Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#5351 centos

centos

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 154 příspěvků(y)
  • LocationOstrava, Praha
Reputace: 1

Publikováno 28 červenec 2010 - 16:45:59

Je k tomu prý nějaký ještě další kromě původního, takže se ta oprava snad vyplatí. A když ne, tak je to aspoň hezký objekt na výstavku :D
  • 0

#5352 erbis

erbis

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 214 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 30 červenec 2010 - 08:52:58

Ahoj, nevím kam to prsknout, tak píšu sem...
Pro můj problém mi byli doporučeni především Dubrano a Petr22:
Dostala se mi do ruky Lieca M2 s leica expozimetrem a chtěl bych si ověřit její pravost..číslo je 1061532
A ještě k ní chybí ten spodní dekl, kdyby někdo o něčem věděl, ozvěte se.

Děkuji
  • 0

#5353 tequil

tequil

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 174 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 30 červenec 2010 - 11:40:53

ja myslim, ze Lieca bude urcite nejaky cinsky padelek :?
  • 0

#5354 erbis

erbis

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 214 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2010 - 18:28:26

ja myslim, ze Lieca bude urcite nejaky cinsky padelek :)

Jsem se překlepl no..Leica samozrejmě
  • 0

#5355 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 112

Publikováno 1 srpen 2010 - 12:39:56

chlapí, kam tak v kerkonoších kol labské? jsem člověk chatrného zdraví i vůle, žádné extra turistické výkony bohužel nepodávam.
  • 0

#5356 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 1 srpen 2010 - 13:10:03

chlapí, kam tak v kerkonoších kol labské? jsem člověk chatrného zdraví i vůle, žádné extra turistické výkony bohužel nepodávam.

ze školních let jistě známý pančavský vodopád a rozhodně za pozornost stojí sněžné jámy (stačí zezhora).
  • 0

#5357 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 2 srpen 2010 - 05:47:25

Jak tak u nenáročné manuální práce vhodné pro cvičené opice (což motání filmů do kazet ve velkém jest) čistím hlavu a myslím na pitominy, všiml jsem si skladby značek a typů filmů, které byly původně v kazetách pocházejících z labů z různých koutů naší zemičky.
Zatímco z tří pražských labů (jednoho renomovaného a dvou malých mimo centrum města) jsou to kazety od dražších filmů vyšší a střední třídy a jen vyjímečně sem tam kazetka od levného filmu ze štendru drogerie či supermarketu, v krabicích doručených z moravských krajů je to výrazně naopak. Nenápadné svědectví o kupní síle obyvatelstva nebo úrovni zbožíznalství obchodníků v různých krajíchi?
  • 0

#5358 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 2 srpen 2010 - 14:37:54

kdo tam nechodíte, tak na paladixu ve článcích je odkaz na server s hromadou starých fotek. pěkný
  • 0

#5359 kony

kony

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 483 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 2 srpen 2010 - 14:52:22

Jirinole - blbost :lol: . Já totiž provedl filtrtaci . Zjistil sem , že nejlíp se mi motá metráž do Fuji kazetek a kazet od Kodaku . Tašku kazet od kodaku dostal RED , já si nechal fujiny . Zbytek sem posílal , tož tak :).
  • 0

#5360 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 2 srpen 2010 - 14:53:07

kdo tam nechodíte, tak na paladixu ve článcích je odkaz na server s hromadou starých fotek. pěkný

Smarja to je krása !!! Otiku diky za vodkaz
  • 0

#5361 BiCZ

BiCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 3 srpen 2010 - 21:15:02

Netušíte někdo, prosím, kdy proplácí Pazdera zboží z komise? Teď přes prázdniny to má nějak jinak a nepamatuji si jak. Mohl bych tam napsat nebo zavolat, ale hodilo by se mi to co nejdříve. Děkuji
  • 0

#5362 tequil

tequil

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 3 srpen 2010 - 21:51:08

ne
  • 0

#5363 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 3 srpen 2010 - 23:34:52

ne
  • 0

#5364 BiCZ

BiCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 3 srpen 2010 - 23:40:02

:roll:
  • 0

#5365 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 3 srpen 2010 - 23:58:42

Jirinole - blbost :lol: . Já totiž provedl filtrtaci . Zjistil sem , že nejlíp se mi motá metráž do Fuji kazetek a kazet od Kodaku . Tašku kazet od kodaku dostal RED , já si nechal fujiny . Zbytek sem posílal , tož tak :).

aha...
žes mi neposlal od kodaku, to mě potěšilo, ty jsou otravné - i když mají kvalitní a asi nejvyšší sametku, musí se odřezávat pásek původní lepky, na té totiž lepicí pásky nedrží :roll: :D
naopak fuji mají lepky velmi slabounké... ale zase kvalitní plech, jejich štěrbiny nebývají roztažené, jako některé nejmenované.
  • 0

#5366 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 4 srpen 2010 - 12:01:55

Dokáže mi někdo vysvětlit, proč vždycky, když tu přijdu, vlevo v přehladu témat čtu Zeny na temnakomora.cz místo Zmeny an temnakomora.cz???
  • 0

#5367 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 4 srpen 2010 - 12:31:23

Dokáže mi někdo vysvětlit, proč vždycky, když tu přijdu, vlevo v přehladu témat čtu Zeny na temnakomora.cz místo Zmeny an temnakomora.cz???

Odpoveď hledej ZDE
  • 0

#5368 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 4 srpen 2010 - 13:17:43

Aha, Ženy a ne Zen-Budhismus.
Cvíli trvalo, než mi to došlo, ach jo....
  • 0

#5369 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 4 srpen 2010 - 13:46:10

Odpoveď hledej ZDE

jojo,
"Freude, Freude, Freude,
vždycky na tě dojde."
:(
  • 0

#5370 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 4 srpen 2010 - 13:46:20

Je to tak jak říká Blekendvait. Já si onehdá taky kúpil tyhlety knížky od teho ogary z Příbora.
Měl sem problém, že sem sa budil ze spaní a aniž bych to věděél, tož sem vstál, šel dolú do temnékomory, dal si kalíška a vrátil se k mojí navrch do ložnice.
Ráno mi to vyprávjala a taky mi řekla, že když mne začala po mém jednom tom nočním návratu peskovat, tož sem sa praj na ňu vrhnul, valil oči a chtěl sem jí snězt za trest budíka co měla na nočním stolku (takový ten co svítí na strop kolik je hodin).
Nevěřil sem temu, ale při pohledu na uhryznutú šňúru od zásuvky sem sa zděsíl.... :D :D 8-O

Tato literatura mi hromadu věcí objasnila a já už týmto nešvarem netrpím..............Dal sem si flašku na noční stolek. :(
  • 0

#5371 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 4 srpen 2010 - 13:52:43

Tato literatura mi hromadu věcí objasnila a já už týmto nešvarem netrpím..............Dal sem si flašku na noční stolek. :(

... což vlastně potvrzuje oprávněnost myšlenky rozšířené Darwinovy teorie, že člověk pochází ze švestky.
  • 0

#5372 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 4 srpen 2010 - 15:39:58

poslyš, krakénku, ty si z nás děláš čurinu, co? :(.
  • 0

#5373 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 4 srpen 2010 - 16:00:46

Aha, Ženy a ne Zen-Budhismus.
Cvíli trvalo, než mi to došlo, ach jo....

No vidis a mne tahle spirutalni dimenze ani nenapadla. Halt je videt na co kdo porad mysli :( :D
:D
  • 0

#5374 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 4 srpen 2010 - 16:18:59

Halt je videt na co kdo porad mysli :( :D
:D

hmm... když si vzpomenu na vyobrazení budhy ať již dvou- či trojrozměrné, tak ženu-budhu ve snech míti, dám se na kořalu taky 8-O
  • 0

#5375 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 4 srpen 2010 - 21:29:00

:lol:

Odpoveď hledej ZDE

Já se toho chlapa prostě nezbavím! 4 roky mě na gymplu v Příboře pronásledoval snad aji v matice a teď i tady...
  • 0

#5376 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 4 srpen 2010 - 21:31:43

Nojo, zřejmě už stárnu, chlapi :lol:
  • 0

#5377 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 4 srpen 2010 - 21:31:59

Ach jo :lol:. Krásné chvíle samoty právě skončily :?, rodičové se vrátili z dovolené :( a já chtěl většinu noci strávit v komoře :lol:. Stihnul jsem jenom čtyři fotky. Snad zejtra budou na celý den zase pryč - jediné štěstí (krkovičky mám jenom pro sebe a dělil bych se jenom velmi neochotně).

Docela začínám občas koketovat s myšlenkou zařídit si bydlení (a hlavně fotokomoru) někde mimo, bydlet u rodičů se navždycky nedá a už začínám střádat důvody... bohužel by to taky znamenalo celou řadu nevýhod.

No nic, za pár dní budu mít dost času o tom přemýšlet, v klidu, O SAMOTĚ :D.

P.S.: jo a ještě jsem dostal skoro vynadáno že je v baráku bordel (ne že by nebyl, já je nečekal tak brzo).
  • 0

#5378 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 5 srpen 2010 - 05:36:23

včera jsem byl u pazdery očumovat filtr a nějaký chlap asi v mých letech tam kupoval zvětšovák, nějakej starej bílej opemus. vypadal divně :lol:
  • 0

#5379 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 5 srpen 2010 - 06:24:54

včera jsem byl u pazdery očumovat filtr a nějaký chlap asi v mých letech tam kupoval zvětšovák, nějakej starej bílej opemus. vypadal divně :lol:

tyhle bílý opemusy jsou teď hodně v kurzu :( :lol:
  • 0

#5380 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 5 srpen 2010 - 12:55:41

Bílý Opemus má velikou výhodu, že je ve tmě fotokomory vidět. :D Erik
  • 0

#5381 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 5 srpen 2010 - 13:28:06

včera jsem byl u pazdery očumovat filtr a nějaký chlap asi v mých letech tam kupoval zvětšovák, nějakej starej bílej opemus. vypadal divně 8-)

tyhle bílý opemusy jsou teď hodně v kurzu :D :D

Vidím, že držím krok s trendy. Mám také jeden :D
  • 0

#5382 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 5 srpen 2010 - 13:37:00

Bílý Opemus má velikou výhodu, že je ve tmě fotokomory vidět. :D Erik

a tím výčet jeho výhod asitak končí...

Ale mám taky jeden :D, a ještě Axomat 3 s barevnou hlavou, heč!
  • 0

#5383 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 5 srpen 2010 - 14:31:38

Vážení kolegové, nejvydařenější byla i zrcadlově se lesknoucí plastiková
hadice, nahrazující skládaný měch, připomínající prachovku teleskopické
vidlice motocyklu. Ztráta obrazového kontrastu negativu zcela dokonalá.
Ale mohu říci, že jsem měl z 3. dodaného kusu do prodejny Pana Ervina
Štáfla v Havlíčkově Brodě, skauta srdcem i duší, na něhož velmi často s
radostí vzpomínám, nesmírnou radost, ačkoli jsem následně hladověl po
dobu několika týdnů. Frajersky jsem si totiž zakoupil Meogon 5,6/60mm,
na který se chodil (pouze dívat) celý fotoklub za 1080,- Kčs, ale ovesná,
či krupičná kaše, spolu s brambory a čtvrtkou másla na týden mne díky
asketické výchově udržovala při vědomí. Dodnes komplet vlastním bez
jakékoli poruchy a občas mu rozsvítím s pocitem nostalgie v "makovici"
s přetrvávajícím pocitem hrdosti, že se mi to tehdy, koncem roku 1976,
kdy se po dlouhých letech obnovila výroba v Meoptě, podařilo přežít! Na
p.Ervina vzpomínám s úctou. Seřval frontu mektajících bab v drogerii na
dvě doby a nerušeně pokračoval v pečlivém výkladu a pečlivé kontrole
správné funkce prodávaného fotopřístroje novému majiteli. Opravdový
a hrdý skaut, jehož měli všichni rádi a velmi si jej vážili!!! Svoji vlastní
nemovitost, dnes "Štáflova chalupa", odkázal skautskému oddílu. Erik
  • 0

#5384 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)

Publikováno 5 srpen 2010 - 20:13:35

ahojte,

pro milovníky pěkných papírů. myslím že jsem toto:

http://www.fotoskoda...40x5010-1k-lesk

viděl u pana v béfotu. dvě balení po 50 papírech á 3100,- což mi přijde jako slušná cena. ovšem bylo to v pondělí...
  • 0

#5385 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 6 srpen 2010 - 02:06:51

jak si tak prohlížím už suchou fotku 19x25cm, kterou jsem nazvětšoval na chlup stejně, jako 30x40cm pár dní zpátky, musím konstatovat, že ten, kdo tvrdil, že se změnou formátu snímku je potřeba doladit i filtraci, měl pravdu. Sice ještě nevím, jestli skutečně nebo možná, ale na každým šprochu...

O co jde. Udělal jsem větší fotku, podle nějakých předchozích zkušeností s tím konkrétním negativem, trochu někde vykrytí, jinde nadržení, támhle maličko tvrdou gradací... no a protože si na některé fotky všechno píšu, tak jsem údaje použil i pro tu menší včera. Sačilo přijít na rozdíl časů (bez 1/8 polovina) a mohlo se zvětšovat. Obrázek jak malovanej, objektivně je to suprový, černá jak uhel, sníh se třpytí, všude je kontrast, jak bych si představoval, ale při celkovém subjektivním pohledu je divná, moc kontrastní, rozbitá.

Všímám si toho už delší čas, že u menších fotek bývá snazší dosáhnout kýženého výsledku než u větších, kde pro stejný vizuální dojem musím udělat víc práce pod zvětšovákem nebo něco obejít, věnovat se oblastem, které u menší fotky vyšly samy od sebe dobře a u velký to najednou nejde.

Jediné, v čem zatím nemám jasno, jestli se jedná skutečně o subjektivní pohled a vnímání fotografie, kde hraje roli pozorovací vzdálenost, množstí detailů, schopnost pojmout okem celou fotografii naráz, nebo je tam faktický rozdíl v přenosu kontrastu a intenzitě zčernání. Praktickým testem jsem si právě taky ověřil, že strašně záleží na pozorovací vzdálenosti, kvalitě a intenzitě osvětlení a možnosti s něčím porovnat. Jednotlivá fotka vypadá často dobře, ale v serii už nemusí.

A ze všeho nejhorší jsou větší homogenní plochy, s jemnou strukturou, jako je třeba právě osluněný sníh. Aby vynikla třpytivost, stíh jako takový už musí mít výrazný posun k šedivé, no a tam už je jenom krůček k šedivosti. Na denním světle vypadá pak fotka výborně, při umělém osvětlení šedivka; jak vypadá z jednoho metru a z dvaceti centimetrů ani nemluvě. Možná v tom bude taky jeden z háčků - pro stromy nevidím les = míň jít při zkoumání fotky po detailech a víc se zaměřit na celek, jak působí, jestli má hloubku, brilanci, a né jestli je v támhletom koutě černá nebo šedivá atd. ...
  • 0

#5386 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 6 srpen 2010 - 07:00:53

Vážený kolego, za velice významný a všeobecně podceňovaný poznatek
praktické exponometrie filmu považuji ztráty osvětlení způsobené jednak
vnitřním rozptylem světla v přístroji a úbytek světla v objektivu přístroje.
Krychle s kruhovým otvorem, uvnitř vylepená černým matným sametem,
zhotovená třeba z kartonu je vhodnou a nenákladnou pomůckou na níž se
dokonale prověří hodnota ztráty kontrastu a úbytek světla přístroje, který
každý z nás používá a jednotlivé hodnoty se individuálně liší. I u přístroje
typu Sinar k degradaci kontrastu obrazu dochází, i když ne v takové míře
jako u zrcadlovek středního a malého formátu. Při měření expozimetrem
který není součástí přístroje je nezbytné prakticky prověřit v rámci dané
soustavy příslušné opravy expozice. Používání slunečních clon, stínících
pomůcek typu Flare Booster, kompendia, to vše může příznivě ovlivnit a
potlačit vnitřní rozptyl světla v přístroji. Odchylky nezachráníme následně
ani při velmi pečlivém a standartním zpracování negativů, protože se vše
co není v odpovídající toleranci hodnot přenáší do dalších částí procesu a
způsobuje nekontrolovatelné chyby, které si nedokážeme uvědomit. Erik
  • 0

#5387 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 7 srpen 2010 - 11:53:41

Já to domácí vyvolávání asi vzdám. Předem ale upozorňuju, že jsem naprosto vůbec nezuřil, nic nerozbíjel ve vzteku, ale stoicky jsem postupoval vpřed k nejistému výsledku. Kdo má čas tohle číst, ať promine dlouhou story.

Měl jsem tu zajímavou modelku, v klidu si ji fotil hezky se stativem, velikánským oknem, mírně špinavým, svým 105 mm objektivem, ona perfektně držela jakoukoliv pozici a výraz, co jsme s polu vymysleli. Prostě focení v pohodě a s vybavením a prostředím jaký jsem ještě nezažil, paráda.

Tak se těším, že si to vyvolám. Včera už byla venku skoro tma, dveře od WC, kde jsem film navíjel, maličko netěsní, ale nebylo prakticky co těsnit, pouhým okem jsem snad pouze tušil jakýsi nepatrný náznak světla, ale spíš se mi to zdálo.

Navíc jsem den před tím nechal u Škody zkontrolovat těsnost Nikon FE a pan mechanik mi tam zadara dal těsnění a prej je to naprosto v pořádku.

Jak už jsem v jiným vláknu nakousl, z důvodu horka a vlkosti jsem měl cívky asi trošku vlhký, ačkoliv byly v kuchyni nejmíň dva týdny netknutý. Moná zpocený prsty, prostě asi po deseti políčkách se to zadrhlo, tak jsem naprosto v klidu film z cívky vyndal , strčil do tanku, zavřel, šel do kuchyně pro druhou cívku, totéž se opakovalo, skoro ve stejným místě zádrh, tak jsem tuhle cívku šel vyfénovat větrákem. Vrátil jsem se na WC, tentorkát to šlo trošičku ztuha celou dobu, ale jelo to tam, dělal jsem rychle, ať se to nezasekne. Tušil jsem, že může bejt na negativu nějakej problém z toho nevlídnýho zacházení- ohmatávání a tak a že nemá stopro jistotu, jestli tam nebylo trošku světla.

Na vyvolaným negativu je vždy několik políček OK, pak se tam vlije taková ta rozpitá černota, v který se topí sotva znatelný snímek, to je třeba dvě políčka, pak zase pět políček ok a pak zase dva tři políčka začernělý. Nakonec asi dvanáct naprosto perfektních políček bez známky poškození světlem. To si vysvětluju jako ten poslední úsek filmu, který už šel normálně z kazety vem a nemusel čekat na moje manipulace.

Nejde mi do hlavy, pokud tam bylo maličko světla, proč to neosvítilo celou řadu čili asi dvanáct políček, co musely chvíli trčet ve vzduchu, když jsem manipuloval s cívkou? Bojím se, že to neudělalo světlo na WC... Navíc když jsem tenhle problém jednou měl, udělao to na negativu mnohem zajímavější a rafinovanější efekty, tady je to jak kdyby dvě tři políčka někdo trochu celý nasvítil a další už byly zase ve tmě.

V každým případě příště zatemním tak, abych neměl ani trochu pochybnost o světle při navíjení. Jestli to tam bude zase, tak je to problém s foťákem.
  • 0

#5388 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 7 srpen 2010 - 11:59:55

pokud pominu to že to máš po revizi, tak bych řekl že se ti občas důkladně zpozdí závěrka
  • 0

#5389 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 7 srpen 2010 - 12:01:40

pokud pominu to že to máš po revizi, tak bych řekl že se ti občas důkladně zpozdí závěrka

no záleží na tom, jestli je to tmavý i na perforaci...
  • 0

#5390 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 7 srpen 2010 - 12:52:18

Bych to viděl asi někde tady

...film z cívky vyndal , strčil do tanku, zavřel, šel do kuchyně...

esis to jen tak flaknul do tanku a zadekloval bez stredovyho trnu tak ti tam mohlo shora nacurt svetlo (na/vy)lejvacim votvorem. Zy plastovy dekly zabranujici vyliti chémii pri preklapeni nejsou ani nahodou svetlotesny. Ale nevim samolitr jakou mas vyvojnici a jak jsi tank s filmem uzavrel...
Ale at je to jakkoli, rohodne to NEVZDAVAT ! :idea:
  • 0

#5391 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 7 srpen 2010 - 13:07:05

Bych to viděl asi někde tady
esis to jen tak flaknul do tanku a zadekloval bez stredovyho trnu tak ti tam mohlo shora nacurt svetlo (na/vy)lejvacim votvorem. Zy plastovy dekly zabranujici vyliti chémii pri preklapeni nejsou ani nahodou svetlotesny. Ale nevim samolitr jakou mas vyvojnici a jak jsi tank s filmem uzavrel...
Ale at je to jakkoli, rohodne to NEVZDAVAT ! :idea:

na to stejné jsem se ryunina chtěl zeptat, "JAK SCHOVAL FILM DO TANKU ?"
  • 0

#5392 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 7 srpen 2010 - 16:50:54

Lidi, černý to je i na perforaci.

Někdo mi v mých uplných začátcích řekl, že tank když se zavře tím víčkem šroubovacím tak se tam světlo nedostane. Mám plastový Kaiser. No mělo by to dávat smysl, protože pokud by tam teklo světlo, pak by člověk během vyvolávání dycky při sundání víka film osvítil a zničil, ne? Já teda s tím nasazováním víka moc nikdy nespěchám. Spěchám jen při uplynutí doby vyvolání, aby se to rychle přerušilo, ale pak už ty přestávky neřeším, ale nikdy dřív jsem kvůli tomu neměl osvícený film.

Takže jsem teda z toho dost jelen, těším se na další reakce.

Tohle se nějak vyřeší, ale od zimy co vyvolávám doma jsem ještě nepřišel na zaručený způsob, jak se zbavit na některých políčkách loužiček a podobných věcí způsobených při schnutí. Myslel jsem že už jsem to vyřešil, když asi dvakrát nebylo nic, že dávám správný množství smáčedla, ale minule zase sajrajt loužičkovej. Jestli na to nemá vliv i teplota v koupelně a vlhkost vzduchu, která notně prodllužuje, u mě až na tři hodiny, dobu schnutí, na druho stranu je to zase čistý bez prachu.
  • 0

#5393 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 7 srpen 2010 - 16:58:29

Ano, svetlo se tam po nasrubovani toho viska nedostane, ale taky je podminka ze je tam ten stredovy kolik (ted nevim jak je to presne u toho kaisera...) jinak tam to svetlo samozrejme pujde...
  • 0

#5394 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 7 srpen 2010 - 17:15:19

Lidi, černý to je i na perforaci.

