Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#5201 sjirka

sjirka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 454 příspěvků(y)
  • LocationPlzeň
Reputace: 113

Publikováno 29 červen 2010 - 10:43:09

K tomu praní... dneska jsem provedl 2. test homemade vypírací hadice na filmy - tlustá akvarijní hadice z obi, asi 35kč za metr, cca v půlce jsem jí přeřízl a mezi ty kusy vlepil a instalatérskejma páskama dotáhnul perlátor (2ks za 69kč). Perlí to, pere to, jen ten komfort nasazování na zdroj vody není úplně velkej, kdybych měl trochu toho lukoprenu co jsem minulý měsíc dodělal, tak bych si z něj i ulil něco nasazovacího na kohoutek.
  • 0

#5202 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 29 červen 2010 - 11:29:34

Kde se teda ty barvy pokazí?

špatný objektiv - aberace, přenos kontrastu atd
špatná expozice - mění kontrast a saturaci
špatný film - prošlý, špatně skladovaný
špatný lab - vyčerpaná chemie, nedodržení postupu
  • 0

#5203 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 29 červen 2010 - 12:22:45

Kde se teda ty barvy pokazí?

špatný objektiv - aberace, přenos kontrastu atd
špatná expozice - mění kontrast a saturaci
špatný film - prošlý, špatně skladovaný
špatný lab - vyčerpaná chemie, nedodržení postupu

malý doplněk:
některé objektivy mají neutrální podání barev, některé do tepla, některé do studena, i to má vliv.
Např.: staré Tokiny EL, které hrály do žluta, s filmy Kodak dají dobrý výsledek, Tokiny RMC, které měly úplně jiné barevné podání, zase jdou dobře s Fuji, atd.atd.
Akorát z Pentacon skel a barevných ORWO nebo FOMA diáků mi lezly furt sračky. :)
  • 0

#5204 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 29 červen 2010 - 16:12:03

jestli mluvíš o lomografii, tak tam se barvy "pokazej" crosovánim prošlýho diáku.
googluj cross process.
  • 0

#5205 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 29 červen 2010 - 21:30:48

hmm, tak jsem nebyl zas tak mimo, mohla mít dost špatnej objektiv a navíc asi i špatnej film...

tak jsem zvědavej na výsledky Fuji pro 160 v kombinaci s 50 mm Nikon

ale nejedu do Španělska fotit jen barevně, povezu i několik Tri X, ty barvy si ale nemůžu odpustit, můžou se tam vyjevit zajímavý barevný kombinace v ulicích, zvláště pokud vyhrajou mistrovství ve fotbale...
  • 0

#5206 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 29 červen 2010 - 21:33:32

ze své zkušenosti - nemíchat formy. buď barvu, nebo čb. více forem, více starostí, méně koncentrace na focení samotné
  • 0

#5207 george

george

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 74 příspěvků(y)
  • LocationRajhrad
Reputace: 4

Publikováno 30 červen 2010 - 21:14:33

Včera sem si koupil dole na pekandě u tety Temnokomorníka, heč!!
  • 0

#5208 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 1 červenec 2010 - 09:04:09

z autorského vlákna:

pavlíku, to je tu cosik jako na tragicků notečku? :) klub fotografů se nám tak pěkně rozbíhá a ty už zasejc přitvrzuješ? :D usmívající se portréty mam dávat do klubu a podmračený semka? :oops:

Presne tohle je to krafani, ktere to potapi, chapes to Petre?(i kdyz to myslis ze srandy) - nekdo se toho chyti a zase se to rozjede :?

snad to nazvat nyni tedy už doopravdy - klub fotografů byl jen nácvik
:?:
osobně taky tomu moc nerozumím - tedy rozdílu mezi myšlenkou klubu fotografů - živý organismus s řečmi a snímky a myšlenkou toho následného projektu autorská fotografie - méně živý organismus se snímky a méně řečmi
ale jsem jen automechanik že áno, se mnou si hlavu nelámejte :)
  • 0

#5209 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 1 červenec 2010 - 09:21:03

Ja to chapu. Pavel zalozil konstruktivne vlakno, po delsi dobe ciste fotograficke. A zacalo se zasirat zbytecnymi blaboly. Tak zalozil nove, doufaje, ze se uz recnici vyradili...
  • 0

#5210 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 1 červenec 2010 - 09:22:20

Radime, takhle. Jsou dva druhy diskutujících. Jedni mají rádi tu živelnou diskuzi, která se roztočí a reaguje na cokoliv co kdo řekl, či zaslal. Jiní chtějí prostě přijít do klubu o fotkách a najít tam fotky. Už třeba jen proto, že na temnou mají velmi málo času. Na ten klub fotografů jsem měl velmi pozitivní ohlasy a ve chvíli, kdy se to zase rozjelo mi ti samí lidé psali, že je to zasejc v pr. že všechny nápady jsou následně zaneseny tím samým balastem od těch samých lidí. Myslím, že se to prostě zkusit může, mít jeden čistější klub. Že si to ti lidé zaslouží. Však je to jen jeden jediný klub z tisíce ostatních. Tak to prosím respektujme. Třeba to odumře, třeba ne. Uvidíme.
  • 0

#5211 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 1 červenec 2010 - 09:28:19

jeste pro osvezeni :

pravidla

Fórum je rozděleno na odbornou a volnou část. V odborné části se ,prosím, zdržujte příspěvků s tématem nesouvisejících. Volná část je naopak „zcela“ otevřena.

proto rekneme, ze to prvni vlakno dopadlo tak jak dopadlo, ale to druhe je v teorii fotografie, tak prosim bez zbytecnych a nesouvisejicich komentaru...
  • 0

#5212 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 1 červenec 2010 - 09:49:22

už v tom mám jasno :oops:
děkuji sboru dohližitelů, tedy nebalastit a jen vážně tam v tom vlákně
tak uvidíme zda padne na úrodnou půdu
  • 0

#5213 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 1 červenec 2010 - 15:04:50

aha, tady vidím pokračování... mno, je-li to jen jeden klub z tisíce ostatních, bylo by asi záhodno ho nějak označit, vymezit, dát mu zvláštní pravidla, což? a ne po každym komentáři, kterej se mně nelíbí založit nový, "čistý" vlákno a doufat, že na to sto procent z těch více než tisíce uživatelů přijde tak nějak samo, třeba proto, že choděj na láčformáttoto... :(
  • 0

#5214 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 1 červenec 2010 - 15:12:29

aha, tady vidím pokračování... mno, je-li to jen jeden klub z tisíce ostatních, bylo by asi záhodno ho nějak označit, vymezit, dát mu zvláštní pravidla, což? a ne po každym komentáři, kterej se mně nelíbí založit nový, "čistý" vlákno a doufat, že na to sto procent z těch více než tisíce uživatelů přijde tak nějak samo, třeba proto, že choděj na láčformáttoto... :(

hmm, chapu ze se citis ukrivden, kdyz te nekdo zkritizuje, ale uprimne, Pavel to psal uz do toho puvodniho vlakna - jak by si to predstavoval a stejne se pokracovalo v keceni...a tvoje jizlivo srandovni komentare tomu zrovna nepomahaji - prave ty jako moderator by sis to take mel uvedomovat :oops:, Pavel se to tu snazi rozproudit, posledni dobou se z temne stala drbarna o nicem, ale tot pouze muj nazor.

To nove vlakno promazu, tedy az se vratim z dovolene, jsem zvedav jak se to do te doby rozjede.

Mejte se tu pekne.
K.
  • 0

#5215 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 1 červenec 2010 - 15:24:13

musím říct jednu věc, přijde mi velmi nefér a až dokonce scestný zpražovat opakovaně např. takovýho nojgiho s jeho argmodismem a spol. na jedný straně a do toho najednou zachraňovat pavlovo jasně duplicitní vlákno, který, co si jen tak matně vzpomínám, následuje po jeho perlách typu, jak sem se cítil po flašce whisky ve vaně a co mě při tom napadlo...vůbec to nebylo špatný, ale čert nebo konkrétně teď já, aby se v tom vyznal, ale budiž - vox populí, vox deí - držim hubu a moje uražená ješitnost čeká na první bratrovražednou hádku pod fotkou, kde bude ta sranda sakra scházet :( viď martine :oops:
  • 0

#5216 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 1 červenec 2010 - 17:33:15

Ogaři zlatí, poslúchajte. Plně chápu Pavlíka, který měl nejakú ideu o novém vlákně, osobně jsem s tím příliš nesouhlasil, ale respektuju to. Pochopil jsem to a sám jsem promazal i své přiblblé kydy.
Co už chápu o trochu míň, a je mi s teho nejak divno, je to, co se spustilo po Mamiakově věte, mající humorným způsobem reagovat na duplicitu vlákna.
Jsme tu přece všichni na jedné lodi, odhoďmě prosím od sebe aury nasranosti, znažme si jeden druhého vážit, jeden druhé respektovat. Silný slov na adresu jiných je na světě mnoho.
Chápu, že temnákomora je společenství individualit, společenství lidí s různými názory, kde celospolečenská shoda nemůže být.
Prosím Vás jen o toleranci, jak názorovou, tak i lidskou.

Upřímně Vám za to moc děkuju :(
  • 0

#5217 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)

Publikováno 1 červenec 2010 - 18:03:03

Souhlasím s Krakenem. Ano, chápu, proč bylo založeno nové vlákno. Chápu i upozornění Mamiaka. Osobně si myslím (IMHO), že upzornění mohlo přijít, né jen humornou formou, na SZ zadavatele. Asi bych uvítal, smáznout staré forum a důsledně mazat v novém.
Každý je nějaký. Ale, kolehové temnokomorníci, dokážeme jedno jediné vlákno udržet kyduprosté? To je VÝZVA.
  • 0

#5218 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 1 červenec 2010 - 18:10:21

Ogaři, moderátoři.

Jelikož su moderátorské hovado, neumím přesouvat příspěvky z jednoho vlákna do druhého. Prosím tedy nejakého moderátora, aby přesunul příspěvky s fotografiemi a komentáři k fotografiím z vlákna "Klub fotografů" do vlákna "Autorská fotografie.....". Poté bych rád celé vlákno klub fotografů odstranil.

Děkuju předem.
  • 0

#5219 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)

Publikováno 1 červenec 2010 - 18:18:50

Jo a jinak, jsu líné človék, nechci zakládat vlákno. Chci trošku odlehčit.
Má někdo zkušenost s pull PAN100 na ISO50? Nebo na to mám zapomenout a nasadit filtr? Jde mi o jednu věc. Ano vím, blýská jen stvořitel. Ale scéna je bohužel hodně kontrastní, nejjednodušší mě přijde si "blejsknout", problém je, že se na požadovanou clonu dostávám nad X-Sync. Nejsnažší je pro mě pull, jen si nejsem jistej, co ten film předvede. Asi bych to pak hodil do ID11 1+1, nebo Rodinal 1+50, počítám, že kontrastu bude akurát.
Má někdo zkušenost, co mám čekat?
  • 0

#5220 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 1 červenec 2010 - 18:19:28

a nešlo by nechat klub pro nás kydoně? že bysme si tam bez učenýho dišputování mohli i přirovnat barvu kořaly s tonalitou vobrazu a tak? prostě klub pro ty prostší, zemitější povahy a vážný téma pro autory fotografií? já bych si tam třeba sám zakázal vstup a možná by se tak předešlo kdejakýmu neporozumění :(

mně se totiž jináč ta myšlenka moc líbí!
  • 0

#5221 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 1 červenec 2010 - 18:23:49

Byl bych radši, kdyby se to smázlo. Pak se dá založit cokoliv.
  • 0

#5222 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)

Publikováno 1 červenec 2010 - 18:32:20

Byl bych radši, kdyby se to smázlo. Pak se dá založit cokoliv.

