Vážení kolegové, promiňte, ale s veškerou úctou k Vám všem, kteří mají
radost z fotografování mám stále sílící pocit, že se ocitáme čím dál více na
okraji jakési virtuální propasti, plné chaotických a vnitřně neuspořádaných
pseudo-teoretických sraček, v nichž se TK.CZ nezadržitelně potápí. Není
to vinou Vás, kteří se snaží o společnou věc a její zdar. Donekonečna se
opakující portrét ryuninův s nekonečnými komentáři, které jej doprovázejí
mi neodbytně připomíná kamna plná popela, do nichž se neustále přikládá,
ale oheň v nich neodbytně uhasíná. Běžte třeba na divokou několikadenní
pitku, která vyjasní vše potřebné, co zhrzenou duši tíží, ale již nemám tu
sílu, ani potřebu se účastnit na jakékoli další diskusi. Pokora, tolerance a
vnitřní skromnost je výsadou těch, kteří něco dokázali a něco opravdu v
životě umí. Arogantní blbost je trendem dnešní doby a vynáší na hladinu
plnou sraček nové samolibě se tvářící hvězdy, které záhy pohasnou. Erik
Pane Eriku, dobrý večer,
na toto téma mi chodí denně několik soukromých zpráv, kdy mi členové, kteří jsou na temné téměř od počátku, vyčítají nečinnost a pozastavují se nad nynější situací, zejména co se teorie fotografie a projevů tyto debaty doprovázející týče. Někteří mi dávají přímo navinu, že jsem nezasáhl, nic nedělal a slepě jsem přihlížel těmto projevům. Všichni (a je jich nyní již přes 50) v podstatě kopírují Váš pohled na věc.
Nicméně, nechci přijímat zásadní rozhodnutí bez společného jednání s moderátory, situaci řeším po drátech a telefonech, ale na srazu se z většinou setkám osobně a věc budeme řešit. Z jakým výsledkem to nedokážu předjímat, padlo několik návrhů a bude třeba najít řešení, které se pokusí vrátit temnou ideu tam, kde byla před nějakou dobou.
Věřte, že pro mne osobně bude sraz ve znamení tohoto, než o nějakém odlehčení či odpočinutí si od starostí všedního života, neřkuli pitkách o kterých se zmiňujete. Abych pravdu řekl, moc se na něj netěším.
Prosím Vás, ale i ostatní, aby ještě chvíli vydrželi. Pokud by situace zůstala v obdobných kolejích, osobně bych neměl na temnekomoře více co pohledávat, neb by mi to tu nedělalo radost.
S přáním klidu a Dobrého světla se loučí
Kraken