...jen tak...
#5101
Publikováno 17 červen 2010 - 23:02:40
#5102
Publikováno 17 červen 2010 - 23:38:14
#5103
Publikováno 17 červen 2010 - 23:40:24
#5104
Publikováno 18 červen 2010 - 07:52:34
Když necháme stranou, že by se člověk měl naučit hlavně dobře exponovat, jaký by byl inteligentní postup v případě záměrného slití stínů do černé, jako je to u fotografií Antona Corbijna? Mám jeho knihu U2, která je myslím hodně kvalitně tištěná a většina fotek má ty stíny slitý a nevypadá to vůbec špatně.
Např.
http://www.lipanjepu...30&id_opera=888
Varianta jedna - už na místě podexponovat. Výhoda je nižší čas, vyšší ostrost.
Varianta dvě - podvolat - výhody nevidím žádný. Navíc se to bude těžko strefovat.
Varianta tři - správně exponovat a doladit při zvětšování - vypadá to rozumně - až v komoře se člověk rozhodne, kolik toho nakonec na fotografii slije do jednolité černé. Nevýhoda - na místě delší časy. Problém hlavně v případě tmavších interiérů, kde by člověk obětoval stíny, ale chtěl zachovat ostrost.
Co vy na to?
#5105
Publikováno 18 červen 2010 - 08:14:36
Jiná věc je, že ty jeho fotky jsou příjemně emotivní. Ale to už je o něčem jiném
#5106
Publikováno 18 červen 2010 - 08:16:03
osobně zastávám názor, že můsíš začít již expozicí (push) a volbou správného barevného filtru
varianta 4: lithprint
#5107
Publikováno 18 červen 2010 - 08:27:02
Varianta dvě - podvoláním změny ve stínech nedosáhneš, jen si pokurvíš zbytek.
Varianta tři - tu bych preferoval, protože jsem byl vždy zastáncem spíše toho, abys měl vždy připraven perfektni negativ a mohl z něj dělat prakticky vše, až tě třeba nějaká manýra opustí... Jen protože mě nebaví nadržovat, zkusil bych to udělat split gradingem. (jsou tu o něm nějaké články) A při svícení stínů bych tu expozici jednoduše protáhl. V tomto konkrétním případě už je celý zbytek ve středech a světlech, takže pohoda...
#5108
Publikováno 18 červen 2010 - 09:13:04
#5109 Anonymous
Publikováno 18 červen 2010 - 09:22:46
Ryunine, proč všechny dotazy cpeš do tohoto vlákna? Kolikrát jsou to věci, co by mohly zajímat ostatní, ale každej se asi nebude prohrabávat tímhle dlouhatánským vláknem, kde se fakt blbě vyhledává.
#5110
Publikováno 18 červen 2010 - 10:36:48
#5111 Anonymous
Publikováno 18 červen 2010 - 11:16:15
No a proč se sleješ husným eurobahnem, když je tolik dobrejch jinejch skutečnejch pív?Varianta IV - sleju dnes sám sebe tím hnusným Eurostarobahnem od przniče piva heinekena a je poptákách.
#5112
Publikováno 18 červen 2010 - 11:34:19
Protože v okolí nemám moc na výběr ,gambrihnusem bych si moc neponoh.To víš vesnice.No a proč se sleješ husným eurobahnem, když je tolik dobrejch jinejch skutečnejch pív?Varianta IV - sleju dnes sám sebe tím hnusným Eurostarobahnem od przniče piva heinekena a je poptákách.
#5113 Anonymous
Publikováno 18 červen 2010 - 11:38:45
Ja, tak to ja. U nás na vsi máme teď novou hospodu a pívo moc dobrý.Protože v okolí nemám moc na výběr ,gambrihnusem bych si moc neponoh.To víš vesnice.No a proč se sleješ husným eurobahnem, když je tolik dobrejch jinejch skutečnejch pív?Varianta IV - sleju dnes sám sebe tím hnusným Eurostarobahnem od przniče piva heinekena a je poptákách.
#5114
Publikováno 18 červen 2010 - 11:51:19
já se po tom temnoexpresnim vendelínovi taky nějak nemůžu uvyknout na ty europatoky
#5115 Anonymous
Publikováno 18 červen 2010 - 12:20:52
Nikdá bych netušil, že jednou řeknu, že točej Ježka(11°) a je moc dobrej. Pil jsem ho dost za studentskejch let a byl pěkně hnusnej. Ovšem nejsem sám, kdo poslední dobou uznává, že se v JIhlavě polepšili. Prostě normální dobrý pívo, dobrá hospoda, dobrá pohoda. A tak to má byt, tak je to správne!a co točej dobrýho temnej bratře?
já se po tom temnoexpresnim vendelínovi taky nějak nemůžu uvyknout na ty europatoky
p.s. europatoky už do huby nevemu, to si radši pivo odpustím nebo si posloužím lahvovým z vlastních zásob.
#5116
Publikováno 18 červen 2010 - 12:45:19
tak jsem právě dotestoval jedno sklo co jsem na srazu koupil od Rasťa a teprve teď se mi ho podařilo nasadit na stroj a úspěšně jsem zjistil že mám prostě moc krátkou tyč na jakékoliv jeho zaostření...
Jak je to mozny, kdyz to toyo ma mit zakladni tyc 38cm? na tom nezaostris 30cm sklo??
#5117 Snek
Publikováno 18 červen 2010 - 12:53:37
Nikdá bych netušil, že jednou řeknu, že točej Ježka(11°) a je moc dobrej. Pil jsem ho dost za studentskejch let a byl pěkně hnusnej. Ovšem nejsem sám, kdo poslední dobou uznává, že se v JIhlavě polepšili. Prostě normální dobrý pívo, dobrá hospoda, dobrá pohoda. A tak to má byt, tak je to správne!a co točej dobrýho temnej bratře?
já se po tom temnoexpresnim vendelínovi taky nějak nemůžu uvyknout na ty europatoky
p.s. europatoky už do huby nevemu, to si radši pivo odpustím nebo si posloužím lahvovým z vlastních zásob.
svýho času jsi tu notorie taky prohlásil "rebel do huby neber!" ... myslím, že když už ti chutnal i ježek, z rebelíka bys skákal radostí
#5118
Publikováno 18 červen 2010 - 12:54:28
protože prostě nemám 38cm tyč. nemám tu metr ale odhadem to bude slabých 30cm - když odmontuju přední štuplík a vytáhnu standartu napůl do luftu, tak to už zaostřit jde.tak jsem právě dotestoval jedno sklo co jsem na srazu koupil od Rasťa a teprve teď se mi ho podařilo nasadit na stroj a úspěšně jsem zjistil že mám prostě moc krátkou tyč na jakékoliv jeho zaostření...
Jak je to mozny, kdyz to toyo ma mit zakladni tyc 38cm? na tom nezaostris 30cm sklo??
#5119
Publikováno 18 červen 2010 - 12:59:45
protože prostě nemám 38cm tyč. nemám tu metr ale odhadem to bude slabých 30cm - když odmontuju přední štuplík a vytáhnu standartu napůl do luftu, tak to už zaostřit jde.tak jsem právě dotestoval jedno sklo co jsem na srazu koupil od Rasťa a teprve teď se mi ho podařilo nasadit na stroj a úspěšně jsem zjistil že mám prostě moc krátkou tyč na jakékoliv jeho zaostření...
Jak je to mozny, kdyz to toyo ma mit zakladni tyc 38cm? na tom nezaostris 30cm sklo??
no tak to pak jo , takze je vsechno v poradku, jen najit tu trubku.
#5120 Anonymous
Publikováno 18 červen 2010 - 13:05:30
Pokud se vylepšil podobně jako Ježek, tak proč ne? Ovšem onehdá, když Ježek byl hnusnej, rebel byl ještě horší, fakt.. Vyzkoušeno ve dvou hospodách nezávisle.svýho času jsi tu notorie taky prohlásil "rebel do huby neber!" ... myslím, že když už ti chutnal i ježek, z rebelíka bys skákal radostí
#5121 Snek
Publikováno 18 červen 2010 - 13:32:34
Pokud se vylepšil podobně jako Ježek, tak proč ne? Ovšem onehdá, když Ježek byl hnusnej, rebel byl ještě horší, fakt.. Vyzkoušeno ve dvou hospodách nezávisle.
Nejni možná. Ježek nebyl nikdy horší než rebel co já pamatuju, a že už toho nepamatuju úplně nejmíň ...
To muselo bejt buď těma krčmama, nebo jsi prostě tehdá neměl svuj den
#5122 Anonymous
Publikováno 18 červen 2010 - 13:41:49
No dyk já s Tebou souhlasím. Rebel byl horší, né Ježek.Nejni možná. Ježek nebyl nikdy horší než rebel co já pamatuju, a že už toho nepamatuju úplně nejmíň ...
#5123 Jirinol
Publikováno 18 červen 2010 - 13:46:13
To muselo bejt buď těma krčmama, nebo jsi prostě tehdá neměl svuj den
Pokud se vylepšil podobně jako Ježek, tak proč ne? Ovšem onehdá, když Ježek byl hnusnej, rebel byl ještě horší, fakt.. Vyzkoušeno ve dvou hospodách nezávisle.
Pánové, klídek.... já jsem taky ještě úplně nedávno ohrnoval nos nad "bábama někde mezi třicítkou a smrtí" ... časem člověku chutná prostě všechno víc, i to pivo
#5124 Snek
Publikováno 18 červen 2010 - 13:51:31
No dyk já s Tebou souhlasím. Rebel byl horší, né Ježek.
Nejni možná. Ježek nebyl nikdy horší než rebel co já pamatuju, a že už toho nepamatuju úplně nejmíň ...
)))))))))))))) a takhle to vypadá, když jeden rychleji píše, než myslí!
#5125 Anonymous
Publikováno 18 červen 2010 - 13:52:33
Pánové jsou v naprostém klídku.To muselo bejt buď těma krčmama, nebo jsi prostě tehdá neměl svuj den
Pokud se vylepšil podobně jako Ježek, tak proč ne? Ovšem onehdá, když Ježek byl hnusnej, rebel byl ještě horší, fakt.. Vyzkoušeno ve dvou hospodách nezávisle.
Pánové, klídek.... já jsem taky ještě úplně nedávno ohrnoval nos nad "bábama někde mezi třicítkou a smrtí" ... časem člověku chutná prostě všechno víc, i to pivo
#5126
Publikováno 18 červen 2010 - 18:47:24
Je to dobrej dotaz, ale na špatným místě, jak už tady zaznělo.
Ryunine, proč všechny dotazy cpeš do tohoto vlákna? Kolikrát jsou to věci, co by mohly zajímat ostatní, ale každej se asi nebude prohrabávat tímhle dlouhatánským vláknem, kde se fakt blbě vyhledává.
no to bych měl taky ještě dotaz - jak mám poznat, že můj dotaz by si zasloužil extra vlákno? radši to cpu všechno sem, abych nezakládal zbytečný vlákna
no jo existuje fce hledat, tak já zkusím příště hledat, jestli už někde to vlákno je a když nebude, založím ho
IMHO Heineken je slušný pivo - prostě je to jinej druh piva, ale asi záleží na tom, jestli je dodržená tradiční receptura a používaj se kvalitní suroviny, což v případě českých piv je většinou hrůza, kromě snad prazdroje, ale nechci tady začínat flamewar
#5127
Publikováno 18 červen 2010 - 21:21:15
mno hele chválit heineken před českými pivy.. ano, to je na slušný flame:)
#5128
Publikováno 18 červen 2010 - 21:27:56
A k tomu plameni. Dal bych si nejaky britsky ale O tom se uz da rict, ze je to jiny druh piva a jako doplnek k nasim pivum to je fajn. Haineken po pravde ani nevim jak chutna
#5129
Publikováno 18 červen 2010 - 21:42:45
#5130
Publikováno 19 červen 2010 - 17:41:17
kdyz sem si dal teply Guiness v plechovce jako doplnek k nekolika vybornym ceskym pivum (14°Svijany, tuplaky), tak jsem zdatne pozvracel
dávat si teplý guiness v plechovce je stejný jako dát si teplou plzeň v plechovce - obojí je hnus a nedá se to považovat za solidní způsob testování kvality piva
jdu zjistit, co je ten Heineken vlastně historicky zač
v Anglii jsem jednou pil japonský pivo Asahi, tuším Asahi, a byl jsem překvapen jak bylo výborný, hodně podobný český chuti
#5131
Publikováno 19 červen 2010 - 17:57:00
#5132
Publikováno 19 červen 2010 - 18:10:19
#5133
Publikováno 19 červen 2010 - 18:22:25
Ja byl zase prekvapeny italskym pivem Birra Moretti, a v posledni dobe taky dobry nealko lobkowicz (alko verzi jsem nemohl ochutnat )
Ja byl tou alko verzi celkem zklamany (je fakt, ze to zrovna nebylo nejvychlazenejsi, ale i tak....). Asi jsem rozmlsany svijanama (kvasnicak). V Italii me mile prekvapilo pivo Dana Breu (snad se tak pise). Za 60 centu, 0,6 l lahev a prinejmensim bylo lepsi jak Starobrno co meli autobusaci.
#5134
Publikováno 19 červen 2010 - 18:40:10
#5136
Publikováno 20 červen 2010 - 08:35:45
#5137
Publikováno 20 červen 2010 - 10:04:20
#5138
Publikováno 20 červen 2010 - 11:29:51
Svijany si nedám od té doby co vím, že do toho lejou chemii pro zvýšení pěnivosti.
Ale kdo by te cepici odolal
#5139
Publikováno 20 červen 2010 - 11:39:50
#5140
Publikováno 20 červen 2010 - 13:21:12
Svijany si nedám od té doby co vím, že do toho lejou chemii pro zvýšení pěnivosti.
Ale kdo by te cepici odolal
Já o tý jejich pěně říkám, že někdo do toho jejich moštu vyklopil pribiňáčka.
#5141
Publikováno 20 červen 2010 - 19:13:32
Svijany si nedám od té doby co vím, že do toho lejou chemii pro zvýšení pěnivosti.
Ale kdo by te cepici odolal
Já o tý jejich pěně říkám, že někdo do toho jejich moštu vyklopil pribiňáčka.
Neee ... jestli si na to vzpomenu az priste pujdu na pivko tak si pro tebe osobne dojdu
#5142
Publikováno 21 červen 2010 - 19:39:32
#5143
Publikováno 21 červen 2010 - 19:41:16
pořádné sklo pro pořádné kluky
Birns and Sawyer 1000mm f:4.5
http://www.usedcam.com/field.html
Vypadá to jako ty litinový kukátka na drobáky : )
#5144
Publikováno 21 červen 2010 - 20:31:43
Jste tu většinou takoví šikovní a domácí kutilové, takže určitě budete znát odpovědi.
Nastěhoval jsem se do nového bytečku. Jednak se chci zeptat, jak postupovat, když od schránky jsem nedostal klíček. Jinak schránka vypadá se zámkem funkční. Dá se to někde zařídit?
Další otázka - je to cihlový dům z padesátých let, ale s takovými panelákoidními prvky - všechny malý místnosti jako WC, koupelna, spíž a kuchyň mají ve zdi takový divný větrací otvory. Zdá se že to vede do nějakýho komína nebo světlíka či co a mám pocit, že tudy je slyšet sousedy. K čemu to propána je a mám to radši ucpat? Jde z toho studenej vzduch a je to hnusný. Nevidím jinou funkci než možnost odposlouchávat sousedy a udávat StB. Ale to bylo dřív, to už není aktuální.
A poslední otázka - nějaký nepoctivý řemeslník špatně položil dlaždice na podlahu a některý zjevně nejsou na pevno, když na ně šlápnete, tak cítíte, jak to dutě křupne. Dá se taková věc opravit? Dlaždici vyndat a připevnit porádně?
Dík moc za dobré rady.
#5145
Publikováno 21 červen 2010 - 21:40:24
pořádné sklo pro pořádné kluky
Birns and Sawyer 1000mm f:4.5
http://www.usedcam.com/field.html
Vypadá to jako ty litinový kukátka na drobáky : )
hehe, to je přece Kamil , že se nepochlubil, teletář jeden.
Romane: přijď ve středu do Leica gallery, kde budou Tvé otázky zodpovězeny
#5146
Publikováno 21 červen 2010 - 22:25:25
#5147
Publikováno 21 červen 2010 - 22:34:56
#5148
Publikováno 22 červen 2010 - 15:50:10
#5149
Publikováno 23 červen 2010 - 05:58:56
#5150
Publikováno 23 červen 2010 - 06:26:09
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních