už je to pěkně dlouho, co jsem vám slíbila nějaký vobrásky stativu, no obrázky nic moc, ale pro představu to snad bude stačit

První obrázek to je zprava složené Manfrotto 055MF4 s hlavou GRIP ACTION 322RC2 a vedle složený Feisol CT-3372 s polokulovým středovým sloupkem.

Druhý obrázek, tj. stejná sestava manfrotta s Mamčou a vedle stejná sestava Feisolu s Tačkou - nohy vytažené na max. Možná jsem k sestavě měla někoho postavit, aby byla lépe vidět výška - Když chci kouknout na matnici, tak už musím stát na špičkách, měřím něco málo přes 170cm

Poslední obrázek "detail hlavy" Na polokulovou destičku jsem přidělala VF hlavu Berlebach- Stativkopf 3D-Super Spezial. Tuto sestavu momentálně nepoužívám, resp. používám pouze Feisol (s minidestičkou, tj. hlava sedí přímo na stativu) a hlavu Berlebach. U nás je fest členitý terén a zatím mi polokulovka nestačí, ale pokud bych fotila, třeba ksichtíky, tak klidně vezmu pouze tu polokulovou středovou tyč (je opravdu super!).

Se stativem jsem zatím velmi spokojená, jediné, co mi trošku vadí je spodní část nožek, asi to opravdu bude chtít kovové hroty. Pokud srovnáte s výše uvedeným manfrottem, tak tam je ta spodní část noh velmi malá a tudíž se lépe zapíchne do podloží, na rozdíl od Feisolu, kde na povrchu sedí. Myslím, že hroty tento miniproblémek vyřeší. Další postřeh, se týká povrhu noh. Povrch není hladký, jako u karbonu manfrotta a asi ho brzo odřu, ale to mě nijak netrápí