je tady určitě hodně lidí z mlčící většiny, kteří byli aktivní v době, kdy na kšeft nebyl digitál a film a temná komora jen pro radost, a kteří i tohle prožili - sám za sebe můžu říct, že nazvětšovat třeba 6 filmů po 10ks ze snímku na kinofilmu mi šlo mnohem rychleji, než si hrát dnes s PS... a bylo to i přes tu zdánlivou otravnost mnohem zábavnější, i když se jednalo mnohdy o školy, školky, dětské tábory, svatby, pohřby a jiné společenské záležitosti. Výsledek byl vidět hned a radost z každé opravdu podařené fotky byla taky, aniž by kdokoli nosil frňák hore, že "dělá na baryt" a dělal z toho vědu.to byla manufaktura
věřím, že bych byl otráven takovými kvanty víc, než uživatel číslicového přístroje po zjištění, že zase potřebuje větší snímač
mohu potvrdit
bubnovku jsem tehdy ještě neměl a leštění tak velkého množství fotek udělaných na kšeft přes noc představovalo problém. co dělat? naštěstí jsem přes den pracoval v odborném fotografickém závodu - bubnová leštička byla tehdy běžným vybavením každé profi komory. takže buď chvilka spánku anebo bez, před pracovní dobou do práce vyleštit a bylo. O víkendech to ale nešlo. když nastoupily RC papíry, hooodně jsem si oddechl - a do práce přestal chodit.
ještě dnes, i když už nedělam velká kvanta fotek, jsem rád, že buben mám. značně to urychluje práci.