Ahoj potemníci díky dokonalému marketingovému tahu obchodníků z FOMY mám teď doma 2 láhve Fomadonu LQN který vůbec nepoužívám. Můžete mě někdo poradit s touto vývojkou (ředění, teploty, kvedlání)? Používám výhradně F100 kino i SF
Fomadon LQN
Started By
indan
, 21-říj 07 11:38:38
3 odpovědí na toto téma
Publikováno 21 říjen 2007 - 11:38:38
Publikováno 21 říjen 2007 - 16:53:56
V krabičce od FOMA filmů jsou časy i ředění (tuším 1+9).
Publikováno 21 říjen 2007 - 19:03:27
zdar, mrkni sem http://digitaltruth.com/devchart.html , do okénka all developers dej foma devs a vyjede ti tabulka, kde lqn je taky. jinak s ní zkušenosti nemám, jenom s tou pozitivní na papíry. ta volá v poho, ale smrdí. multigrade nesmrdí.
Publikováno 21 říjen 2007 - 23:13:14
ředění je 1+10, teplota 20°C
pak FOMAPAN 100 je 7-8min a ILFORDPAN 100 je 9-10min
když kvedláš míň, tak nech dýl, když víc, tak tu spdnější hranici.
ale kompenzuju těmi časy i třeba výkyv v teplotě nebo vyčpělost mého LNQ, kterýž mám v koncentrované podobě už dost zažloutlý. no spíš úplně žlutý. od prvního otevření uběhly cca 3 měsíce a teď jsem s ním vyvolával ten ilford 10 min a vpoho.. rozdíl nějak nepociťuju. Zrno už je asi druhá věc, ale ve vývojkách nemám zkušenosti s ničím jiným než s fomou, takže nemůžu srovnat Každopádně ten LNQ se vyplatí víc, než míchat fomu z prášku.
pak FOMAPAN 100 je 7-8min a ILFORDPAN 100 je 9-10min
když kvedláš míň, tak nech dýl, když víc, tak tu spdnější hranici.
ale kompenzuju těmi časy i třeba výkyv v teplotě nebo vyčpělost mého LNQ, kterýž mám v koncentrované podobě už dost zažloutlý. no spíš úplně žlutý. od prvního otevření uběhly cca 3 měsíce a teď jsem s ním vyvolával ten ilford 10 min a vpoho.. rozdíl nějak nepociťuju. Zrno už je asi druhá věc, ale ve vývojkách nemám zkušenosti s ničím jiným než s fomou, takže nemůžu srovnat Každopádně ten LNQ se vyplatí víc, než míchat fomu z prášku.
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních