Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#5451 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 17 August 2010 - 10:21:13

[quote]Abych jen nepoučoval, docela Ti rozumím. I když mi moje Flexa na focení v podsatě stačí, stále se musím ujišťovat, že tu Bronicu vlastně nechci a nepotřebuji. :)[/quote]

Jak ti jde ujišťování. Mě mizerně. Vždy podlehnu s myšlenkou, že některý prodám. Prdlajs - Všechny mám doma. Přitom vím, že v rafikách mohu mít jen jeden a maximálně druhej na krku.[/quote]
Abych mohl mít najednou založený 2 různý filmy, tak mám 2 Flexy, VI a III. U té trojky mě zlobí převíjení, tak ji moc nepoužívám.
Na lidi a momentky mám 2 Minolty 7000 a podle situace si tašku nabíjím foťáky, podle potřeby.
Mít ale jedno tělo na SF s měřením , k tomu 2 - 3 kazety a tak 3 pevný skla je můj sen. Jen ty finance. :)
Na druhou stranu pokud si hodím na krk Flexu, tak v davu digitálistů budm vždyky pozornost. :))
  • 0

#5452 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 17 August 2010 - 11:16:00

Ypressu , neplas!

Jednak to muze byt uplna ptakovina na opravu a potom je, jak tu psal Tilberien, moznost poridat na Ebay jen telo. Mozna to vyjde levneji nez nejaka oprava. Tak bych se, byt tebou, prvne zamyslel timto smerem.

šak takhle to mám vymyšlené - broňa pojede tento týden do opravny a pak se uvidí

to já jen tak spokuluju.

Beránku: špatně se na to díváš...
  • 0

#5453 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 17 August 2010 - 11:46:56

Jen k tomu buzení pozornosti. Už jsem si zvyk, většinou je z toho celkem prima pokec (usoudějí, že jsem celkem neškodnej blázen). Ale na jaře se mi začal vnucovat neodbytnej digitálista a furt mi ukazoval a vysvětloval neuvěřitelný množství vypínačů na telzůmu. Nenechal se odbýt ani mojí radou, že obrácená sluneční clona stíní dost špatně. Nakonec jsem mu nabíd sázku, kdo za týden přinese lepší fotku s jedinou podmínkou - vyndáme baterky z foťáků. (mechanickou 1/90 se dá fotit parádně) Pán seznal, že jsem magor a dal mi pokoj.
  • 0

#5454 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 17 August 2010 - 14:50:34

Nakonec jsem mu nabíd sázku, kdo za týden přinese lepší fotku s jedinou podmínkou - vyndáme baterky z foťáků. (mechanickou 1/90 se dá fotit parádně) Pán seznal, že jsem magor a dal mi pokoj.

Nechci se nikoho z digitálistů dotknout, sám s ním občas také fotím, ale pokud se kouknu na rajče nebo picassa, tak bych řekl, že takových cca 90 % digitálistů by si tam tu baterku klidně mohlo nechat a vyjde to nastejno. :)) Za sebe můžu odpovědně říct, že tolik fotek, jako z Flexy za půl roku ze mě za 5 let digitální éry nevypadlo.
  • 0

#5455 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 17 August 2010 - 21:21:35

Spekuluješ blbě. První si rozmysli formát, pak jaký typ aparátu chceš a pak hledej konkrétní model. Ne jak to běžně děláš, že si koupíš foťák a pak vymýšlíš, co s ním fotit:-p

Krom toho, Bronica je čupr;)

tak to je super fór, koupí foťák a pak vymýšlí, co s ním fotit - sympatický je mi i to kritizovaná činnost, i kritika legrační

no ale dalo by se i říct, že určitý foták nás může inspirovat k určitému focení, které nás do tý doby nenapadlo
  • 0

#5456 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,660 příspěvků(y)
  • LocationModřany

Publikováno 17 August 2010 - 22:23:19

[quote name="Tilberien"][quote] Za sebe můžu odpovědně říct, že tolik fotek, jako z Flexy za půl roku ze mě za 5 let digitální éry nevypadlo.[/quote]

To nahrává teorii, že pro dobrou fotku je soustředění důležitější, než technika.
  • 0

#5457 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,660 příspěvků(y)
  • LocationModřany

Publikováno 17 August 2010 - 22:25:04

sorry, nějak jsem zase zvoral citování :wink:
  • 0

#5458 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 17 August 2010 - 22:32:54

Za sebe můžu odpovědně říct, že tolik fotek, jako z Flexy za půl roku ze mě za 5 let digitální éry nevypadlo.

To nahrává teorii, že pro dobrou fotku je soustředění důležitější, než technika.

To jistě. Hodně se mi líbí podpis, co má tess_red a taky u digitálu převládá lenost. Vždyť prohlížení fotek na PC taky stačí. Naco to posílat do sběrny. U analogu člověk moc jinejch možností nemá. Kromě skenu.
  • 0

#5459 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,660 příspěvků(y)
  • LocationModřany

Publikováno 17 August 2010 - 22:49:18

Dneska odpoledne jsem vyslech filipiku na téma: "Ona říká, že digitál zabil fotografii, ale není to pravda, protože ji osvobodil"
Sám bych to viděl spíš na to, že dig... devalvoval obrazovou kulturu. (podobně jako bulvár devalvoval žurnalistiku)
Ale v době svého vzniku musela fotografie čelit výhradám, že bere práci malířům a rytcům. Legrační, ne? :wink:
  • 0

#5460 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 18 August 2010 - 05:49:54

Dneska odpoledne jsem vyslech filipiku na téma: "Ona říká, že digitál zabil fotografii, ale není to pravda, protože ji osvobodil"
Sám bych to viděl spíš na to, že dig... devalvoval obrazovou kulturu. (podobně jako bulvár devalvoval žurnalistiku)
Ale v době svého vzniku musela fotografie čelit výhradám, že bere práci malířům a rytcům. Legrační, ne? :wink:

On digitál nedevalvoval nic , ale jistí jedinci, kteří byli i za éry analogové fotografie,jen si to tu nikdo nechce přiznat.Vy jste nikdo neviděl rúzné bedny fotek bez kontrastu,bez obsahu,rozmazané s kompozicí maličkého človíčka uprostřed fotky před hradem a pod. ?Tohle tvořila po desítkách "denně"valná většina amatérských temnokomorníků za dob kdy digitál nebyl.Jen to měl každý v bednách od bot ,nebyl internet,nebyl skener.
  • 0

#5461 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 18 August 2010 - 07:28:12

Nechtělo se mi tu zbytečně otvírat nové vlákno, ale chtěl jsem se zeptat, jak kontrolujete zbožíé zaslané na dobírku?
Nejspíš bych chtěl počkat s placením a nejdřív tu krabici otevřel a checknul obsah. Když to nebude vpořádku tak to prostě pošťákovi vrátím a čaute?
Je to možný postup?
Nebo když si něco člověk objedná na dobírku nemá moc šancí se v případě podvodu bránit?

Díky za reakce!
  • 0

#5462 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,660 příspěvků(y)
  • LocationModřany

Publikováno 18 August 2010 - 07:51:39

Jasně, že cvakálisti byli, jsou a budou. Jenže jak se takové fotky objevují všude a po tuctech, stává se z toho pomalu norma. Zmizely obrazové časopisy, místo fotoreportáží jsou drobné "ilustrační záběry" z fotobank, nebo to co někdo poslal mobilem.
To jsem myslel tou devalvací. BTW všimliste si, kolik záběrů v televizi je uvostřenejch ?
  • 0

#5463 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 18 August 2010 - 08:18:23

Nechtělo se mi tu zbytečně otvírat nové vlákno, ale chtěl jsem se zeptat, jak kontrolujete zbožíé zaslané na dobírku?
Nejspíš bych chtěl počkat s placením a nejdřív tu krabici otevřel a checknul obsah. Když to nebude vpořádku tak to prostě pošťákovi vrátím a čaute?
Je to možný postup?
Nebo když si něco člověk objedná na dobírku nemá moc šancí se v případě podvodu bránit?

Díky za reakce!

Před zaplacením tě to nenechají otevřít. Jediná možnost je zkontrolovat důkladně vzhled balíku, každej ťuk s pošťákem sepsat a tím se pak kdyžtak ohánět při reklamaci.
  • 0

#5464 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 18 August 2010 - 08:47:35

Je to možný postup?

Díky za reakce!

Stačí si vyhledat na stránkách pošty obchodní podmínky;)
Ve zkratce:
Každá doporučená zásilka je pojištěná standartně na 500kč (čili i balík). Pokud chceš uplatnit reklamaci přepravy (čili poškozené zboží), musíš jej reklamovat do 2dnů od přebrání - to pošta bere, jako kdybys otevřel balík na poště. Pokud je obsah poškozen, záleží na typu přepravy - jako obyčejné bych posílal pouze oblečení a cihly, vše ostatní - v našem případě zřejmě fotověci žeo - jako křehké; ostatně jejich obchodní podmínky říkají, že zboží musí být zabaleno úměrně své odolnosti.
  • 0

#5465 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 18 August 2010 - 09:31:33

Mi šlo spíš o to, co když mi ten od koho jsem si danou věc objednal tam dal dvě cihly? Nejde o poškození od pošty ale o podvod od prodávajícího...
  • 0

#5466 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,744 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 18 August 2010 - 09:51:10

no to je otázka, za to (podvod) přece pošta nemůže - dělá jen přepravu balíku, na druhou stranu je pak pošťák svědkem rozbalení cihly
  • 0

#5467 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 18 August 2010 - 09:54:13

aa-ha:) pošta nezodpovídá za obsah - co kdo pošle, to dodá

v tom případě prevence existuje jen na úrovni důvěry, zjištění co nejvíce informací o prodávajícím, referencích apod.

pokud fakt dostaneš cihlu, právně vymahatelné je to v případě věci dražší jak 5000kaček podáním trestního oznámení, ale je to na delší lokte. pokud méně, než oněch 5000kč, je to ještě víc na 2věci s domáháním se nápravy.

většinou úplně stačí, když člověk požádá o osobní prohlídku a předání - tímto se vyfiltruje hodně podvodníčků. když se cuká, je to první známka problému.
  • 0

#5468 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,744 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 18 August 2010 - 10:04:07

= jako dobrej test musí fungovat:
i když je to daleko - "přijedu (nebo kolega atd...) co vy na to?"
a když bude bez výhrad souhlasit s osobním předání, tak změnit na poštu
:)
  • 0

#5469 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 18 August 2010 - 10:07:10

aa-ha:) pošta nezodpovídá za obsah - co kdo pošle, to dodá....

samozřejmě jako asi každý, i já mám podobné obavy. Abych eliminoval jakýkoli výše naznačený problém, jak u nákupů s platbou předem a zasláním poštou či spedicí, tak dobírek, balíky od odesílatelů, k nimž nemám předem na 100% důvěru, rozbaluji ihned na poště nebo před doručovatelem, v případě poškození, záměny či chybějícího zboží s okamžitým sepsáním protokolu o stavu a obsahu, identifikací svědků, foto a dodatečný podpis fotografií svědky. Vyplatilo se mi to už 2x, kdy se prodejce při okamžitém písemném avizu o stavu zásilky cukal, jeden (jedna) dokonce mě nařkla z podvodu... po odeslání těchto důkazních prostředků jak odesílateli, tak zprostředkovateli prodeje, bylo vše promptně vyřízeno.
  • 0

#5470 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 18 August 2010 - 10:11:34

Díky moc,
prostě to nezaplatím dřív než to otevřu. Pokud v tom bude cihla takˇmu to klidně na vlatní náhrady vrátím.
  • 0

#5471 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 18 August 2010 - 10:16:02

Díky moc,
prostě to nezaplatím dřív než to otevřu. Pokud v tom bude cihla takˇmu to klidně na vlatní náhrady vrátím.

Pokud nezaplatíš, pošta Ti nic nepředá:)
  • 0

#5472 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 574 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady
Reputace: 116

Publikováno 18 August 2010 - 10:41:35

já to řeším jednoduše, každé rozbalování zásilky točím kamerou, a to velmi detailně (ne že by to k něčemu bylo, je to spíš kvůli práci, protože občas přijdou zápujčky docela rozsračkovaný)...
  • 0

#5473 oteccasu

oteccasu

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 3,192 příspěvků(y)
  • LocationTrutnov
Reputace: 1,120

Publikováno 18 August 2010 - 10:49:26

Já by jsem chtěl k tomuto tématu jen napsat, že z mojí zkušenosti soudního znalce mohu jen potvrdit, že se lidi tak v 99% dohodnou. Tedy jde-li o vady o kterých nemusel dotyčný vědět. Z osobní zkušenosti mám s objektivem, kdy mi zaslal dotyčný stařík objektiv do zvětšováku a ten měl uvnitř drobnou plíseň. Byl ochoten se dohodnout. Náhodou jsem jel do Prahy a tak jsem se zastavil. Stařík měl na očích čočky jak Husák. Dohodli jsme se bez sebemenšího problému.
Jinak samý OK.
K posílání poštou mám jednu osobní anomálii. Na poště balík rozdělám. ( kdo se má tahat s obalem). Tím hned zjistím co jsem obdržel.
Pokud by jsem obdržel něco jiného, tak by jsem zašel za vedoucí a zahájil řízení o záměně doručení, popřípadě cokoliv, co zaměstná poštu. Tím budu mít doklad o nesprávném obsahu. Komu se to zdá divný, tak připomínám, že mi nejde o poštu, ale o určení obsahu. Vlastně zneužiji poštu, nic víc. Pak je třeba napsat dotyčnému prodejci slušný výstižný dopis. Neponižovat se a nedurdit se. Spíše dělat překvapeného. Pomůže. když navrhnete rozumné reálně řešení.
Pokud dostanete cihlu, což je opravdu málo pravděpodobné a jistě běhá kol kolem více poudaček, než se skutečně stalo, tak máte smůlu. Nebudete první, ani poslední, koho napálil.
Závěrem by jsem měl jedno přání za všechny lidi. Jelikož někteří drobní fiškulíni si jsou vědomi, že do částky cca 2000 nikdo nebude lítat po úřadech a hašteřit se, tak si drobnejma podvůdkama " přivydělává". Pokud se vám něco takového stane, nenechte si to líbit.
  • 0

#5474 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 18 August 2010 - 11:01:52

Protože veškerá kominukace byla po mailu. Napsal jsem prodávajícímu, ať mi pošle adresu, a telefoní čílo. Dokud to neudělá, balík nevyzvednu. Snad jenom "plaším" ale raději jsem se zeptal. A to s tou poštou je fajn, aspoň má člověk věrohodného svědka, že to není vpořádku!

Díky za odpovědi!!
  • 0

#5475 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 18 August 2010 - 12:23:11

Protože veškerá kominukace byla po mailu. Napsal jsem prodávajícímu, ať mi pošle adresu, a telefoní čílo. Dokud to neudělá, balík nevyzvednu. Snad jenom "plaším" ale raději jsem se zeptal. A to s tou poštou je fajn, aspoň má člověk věrohodného svědka, že to není vpořádku!

Díky za odpovědi!!