Někdo mi v mých uplných začátcích řekl, že tank když se zavře tím víčkem šroubovacím tak se tam světlo nedostane. Mám plastový Kaiser. No mělo by to dávat smysl, protože pokud by tam teklo světlo, pak by člověk během vyvolávání dycky při sundání víka film osvítil a zničil, ne? Já teda s tím nasazováním víka moc nikdy nespěchám. Spěchám jen při uplynutí doby vyvolání, aby se to rychle přerušilo, ale pak už ty přestávky neřeším, ale nikdy dřív jsem kvůli tomu neměl osvícený film.

Měl jsi tam ten středový trn, když sis tam film schoval? Jak se ptal už blekoš...jestli ne, tak je to jasný.
  • 0

#5395 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 7 srpen 2010 - 18:04:17

už mi to dochází - ten středový trn je tam vlastně dycky, když tam člověk tu cívku dá, ale já ji tam asi jen tak pohodil, s tou kazetou by se to asi s tím trnem nedalo, takže to by odpovídalo, že tím otvorem se tam dycky osvítily tak dvě políčka?

takže co příště udělat, když se to zasekne - no asi by se to tam mělo vejít i s kazetou a tím středovým trnem, kterej by to ucpal - protože většinou se mi podařilo na druhý pokus s tou druhou cívkou, zvláště když ji vyfénuju těsně před navíjením

nebo na to dát to víčko
  • 0

#5396 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 7 srpen 2010 - 18:09:56

Anebo proste otocit vyvojnici dnem vzhuru a polozit na stul, pripadne necim neprusvitnym prikryt :idea: a kazdopadne si na tom zachode nerozinat, idealne mit zhasnute i na chodbe aby se pri otevreni dveri nedostalo svetlo....
  • 0

#5397 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 7 srpen 2010 - 18:54:08

Anebo proste otocit vyvojnici dnem vzhuru a polozit na stul, pripadne necim neprusvitnym prikryt :idea: a kazdopadne si na tom zachode nerozinat, idealne mit zhasnute i na chodbe aby se pri otevreni dveri nedostalo svetlo....

já myslím že jsem tam právě párkrát rozsvítil a kdybych to neudělal tak asi ani neřeším tenhle problém, protože rozdíl mezi rozsvíceným WC a troškou světla z chodby je asi velikej

prostě příště si dám bacha na světlo veškerý, dokud to nebude hezky bezpečně zavřený celý před vyvoláním
  • 0

#5398 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 7 srpen 2010 - 18:56:20

Anebo proste otocit vyvojnici dnem vzhuru a polozit na stul, pripadne necim neprusvitnym prikryt :) a kazdopadne si na tom zachode nerozinat, idealne mit zhasnute i na chodbe aby se pri otevreni dveri nedostalo svetlo....

já myslím že jsem tam právě párkrát rozsvítil a kdybych to neudělal tak asi ani neřeším tenhle problém, protože rozdíl mezi rozsvíceným WC a troškou světla z chodby je asi velikej

prostě příště si dám bacha na světlo veškerý, dokud to nebude hezky bezpečně zavřený celý před vyvoláním

Chybami se člověk učí. :idea: Zase ses naučil něco novýho a příště už tě to nepřekvapí. :) A přijde jinej průser. :)
  • 0

#5399 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 7 srpen 2010 - 20:34:58

jo, ten středový kolík je důležitá součást labyrintu, který zamezí průchodu světla dovnitř tanku. Už vysvětleno.
Pro tyto nenadálé průsšvihy, které se mohou stát a taky nemusí, mám v koupelně pro jistotu připraven na dosah větší černý igelitový pytel - stačí tam nastrkat vše, co je třeba před světlem chránit, , zabalit, párkrát přehnout hrdlo, zatížit nebo přelepit kusem lepicí pásky vždy visící na zrcadle, a je to. pár vteřin.
  • 0

#5400 centos

centos

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 154 příspěvků(y)
  • LocationOstrava, Praha

Publikováno 8 srpen 2010 - 12:30:45

Odkaz jsem tu nenašel; někteří možná znáte, jiní ne..
Web, co (snad) stojí za zhlédnutí:
http://picturenoise.com/
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních