayi jich par bude. Ale varim z vody. Nicmene bych se trochu bal, ze u takhle sirokeho skla uz ti zacne lezt podlazka do obrazu. Pujde to asi "vyresit" predsklopenim, ale uz je to celkem boj. No pohledej tu ve vlakne, mozna tu nekdo psal zkusenosti. Ja, jak rikam, varim z vody.
No, jestli se do toho vrhnes a budes ty vlozky vyrabet, tak bych hrozne rad vyuzil tvoji predchozi nabidku a pokud bys mi jich mohl par udelat kdyz uz budes v tom, tak bych byl hrozne rad. Samozrejme urcite ne zadarmo. Az uvidis, kolik to zabere casu, tak si rekni cenu. Nebo kdyz uvidis, ze je to moc pracny, narocny, nezabavny, tak to klidne nechame byt, chapu
. Klidne budu dal pouzivat sklo pod planem, jen ta vlozka by byla takova hezci
. Mail tu mam, tak se mi tam pripadne ozvi. Dik moc!
...Magnola byla kompletně vyčištěna, dráťená spoušť mi funguje ze starýho měchovýho kodaku, stativ(nakonec starý dřevák) už se povaluje někde na poště nejspíš, po večerech ostřím...
ale:
1) jaký je tedy prosím přesný rozměr v mm planfilmu 13x18, v datasheetu fomy nic není a rád bych si vyrobil vložky s redukcema...
2) výhledově přemýšlím i o nějakém širokáči, pravděpodobně 135mm(pokud cca. odpovídá 28mm kinofilmu), co by jste mi doporučili dobrého v poměru cena/kvalita/sehnatelnost. Na ebayi je toho celkem dost, ale nechci dávat za objektiv třeba desítku, nemáte někdo zkušenost s Nikkorem W135/5.6, nebo prosím poraďte do jakého skla nejlépe jít?
...díky moc, chino...