Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#501 Goro

Goro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 800 příspěvků(y)
  • LocationHradec Králové
Reputace: 11

Publikováno 13 červen 2008 - 11:11:52

Před chvílí jsem slyšel jak houká tady v HK
  • 0

#502 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 13 červen 2008 - 12:44:39

nejezdí on každotýdenně v neděli nějakej historickej vláček z hradce?
že jsem jeden viděl, když jsem byl tuhle čekat na příjezd rodiny vlakem z chaty
parkoval na koleji, historický vagóny, malá lokomotiva a na druhý straně o pár let mladší dieselová záloha
  • 0

#503 Karel2Kouril

Karel2Kouril

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 13 červen 2008 - 12:56:27

já tyhle stroje taky skoro ani nejsem schopnej fotit - jak je mam rád - prostě mi to nestojí za to, zkazit si těch pár prchavejch chvilek průjezdu dokonalýho vjemu pohledem přes hledáček...

Na to by se ti hodila ta R3 Bessa. Hledáček 1:1, to ani nepostřehneš, že koukáš skrz foťák :wink:
  • 0

#504 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 15 červen 2008 - 14:28:10

pánové.... http://www.aukro.cz/...o_na_miru_.html
doporučuji na to nekoukat po jídle, mne se z toho obracejí vnitřnosti.
  • 0

#505 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 112

Publikováno 15 červen 2008 - 19:43:35

ajajajajaj.... to je tedy hodně drsný. osobně známtaky pár podobných "agentur" či co... ovšem je-li poptávka....
  • 0

#506 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)
Reputace: 32

Publikováno 16 červen 2008 - 01:02:34

tak se mi dnes opravdu dařilo....

1) zjistil že mi odešla namíchaná D76 - nebyl pořádně černý ani zaváděcí pás...
2) z jedné míchací tyčinky mám dvě...
3) zábrusový "špunt" mi spadl na kachličky, do jedné udělal trošku dírku a kus se ho urazil - naštěstí to je jen estetický problém
4) zjistil jsem že jednu z vitrínkových Flexaret opravdu uložím zpět do vitrínky - ostré na filmu je evidentně něco úplně jiného než vidím na matnici
5) v plastimatce se mi při soukání překryl konec jednoho se začátkem druhého filmu, takže 1/4 jednoho letěla do koše...

:( ;) :evil: :evil:

PS: pro mého temného bratra - ten Rollei mne na první pohled nenadchnul, to snad nemůže být stejný film jako Agfa APX100...budeme dále zkoumat...
  • 0

#507 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2008 - 01:04:42

mimochodem, nechcete někdo cca 2 plastimatky? možná bude i více, musím přepočítat....
  • 0

#508 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2008 - 08:07:58

Tak kolegové tremnokomorníci z HK přiznejte se bez mučení, kdopak jste to v pátek fasoval na centralním Postamtsu jakýs to úžasný měchopřístroj? :(
  • 0

#509 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 16 červen 2008 - 10:22:03

PS: pro mého temného bratra - ten Rollei mne na první pohled nenadchnul, to snad nemůže být stejný film jako Agfa APX100...budeme dále zkoumat...

muj první dojem byl zcela stejnej, ale už sem to vychytal. napiš podrobnosti - můžem to v odpovídajícim vlákně rozvýst - kdyžtak založíme...
  • 0

#510 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2008 - 10:22:43

Tak kolegové tremnokomorníci z HK přiznejte se bez mučení, kdopak jste to v pátek fasoval na centralním Postamtsu jakýs to úžasný měchopřístroj? 8-)

sím :) :?
  • 0

#511 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 16 červen 2008 - 10:25:40

Tak kolegové tremnokomorníci z HK přiznejte se bez mučení, kdopak jste to v pátek fasoval na centralním Postamtsu jakýs to úžasný měchopřístroj? :)

sím :) :?

No tak se přece pochlub. :) Copa je to za nádheru? 8-)
  • 0

#512 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 16 červen 2008 - 10:35:49

tak kodacek panoram prave dorazil do celniho skladu, jsem moooc zvedav co se s nim ted bude dit :)
  • 0

#513 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2008 - 10:44:00

muj první dojem byl zcela stejnej, ale už sem to vychytal. napiš podrobnosti - můžem to v odpovídajícim vlákně rozvýst - kdyžtak založíme...

zkusim to dneska hodit pod zvetsovak, pak napisu vic...mam napr. pekne slite stiny, jako by ten film mel jiny "rozsah" (APX100 v kinu s timto problemy nema) :) no, kazdopadne, ted budu volat po jednotlivem svitku abych to lepe prozkoumal.
  • 0

#514 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2008 - 10:44:59

no to je vono... že to voláš stejně, jak to kino, co? :)
  • 0

#515 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2008 - 10:55:33

Tak kolegové tremnokomorníci z HK přiznejte se bez mučení, kdopak jste to v pátek fasoval na centralním Postamtsu jakýs to úžasný měchopřístroj? :)

sím :) 8-)

..doufám, že jsem se nedopustil nějaké indiskrece, že jsem to tu bonznul :?
  • 0

#516 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2008 - 10:57:36

volam...musim nekde zacit...a treba FP4+ mi vychazi hezky jak svitek tak kino...stejna vyvojka, redeni, cas, kinetika...inu, je treba zacit s tim neco delat... celkove mne to prekvapuje, cast filmu snasi dobre stejne volani jak kino, tak svitek...no, tady narazila kosa na kamen :)
  • 0

#517 zbynimir

zbynimir

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2008 - 19:33:00

mimochodem, nechcete někdo cca 2 plastimatky? možná bude i více, musím přepočítat....

Jestli nabídka stále platí, tak bych se o ně rád ucházel nebo aspoň o jednu :roll: Kdyžtak můj mail je zbynek.riedl uzenáč centrum
  • 0

#518 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2008 - 19:47:57

Jestli nabídka stále platí, tak bych se o ně rád ucházel nebo aspoň o jednu :roll: Kdyžtak můj mail je zbynek.riedl uzenáč centrum

dvě jsou už zadané, mám ještě třetí - ale bohužel jen s jednou cívkou.
  • 0

#519 zbynimir

zbynimir

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2008 - 20:03:25

Jestli nabídka stále platí, tak bych se o ně rád ucházel nebo aspoň o jednu :D Kdyžtak můj mail je zbynek.riedl uzenáč centrum

dvě jsou už zadané, mám ještě třetí - ale bohužel jen s jednou cívkou.

Jako úplnýmu zelenáčovi mi myslím bude stačit i s jednou cívkou, s něčím se začít musí:roll: Jestli to teda pude. Kdyžtak koncem příštího týdne budu v Praze, tak jestli bychom se mohli domluvit...
  • 0

#520 venca

venca

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 17 červen 2008 - 20:46:38

Gorgi, jestli jsem ten první ve frontě já, tak se jich rozhodně vzdávám ve prospěch někoho, kdo je opravdu potřebuje. to je jasný. to jen, že se mi toho někdy sejde víc najednou a chci to mít vyvolaný dokud je na to čas...
ale možná už je přeci jen čas na to zkusit nějaké ty Jobo...
  • 0

#521 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2008 - 21:45:49

tož se domluvte, jak se podělíte :roll:
  • 0

#522 zbynimir

zbynimir

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2008 - 22:58:14

Ctil bych pořadí jak se kdo ozval, ale když Venca nabízí tak šlechetné gesto, tak mě by se teda jedna hodila. Tak jestli má Venca zamluvené dvě a nabízí je potřebným, tak bych, pokud ta možnost stále trvá, využil této nabídky a jednu vzal a druhou nechal jemu. Co vy na to? :roll:
  • 0

#523 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2008 - 07:01:45

Dobře, máte každý jednu kompletní vývojnici se dvěma cívkama. Ještě tu je třetí s jednou cívkou, to se rozhodněte sami, pro koho :roll: Jinak Praha je příští čtvrtek OK.
  • 0

#524 conanek

conanek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2008 - 16:51:04

Dobře, máte každý jednu kompletní vývojnici se dvěma cívkama. Ještě tu je třetí s jednou cívkou, to se rozhodněte sami, pro koho :roll: Jinak Praha je příští čtvrtek OK.

pokud by nikdo nechtel, tak ja bych mel zajem, prosim, na aukru sice ted byly 2, ale prosvihl jsem je. mam jenom jednu a fotim vic nez vyvolavam....
  • 0

#525 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2008 - 07:49:03

pokud by nikdo nechtel, tak ja bych mel zajem, prosim, na aukru sice ted byly 2, ale prosvihl jsem je. mam jenom jednu a fotim vic nez vyvolavam....

Koukám plastimatky jdou na dračku :wink: ... tož kdyby měl ještě někdo zájem a měl cestu přes Hradec, měl bych mít jednu až dvě (musím se doma podívat) volně k dispozici.
  • 0

#526 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 19 červen 2008 - 08:02:21

tedy já koukám taky jak blázen, já měl asi tři, z toho ta jedna byla schopna ztratit až polovinu objemu během překlápění :)
na co to teda potřebujete? :wink:
  • 0

#527 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 19 červen 2008 - 08:05:12

Tak ony ne všechny jsou takto špatné. Mně neteče ani jedna (opravdu ani kapička) jen jedna má cívky nějaké divné, film do nich nechce. Ale ta druhá je dokonalá a prostě ve všech ohledech lepší než Jobo...
  • 0

#528 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2008 - 09:41:52

Když mají v cajku to průhledný těsnění pod víčkem a pořádně se dotáhnou tak netečou, občas ukápnou, ale nic dramatickýho...
  • 0

#529 venca

venca

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 19 červen 2008 - 09:46:00

je to tak. některé jsou dobré některé ne. problém vidím hlavně v některých cívkách. na pohled vypadají stejně, ale do některých film jde, do jiných ne...
  • 0

#530 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 19 červen 2008 - 09:46:05

Je to tak. Ona je plastimatka a plastimatka. Mám 3. Ze všech cívek, co mám(6ks), je použitelná jen jedna. Ale film do ní většinou jde dobře. Jinak teda teče, to jako jo. Za ty prachy(0,-) je dobrá. :) Ale stejně si koupím JOBO.. :wink:
  • 0

#531 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 19 červen 2008 - 21:47:55

Zachraňte ji, někdo, chuděrku!
  • 0

#532 conanek

conanek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2008 - 22:02:55

Koukám plastimatky jdou na dračku :-) ... tož kdyby měl ještě někdo zájem a měl cestu přes Hradec, měl bych mít jednu až dvě (musím se doma podívat) volně k dispozici.

kurna, Hradec bude, ale tak nejdriv za mesic, musim udelat nejaky fotky, at nejedu za strejcem jen tak nalehko....
  • 0

#533 conanek

conanek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2008 - 22:14:51

tedy já koukám taky jak blázen, já měl asi tři, z toho ta jedna byla schopna ztratit až polovinu objemu během překlápění :D
na co to teda potřebujete? :)

pokud mam vic filmu ruznych vyrobcu a ruznych citlivosti tak to nemuzu vyvolavat najednou, vono se to nekdy lisi o minuty :-)

nez ja zatemnim, namicham, natemperuju tak to trva dost dlouho. nakonec pak vyvolam max 2 filmy

navic spolubydlici nemaji moc pochopeni pro me dlouhe pobyty v koupelne

jinak Mamiak bude mit radost, ulovil jsem zacinajiciho temnokomornika a snazim se ho neco naucit(bohuzel me vedomosti jsou zatim znacne omezene, ale staci kdyz kape, ne?), taky jsem mu pujcil nejakou vybavu

jink mam doma asi 4 takovy zvlastni vyvojnice, je to takovej divnej bakelit a osickou se da otacet. nejsem schopen slozit dohromady ani jednu a navic vypadaj docela nespolehlive, pokud je nekdo chce, ma je mit
  • 0

#534 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 19 červen 2008 - 23:40:57

Jo, to je vývojnice zn. Plastik. Vyvolávat se v tom dá. Osobně vyzkoušeno. Ale přece jen bude možná lepší doporučit přechod na překlápěcí..:-)
  • 0

#535 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2008 - 23:44:31

mamiak má velkou radost :-)
  • 0

#536 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2008 - 06:11:52

...kurna, Hradec bude, ale tak nejdriv za mesic, musim udelat nejaky fotky, at nejedu za strejcem jen tak nalehko....

Tož když budeš mít ještě zájem dej pak vědět přes SZ nebo mail, moje plastimatky - tvoje plastimatky :-)

A když už jsme u toho, nabízím ze svých skladových zásob k volnému odebrání 50ku Pentacon 1.8 se zavitem M42, ergo kdyby měl nějakej praktikářník zájem ať napíše, mě to sklo jen zbůhdarma leží v šufleti...
  • 0

#537 conanek

conanek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2008 - 09:47:37

Jo, to je vývojnice zn. Plastik. Vyvolávat se v tom dá. Osobně vyzkoušeno. Ale přece jen bude možná lepší doporučit přechod na překlápěcí..:-)

no, me jeji pouziti prijde jako historicka technika ale riskovat negativ nebudu
  • 0

#538 conanek

conanek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2008 - 09:53:37

az pojedu do HK, tak se urcite ozvu a pujdem na kofolu :-)
  • 0

#539 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 20 červen 2008 - 10:51:50

A budeš mít na sobě kožené kalhoty? Jestli ano, tak že bych taky přijel....
  • 0

#540 conanek

conanek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2008 - 12:29:50

ty uz maj na hodne dlouho po sezone, je na ne nejak teplo a navic pojedu na kole
  • 0

#541 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 22 červen 2008 - 19:15:22

Proč mám pocit, že se to hodí někam mezi šoroké myšlenky nebo tak nějak...???

Transparent za širší zítřky! ....Jen by se to asi muselo lehce doladit...
  • 0

#542 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 22 červen 2008 - 19:59:02

Jo, to je vývojnice zn. Plastik. Vyvolávat se v tom dá. Osobně vyzkoušeno. Ale přece jen bude možná lepší doporučit přechod na překlápěcí..:)

Možná mají ostatní jinou zkušenost, ale podle mého názoru mají plastiky bezkonkurenčně nejlepší cívky. Filmy do nich jdou lehce, dokonce i za mokra. Absence překlápění je do jisté míry nepříjemná, ale je tu možnost vyvolávat potmě a dělat cívkou pístový pohyb. Nakonec, pokud si utvoříme z plastiků radu a při vyvolávání většího množství filmů přehazujeme po řadě z jednoho do druhého, je práce velmi rychlá, a používáme-li rychle pracující vývojku - rodinal málo ředěný budiž pozdraven - je i přesnější, protože se film lázní jen stanovenou dobu a pak letí do další, což je hodně podstatné
  • 0

#543 adam

adam

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 136 příspěvků(y)
  • LocationBrno
Reputace: 17

Publikováno 23 červen 2008 - 11:24:41

Kde jinde si poplakat, než tady kde mne snad pochopíte.
Ocitl jsem se v Belgii a v pátek přímo v Antwerpách. Už když se plánovalo tak hlavní cíl byl navštívit místní fotomzeum , těšil jsem se jako malej Jarda. Slečna v infu popsala kde se nachází jak se tam dostanu i popřála ať si užiju, jen na drobnost zapomněla. Tu jsem se dozvěděl až v muzeu, až do konce měsíce maj zavřeno, protože předělávají expozice. No prostě pokaženej den, neronily by jste slzy taky.
  • 0

#544 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 26 červen 2008 - 08:52:59

tak se přiznejte, kteří jste to stihli?
myslím to světlo po bouřce, včera po 21 hodině - např. ve východních čechách
beze slova jsem minul manželku na chodbě a vyšel na dvůr a zíral
než jsem si uvědomil, že bych taky mohl do sixu založit film, tak bylo po všem :lol:
skoro jak tajemná záře nad pacifikem
zařekl jsem se, že nebudu mluvit o fotografiích, které nevznikly, ale tady dělám výjimku
  • 0

#545 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 26 červen 2008 - 08:59:41

Já to stihl s úžasem sledovat. Nádherné sytě oranžové světlo...
  • 0

#546 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 26 červen 2008 - 09:02:41

no jo nestihly :lol: Zrovna jsem byla s naší psinou venku - úplně jsem zírala k západu a připadlo mi, že přijde konec světa. Oblačnost byla v takových pruzích, nejdřív lehce do šeda, pak světlý, jako by mlhový pásek a pak úplná modročernota.
Vyfotit jsme nic nestihly, ale zpět domů jsme to stihly tak tak.
  • 0

#547 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 26 červen 2008 - 10:10:29

Tou dobou jsme nabírali asi dvouhodinové zpoždění v Jaroměři - trať na Dvůr neprůjezdná :lol: Nakonec sehnali autobusy. Ale západ to byl fakt pěknej, u Kuksu se válela mlha, prostě nádhera.

A co Pardubičáci? V 19:10 mezi Rosicema a Semtínem padaly docela zajímavé kroupy, tak 2-3cm, odhadem z vlaku. :lol:
  • 0

#548 Golfista

Golfista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 638 příspěvků(y)
Reputace: 103

Publikováno 26 červen 2008 - 12:58:19

A co Pardubičáci? V 19:10 mezi Rosicema a Semtínem padaly docela zajímavé kroupy, tak 2-3cm, odhadem z vlaku. :lol:

Jo padali. Tady taky, bál jsem se o auto, zrovna nebylo v garáži, ale přežilo bez úhony.
  • 0

#549 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 28 červen 2008 - 15:35:43

Dnes jsem si na rybníku pěkně zachytala - čtyři pstoužci během jedné hodiny - krása :lol: Až mi bylo líto, že mám vyčerpanej denní limit :) Ale zítra vyrážím hned za kuropění - což u mě není dřív než v devět :wink:
  • 0

#550 benedict

benedict

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2008 - 21:33:50

Tož předsedó to se nesmíš nechat dát. Já jsem na tom podobně, ale bráním se seč můžu a zatím s přestávkami vyhrávám i prohrávám, ale výsledný pocit po vyhrané bitvě, kdy jdu zvětšovat a ponořím se do šera komory je nepřekonatelně úžasný, za to to rozhodně stojí :wink: :) :lol:
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních