Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#5651 Punkomat

Punkomat

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 187 příspěvků(y)
Reputace: 156

Publikováno 12 říjen 2010 - 15:15:21

Rád bych začal dvoustupňově ustalovat, ale nenašel jsem v článku o dvoustupňovém ustalování, jak dlouho to má být v první lázni a pak v té druhé. Na filmy používám fomafix a na papíry práškový od fomy. Později budu ustalovat vše pouze TF-2. Díky za rady.

Pokud se má ustalovat např. 10min u bromu, je to tedy 5min v první a 5min v druhé lázni ?
  • 0

#5652 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 13 říjen 2010 - 07:09:33

Vladik: :) :-) :-)

drzim palce, jednou jsem na ebay prihodil misto 26 dolaru 2 600, ale nastesti nikdo neprihazoval...
  • 0

#5653 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 13 říjen 2010 - 07:25:07

Rád bych začal dvoustupňově ustalovat, ale nenašel jsem v článku o dvoustupňovém ustalování, jak dlouho to má být v první lázni a pak v té druhé. Na filmy používám fomafix a na papíry práškový od fomy. Později budu ustalovat vše pouze TF-2. Díky za rady.

Pokud se má ustalovat např. 10min u bromu, je to tedy 5min v první a 5min v druhé lázni ?

V podstatě ano, ikdyž to nikdo nikde nepíše - jinak článek je tady
  • 0

#5654 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 14 říjen 2010 - 19:22:32

chtěl bych se pozeptat, mám nikkor 35/2 AF D, koupil jsem ho od fotografa, měl ho někde v africe a já nevim kde všude a prostě to sklo toho má hodně za sebou. vytek mu i olej na clonu, což teda bylo prej u těhle foťáků běžný. všechno je to teda už opravený. ale až nedávno jsem si všimnul, že když to vytočim na nekonečno, tak to neni ostrý, musím to zaostřit kousek směrem zpátky, pak je to ostrý. no a tak se chci zeptat, když je obraz na matnici ostrej, bude ostrej stejně i na filmu? pokud na matnici zaostřim na oko, bude ostrý i na fotce?
  • 0

#5655 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 14 říjen 2010 - 19:27:59

Jakube, a proč to na kousku filmu nezkusíš? některý objektivy lze zaostřit "za" nekonečno. takže spoléhat na doraz a ne na oko není někdy moc fajn zvyk.
  • 0

#5656 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 14 říjen 2010 - 19:33:48

:( nojo, byl jsem nedočkavej, suší se mi film a chtěl jsem to mít od někoho potvrzený, už dřív mi přišlo, že to neni ostrý jak má, ale nějak jsem na to nedbal a zapomínal udělat test, takže ty fotky co mám víceméně nejsou moc průkazný.
a hlavně by mě taky zajímalo jestli to s tou ostrostí tak je...
  • 0

#5657 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 14 říjen 2010 - 19:57:09

Když si to sklo dáš do servisu, tak ti to ostření posunou tak, abys na dorazu nekonečno měl...

(jinak co je to za blbost, že by měl olej týct na lamely? to jako odkud?)
  • 0

#5658 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 14 říjen 2010 - 20:01:29

no čet jsem hodně stížností, že mazivo vyteklo na lamely clony konkrétně u tohodle objektivu... na google je na to plno diskuzí.
  • 0

#5659 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 15 říjen 2010 - 16:59:44

to je "blbost", ke který u tohohle konkrétního typu nikkoru dochází zcela spolehlivě. dneska už v oficiálnim servisu přidávaj kamsi jakejsi kroužek namazanej něčim, co tomuhle zabraňuje, nicméně AF 2/35 tim trpěla a během 6-10 let od zakoupení neexistoval kus, kterýmu by se olej na lamely clony nedostal.
  • 0

#5660 prema

prema

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 558 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 15 říjen 2010 - 18:47:54

jakub.jira píše : " chtěl bych se pozeptat, mám nikkor 35/2 AF D, koupil jsem ho od fotografa, měl ho někde v africe a já nevim kde všude a prostě to sklo toho má hodně za sebou. vytek mu i olej na clonu, což teda bylo prej u těhle foťáků běžný. všechno je to teda už opravený. ale až nedávno jsem si všimnul, že když to vytočim na nekonečno, tak to neni ostrý, musím to zaostřit kousek směrem zpátky, pak je to ostrý. no a tak se chci zeptat, když je obraz na matnici ostrej, bude ostrej stejně i na filmu? pokud na matnici zaostřim na oko, bude ostrý i na fotce?
"

Tedy ostřit na nekonečno tak, že to dotočím nadoraz, to by mne opravdu ani ve snu nenapadlo . Prakticky u žádného objektivu, co jsem kdy měl to takto nefungovalo a vždy bylo třeba kapánek vracet. Jedu přece podle toho, co vidím v hledáčku ( pokud tedy nepočítám s DOF) . Jinak v mém případě byl Nikkor 35/2 AF D svými kvalitami na nízkých clonách ( do 4 včetně) , kvůli kterým především jsem jej kupoval , obrovským zklamáním. Po roce užívání a marného sebepřesvědčování o opaku šel z domu.
  • 0

#5661 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 15 říjen 2010 - 19:03:44

Jinak v mém případě byl Nikkor 35/2 AF D svými kvalitami na nízkých clonách ( do 4 včetně) , kvůli kterým především jsem jej kupoval , obrovským zklamáním. Po roce užívání a marného sebepřesvědčování o opaku šel z domu.

nojo, neni z těch nejostřejších, můj kousek byl poměrně levnej a pozdějc jsem zjistil, že asi i proto, že má kolem krajů čoček nějaký usazeniny, jako sůl nebo tak něco, takže mám jako bonus měkký okraje když odclonim.
hodně jsem přemejšlel o náhradě, ale jsem bezradnej, nevim co jinýho vybrat. chtěl jsem 28/2.8, ale to je zase o dost širší a 35mm mi vyhovuje:)
díky za odpověď:-)
jinak teda tady ten kapánek vracet je pořádnej kapánek, až to normální neni.
  • 0

#5662 hidejoshi

hidejoshi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 741 příspěvků(y)
  • Location49°49'35.080"N, 12°36'21.379"E
Reputace: 435

Publikováno 15 říjen 2010 - 19:52:43

Klucí, nemáte někdo sedum samurajů na půjčení, nebo tak něco? V obchodech už nejsou a já jsem ty svoje někde ztratil.
  • 0

#5663 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 15 říjen 2010 - 21:49:05

Hidejoshi: Mam to na originalnim DVD...kdyz nejak vymyslis jak to k sobe dostat, tak ti to klidne pucim/dam...
  • 0

#5664 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK

Publikováno 16 říjen 2010 - 16:49:14

add 2/35 AF-D:

sundat gumu, rozlepit izolepu a seřídit na kolímatoru, ne?
všechny manuální nikkory, co mám, jsou už z výroby zcela přesně seřízený na nekonečno, tam problém neni. u tohohle sem teda lehce štělovat musel. jinak jsou toho schopný i v servisu, taky maj kolimátor.
s tou ostrostí se divim - asi sem měl dobrej kus .)
  • 0

#5665 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK

Publikováno 16 říjen 2010 - 16:53:27

chtěl jsem 28/2.8, ale to je zase o dost širší a 35mm mi vyhovuje:)

uf uf, rád bych upozornil, že AF 2,8/28, především ta starší (ale i D typ), je opticky výrazně horší, než AI a AI-s typy.
naopak u těch 35 mm je opticky lepší AF typ než starší AI či AI-s.

beztak jsou to rozdíly drobný a co na tom záleží - na krajinu, kde ty detaily maj bejt, se stejnak má brát středoformát, ne? :-)
  • 0

#5666 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 16 říjen 2010 - 18:52:56

jojo, s tma typama a ostrostí to vim, taky jsem si chtěl koupit tu manuální, na AF nelpim a jsem radši spíš za Ai-S.
no seřizovat to neumim, kolimátor taky nemám, tak to nechám asi plavat:-D
ale děkuju za odpověď:-)
  • 0

#5667 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK

Publikováno 17 říjen 2010 - 09:15:22

mno nejjednodušší způsob seřizování bez kolimátoru je za pomocí digitálu. ten čip je většinou tak hluboko, jak by měl bejt, a postupnou iterací se člověk k tomu dobrýmu nastavení nakonec dostane. jenom to chce mít na horizontu něco opravdu dost vzdálenýho k pozorování :-)
a nebo to taky jde s dvěma foťákama a jednim objektivem, kterej je na nekonečno seřízenej dobře...
  • 0

#5668 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 21 říjen 2010 - 21:18:35

:D
máte rádi příběhy?
jsem si říkal, že osmička je osmička a že bych občas přepnul v hlavě na pohyblivý obrázky - nějaký jsem si ošmatal na srazu a s jednou i točil na ostro
no a dneska ve dveřích krámu jistý pan klubíčko (jméno jsem se dozvěděl později) a že potřebuje filtry do odsavače a já že nemám a objednám, nakonec jsem mu dal z vystavenýho kusu a objednal je pro sebe
pohlédl na flexaretu na polici a jestli nevím o někom, kdo by chtěl kameru na 8 mm film
no ano, třeba já...
už ji mám doma, je to elektrická lomo 3 sport ve stavu 1b - pan klubíčko ji kupoval osobně v rusku před lety a točil na ni rodinu

promítačku už bohužel nemá

když tak vzpomínám, kolik lidí mi nabídlo kameru za 3,5 roku, co jsem v krámě - byl to jen jeden člověk a sice právě ten pan klubíčko
  • 0

#5669 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 21 říjen 2010 - 21:41:24

:D tak trochu se stydím, že před třemi lety, kdy jsem neměl ani páru o serveru TK, o nadšencích a skvělých lidičkách, kteří i v dnešní době ostrých loktů a kráčení přes mrtvoly si vzájemně pomáhají a dělají tak skvělé věci... zkrátím ... jsem spoustu svých starých pokladů musel v časové tísni při vyklízení bytu a odjezdu naprosto do neznáma, kdy jsem měl jen auto, karimatku a spacák, vyvézt do sběrného dvora, mj. i Admiru 8 s předsádkami a filtry, Meopta promítačku 8, lepičku a řezačku na 8mm.... atd.atd.
nikdo to tehdy nechtěl.. 8-)
  • 0

#5670 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 21 říjen 2010 - 22:09:24

no nic na světě není náhoda - mělo to tak bejt
uvidíme dál
ps. ta brašnička je přímo mnamozní :D
  • 0

#5671 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 27 říjen 2010 - 00:33:46

Známé firmy, ale kdo je záhadný Captain Gapa?

Vložený obrázek

:) :) :lol: :) :lol: :) :lol:
  • 0

#5672 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 27 říjen 2010 - 00:59:04

Radime... kde se vzal tu se vzal, kouzelný pan klubíčko ...

osmička od něj je ti souzená. :) :)

jirinol... zažil jsem podobné stěhování ... to pak musí jít vše stranou, jinak by se z toho člověk zbláznil.
  • 0

#5673 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 31 říjen 2010 - 20:33:04

právě jsem se dozvěděl že náš milovaný a malovaný německý ADOX má v potfoliu nového koně...
http://www.adox.de/e...400/PAN400.html

a prej to budou dělat i v planech (ale jenom 4x5 :-) )
  • 0

#5674 Vladik

Vladik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 221 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 31 říjen 2010 - 20:57:58

Ypresu,

ja tam vidim zminku i o 5x7 a 8x10 a navic i jednu zajimavou poznamku

Formats to be produced:

•Pocket-Films (110)
•35mm films
•Medium format films, 120 films
•Sheetfilms 4x5"
•Sheetfilms 5x7"
•Sheetfilms 8x10"

Other sheetfilm sizes on request. Kazdopadne jsem zvedavy. Hlavne teda na cenu.
  • 0

#5675 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 31 říjen 2010 - 21:22:57

přiznávám blbě jsem to vyjádřil...

oprava:
" ale jenom v palcových mírách :-) "
  • 0

#5676 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)
Reputace: 32

Publikováno 31 říjen 2010 - 22:48:17

Vložený obrázek

:lol: :D :lol: :lol: :lol: 8-O :lol:

Kodak TechPan. Jen Zdenek tam dal 140 Kč a Venca 3600 Kč.
  • 0

#5677 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2010 - 22:50:23

právě jsem se dozvěděl že náš milovaný a malovaný německý ADOX má v potfoliu nového koně...
http://www.adox.de/e...400/PAN400.html

a prej to budou dělat i v planech (ale jenom 4x5 :D )

znovuvyráběná Agfa APX400. Asi to úplně lowcost nebude, naštěstí 400 v planu moc nepotřebuju a když tak mám 100 listů Fomapanu 400 v 9x12 z prvního pokusu o panoramfilm.
  • 0

#5678 cuba

cuba

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 1 listopad 2010 - 01:12:31

Vložený obrázek

:lol: :D :lol: :lol: :lol: 8-O :lol:

Kodak TechPan. Jen Zdenek tam dal 140 Kč a Venca 3600 Kč.

hlášení pro všechny, co se mě přes SZ ptají ... cuba221 nejsem já :)
  • 0

#5679 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)

Publikováno 1 listopad 2010 - 17:20:10

Tak jsem učinil zajímavé zjištění. Na focení, které pro mě mělo přínos asi jako parfémovaný toaleťák jsem si vzal ženy digi. Systém stejný, tak jakej problém, žejo. Zajímavý zjištění, většina objektivů M42 s redukcí šilhaj. Dokonce i s redukcí potvrzující zaostření. A to prosím, všechny na SLR Canonu chodí normálně. Skorem bych řekl, že soudruzi udělali někde chybu. Jediný použitelný obrázky jsou z mejch EF skel....... Zajímavý, na všech canon tělech filmových objektivy sedí.
  • 0

#5680 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)

Publikováno 1 listopad 2010 - 18:06:16

hojte,

nevíte někdo, v kterým vlákně bych našel něco o testrech závěrek? neměl tu někdo návod na jejich pěstění?

já se s tou fcí "hledat" pořád nekamarádim... ale mam dojem, že se to tu někde mihlo. dík
  • 0

#5681 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 1 listopad 2010 - 19:11:03

hojte,

nevíte někdo, v kterým vlákně bych našel něco o testrech závěrek? neměl tu někdo návod na jejich pěstění?

já se s tou fcí "hledat" pořád nekamarádim... ale mam dojem, že se to tu někde mihlo. dík

Hoj, první letmý nástřel je:
http://www.temnakomo...ewtopic&p=13727
Ale jistě tu bylo i něco jiného, kdyžtak to dohledám později, teď musím odejít.

dodatek:
Ve vlákně Sraz TK Nedvědice 2010 se zmiňuje Dubraro o worskshopu "měření závěrky s minimálním vybavením".
  • 0

#5682 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)

Publikováno 1 listopad 2010 - 19:23:13

díky díky. já spoléhal samozřejmě na tebe. jen mi přišlo drzé tě menovat rovnou. :!:
  • 0

#5683 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 2 listopad 2010 - 01:12:17

Napadá mě hrozný katastrofický scénář. Možná by někdo poradil nebo mi to z hlavy vyhnal, že to je nesmysl.

Před pár měsíci jsem se přestěhoval. Tou dobou mi začaly od různých firem chodit poštou kreditní karty s nabídkou 40 000 Kč a podobně, že si je můžu aktivovat a začít utrácet... Všechny jsem je zničil a vyhodil, pouze jednu si nechal a aktivoval. Nejsem si jist, jestli mi za pár let od těch nepoužívanejch karet nepřijdou horentní sumy za vedení jakéhosi mnou nezřízeného účtu.

Ale ještě horší scénář je, že na mou starou adresu mi pořád dál někdo posílá nějaký kreditky, ty nikdo neaktivuje, ale ty firmy si bez mýho vědomí vesele vedou moje účty a počítaj mi dluh. Když se jim léta neozvu, protože ani nevím, že existujou, zjistí si mě na policii a pak po mě budou chtít tísíce za vedení těch jejich zatracenejch karet, i když jsem je nikdy nedostal ani do ruky...
  • 0

#5684 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)

Publikováno 2 listopad 2010 - 02:19:24

Napadá mě hrozný katastrofický scénář. Možná by někdo poradil nebo mi to z hlavy vyhnal, že to je nesmysl.

Před pár měsíci jsem se přestěhoval. Tou dobou mi začaly od různých firem chodit poštou kreditní karty s nabídkou 40 000 Kč a podobně, že si je můžu aktivovat a začít utrácet... Všechny jsem je zničil a vyhodil, pouze jednu si nechal a aktivoval. Nejsem si jist, jestli mi za pár let od těch nepoužívanejch karet nepřijdou horentní sumy za vedení jakéhosi mnou nezřízeného účtu.

Ale ještě horší scénář je, že na mou starou adresu mi pořád dál někdo posílá nějaký kreditky, ty nikdo neaktivuje, ale ty firmy si bez mýho vědomí vesele vedou moje účty a počítaj mi dluh. Když se jim léta neozvu, protože ani nevím, že existujou, zjistí si mě na policii a pak po mě budou chtít tísíce za vedení těch jejich zatracenejch karet, i když jsem je nikdy nedostal ani do ruky...

a) su paranoidní...bo dělám v oboru. Podobné výhodné nabídky (pokud jsou od slušných institucí) nejsou takový problém. Od pochybných...už horší. Osobně bych milou nechtěnou kartu vzal, přestřihnul ji, vložil do obálky a s průvodním dopisem, ať si ji vetknou laskavě za pokrývku hlavy zaslal doporučeně s dodejkou zpět. Dodejku a kopii dopisu schoval.

:!: přestěhování: pokud změníte bydliště, tak je fajn (protože žijeme v exekustánu říznutým hypotetickou sicilskou národně sociální banánovou republikou) si nechat poštu dosílat na novou adresu. Totež, pokud vlastním nemovitost (jinou než pozemek), tak si z této adresy nemovitosti nechat dosílat. Jinak se Vám může stát to, co jednomu klientovi - na adrese co máme my není k zastižení, vše se vrací jako nedoručitelné. V katastru má jako adresu uvedenou ještě jinou adresu, kde také není...a tak, protože nemá v oficiálních registrech (nebo se někdo nenamáhal si to ověřit - úmyslně či neúmyslně) mu došla nějaká žaloba, on to nevěděl, nedostavil se k soudu (klidně to bylo vymyšlené.... - osobně si jsem jistý), byl odsouzen, promeškal lhůtu k odvolání a je na něj nařízena exekuce. Zrovna zjišťujeme na kolik... Odvolání je velmi obtížné. Dalčí dopadl ještě "lépe" - k placení ho odsoudil místně nepříslušný soud, který mu doručoval na 10 let neplatnou adresu, kde se nevyskytoval a byla neplatná už v době, kdy údajný závazek vzniknul... Odvolání , že soud se vykašlal na zjišťování adresy moc neuspěla - i když - a to je ta největší síla - onen dotyčný je insolvenční správce, takže jeho oficiální adresa visí na webu ministerstva spravedlnosti vedle adres soudů, nějak nevyšlo...a dál to už nevím.

Tož tak...
  • 0

#5685 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)

Publikováno 2 listopad 2010 - 09:05:37

to radši ani nečíst. nejhorší je, že kam se člověk podívá, má nškdo takovou zkušenost.
  • 0

#5686 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 2 listopad 2010 - 09:17:06

a) su paranoidní...bo dělám v oboru. Podobné výhodné nabídky (pokud jsou od slušných institucí) nejsou takový problém. Od pochybných...už horší. Osobně bych milou nechtěnou kartu vzal, přestřihnul ji, vložil do obálky a s průvodním dopisem, ať si ji vetknou laskavě za pokrývku hlavy zaslal doporučeně s dodejkou zpět. Dodejku a kopii dopisu schoval.

:!: přestěhování: pokud změníte bydliště, tak je fajn (protože žijeme v exekustánu říznutým hypotetickou sicilskou národně sociální banánovou republikou) si nechat poštu dosílat na novou adresu. Totež, pokud vlastním nemovitost (jinou než pozemek), tak si z této adresy nemovitosti nechat dosílat. Jinak se Vám může stát to, co jednomu klientovi - na adrese co máme my není k zastižení, vše se vrací jako nedoručitelné. V katastru má jako adresu uvedenou ještě jinou adresu, kde také není...a tak, protože nemá v oficiálních registrech (nebo se někdo nenamáhal si to ověřit - úmyslně či neúmyslně) mu došla nějaká žaloba, on to nevěděl, nedostavil se k soudu (klidně to bylo vymyšlené.... - osobně si jsem jistý), byl odsouzen, promeškal lhůtu k odvolání a je na něj nařízena exekuce. Zrovna zjišťujeme na kolik... Odvolání je velmi obtížné. Dalčí dopadl ještě "lépe" - k placení ho odsoudil místně nepříslušný soud, který mu doručoval na 10 let neplatnou adresu, kde se nevyskytoval a byla neplatná už v době, kdy údajný závazek vzniknul... Odvolání , že soud se vykašlal na zjišťování adresy moc neuspěla - i když - a to je ta největší síla - onen dotyčný je insolvenční správce, takže jeho oficiální adresa visí na webu ministerstva spravedlnosti vedle adres soudů, nějak nevyšlo...a dál to už nevím.

Tož tak...

tak to je skvělý, a nedávno mi přišla SMS od jakési PSB, snad Poštovní spořitelní banky, že vážený kliente, ověřte si svou úvěrovou historii, připadně s dotazy nám volejte, vaše PSB - ale já nevím o tom, že bych byl jejich klientem... radši tam zavolám
  • 0

#5687 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 2 listopad 2010 - 09:23:46

tak se spletli, vůbec mě neznaj a můj telefon nemaj
  • 0

#5688 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 2 listopad 2010 - 16:50:01

dneska ve dveřích takovej zajímavej chlápek a že je v cz krátce - mluvil normální češtinou a že potřebuje připojit ošumtělou nabíječku na lithiovej článek a má tam jen takový ty americký čvonče a jestli nemám adaptér

nemám a netuším kde ho zde koupit, ale přidělal bych tam dva dráty, povídám, když jsem viděl otvory na konci těch čvončů
řemeslo braň se - připojil jsem mu to a ještě nechal dvě hodiny nabíjet
přinesl mi za to čokoládu a pochválil mě jako dobrého "reprezentanta hr kr"
tak nevim, mám dneska dobrej skutek, nebo nemám? když to bylo do nějakýho toho letitýho číslicovýho kompaktu ;-)
  • 0

#5689 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 2 listopad 2010 - 16:52:56

klika že to nebylo na 110 V a 60 Hz ;-)
  • 0

#5690 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)

Publikováno 2 listopad 2010 - 17:07:48

;-) přestěhování: pokud změníte bydliště, tak je fajn (protože žijeme v exekustánu říznutým hypotetickou sicilskou národně sociální banánovou republikou) si nechat poštu dosílat na novou adresu. Totež, pokud vlastním nemovitost (jinou než pozemek), tak si z této adresy nemovitosti nechat dosílat. Jinak se Vám může stát to, co jednomu klientovi - na adrese co máme my není k zastižení, vše se vrací jako nedoručitelné. V katastru má jako adresu uvedenou ještě jinou adresu, kde také není...a tak, protože nemá v oficiálních registrech (nebo se někdo nenamáhal si to ověřit - úmyslně či neúmyslně) mu došla nějaká žaloba, on to nevěděl, nedostavil se k soudu (klidně to bylo vymyšlené.... - osobně si jsem jistý), byl odsouzen, promeškal lhůtu k odvolání a je na něj nařízena exekuce. Zrovna zjišťujeme na kolik... Odvolání je velmi obtížné. Dalčí dopadl ještě "lépe" - k placení ho odsoudil místně nepříslušný soud, který mu doručoval na 10 let neplatnou adresu, kde se nevyskytoval a byla neplatná už v době, kdy údajný závazek vzniknul... Odvolání , že soud se vykašlal na zjišťování adresy moc neuspěla - i když - a to je ta největší síla - onen dotyčný je insolvenční správce, takže jeho oficiální adresa visí na webu ministerstva spravedlnosti vedle adres soudů, nějak nevyšlo...a dál to už nevím.

Tož tak...

Hm znám z vlastní zkušenosti podobnou story. Zatím není dořešená. Dle mého právníka to skončí u soudu.
Si tak klidně sedím v práci, kafčo. Pohoda. Že mě volá žena, to je vcelku normální. Většinou prozvoní, teď ne. Beru krabičku cigaret a kafe a jdu ven. Je vpodstatě na prášky, dorazili k nám exekutoři. Prý pohledávka od nejmenované společnosti, z roku 2008. S touto společností jsem ukončil smlouvu v roce 2008. Údajně jde o pohledávku 700Kč, plus rozhodčí soud, náklady exekuce, celkem 17kKč. Jsem hodně vzteklej, ale prostě jediná věc (tedy kromě polepení věcí, navíc jsem si uvědomil, že zrovna mám doma sbírku středověkých mincí..... Zrovna den předtím jsem je přinesl domů, normálně je mám v trezoru v práci......) je zaplatit. Ok, jen žena nemá ani hotovost, ani dostatečný limit na kartě. Sice to bylo krátce po dovolené, ještě mám 1kEuro jako rezervu v baterypacku ve foťáku, éčka nechtěj. Tak snima musela žena do banky, zaplatit. Ale dokumenty jí stejně nedaj, neb jsou do vlastních rukou. Co, to nás nepoloží, stejně je časem dostanu z5.
Dneska již vím, co se stalo. Poslední platba se z nějakého důvodu nespárovala. Tak pohledávka byla postoupena dál. O tomto kroku ještě vím, dokládal jsem výpis, že společnost nemá nezaplacenou pohledávku, jen jsem si nevšimnul, že pohledávka vznikla několik měsíců po ukončení smlouvy. Dále to pokračovalo obesláním rozhodčího soudu, které jsem nikdy neviděl. Údajně do vlastních rukou, podepsáno. Hmm. Pak následoval exekutor. Dobrý.
Zatím jsem ve stavu, že ona společnost vrátila 700Kč, neb platba byla NEOPODSTATNĚLÁ, evidentně byla zaplacena v roce 2008. Teď ovšem probíhá hledání toho, kdo to zbabral. Společnost vymáhající, hází vinu na rozhodčího soudce, ten zase na onu "vymahající" společnost. Prostě idilka. Ale můj právník se dobře baví, dokonce měl radost. No co, on si svůj bakšiš vysoudí, jen já tam budu muset běhat.Navíc jsem se objevil v registrech. Toho se zbavit, to je snad nadlidskej úkol. Teda ne že by mě to vadilo, ale jde o princip.
Takže fakt si dávejte velký pozor.
  • 0

#5691 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 2 listopad 2010 - 17:25:00

klika že to nebylo na 110 V a 60 Hz ;-)

on to už v evropě nabíjel, než ztratil ten adaptér, tak jsem se nebál
110-220 uměl ten krám přechroupat
  • 0

#5692 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)

Publikováno 2 listopad 2010 - 19:43:40

dneska ve dveřích takovej zajímavej chlápek a že je v cz krátce - mluvil normální češtinou a že potřebuje připojit ošumtělou nabíječku na lithiovej článek a má tam jen takový ty americký čvonče a jestli nemám adaptér

nemám a netuším kde ho zde koupit, ale přidělal bych tam dva dráty, povídám, když jsem viděl otvory na konci těch čvončů
řemeslo braň se - připojil jsem mu to a ještě nechal dvě hodiny nabíjet
přinesl mi za to čokoládu a pochválil mě jako dobrého "reprezentanta hr kr"
tak nevim, mám dneska dobrej skutek, nebo nemám? když to bylo do nějakýho toho letitýho číslicovýho kompaktu :-)

Žena má podobně upravenou nabíječku na DiGi. Pokud je to v "smržťovačce" je to vcelku korektní, ikdyž se elektrikář ve mě bouří......
Věcí na 110V mám doma vícero, mají odpovídající připojení. Ale žena to chce nabíjet i mimo domov. Chvilku jsem přemýšlel o prodlužce, jedna strana EU druhá Emerická. Jen jsem to zavrhnul, představa transformátoru na 110 zapojenáho do sítě 230V mě hodně vyléčila.
  • 0

#5693 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 136 příspěvků(y)
Reputace: 467

Publikováno 2 listopad 2010 - 20:40:09

Pratele, nabizim podobnou historku s exekutorem (nerikavalo se tak kdysi katum?). Kdysi jsem kdesi dostal od mestske policie pokutu 200kc a zapomel na ni jak na smrt. No co, moje blbost. Mestska policie ovsem - narozdil od statni - pohledavky nevymaha skrze celni urad (tedy relativne bez prirazky),nybrz skrze soukrome exekutory. No a tak mi po par letech prisla exekucni pohledavka na bratru 8.000. Budiz, jsem kreten a oni jsou vydridussky vsivaci bezpaterni. Nemel jsem na to, tak sjem si domluvil splatky a zaplatil to ve trech splatkych. U ty posledni jsem ale slozenku vyplnoval sam, ty dve predesly jsem mel natisteny od nich.
par let jsem si spokojene zil a znenadani zas lejstro od tech zmetku. S infarktem jsem to rozlepil - a tam stalo, ze jim nic nedluzim, k zaplaceni Okc Ohal. Jenze po dalsich dvou letech (letos) dalsi lejstro. A tentokrat po mne chteji za tutez vec (tu nekdejsi pokutu, tisickrate krvave zaplacenou) dalsich 7.000. Tak tam hned volam, celej vzteklej a ta baba prej: no jo, no jo, dyk my po vas vlastne chceme jen 3.500. Tedy - dodavam ja - vy byste si klidne nechali ode mne zaplatit dvojnasobek, vy zmetci, a kdovijak a kdovikdy bych to z vas vypacil? Neco blekotala a mne mezitim doslo - proc to po mne sakra chteji znova? A ze prej jsem jim to minule nezaplatil. A ja zas - a proc jste mi teda mezitim posilali papir, ze vam uz nic nedluzim???!!! Zas nejaky blekotani na druhy strane. A nakonec, ze prej asi jsem na tu posledni slozenku tenkrat nenapsal nejakej variabilni symbol. no jo, uznavam, to je mozny, vyplnoval jsem ji sam, ale jmeno, castka a vsechno ostatni bylo spravne. A ona, ze to bez toho variabilniho symbolu v "systemu nevyhledaj". Tak ja jim povidam - a jakej mate bordel v ucetnictvi, kdyz se vam tam klidne ztrati 3.500, nikde nijak neprebejvaj a nikomu neni divny, kde se tam vzaly? Notabene s adresou odesilatele? Zas blekotani. Cili vy - pokracuju ja - davate svuj bordel za vinu mne a jeste mate tu drzost napocitat si ctyri tisice za benzin a uredni ukony (to mi presne vyfakturovali)? Uznavam, ze jsem nejakej symbol vynechat mohl,ale to je preci prkotina resitelna jedinym telefonem, ovsem hlavne vcas a ne az za pet let, atd atd atd. Sedl jsem si a napsal sprostej dopis panu Judr. Miloslavu Hauerlandovi - zmetkovi vsivackymu, kteryho bych nakopal do holene jeste ted - zaplatil ty tri a pul litru....prislo mi vyrozumeni, ze vse je v poradku. Jsem zvedavej, jak dlouho budu cekat na dalsi lejstro.
  • 0

#5694 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)

Publikováno 2 listopad 2010 - 21:05:47

Pratele, nabizim podobnou historku s exekutorem (nerikavalo se tak kdysi katum?). Kdysi jsem kdesi dostal od mestske policie pokutu 200kc a zapomel na ni jak na smrt. No co, moje blbost. Mestska policie ovsem - narozdil od statni - pohledavky nevymaha skrze celni urad (tedy relativne bez prirazky),nybrz skrze soukrome exekutory. No a tak mi po par letech prisla exekucni pohledavka na bratru 8.000. Budiz, jsem kreten a oni jsou vydridussky vsivaci bezpaterni. Nemel jsem na to, tak sjem si domluvil splatky a zaplatil to ve trech splatkych. U ty posledni jsem ale slozenku vyplnoval sam, ty dve predesly jsem mel natisteny od nich.
par let jsem si spokojene zil a znenadani zas lejstro od tech zmetku. S infarktem jsem to rozlepil - a tam stalo, ze jim nic nedluzim, k zaplaceni Okc Ohal. Jenze po dalsich dvou letech (letos) dalsi lejstro. A tentokrat po mne chteji za tutez vec (tu nekdejsi pokutu, tisickrate krvave zaplacenou) dalsich 7.000. Tak tam hned volam, celej vzteklej a ta baba prej: no jo, no jo, dyk my po vas vlastne chceme jen 3.500. Tedy - dodavam ja - vy byste si klidne nechali ode mne zaplatit dvojnasobek, vy zmetci, a kdovijak a kdovikdy bych to z vas vypacil? Neco blekotala a mne mezitim doslo - proc to po mne sakra chteji znova? A ze prej jsem jim to minule nezaplatil. A ja zas - a proc jste mi teda mezitim posilali papir, ze vam uz nic nedluzim???!!! Zas nejaky blekotani na druhy strane. A nakonec, ze prej asi jsem na tu posledni slozenku tenkrat nenapsal nejakej variabilni symbol. no jo, uznavam, to je mozny, vyplnoval jsem ji sam, ale jmeno, castka a vsechno ostatni bylo spravne. A ona, ze to bez toho variabilniho symbolu v "systemu nevyhledaj". Tak ja jim povidam - a jakej mate bordel v ucetnictvi, kdyz se vam tam klidne ztrati 3.500, nikde nijak neprebejvaj a nikomu neni divny, kde se tam vzaly? Notabene s adresou odesilatele? Zas blekotani. Cili vy - pokracuju ja - davate svuj bordel za vinu mne a jeste mate tu drzost napocitat si ctyri tisice za benzin a uredni ukony (to mi presne vyfakturovali)? Uznavam, ze jsem nejakej symbol vynechat mohl,ale to je preci prkotina resitelna jedinym telefonem, ovsem hlavne vcas a ne az za pet let, atd atd atd. Sedl jsem si a napsal sprostej dopis panu Judr. Miloslavu Hauerlandovi - zmetkovi vsivackymu, kteryho bych nakopal do holene jeste ted - zaplatil ty tri a pul litru....prislo mi vyrozumeni, ze vse je v poradku. Jsem zvedavej, jak dlouho budu cekat na dalsi lejstro.

Njn, tyhle lejstra archivovat. Včetně veškeré korespondence.
Rada. Prostě vymáhat všechno, včetně času! Chová se to jak dobytek, je nutno chovat se stejně. Ano je mě to proti mysli, nicméně schopný advokát si na sebe vydělá. Díky bohu, setkali se s ženou. Být tam já, tak jsem vyfásnul omezování svobody, spíš dvojnásobnou vraždu
  • 0

#5695 achernar

achernar

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 136 příspěvků(y)
Reputace: 467

Publikováno 2 listopad 2010 - 21:26:38

...lidi, dyz ja mam ve vsem takovej bordel...:-)
  • 0

#5696 tequil

tequil

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 3 listopad 2010 - 07:53:14

Zbygniew Czudlik - katolicky farar - nevim proc me to napadlo dnes rano zkomolit, ale udelalo mi to donre rano :-)
  • 0

#5697 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 3 listopad 2010 - 08:40:11

můj pětiletý synek když viděl co koupu ve vaně po noční seanci se mě zeptal, že jinak jsem úžasnej tatínek, ale proč : cituju -pořád proboha fotíš takový kraviny jako nějaký šutry, stromy a co to je?-schnilej pařez?
-máš fotit přece rytíře, duchy, smrtky a kostry!,- máš mě vůbec rád, když víš, že tyhle věci mám rád já???
:-)
  • 0

#5698 morgien

morgien

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 3 listopad 2010 - 09:53:30

můj pětiletý synek když viděl co koupu ve vaně po noční seanci se mě zeptal, že jinak jsem úžasnej tatínek, ale proč : cituju -pořád proboha fotíš takový kraviny jako nějaký šutry, stromy a co to je?-schnilej pařez?
-máš fotit přece rytíře, duchy, smrtky a kostry!,- máš mě vůbec rád, když víš, že tyhle věci mám rád já???
:-)

kluk ma podla mna pravdu :(
  • 0

#5699 hypnogen

hypnogen

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 137 příspěvků(y)
  • LocationPraha / Rychvald
Reputace: 187

Publikováno 3 listopad 2010 - 10:05:05

jj, jak se říká: "člověk je tak starý, na kolik se cítí" - tvrdá analogie k tomu pak: "člověk je toliko starý podle toho, co fotí" :-)
  • 0

#5700 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 3 listopad 2010 - 10:29:56

Jo, zrovna předevčírem se mě otec s vážnou tváří ptal, proč fotím mrtvý stromy, hrobky a tak, jestli nejsem náhodou úchyl :)
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 3 návštěvníků, 0 anonymních