Přesně kvůli takovým fiškulínům, kteří si objednají a cukají se obchod regulérně dokončit, velmi nerad na dobírku zasílám cokoli - bohužel se mi párkrát stalo, že místo očekávaných peněz se mi balík za měsíc vrátil, což mě stálo poštovné za vrácení a starosti, neb další zájemci o totéž zboží už byli nenávratně fuč... neboť není nic blbějšího, než jednomu napsat bohužel již prodáno a za měsíc ho kontaktovat, že vlastně neprodáno, může to mít.
Takže objednatelům, kteří chtějí na dobírku a zdůvodňují to všelijak, říkám již nadále: Vážený, nemáte-li apriori víru ve slušné jednání, tak já ve Vás důvěru též nemám, pokud o tu věc stojíte, zaplaťte předem na účet nebo si pro to zítra přijeďte, nechcete-li, tak pápá a šáteček.
  • 0

#5476 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 18 August 2010 - 12:56:56

Díky za odpovědi!!

Přesně kvůli takovým fiškulínům, kteří si objednají a cukají se obchod regulérně dokončit, velmi nerad na dobírku zasílám cokoli - bohužel se mi párkrát stalo, že místo očekávaných peněz se mi balík za měsíc vrátil, což mě stálo poštovné za vrácení a starosti, neb další zájemci o totéž zboží už byli nenávratně fuč... neboť není nic blbějšího, než jednomu napsat bohužel již prodáno a za měsíc ho kontaktovat, že vlastně neprodáno, může to mít.
Takže objednatelům, kteří chtějí na dobírku a zdůvodňují to všelijak, říkám již nadále: Vážený, nemáte-li apriori víru ve slušné jednání, tak já ve Vás důvěru též nemám, pokud o tu věc stojíte, zaplaťte předem na účet nebo si pro to zítra přijeďte, nechcete-li, tak pápá a šáteček.

Já se necukám, pokud je všechno vpořádku, nebude mít problém mi kontaktní údaje zaslat, já všechno vyzvednu a zaplatím.
Pokud ne, už je to podezřelé, nebo snad není?
  • 0

#5477 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 18 August 2010 - 13:25:01

Já se necukám, pokud je všechno vpořádku, nebude mít problém mi kontaktní údaje zaslat, já všechno vyzvednu a zaplatím.

:lol: ad absurdum:
Podezřelý je mi každý neznámý, co ze mě e-mailem loudí adresu a telefon. Co já můžu vědět, že to není tipař nebo přímo bytař? :wink: :lol: :lol:
p.s. adresu ti můžu dát jakou chci, telefon taky - anonymní mob.karty se furt prodávají :)
  • 0

#5478 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 574 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady

Publikováno 18 August 2010 - 13:31:56

ano, to že se mi vrátí po 14 dnech dobírka s tím, že dotyčnej si ji neráčil vyzvednout a mě to stojí nějakejch 100kč, to mě také přinutilo změnit odesílání striktně na "platba předem".

ale vůbec mám nejradši lidi, co si něco u mě koupí a 5 minut po konci aukce (např) mi napíšou, že si to rozmysleli - taková paka by se měla trestat odebráním volebního práva a kastrací :) .
  • 0

#5479 RasCZ

RasCZ

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 18 August 2010 - 14:22:46

:D ad absurdum:
Podezřelý je mi každý neznámý, co ze mě e-mailem loudí adresu a telefon. Co já můžu vědět, že to není tipař nebo přímo bytař? :lol: :lol: :lol:
p.s. adresu ti můžu dát jakou chci, telefon taky - anonymní mob.karty se furt prodávají :wink:

A je to v pr**li, jsem prozrazen!
No nic balím to tu, tady už nikoho nenachytám... :)
  • 0

#5480 tequil

tequil

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2010 - 22:30:44

Vložený obrázek

Posledni cvaknuti pred smrti digitalu[/img]
  • 0

#5481 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 19 August 2010 - 22:34:37

Trefil ho ten mic? (to budes mit asi i slusny monokl) nebo si jen tak trapne zdechl? :lol:
  • 0

#5482 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 20 August 2010 - 07:04:21

Vážený kolego, nic vážného se nestalo. Pouze došlo k narušení čtverečků
nežádoucím pravidelným kulovým objektem, což způsobilo procesoru v
přístroji nevypočitatelný problém.
:twisted: Erik[/b]
  • 0

#5483 tequil

tequil

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 20 August 2010 - 12:31:01

kolegove, jak dostanu metraz z kazetky bez vytahovaku a aniz bych rozbil kazetku, je nejaky alternativni trik?
  • 0

#5484 Bob van Sikorski

Bob van Sikorski

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 574 příspěvků(y)
  • LocationPoděbrady

Publikováno 20 August 2010 - 12:38:46

použij sílu Luku :twisted:

sorry, fakt mi to nedalo...
  • 0

#5485 tequil

tequil

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 20 August 2010 - 13:20:24

tak nakonec mi nic jineho, nez ta hruba sila nezbylo, doufam, ze mi tam moc svetla nepotece
  • 0

#5486 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 20 August 2010 - 14:28:55

kolegove, jak dostanu metraz z kazetky bez vytahovaku a aniz bych rozbil kazetku, je nejaky alternativni trik?

:D zkus píšťalku či fujaru, okarínu nebo zobcovou flétnu :?
(a bacha na tasemnici)
  • 0

#5487 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 20 August 2010 - 15:39:45

:D
Vložený obrázek

přeji všem krásný víkend a hlavně kolegovi Erikovi, ať při toulkách lesem něco podobného nepotká. To už je asi lepší ten svítící palec.
  • 0

#5488 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 20 August 2010 - 16:21:53

Proboha kde tě to potkalo :D
  • 0

#5489 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,070 příspěvků(y)
Reputace: 112

Publikováno 20 August 2010 - 17:40:36

poďte někdo na pívo
  • 0

#5490 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 20 August 2010 - 17:42:36

Já jdu , ale ve Vostrově. :D
  • 0

#5491 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 20 August 2010 - 20:45:19

Konečně jsem dosáhl nejvyšší možné úrovně šílenství. Sedím v temném pokoji, piju Kravíka a za zvuku "Unser Rommel" (kdo chce, najde si na youtube) čistím a nabíjím kazety do Bentzina :oops:

Já jdu , ale ve Vostrově. :lol:

Bacha při přecházení - prej tam poslední dobou skoro každej víkend projíždí nějakej magor na výletním traktoru - pro neosvětlené ožralce nebezpečné ;-) :) :)
  • 0

#5492 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 20 August 2010 - 23:11:55

napsal jsem takovej článek o konci digitální fotografie na svým blogu, není tam nic, co byste už nevěděli, takže jen pro někoho, kdo se fakt strašně nudí

www.myogen2003.blogspot.com

jmenuje se to Konec digitálů a počítačů nebo tak nějak, ty články ostatní jsem psal někdy před rokem, ty nečíst, to budou nějaký šílenosti
  • 0

#5493 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 22 August 2010 - 08:28:59

Vážený kolego, ryunine, jste vizionář. Na základě Vašeho článku si stloukám
holubník na půdu nové střechy a díky drastické hladovce našetřím alespoň v
následujících letech na několik párů temných holubů. Při hrsti zobu považuji
tento způsob komunikace za úspornější, než zahnívající stávající systémy a
budu v budoucnu rozesílat kontakty formátů: 16/24x24/24x36mm v odolné
PET schránce, bezpečně vzdálené od opeřencovy kloaky. Díky! Erik
  • 0

#5494 moskva4

moskva4

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2010 - 16:24:18

Nemám rád mobilní telefony, přesto můžou pomoci v temné komoře. Dá se sním prosvětlovat negativ a využívat jako červené světlo. Našel jsem jednoduchý prográmek ,který vám to umožní.
Dám tady odkaz , admin odpustí :lol:
http://dl2.upnito.sk...3801bdba206367e

:-)
  • 0

#5495 kony

kony

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 483 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 22 August 2010 - 19:09:14

Mobil mi do temnice zásadně nesmí ! Před vstupem jakékoli návštěvy kontroluji kapsy a případně okamžitě likviduji . Už se mi totiž stalo , že kolegovi s prosvítajícími kalhotami někdo začal volat a já málem přišel o několik listů papírů 50x60 !
  • 0

#5496 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 22 August 2010 - 19:17:54

Na druhou stranu jsem nikdy nechapal lidi co si na (bezpecne) svetlo vytahnou nekolik papiru a nechaji je tam lezet i nekolik minut, me by jen hrozilo ze si rozsvitim, na papiry mi sedne prach atd...

Ted odbocka, jak jsem ted zacal delat v uplne tme, tak mi prijde pocit ze se na papir muzu podivat nejaky zvraceny :-)
  • 0

#5497 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2010 - 22:37:29

Na druhou stranu jsem nikdy nechapal lidi co si na (bezpecne) svetlo vytahnou nekolik papiru a nechaji je tam lezet i nekolik minut, me by jen hrozilo ze si rozsvitim, na papiry mi sedne prach atd...

Ted odbocka, jak jsem ted zacal delat v uplne tme, tak mi prijde pocit ze se na papir muzu podivat nejaky zvraceny :-)

takže papíry pořád pokud možno nechávat schovávat v černým neprůsvitným obalu, ty hodně citlivý opravdu nevydrží moc a ničí se snad i přes ten černej obal, takhle se mi to už stalo, že lampa, obyčejná žárovka, byla nad igelitem s papíry a ty byly jetý, asi to prosvítá

chci se teda zeptat, je nutný ty papíry strkat v tom černým igelitu ještě do toho papírovýho obalu, teprve pak jsou bezpečně schovaný, enbo stačí ten černej igelit? u RC citlivejch papírů asi je neochrání nic kromě přítmí, zase ale v obchodě by musely a při převážení na světle taky přijít o původní kvalitu, ne?
  • 0

#5498 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2010 - 22:39:53

Vážený kolego, ryunine, jste vizionář. Na základě Vašeho článku si stloukám
holubník na půdu nové střechy a díky drastické hladovce našetřím alespoň v
následujících letech na několik párů temných holubů. Při hrsti zobu považuji
tento způsob komunikace za úspornější, než zahnívající stávající systémy a
budu v budoucnu rozesílat kontakty formátů: 16/24x24/24x36mm v odolné
PET schránce, bezpečně vzdálené od opeřencovy kloaky. Díky! Erik

některý věci je hezký udržovat tak, jak byly dřív, ale u všeho to nejde - dobře ale, že tu jsou ti, co pozdržují nezvratný vývoj k záhubě všeho
  • 0

#5499 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 22 August 2010 - 23:53:34

tak on ten černej igelit má na jedný straně díru a za ní následuje jenom záhyb a taknějak se i vesele leskne, žejo, čiliže čim míň světla se může dostat do tý díry, kterou jinak vytahuješ papíry, tim líp, žejo.
na tý krabici se nepíše jentak z legrace "open in darkroom only".

jo, taky jim moc neprospívá nadměrný horko.
  • 0

#5500 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,744 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 23 August 2010 - 08:33:22

chci se teda zeptat, je nutný ty papíry strkat v tom černým igelitu ještě do toho papírovýho obalu, teprve pak jsou bezpečně schovaný, enbo stačí ten černej igelit? u RC citlivejch papírů asi je neochrání nic kromě přítmí, zase ale v obchodě by musely a při převážení na světle taky přijít o původní kvalitu, ne?

kufr, starej diplomatickej kufr z bazaru, pak stačí igelitová černá obálka
zaklapneš víko a je to
jen se musí vybrat vhodnej, třeba takovej máš po strejdovi z čékádé
nikdy bych nerozsvítil nad fotopapíry jen v tom igelitu - aspoň ne úmyslně že áno :)
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 2 návětěvníků, 0 anonymních