To myslím, je trošku otázka na zakladatele. Původní téma bych smáznul, druhý promazal.....
Ale jo, můžu stím nesouhlasit, můžu protestovat, ale to je tak všechno, co stím můžu dělat.
  • 0

#5223 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 1 červenec 2010 - 19:29:37

Pánové, klid. Jde o internetový fórum, ne o život. Druhý vlákno jsem zakládal zejména proto, že jsem to starý dal do špatnýho fochu, vostatních keců, ač mi šlo spíš o tu vážnější diskuzi, která asi patří spíš do tý teorie. Chtít tu diskuzi sklidnit by byla blbost, když to bylo na místě, kam blbnutí patří. Jelikož se původní klub blížil skorem ke stem příspěvků, byla by blbost ho přesouvat, či mazat. Jmenuje se neutrálně, dá se v něm řešit cokoliv tak co. Vy jste v tom snad viděli nějaký mezinárodní spiknutí, nebo co? :) Petře, telefon na sebe máme, rád tě uslyším a i kdyby se ti nechtělo mně volat, ty jsi tu moderátor, pokud vám nové vlákno přišlo duplicitní, mělo se smazat a hotovo. Vzniká tu denně kolem třeba i pět klubů, řekněme i klidně takových padesát do měsíce, když se to sejde. Nevím proč dělat habaďůru kolem jednoho. A neříkejte kurnik Pavlův klub, je to náš klub, kurňa :) Kdo ho zakládal jse snad jedno. Tady se taky neříká u zajdy, žejo...

P.S. mám takovej pocit, že tu asi díky mý aktivní minulosti funguju jako takovej červenej fábor, takže se asi s těmahle aktivitama přecijen stáhnu... Po tom, co jsem navštívil temnovlak jsem měl potřebu se zase do života temný vrátit, bylo mi s váma fajn. Ale opravdu nemám zapotřebí, aby se mý jméno při každý hloupý příležitosti tak přebíralo.

P.P.S. opravdu nevím, co si teď mám vůbec myslet. Asi je dobře, že tu teď týden nebudu. Přecijen, lepší vychladnout a myslet si, že to všechno bylo jen kvůli tomu zatracenýmu vedru.
  • 0

#5224 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 1 červenec 2010 - 19:36:04

Pavle nevyšiluj, dej si pivo a nech to plavat. Zbytečná bouře ve sklenici vody.

Jestli tě to potěši, jsem za tvoji aktivitu rád. Je to směr, kterým se dle mého názoru temná začne ubírat. Většina temnokomornictva si vyřešila na co a čím fotit, v čem koupat, jak a na co zvětšovat ... no a teď se zdá, že se začne řešit tvorba. Doufám, že brzo pominou komentáře typu "tady to máš neostrý, tohle je šedivka, takhle bych to nekomponoval" a budeme se těšit spíše obsahem.
  • 0

#5225 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 1 červenec 2010 - 19:41:39

jinak chlapci nešťastní, to jste temnokomorníci? :)

vezměte si příklad z osmičkářů, takových individuií a individualit ... a ještě se nepohádali ... ve vláknech sice bordel, ale každý informace se tam najít dá... kdo nenajde, zeptá se ... :D :) :D
  • 0

#5226 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 1 červenec 2010 - 19:58:23

Neboj, nevyšiluju. Mám teď dost jiný starosti, dost důležitější starosti, než aby mě cokoliv a odkudkoliv z něčeho tak imaginárního jako internet mohlo potrápit... Dokonce si myslím, že jsem dnes u temné asi nejklidnější za celou tu dobu, co ji znám .) Jdu olíbat manželku. Mějte se, ogaři nešťastní .)
  • 0

#5227 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 1 červenec 2010 - 21:53:27

já myslim, že bratři všecko dobrý. už sem dneska pil s přáteli pivo, teď sem s přítelkyněma dopil víno a na vašinaši počest a na ty dva apoštoly, teda vlastně na nás petra s pavlem, si du dát eště coby šláftruňku aj tu kořalu. jak sem řek - vivat temná kamarádi moji :)
  • 0

#5228 kony

kony

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 483 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 1 červenec 2010 - 22:25:02

J
Má někdo zkušenost s pull PAN100 na ISO50?

Ilford PAN100 @50 , D76-1:3 , 25min - normálně krytý negativ , dobře zvětšovatelný na N , Sp . Zrno lehce rozmyté , hledá se dosti těžko .
Tož tak ...
  • 0

#5229 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)

Publikováno 2 červenec 2010 - 20:23:25

Kony díky za info. Tak já to vyzkouším.......
  • 0

#5230 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 3 červenec 2010 - 22:02:52

když o tom teď přemýšlím, tak jaký je ten obecný úzus pro zasunovanáíní šíbrů do VF kazet? černá strana jsou exponované nebo neexponované filmy?

(samozřejmě vím že je to jedno a můžu si to dělat jak chci, ale chci jí s územ :D )
  • 0

#5231 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 3 červenec 2010 - 22:10:07

Nam bylo ve skole receno, ze cerne jsou naexponovane, jako ze svetlo dopada a film cerna :D Ale jak vis tak je to prakticky jedno zejo...
  • 0

#5232 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 4 červenec 2010 - 09:21:22

když o tom teď přemýšlím, tak jaký je ten obecný úzus pro zasunovanáíní šíbrů do VF kazet? černá strana jsou exponované nebo neexponované filmy?

(samozřejmě vím že je to jedno a můžu si to dělat jak chci, ale chci jí s územ :D )

no já nad tím uvažuju takto: bila pouze, pokud je tam neexp. film. Černá značí že buď tam je exp. film, nebo nic (a zkouším jen potmě) každopádně černá znamená NEEXPONUJ!!! Tak se vyvaruju dvojexpozic.
  • 0

#5233 hypnogen

hypnogen

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 137 příspěvků(y)
  • LocationPraha / Rychvald
Reputace: 187

Publikováno 4 červenec 2010 - 11:29:48

http://www.youtube.c...feature=channel

dělají to tak i v Texasu :D
  • 0

#5234 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 4 červenec 2010 - 20:51:47

Moje Moskva 5 mi dnes opět dokázala, že jsem ještě neschopné fotografické vejce a nejsem hoden jejích služeb. Z celodenního cvakání (1 film) mám jenom dvě fotky, které nerozhýbal mocný úder pákostroje spouště. A jedna z nich je navíc nechtěná dvojexpozice ;-)
  • 0

#5235 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 6 červenec 2010 - 11:13:46

včera v 3h v noci (takže vlastně dneska) sem pokřtil první opravdu ok zvětšeninou svůj zvětšovák.
tak se s tim musim pochlubit i tady, žejo, páč z toho mam hodně velkuo radost .)

Vložený obrázek

hezkej den všem, du se zase zavřít do koupelny .)
  • 0

#5236 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 6 červenec 2010 - 11:19:07

moc pěkný dvojportrét, krásná koťátka, bravo ;-)
  • 0

#5237 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 147

Publikováno 6 červenec 2010 - 12:40:50

http://sphotos.ak.fb...4_1768822_n.jpg
http://sphotos.ak.fb...3_1351514_n.jpg
http://sphotos.ak.fb...5_5804402_n.jpg

Tady něco na letní náladu ;-)... Jsou to jenom fotečky z kompaktu z vody, tak ať se vám všem krásně prožívá to nádherné bouřkové počasí ;-)...

PS:je to jenom přefoceno tikiťálkem, tak omluvte hroznou kvalitu :D
PSS: neukamenujte mě za ten jeden rámeček :D, dneska tu fotku jdu předělat :D
  • 0

#5238 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 6 červenec 2010 - 13:11:59

ta prostřední se mi líbí
  • 0

#5239 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 6 červenec 2010 - 13:14:43

To je přesně ten blbej rámeček, nvm, jak se to stalo, ale stalo :(...

Jinak ta ležící osoba je naše třídní :)
  • 0

#5240 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 6 červenec 2010 - 18:39:27

Nvm, kam to napsat a nechce se mi zakládat nový fórum.
Tož, když ustálim plan film 9x12, tak jak dlouho mi vydrží ustalovač??? Mám ho v 0,5l flašce a po 5 kinofilmech ho vyhazuju, ale ten má mnohem větší povrh. Tak jestli si mám udělat čárku jako za kinofilm nebo ne? Co jsem tak hrubě počítal z hlavy, tak by měl kinofilm mít nějakejch 600cm2 a plan 9x12 jenom 100. Tudíž by se mělo ustálit 6 planů a počítat to jako jeden kinofilm. Řikám to dobře? :(
  • 0

#5241 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 7 červenec 2010 - 01:39:15

Tož, když ustálim plan film 9x12, tak jak dlouho mi vydrží ustalovač??? Mám ho v 0,5l flašce a po 5 kinofilmech ho vyhazuju, ale ten má mnohem větší povrh. Tak jestli si mám udělat čárku jako za kinofilm nebo ne? Co jsem tak hrubě počítal z hlavy, tak by měl kinofilm mít nějakejch 600cm2 a plan 9x12 jenom 100. Tudíž by se mělo ustálit 6 planů a počítat to jako jeden kinofilm. Řikám to dobře? :(

nad tímhle jsem taky přemýšlel, jesště jsem se k planům nedostal ale viděl bych to 2:1 pro dobré počítání
  • 0

#5242 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 7 červenec 2010 - 07:45:47

Tak jo :(, dík :)
  • 0

#5243 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 7 červenec 2010 - 09:43:13

nad tímhle jsem taky přemýšlel, jesště jsem se k planům nedostal ale viděl bych to 2:1 pro dobré počítání

existují papírky na test vyčerpanosti ustalovače, nebo jednoduchý test s kouskem kinofilmu, kdy se měří, za jak dlouho se po vhození do ustalovače ve víčku nebo v nějaký misce (na světle) stane čirý a ustaluje se pak 3x delším časem - tuhle metodu používám asi od půlky předpokládané vyčerpanosti ustalovače a poznám, kdy ustalovač "zleniví" a pracuje výrazně pomaleji = vyměním ho

jestli konkrétní plan vychází v poměru 1:6 s kinofilmem, tak jak vylejvám ustalovač dřív než uhyne, ten poměr bych dělal 1:5, tedy za pět planů jednu čárku
  • 0

#5244 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 7 červenec 2010 - 09:45:18

Ten test s tim kouskem kinofilmu vypadá dobře :(. To zkusim :)...

A nějaká hranice? když řikáš 3x delší dobu pak ustaluješ, tak když ten kousek filmu nezprůhlední do cca 2 minut, tak vyhodit? Nebo dřív?
  • 0

#5245 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 7 červenec 2010 - 10:05:02

no to není stanoveno
taky je dobrý dělat to se stejným filmem, máš pak v oku, že čerstvej ustalovač pracuje xx a línej xx xx xx
já to dělám asi tak že když z minuty na to vyblednutí je dvě a půl, tak ho vyleju, ale v tu dobu by ještě pracoval normálně, ale jak jsem psal, vylejvám ustalovač dřív, než je to nutný
  • 0

#5246 Girmy

Girmy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 676 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 7 červenec 2010 - 10:07:36

Taky ho vylejvám dříve... Ale je fakt, že prí ustalovač mi vydržel v 1l na 16 filmů a foma udává 17... Teď už půllitrovku vylejvám po 5-6 filmech, podle chuti :(
  • 0

#5247 kony

kony

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 8 červenec 2010 - 21:49:39

Opravdu slušná vopice , slabší nátury si zacpou uši oči , ale :

http://www.youtube.com/lifeinaday
Kdo ze zdejších (regulérních) magorů to natře zbytku pixelujícíh účastníků svou tkaničkou ? :lol:
  • 0

#5248 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 9 červenec 2010 - 07:11:30

Pozor na svatby:

http://www.zvraceny....photograph-fail
  • 0

#5249 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 9 červenec 2010 - 07:23:23

Pozor na svatby:

Tak zrovna tuhle výbavičku bych si nerad namočil.
  • 0

#5250 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 9 červenec 2010 - 10:26:33

Pozor na svatby: