Tak jsem včera konečně vyvolal první film z mého hi matica a musím říct že to vypadá fakt dobře Ještě nemám udělané fotky (film se zatím lisuje), ale jak jsem si těch pár negativů prohlížel a promítl zvětšovákem tak soudím že to nebude vůbec špatné. Fotil jsem na pan 400 exponoval jako 200, doma, světlo žárovka, zářivka, časy vycházely delší jak 1/30 s, objektiv byl tedy na plnou díru, a je to krásně ostré a nic není rozhýbané z dlouhého času. Film zvenku kde vycházely časy krátké a objektiv byl asi více zacloněn ještě nemám vyvolané a těším se jak ten rokkor bude kreslit při vyšších clonách
Nedá mi to a musím se znovu pochlubit
. Vyvolal jsem film kde Hi matic více clonil a je to něco úžasného (teda aspoň pro mě
); musím říct, že tento rokkor je určitě nejlepší objektiv který mám doma ( a to stál jenom pět stovek aji s foťákem!). Promítl jsem si pár negativů na formát 70*100 cm a jsem schopný rozeznat detaily velikosti jednoho milimetru.
Ale jak říkal kolega msl: these are far better lenses than we are photographers... Něco na tom bude, protože ty moje fotky jsou sice ostré, ale tak nějak mi v nich něco chybí, prostě to není úplně ono
.