...jen tak...
Publikováno 8 August 2010 - 13:40:21
#5405 Jirinol
Publikováno 9 August 2010 - 09:04:32
Publikováno 9 August 2010 - 11:19:48
Publikováno 9 August 2010 - 11:24:16
by me zajimalo, jak dopadla ta fabrika na papir v Chrastave
právě to zjišťuji!
Publikováno 9 August 2010 - 22:11:44
http://blogs.discove...08/02/17/metol/
Publikováno 9 August 2010 - 22:40:28
Publikováno 9 August 2010 - 23:06:33
Chybami se člověk učí. Zase ses naučil něco novýho a příště už tě to nepřekvapí. A přijde jinej průser.Anebo proste otocit vyvojnici dnem vzhuru a polozit na stul, pripadne necim neprusvitnym prikryt a kazdopadne si na tom zachode nerozinat, idealne mit zhasnute i na chodbe aby se pri otevreni dveri nedostalo svetlo....
já myslím že jsem tam právě párkrát rozsvítil a kdybych to neudělal tak asi ani neřeším tenhle problém, protože rozdíl mezi rozsvíceným WC a troškou světla z chodby je asi velikej
prostě příště si dám bacha na světlo veškerý, dokud to nebude hezky bezpečně zavřený celý před vyvoláním
no to jsou hlavně ty zaschnutý loužičky - ptám se na to už asi postý, ale přece - abych si to nějak shrnul - stěrkou setřu, hledám optimální dávku smáčedla - ona nějaká daná instrukce je, ale ta se mi neosvědčila - ale te´d se chci zeptat, jestli na vytváření loužiček má vliv vlhkost v místnosti, u mě teda v koupelně - protože ta proměnlivost ve vytváření a nevytváření loužiček by mohla spíš než s množstvím smáčedla souviset s vlhkostí, tudíž s rychlostí schnutí... a taky je otázka jak moc tou stěrkou tlačit a jak rychle s ní sjet po filmu dolů, myslím že tady mám rezervy...
prsty zde někým doporučené mi Karel Koutský výslovně nedoporučuje pro nerovnoměrnost a možnost mastnoty a špíny atd.
Publikováno 10 August 2010 - 00:14:21
#5412 Jirinol
Publikováno 10 August 2010 - 06:48:12
A když si nechám na záda vytetovat celýho Macek-Paspu, dostanu na TK nějakou funkci ?
jo, obecního blázna. a pokud budeš mermomocí chtít, budeme ti říkat "Pepku vyskoč"
Publikováno 10 August 2010 - 08:06:07
A když si nechám na záda vytetovat celýho Macek-Paspu, dostanu na TK nějakou funkci ?
jo, obecního blázna. a pokud budeš mermomocí chtít, budeme ti říkat "Pepku vyskoč"
Méé HOP Méé, odcházím pro jehlz a inkoust HOP
Publikováno 10 August 2010 - 10:51:58
Používáš destilku na poslední oplach se smáčedlem? Smáčedla stačí málo, často i míň, než je v návodu, jen tolik, aby voda hladce odtekla. Stěrka není nutná, hrozí "dráty". Já poslední oplach dělám na vyndanym filmu už s kolíčkama. Film houpačkovitě protáhnu destilkou (s kapkou smáčedla), napnu bez klepání a chvíli podržím šikmo, voda steče do perforace a z filmu, po chvíli už kapky nemá co udělat. Někdo taky rovnou věší film k sušení za perforaci, výbornej postup.
díky, zkusím to
#5415 Snek
Publikováno 10 August 2010 - 21:20:30
http://picasaweb.goo...878467438559666
nápověda: já to nejsem!
Publikováno 10 August 2010 - 21:32:47
#5417 Snek
Publikováno 10 August 2010 - 21:36:51
Že by to byl Jirinol?
trefa do černého!
#5418 Jirinol
Publikováno 10 August 2010 - 23:40:07
#5419 Snek
Publikováno 11 August 2010 - 00:10:06
na kontaktu to vypadá vcelku ostré
#5420 Jirinol
Publikováno 11 August 2010 - 06:54:39
Publikováno 11 August 2010 - 11:41:01
já bohužel taky ne.kdopak je asi šťastným majitelem tohoto krásného strojku?
http://picasaweb.goo...878467438559666
nápověda: já to nejsem!
Publikováno 11 August 2010 - 11:45:57
Docela mi to připomíná situaci v hifi, kde si lidé, když vidí ohromné bedny myslí, že čím větší basák, tím víc to bude "basovat". Pravdou ovšem je, že to spíše "basuje" prostě jen NORMÁLNĚ.
Publikováno 11 August 2010 - 13:30:45
Publikováno 11 August 2010 - 14:54:47
Mně to přijde ostrý úplně normálně.
Docela mi to připomíná situaci v hifi, kde si lidé, když vidí ohromné bedny myslí, že čím větší basák, tím víc to bude "basovat". Pravdou ovšem je, že to spíše "basuje" prostě jen NORMÁLNĚ.
... a navíc - hloubka fotografie není (jen) v ostrosti žáno
#5425 Snek
Publikováno 11 August 2010 - 23:45:08
no já bych doporučoval zrovna v této fotografii žádnou hloubku nehledat
Publikováno 12 August 2010 - 15:43:02
Publikováno 12 August 2010 - 17:11:04
no já bych doporučoval zrovna v této fotografii žádnou hloubku nehledat
sem to myslel jako tak nějak vobecně žeáno..
Publikováno 13 August 2010 - 11:35:37
Jednak jsem se zabouch. Pořád jsem odkládal baryty, kupoval RC a včera mi to nedalo, řekl jsem si, že si trochu zaexperimentuju a rovnou si koupil takový do žlutozelena tonovaný Fomatone. Mimochodem ta paní prodavačka nebo spíš slečna měla v těch barytech pěknej hokej, ani nevěděla, co tam má a že to tam má, tak jsem po tom prostě sáhl.
No a když jsem konečně přišel na to, že bude nejlepší nepoužít žádný filtry, i kdy je to multigradační, (to netvrdím, že to tak musí bejt, akorát mi to tak vyšlo) tak se konečně ty časy expozice umoudřily - předtím nestačilo ani 5 minut... což už mi přišlo nějaký divný, no ale bez filtru na 4 minuty mi vycházela expozice a kontrast akorát, prostě paráda, pak jsem to poctivě pral, pak jsem to nechal přes noc pod knihama, ráno ořízl, za sklem ani nějak nevadí, že to není dokonale plochý, to budu řešit jako další krok - ale překvapilo mě, že to s tím kroucením není zas tak horký a kroutí se hlavně okraje a ty se odříznou. Výsledek je stejně plochej jako RC po uschnutí. Tohle je asi větší problém u velkých formátů.
A další dobrá zpráva je, že totálně upatlaný snímek ze skenu, kde loužičky, škrábance a nevím co ještě, tak jsem to zazvětšoval, na skoro stejnou tonalitu a lidi - tam není skoro ani smítko, po loužickách ani památky. A to už se mi stalo na víc zvětšeninách - stopy po loučickách na skenu zřetelný na zvětšenině nejsou žádný. Takže dvojnásobná radost.
Publikováno 13 August 2010 - 12:58:35
ale chci se zeptat na tuhle jeho slavnou fotku, kterou jsem viděl už někdy v desíti letech v knize o autech:
http://www.masters-o..._trip_full.html
Co způsobuje ten úžasnej efekt, že auto je nahnubý šikmo doprava a lidi šikmo doleva? Teda kromě toho, že se to auto "rychle" pohybuje? Dá se to dnes nějak dosáhnout nebo k tomu je zapotřebí aparát z přelomu 19. a 20. století?
Publikováno 13 August 2010 - 13:24:41
#5431 Jirinol
Publikováno 13 August 2010 - 13:32:44
Publikováno 13 August 2010 - 13:40:34
Ahojte všichni, jsem tu jako nováček a chtěla bych najít někoho, kdo umí vyvolávat v temné komoře a naučil by mě to Je to můj sen už několik let, prostory by také byly, jen se mi do toho nechce pouštět jako samouk Děkuji všem za nějaké info. Tereza PS: Jihomoravský kraj
V Praze by se na tebe vrhlo asi dvacet nadšenců, ale Jižní Morava, nevím nevím... kdyby to bylo aspoň Valašsko...
však on se někdo najde...
Publikováno 13 August 2010 - 13:47:40
#5434 Anonymous
Publikováno 13 August 2010 - 19:20:34
Závěrka. Doporučuju přečíst si The Camera od A.Adamse, tam je tenhle jev popsanej na přesně týhle fotce.teda jak čtu Fárovou Dvě tváře, tak narážím na pro mě dosud nové klasiky, např. Lartigue a jeho dětské a současně fantastické fotografie -
ale chci se zeptat na tuhle jeho slavnou fotku, kterou jsem viděl už někdy v desíti letech v knize o autech:
Co způsobuje ten úžasnej efekt, že auto je nahnubý šikmo doprava a lidi šikmo doleva? Teda kromě toho, že se to auto "rychle" pohybuje? Dá se to dnes nějak dosáhnout nebo k tomu je zapotřebí aparát z přelomu 19. a 20. století?
#5435 Jirinol
Publikováno 13 August 2010 - 19:49:24
V Praze by se na tebe vrhlo asi dvacet nadšenců, ale Jižní Morava, nevím nevím... kdyby to bylo aspoň Valašsko...
jj, na jižní Moravě i na Valašsku se najde určitě dost nadšenců, kteří by se vrhli, ale asi by v té temné komoře chtěli učit naprosto něco jiného než vyvolávání filmů
Terezko, jestli to nemáš daleko k Mickaelovi, můžu ho doporučit. Chlapec ví a umí a není to magor
Publikováno 13 August 2010 - 19:54:19
Závěrka. Doporučuju přečíst si The Camera od A.Adamse, tam je tenhle jev popsanej na přesně týhle fotce.teda jak čtu Fárovou Dvě tváře, tak narážím na pro mě dosud nové klasiky, např. Lartigue a jeho dětské a současně fantastické fotografie -
Bylo to taky v jednom z "fotolajfů", když ještě vycházel jako malý sešit. Byly tam ukázky na autech a snad i tramvajích, pokud moje pamět sahá. Číslo a ročník si ale nevzpomenu.
Publikováno 13 August 2010 - 20:50:51
No jo, to by bylo knih, co bych si chtěl přečíst o focení, musím to brát postupně. Ten mrňous mi teda dal - ty jeho fotky člověk vídal léta na kdejakým místě a myslel, e to dělal nějaký dobře vyučený tehdejší fotograf středních let, a on osmiletej klučina. A oni ho objevili až někdy v šedesátých letech. A jak s těma šílenejma krabicema VF stíhla dělat ty skoky a momentky. a auta při závodech.. měli byste si z něho vzít příklad, co tu skuhráte, že máte doma VF a nechce se vám s tím tahat... To je jako vtip, mě by se s tím taky nechtělo tahat. Když je leica, že jo. A jak potom maloval ty příšerný obrazy, který dodnes nikdo nechce, aby na sklonku života se opět pustil do focení. Neuvěřitelný příběh. jestli je s ním nějaký rozhovor někde na netu, kde vzpomíná na své fotografické dětství, prosím link. N azoutube je o něm celý čtyřdílný dokument, v angličtině. A ještě musím dodat - ty jeho pozdější portréty tý jeho rumunský milenky... no to už není dětská práce.
Publikováno 13 August 2010 - 21:43:58
fakt by to asi chtělo upřesnit tu jihomoravost
jj, na jižní Moravě i na Valašsku se najde určitě dost nadšenců, kteří by se vrhli, ale asi by v té temné komoře chtěli učit naprosto něco jiného než vyvolávání filmů
Terezko, jestli to nemáš daleko k Mickaelovi, můžu ho doporučit. Chlapec ví a umí a není to magor
Publikováno 13 August 2010 - 21:53:53
teda jak čtu Fárovou Dvě tváře, tak narážím na pro mě dosud nové klasiky, např. Lartigue a jeho dětské a současně fantastické fotografie -
Jestli se spokojíš s digitálním záznamem, tak ti k tomu stačí běžnej mobilní telefon;-)
http://a.imageshack....026/mobil86.jpg
Publikováno 14 August 2010 - 09:38:10
Ahojte všichni, jsem tu jako nováček a chtěla bych najít někoho, kdo umí vyvolávat v temné komoře a naučil by mě to Je to můj sen už několik let, prostory by také byly, jen se mi do toho nechce pouštět jako samouk Děkuji všem za nějaké info. Tereza PS: Jihomoravský kraj
Pokud ti nevadí, že se budeš učit od svérázného samouka, tak ti nějaké ty základy můžu ukázat. V Brně.
Kdyžtak napiš na adjats (kyselázamotanáryba) seznam (puntík) cz
Publikováno 16 August 2010 - 00:59:30
Publikováno 16 August 2010 - 13:35:31
Jednak jsem se zabouch.
Mimochodem ta paní prodavačka nebo spíš slečna měla v těch barytech pěknej hokej, ani nevěděla, co tam má a že to tam má, tak jsem po tom prostě sáhl.
Vážený kolego, po období erotiky nastoupí období ekonomiky a na baryt
budete moci s tichou vzpomínkou v klidu zapomenout. Takhle kabelka či
nějaké tónovací barvy, ale nějaký kus papíru, na který se nemůžete ani
podívat, za co že jste dali takovech peněz, další za ňáký vývojky a další
blbosti a nakonec to skončí stejně v popelnici... Krásný den: Erik
Publikováno 16 August 2010 - 23:12:55
Publikováno 17 August 2010 - 02:01:46
Co si myslíte o výměně systému Bronica SQ za Mamyia RB/RZ?
teď když se mi chudák slečna Broňka zhroutila, mám příležitost špekulování. Ono člověka totiž láká to co doma nemá. Ale ta váha a rozměry mne děsí. A výměna pracně skládaného systému taky nebude lehká věc. Jsou na to i jiné než 6x7 kazety?
Neříkám že to chci udělat, pouze spekuluju a by mne zajímal názor.
Publikováno 17 August 2010 - 02:39:38
ja bych se na to vykaslal. Ty mamci jsou vetsi, tezsi a asi i drazsi. Navic SQ je primo na 6x6 . JA bych to rozhodne na tvym miste nedelal.
Dneska jsem na tohle tema cetl jedno hezke prirovnani, ale uz si to presne nepamatuju. Neco v tom smyslu, ze musis procestovat svet aby sis zacal vazit sveho domova.
Publikováno 17 August 2010 - 07:39:16
Krom toho, Bronica je čupr;)
Publikováno 17 August 2010 - 07:42:41
Hele a nešla by ta Bronica nechat opravit. Vždyť Ti lehlo jen tělo, ne? Objektiv(y) a kazety jsou v pohodě. Co třeba jen výměnu těla za jinou Bronicu. Abych jen nepoučoval, docela Ti rozumím. I když mi moje Flexa na focení v podsatě stačí, stále se musím ujišťovat, že tu Bronicu vlastně nechci a nepotřebuji.Potřeboval bych nároz na myšlenku...
Co si myslíte o výměně systému Bronica SQ za Mamyia RB/RZ?
teď když se mi chudák slečna Broňka zhroutila, mám příležitost špekulování. Ono člověka totiž láká to co doma nemá. Ale ta váha a rozměry mne děsí. A výměna pracně skládaného systému taky nebude lehká věc. Jsou na to i jiné než 6x7 kazety?
Neříkám že to chci udělat, pouze spekuluju a by mne zajímal názor.
Publikováno 17 August 2010 - 08:02:16
Jednak to muze byt uplna ptakovina na opravu a potom je, jak tu psal Tilberien, moznost poridat na Ebay jen telo. Mozna to vyjde levneji nez nejaka oprava. Tak bych se, byt tebou, prvne zamyslel timto smerem.
Publikováno 17 August 2010 - 08:09:59
Klicku a takove "blbustky" urcite mas, takze muzes koukat i po telech bez klicky, matnice a tak podobne. Tim se urcite dostanes na nizsi cenu.
Publikováno 17 August 2010 - 09:59:03
Jak ti jde ujišťování. Mě mizerně. Vždy podlehnu s myšlenkou, že některý prodám. Prdlajs - Všechny mám doma. Přitom vím, že v rafikách mohu mít jen jeden a maximálně druhej na krku.
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních