Přejít na obsah

Fotka

flexaret, nějaké rady do začátku?

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
638 odpovědí na toto téma

#451 Prasopes

Prasopes

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 12 leden 2011 - 18:12:50

Dobrý den,vyráběla se na Flexarety,jako příslušenství,nasazovací irisová cona?U rolleiflexu se nasadí na hledáčkovej objektiv,kde ukazuje hloubku ostrosti a zároven slouží jako jednoduchej expozimetr.Myslíte, že by šlo takovou nasazovací clonu(jde jen o tu hloubku ost.) vyrobit z vykuchanýho snímacího objektivu z Flexaretu?Představa,že bych měl na svý Flexe S takovýhle zařízeníčko,mě docela bere!!!Třeba tu je nákej zdatnej technik,kerej by to rozlousk.Přeji hezký den,Bláža.
  • 0

#452 Prasopes

Prasopes

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 22:07:59

Jo.a ještě jednu otázku.Kde se daj povlíct čočky antireflexníma vrstvama a kolik zlatáků za to chtěj?Tož tak.
  • 0

#453 Vladik

Vladik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 221 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 12 leden 2011 - 23:33:02

Ted to, prosim, vubec neber zle, ale kdyz jsem si precetl tvuj prispevek, tak me napadlo:

Nomen omen :lol:

Protoze presne to by asi vzniklo z te Flexy.

Jinak antireflexy ti urcite nekde nanesou, ale pokud to nebudes mit po nejake znamosti, tak se priprav sahnout hluboko do penezenky.
Proc chces nanaset (domnivam se ze na) Belar vicevrstvy? Proste to nechapu.
Jinak to zarizeni na Rolleiflex znam. Neco podobneho by se urcite dalo upravit z kterekoli vhodne vykuchane clony a protikusu bajonetu (treba z filtru) pro Flexu. Pokud mas na flexe bajonet.
  • 0

#454 panpriatel

panpriatel

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 443 příspěvků(y)
Reputace: 34

Publikováno 18 leden 2011 - 10:33:14

Ahojte. Uz druhy krat som vycistil ostriaci zavit na mojej flexe 5 benzinom. 1. krat ked som ho precistil od ostriacej packy aj zo zadu tak to uplne povolilo islo s tym superne hybat. Na druhy den rano vsak bolo ostrenie skoro tak isto tuhe ako pred tym. Tak som vycistil druhy krat a vyzera to tak ze uz to ide lahsie (aj na druhy den). Neni to este uplne ono ale nejaky rozdiel tam je. Cital som si vo vlakne ze dakdo mazal tento zavit silikonom a nasledovala vlna reakcii ze silikon neni dobry. (zaujmalo by ma ci je problem len v tom keby sa dostal na optiku alebo neni dobry vo vseobecnosti.??)
Dalej nejake narazky na olej do siaceho stroja...
Poradite mi prosim ci je nejaky sposob ako tento srob co najlepsie rozchodit?
A ked uz ho mam rozobraty rad by som vycistil matnicu aj zrkadlo... Tiez benzinom alebo okenou (fakt neviem :) :lol: )...
Na matnici je par mastnycch skvrniek ale inak vyzera byt celkom cista... Zrkadlo je plne prachu.
Dakujem
S.
  • 0

#455 panpriatel

panpriatel

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 443 příspěvků(y)
Reputace: 34

Publikováno 18 leden 2011 - 10:39:27

Jo. Este som chcel napisat ze ostrenie odrazu zaberie lepsie a potom zasa horsie... Teda nerovnomerne.
A ze velmi cudne mi pride ze sa mi velmi povoluju sroby na tej ostriacej packe... 10 krat s tym zakrutim a uz su rozhegane.
  • 0

#456 yashica

yashica

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 124 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 19 leden 2011 - 11:44:37

Úplně dobrá rada do začátku focení s flexaretou je, řekl bych, při focení si otevřít šachtu :wink:
  • 0

#457 Leo

Leo

Nováček

• Předplatitel
  • 85 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc
Reputace: 15

Publikováno 29 leden 2011 - 23:07:59

Ahoj, nechci pochopitelně nikoho prudit, ale myslím si, že výstup fotografie z flexarety je rovnocenný s jakýmkoliv tlr, ve stejné době produkce. Klidně mě ukamenujte. :)
  • 0

#458 Leo

Leo

Nováček

• Předplatitel
  • 85 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc

Publikováno 29 leden 2011 - 23:11:26

Jo, kdo s flexaretkou neumí zacházet, tak to holt nepozná :) :D
  • 0

#459 Euter

Euter

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 255 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 46

Publikováno 30 leden 2011 - 02:25:37

Tak jsem se stal majitelem hýčkané Flexaret VI a když jsem vyvolal dnešní svitek tak jsem měl radost jak malej Jarda. Objektiv kreslí výborně a všechny pole byly korektně exponovány. Asi jsem se zamiloval do Flexarety :)
  • 1

#460 sjirka

sjirka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 454 příspěvků(y)
  • LocationPlzeň
Reputace: 113

Publikováno 30 leden 2011 - 10:53:17

Jo taky mam VI, a pefektni, naramne sem si s ni uzil v Norsku. Mel jsem s sebou jeste digital, ktery mi vrazila mati, protoze chtela digitalni barevny fotky, takze mi to kazilo jen to, ze jsem musel neustale neco fotit tim digitalem. Nicmene flexa se ukazala jako uzasne lehoucka na noseni, fotky z ni maj super atmosferu a kdyz mi v národnim parku Rago ujely nohy na kameni pod vodopádem a já hodil držku do potoka, tak se flexa zachovala jako dokonale vodeodolny fotak. Na tabore jsem prozmenu fotil decka a ta za mnou neustale behala a jak jsou zblbla z tech digitalu, tak furt chtela abych jim tu fotku ukazal.
  • 0

#461 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 31 leden 2011 - 14:09:47

Teď koukám že nepopsal. Jestli chceš, písni mi a já ti sepíšu návod.

Jestli by to šlo, prosím o zveřejnění. Myslím, že se takovéhle návody můžou hodit více temnokomorníkům. Díky

Umístil jsem popis chyby a řešení na své stránky.
  • 0

#462 KGB

KGB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 31 leden 2011 - 14:50:14

Tak jsem se stal majitelem hýčkané Flexaret VI a když jsem vyvolal dnešní svitek tak jsem měl radost jak malej Jarda. Objektiv kreslí výborně a všechny pole byly korektně exponovány. Asi jsem se zamiloval do Flexarety :)

to jsem si rikal taky :), ale pak prisel autocord a prvni zmena nazoru a ted druha zmena nazoru rolleiflex :D
  • 0

#463 lomihnat

lomihnat

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 106 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 52

Publikováno 9 únor 2011 - 22:23:30

Síce to nie je flexaret, ale upozorňujem na toto :

http://foto.bazos.sk...ativ-Meopta.php

minulý týždeň som kúpil statív, tak teraz na tým neuvažujem, ale niekomu sa môže hodiť.
  • 0

#464 sokolvideo

sokolvideo

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 578 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 215

Publikováno 10 únor 2011 - 17:10:21

tak páni, nedá mi, aby som nepovedal niekoľko slov k Flexarete, osobne mám 2,4,6a 7, všetky funkčné, ale najradšej používam Standardku, tie mám tri. Fotím na formát 4,5x6 a veľmi mi to vyhovuje. a aj sa mi tento formát páči.
Čo sa týka optiky , tak u Flexariet po radu IV., je to už len povedal by som "retro", od V. je to už v pohode, a Belar 3,5/80 je skutočne dobrý objektív, len samozrejme záleží aj od toho, kto pred vami fotoaparát vlastnil a ako sa k nemu správal.
Standard asi aj preto, že to bol prvý fotoaparát, ktorý sa mi dostal do rúk a prirástol mi k srdcu
  • 0

#465 Niraj

Niraj

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 213 příspěvků(y)
  • Locationskoro Litomyšl
Reputace: 1

Publikováno 8 březen 2011 - 10:49:48

IVa má dole přídavnou spoušt - neobyčejná pomůcka, v podstatě nejlepší spoušt na všech dvojvočkách, co jsem kdy držel v ruce
hledal bych tuhle verzi

Ale u mě funguje tak spodní přídavný spoušť tak, že sice odexponuje, ale neodblokuje přetáčecí mechanismus. Takže ji můžu používt leda tak na dvojexpozici. Někomu to funguje jinak?
  • 0

#466 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 748 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 8 březen 2011 - 11:02:05

natahnout znova, zakrýt objektiv a odexponovat hlavní spouští, potom převinout film
fotil jsem takhle i svatbě a v poho jsem stihl
-
je to sice komplikace, ale exponuje se s tím velmi dobře
  • 0

#467 Niraj

Niraj

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 213 příspěvků(y)
  • Locationskoro Litomyšl

Publikováno 8 březen 2011 - 13:06:22

Jojo, jasně Radime. To mě taky napadlo. Jen jsem nevěděl, jestli to nemám nějaké porouchané, nebo je to normální stav. Tak fajn.
Jinak teď jsem měl IVa u p. Blažka a je jak nová. Všechny časy byly prej rozštelovaný, až s podivem, že fotky z toho vycházely :) Teď se mi ty časy zdají nezvykle až moc dlouhý oproti původnímu stavu. Např. u 1s to pěkně dlouho bzučí :oops: Tak už se těším na jarní výpravy.
  • 0

#468 HonzaZ

HonzaZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2011 - 00:54:52

Přátelé,
minulý víkend jsem si pořídil Flexaret VI. Alles OK, jen matnice je nějaká "matná". Nemáte někdo zkušenost s matnicemi od Ricka Olesona? Mám si ji objednat a nechat u někoho vyměnit? Nebo mám cvičit oko? Přijde mi, že zaostřit (i s lupou) je na hrubé originální matnici problém. Navíc zjišťuji, že čím dál častěji musím couvat hlavou, abych vůbec něco viděl, ale to už nesouvisí s konkrétním modelem fotoaparátu... :lol: Děkuji za rady.
  • 0

#469 Leo

Leo

Nováček

• Předplatitel
  • 85 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc

Publikováno 24 březen 2011 - 01:20:42

Ahoj, mrkni na vladikuv inz. v bazárku, bude to levnější a efektivnější!!! A určitě s láskou vyměněná matnice! Jak mi rozhejbou v servisu závěrku , tak jdu do matnice, protože u šestky je oproti třeba dvojce fakt hrozná.
  • 0

#470 Leo

Leo

Nováček

• Předplatitel
  • 85 příspěvků(y)
  • LocationOlomouc

Publikováno 24 březen 2011 - 01:23:59

Jo zapomněl jsem pročti vlákno "onačejší matnice" zjistíš více :lol:
  • 1

#471 HonzaZ

HonzaZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2011 - 20:36:12

Díky za doporučení, Leo, levnější asi ne, ale soudě dle ohlasů v dalších vláknech, tak určitě efektivnější. Ovšem instalací nové matnice bych zdvojnásobil cenu/hodnotu přístroje a to se mi zatím nechce. Polovičaté řešení mě taky netáhne a tak ještě asi vydržím s originální matnicí. Jsou úhly pohledu, kdy je na ni i docela dobře vidět :wink:
  • 0

#472 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 26 březen 2011 - 21:04:01

našetři a vytuň to! stojí to za to!
  • 0

#473 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)

Publikováno 7 srpen 2011 - 07:25:07

přátelé, ty úžasný stránky o všech flexaretkách včetně návodů, podrobných popisů rozdílů, fotodokumentace, nevíte kam zmizely? Hledám, hledám, možná blbě :!:
ale nenacházím! :(
  • 0

#474 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 7 srpen 2011 - 07:51:24

Edo, není to tady totonc?
  • 0

#475 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)

Publikováno 7 srpen 2011 - 07:52:49

Edo, není to tady totonc?

no to jsem si myslela, ale ty stránky mi nejdou vůbec načíst, že by chyba na mojím přijímači?
  • 0

#476 centos

centos

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 154 příspěvků(y)
  • LocationOstrava, Praha

Publikováno 7 srpen 2011 - 13:00:05

Někdy pomůže dopsat www. do adresy.
  • 0

#477 palomarcin

palomarcin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 100 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 6

Publikováno 14 říjen 2011 - 12:21:46

Zdravim potreboval by som zoshnat uzavierku na Flexaret VII (Pentacon - Prestor) kedze som skvor kupil flexu a v uzavierke chýbajú lamely a je v dost zlom stave (po napadnutí domáceho kutila). Bol by som vám vdacny za nejake ponuky alebo tipy kde by som ju mohol zohnat.
  • 0

#478 OndrasLB

OndrasLB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 346 příspěvků(y)
  • LocationLiberec, Mladá Boleslav
Reputace: 66

Publikováno 14 říjen 2011 - 16:58:46

Zdravim potreboval by som zoshnat uzavierku na Flexaret VII (Pentacon - Prestor) kedze som skvor kupil flexu a v uzavierke chýbajú lamely a je v dost zlom stave (po napadnutí domáceho kutila). Bol by som vám vdacny za nejake ponuky alebo tipy kde by som ju mohol zohnat.

Tuším, že min. týden byly na aukru nabízený asi tři závěrky k flexaretu, ale už to ani nedohledám, je to skončený :-)
  • 0

#479 arqe

arqe

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 55 příspěvků(y)
  • LocationLiberec

Publikováno 14 říjen 2011 - 19:11:35

Treba jeste nejaka zbyla

http://www.temnakomo...ght=tri zaverky
  • 0

#480 Fomaman

Fomaman

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 13 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 10 listopad 2011 - 18:01:51

Dnes som zažil obrovské sklamanie, už dlhšie si šetrím na flexaret, pred 3 dňami som si konečne kúpil svoj prvý aparát na 6x6- flexaret IV. Nadšený som hneď išiel kúpiť fomapan, prečítal som si návod, film založil a začal fotiť zátišia do školy. Už na začiatku sa mi to nezdalo že flexa nerobí ten "klasický" zvuk uzávierky. Na posledné políčko som strčil hlavu pred objektív lebo sa mi to fakt nezdalo pričom som pozeral do objektívu na lamely či sa vôbec otvoria. NIČ. Všetky fotky som "exponoval" marne. Kúpil som teda pokazený stroj, som hrozne sklamaný. Mám tam film s 11 fotkami nafotenými. Nechcem film zbytočne vyhodiť, viete mi poradiť ako ho natočiť naspäť? Ďakujem :)
  • 0

#481 palomarcin

palomarcin

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 100 příspěvků(y)
  • LocationPrešov
Reputace: 6

Publikováno 10 listopad 2011 - 18:22:31

Vyber ho v tme a ručne stoč, a ja som na tom podobne, kúpil som VII a otváral uzávierku pri naťahovaní filmu tak som ho odniesol odborníkovi nech na neho pozrie. Že to nieje problém a dá sa to opraviť, že tie lamely čo sa tam v ten čas zatvárajú sú iba zlepené. No keď ho rozobral tak tam ani neboli....
  • 0

#482 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 100 příspěvků(y)
Reputace: 347

Publikováno 8 leden 2012 - 14:23:17

Právě vyšlo druhé vydání publikace - brožury Flexaret z edice České fotoaparáty, zde odkaz na prodejce: http://aukro.cz/cesk...2042453809.html Děkuji za pozornost
  • 0

#483 AdamBernau

AdamBernau

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2014 - 20:42:38

Zdravim,
dostala se mi do rukou Flexa VI, ale bohužel je vybavena redukcí na 35mm film, což samosebou nechci.

Chápu dobře, že jediné co mi chybí je ta navíjecí cívka nahoře?.Vložený obrázek

..nemáte jí někdo navíc, popřípadě kde ji sehnat.
Hledal jsem a nenašel, vždycky jenom redukce na 35mm film :/

Předem díky.
  • 0

#484 KGB

KGB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2014 - 20:47:30

Co treba z jineho filmu ;)
  • 0

#485 AdamBernau

AdamBernau

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2014 - 21:03:01

asi jsem se špatně vyjádřil
já potřebuju to červeně označené :)

Přiložený soubor (y)

• Přiložený soubor  flexa.png   542,52K   61 Počet stažení

• 0

#486 AdamBernau

AdamBernau

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2014 - 21:04:03

jelikož mám tuhle :/

Vložený obrázek
  • 0

#487 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 19 leden 2014 - 21:05:17

no tak přesně jak píše KGB, to co sháníš je prázdná špulka od filmu :)
  • 0

#488 AdamBernau

AdamBernau

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2014 - 21:09:01

aha, normálně si poradím sám s googlem.
tohle jsem se bohužel nikde nedozvěděl.
takže vlastně nepotřebuju nic, posundávám ty věci na 35mm a šoupnu tam svitek.
..tak dík :)
  • 0

#489 KGB

KGB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2014 - 21:13:02

Potrebujes 2 civky jedna je na novem filmu a druha je ze stareho pak po dofoceni prazdnou civku soupnes nahoru
Po vyvolani ti zbyde prazdna civka a kryci pas jako odpad

Pokud potrebujes civku tak nekdo z okolnich temnokomorniku ti ji jiste da
  • 1

#490 AdamBernau

AdamBernau

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2014 - 21:14:56

jsem z Pohořelic, takže vlastně Brňák.
Snad si to tady někdo ochotný z Brna přečte :)
  • 0

#491 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 19 leden 2014 - 21:17:45

Ročně jich ode mně jde tak 50, ale nedávno šly do tříděného odpadu :) Určitě se někdo ozve, nebo pošle :)
  • 0

#492 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 19 leden 2014 - 21:25:05

Poptal bych se třeba i v jakémkoli fotobazaru, nebo tam, kde svitky vyvolávají.
  • 0

#493 AdamBernau

AdamBernau

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2014 - 21:28:49

to néni uplně blbý nápad :)
dík za typ
  • 0

#494 Motorbiker

Motorbiker

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)
  • LocationNa kopci u Jantarové stezky, v zatáčce po cestě do Vídně
Reputace: 221

Publikováno 19 leden 2014 - 21:45:24

Já to řešil loni v létě, měli by něco mít ve fotobazaru na mendláku, na jajich pobočce kounicova, na pekařské v DVF (možná). Já bydlím kousek od Kounicovy, ale tamo to určitě mají, jeden svitek dokonce používají jako zaražku do dveří.

Pokud by jsi chtěl být drsňák, můžeš jeden film ve tmě odmotat, uschovat (třeba v prázdné vývojnici), druhý nafotit s použitím získané cívky a pak ten první znovu namotat na cívku a nafotit ten. Stejně budeš vyvolávat dva najednou, nejspíš.
  • 0

#495 AdamBernau

AdamBernau

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2014 - 21:56:42

Na drsňáka si radši hrát nebudu a první to vyzkouším tou jednodušší cestou :))
  • 0

#496 meCZoun

meCZoun

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 357 příspěvků(y)
  • LocationJihlava
Reputace: 50

Publikováno 20 leden 2014 - 07:30:33

Písni mi adresu, cívku ti pošlu...
  • 1

#497 Kessu

Kessu

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2014 - 20:27:43

Pukrle všem,
snažím se resuscitovat šestku - v poměrně smutném leč zřejmě kompletním stavu. Poprvé. Zatím trávím pěkný týden rozborkou, neb vše je převelice zatuhlé. (Mimochodem díky všem za spoustu rad a doporučení zde.) Prosím, může mi někdo potvrdit, že po sundání kroužku, který drží snímací objektiv na prstenci se stupnicí clony (kroužek se dvěmi dírkami zepředu) vede další cesta přes pojistný kroužek se dvěmi zářezy který je pod tím prvním kroužkem? Dříve než použiji vetší než malé množství násilí... (A ano, vím, že je kam to poslat do servisu, případně lze koupit Flexaret v dobrým stavu... Ten samodomo servis patří tak nějak ke hře, že.)
Díky moc.
  • 0

#498 Václav Vait

Václav Vait

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 100 příspěvků(y)
Reputace: 347

Publikováno 24 leden 2014 - 15:09:29

Dovolím si položit 2 otázky:
1. bude se se zmíněným Flexaretem následně chtít fotit ?
2. čím bude vykoupena Vaše případná radost nad pozitivním výsledkem, aneb jak velký časový koeficient je pro Vás ještě únosný, je to alespoň jedna ku deseti, t.j. 10 hodin tápání typu pokus - omyl versus 1 hodina uvědomělé práce znalého opraváře - stojí ten vítězný pocit v duši za to ?
(možná by spíš mohlo být pořadí otázek obráceno)
Kutilům zdar !
Jinak první příruba drží bajonetovou objímku, ta druhá tvoří pŕední díl optiky. Po jeho vyšroubování lze odejmout celý kryt závěrky. Nazpět to už ale taková sranda není, pokud neovládáte určité hmaty a chvaty, jež je nutno použít. Ale na zprovoznění zatuhlé samospouště větśinou stačí tahle laparoskopie, pokud ovšem víte, kam je následně třeba umístit nepatrnou kapičku hodinářskáho olejíčku...
  • 0

#499 Skyd

Skyd

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 13 příspěvků(y)
  • LocationValašské Meziříčí

Publikováno 26 leden 2014 - 23:42:26

Objevil jsem celkem kousek kde bydlím v prodeji flexaret IV .. už jsem cosi přečetl o různých modelech . Ale přeci jen se ještě poptám . Má radši počkat než se objeví nějaký novější na prodej myšleno třeba V, VI .. Děkuji za inspiraci.
  • 0

#500 Drevorubec

Drevorubec

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 324 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 247

Publikováno 27 leden 2014 - 07:36:00

To je v podstatě jedno, všechny fotí stejně. Spíš jestli je v dobrém stavu a všechno chodí jak má.
Já mám rád model Standart, protože je nejjednodušší (a tedy potenciálně nejméně poruchový) z nových typů.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních