...jen tak...
Publikováno 15 February 2011 - 14:45:33
Publikováno 15 February 2011 - 14:56:22
mají přece nejvyšší mandát a moc vysvětlování není ku prospěchu
Publikováno 15 February 2011 - 15:05:57
Publikováno 15 February 2011 - 17:11:58
Jeden uživatel neustále přidělává práci moderátorům tím, že se jím založená vlákna musí zamykat. Co kdyby se zamknul ten uživatel. Neušetřilo by to moderátorům práci?
Hele, já už jsem žádný vlákno, kde bych kladl otázky ohledně techniky nezaložil snad půl roku. A tohle poslední vlákno mi pomohlo pochopit něco důležitýho, od čeho se můžu odrazit. Pár lidí mi tam, na rozdíl od tebe, napsalo pro mě užitečný věci.
Ale už se ptát na nic nebudu, zeptám se přímo těch lidí, kteří mě nepovažují za trotla a nemají za potřebí mě urážet.
Publikováno 15 February 2011 - 18:02:52
Milý kolego Ryunine, mám z Vás rozporuplné pocity. Oba jsme se na temnou přihlásili přibližně ve stejnou dobu a od začátku se mi líbily portréty, které máte na stránkách (teď už jiné, ale ty ze začátku roku 2010 mám uloženy jako jeden ze vzorů). V průběhu toho roku se ukázalo, že jste spíše "kecací" uživatel (nic proti, není to vůbec myšleno špatně) a že jste člověk mnoha talentů (opět nic proti - stačí dát Váš nick do googlu). Co mě na Vás vadí, je to, že Vás IMHO baví vyvolávat spor a že si libujete ve vyvolání diskuze ohledně marginálního problému. Přesvědčila mě o tom Vaše vlákna v teorii, odkazované vlákno na fotoaparátu a poslední vlákno ohledně měření.Jeden uživatel neustále přidělává práci moderátorům tím, že se jím založená vlákna musí zamykat. Co kdyby se zamknul ten uživatel. Neušetřilo by to moderátorům práci?
Hele, já už jsem žádný vlákno, kde bych kladl otázky ohledně techniky nezaložil snad půl roku. A tohle poslední vlákno mi pomohlo pochopit něco důležitýho, od čeho se můžu odrazit. Pár lidí mi tam, na rozdíl od tebe, napsalo pro mě užitečný věci.
Ale už se ptát na nic nebudu, zeptám se přímo těch lidí, kteří mě nepovažují za trotla a nemají za potřebí mě urážet.
Nechtěl jsem nikoho jmenovat, ale potěšilo mě, že jste se poznal.
Publikováno 15 February 2011 - 18:17:40
Milý kolego Ryunine, mám z Vás rozporuplné pocity. Oba jsme se na temnou přihlásili přibližně ve stejnou dobu a od začátku se mi líbily portréty, které máte na stránkách (teď už jiné, ale ty ze začátku roku 2010 mám uloženy jako jeden ze vzorů). V průběhu toho roku se ukázalo, že jste spíše "kecací" uživatel (nic proti, není to vůbec myšleno špatně) a že jste člověk mnoha talentů (opět nic proti - stačí dát Váš nick do googlu). Co mě na Vás vadí, je to, že Vás IMHO baví vyvolávat spor a že si libujete ve vyvolání diskuze ohledně marginálního problému. Přesvědčila mě o tom Vaše vlákna v teorii, odkazované vlákno na fotoaparátu a poslední vlákno ohledně měření.Jeden uživatel neustále přidělává práci moderátorům tím, že se jím založená vlákna musí zamykat. Co kdyby se zamknul ten uživatel. Neušetřilo by to moderátorům práci?
Nechtěl jsem nikoho jmenovat, ale potěšilo mě, že jste se poznal.
Ok, budu Vám vykat. Jde o to, že můj způsob myšlení, psaní a vyjadřování některým lidem nejde do hlavy, jiné vyloženě štve. Ale já nejsem prvoplánovej provokatér. Lidi provokuje moje blbost, naivita a pak mě podezírají z nekalých úmyslů. Na internetu se často pouštím do věcí, který mi nedávaj smysl a čekám od lidí reakce. Přirozeně kontroverzní témata s mými kontroverzními přístupy vyvolávají všude na webu, ale i v životě bouře, nejen tady. Jsem misfit, ten , co nezapadá do kolektivu, byl jsem takový od mala. Nelituju se, ale taky nevidím důvod, proč se měnit. Dokud se vejdu do pravidel hry, tak nevidím důvod. Ale všude, v práci, na škole, všude jsem opravdu na hraně tolerance druhých. Dávám si pozor, aby to nepřekročilo určité meze. A moje nížší sociální a technický IQ je hrozná kombinace s mými filozofickými sklony, prostě jsem a budu a byl jsem mnoha lidem trnem v oku. Asi s tím nic nenaděláme.
Mrzí mě ale, že někteří lidi tady nejsou schopni pochopit, že někdo prostě může mít opravdu handikep s tím technickým myšlením. Je to jako kdyby někoho provokoval člověk na vozíku. Proč sakra neběhá?
Publikováno 15 February 2011 - 18:19:21
Publikováno 15 February 2011 - 18:27:47
Nemám, co bych dodal. Prosím o prominutí.Vyříkejte si to přes email. Tohle sem nepatří.
Publikováno 15 February 2011 - 19:16:32
Svět ticha se taky jmenuje písnička Jardy Mottla.
Proč já jsem si dneska vybavil její refrém, ve kterém se zpívá :
... každý však doufá a věří, že velký Manitou nám zas přinese máj do wigwamů
Aby už tady bylo to jaro a jeho čerstvý vítr nám pročistil co ještě po té zimě k pročištění zbylo.
Ale funguje to každý rok, tak už se těším ...
a s jarem toho vždycky příchází tolik nového
Publikováno 15 February 2011 - 20:26:34
Zajímalo by mě,jak je to s oním měřením dopadajícího světla externím expozimetrem. Přesněji řečeno: kdy použít vytaženou kalotu a kdy ji nechat zasunutou? Co vím,tak v mlze se měří vytaženou kalotou,protože světlo je difůzní.Ale jak je to se situací,kdy je například jasná obloha a ostré slunce? Vytaženou či zataženou kalotu? Nebo s neustále zataženou kalotou nic nezkazím?
Publikováno 15 February 2011 - 20:32:03
S dovolením odpovím za sebe, neb tohle teď taky řeším. Chci fotit babu v parku. Stoupnu si k ní, čidlo překryji kalotou, natočím kalotu k foťáku a změřím.Vzhledem k tomu, že téma "Opravdu na stíny" bylo uzamčeno, ale bylo tam zmíněno cosi, na co bych se rád zeptal, položím svůj dotaz zde.
Zajímalo by mě,jak je to s oním měřením dopadajícího světla externím expozimetrem. Přesněji řečeno: kdy použít vytaženou kalotu a kdy ji nechat zasunutou? Co vím,tak v mlze se měří vytaženou kalotou,protože světlo je difůzní.Ale jak je to se situací,kdy je například jasná obloha a ostré slunce? Vytaženou či zataženou kalotu? Nebo s neustále zataženou kalotou nic nezkazím?
Tímto způsobem měřím dopadající světlo na objekt. Pokud tam je něco extrémního, jako třeba zářivý sníh, tak to trošku zacloním dlaní.
V případě odsunuté kaloty měřím odražené světlo od objektu. Pak je potřeba přemýšlet, co má být na snímku jako hlavní motiv a podle toho volit místo měření a posun v zóně.
Omlouvám se za zkratku, ale mě to měření dopadajícího světla zachránilo už docela dost planů.
Publikováno 15 February 2011 - 20:35:10
Publikováno 15 February 2011 - 21:26:19
Nemá to vůbec cenu. Ale jestli tam chceš něco vidět, případně pořídit, tak jedině ráno, nejpozději kolem 9h.Mám otázku, o víkendu je fotoburza, chtěl bych se tam jít podívat, má cenu tam chodit nějak po obědě, nebo už bude všechno rozebraný..? Jak to tam chodí? Jdete tam někdo?
Publikováno 15 February 2011 - 22:24:52
temná už několik měsíců prochází těžkým obdobím, pro ty z vás, kteří žijou v jakymkoli svazku dobře víte co to znamená, - a to pokud o ten svazek at už z jakychkoli důvodů skutečně stojite, snažite se ho udržet formou jakou zvolite sami dokud se mraky nerozeženou nebo ústa nerozvážou.
ve většině připadů to je prachsprostá tolerance.
další nechám na vás, nehodlám se tady dlouho rozněžňovat.
apeluju na vás: přemejšlejte nad tim co píšete, mačkejte před vodeslánim náhled a hlavně si buďte jistý tim co váš příspěvek skutečně přináší !
a teď už běžte do hajan nebo do komory
heslo večera: míň kecat, víc tvořit
pic
ondra
Publikováno 16 February 2011 - 08:40:58
Publikováno 16 February 2011 - 19:50:53
téma skenování je navíc na TK oficiálně ve foru zařazeno
no nic, jsem asi fakt uplně mimo
Publikováno 16 February 2011 - 20:25:15
Publikováno 16 February 2011 - 20:36:07
Skenování se tu normálně řeší. Viz můj odkaz. Jestli toto téma bylo na temný zakázaný, tak jsem si toho nevšiml.
Publikováno 16 February 2011 - 20:40:35
Publikováno 16 February 2011 - 23:21:55
Publikováno 17 February 2011 - 01:28:30
Už jsem se fakt málem naštval. Ale pak zajdu na Tady je Krakenovo, zítra na poštu pro svůj první rollei, tak co bych se rozčiloval. Nemůžu to tady zabalit, když jsem tu poznal tolik naprosto fantastických lidí, ochotných pomoct, trpělivě vysvětlit, konzultovat fotky. Bez temný bych se mohl jít klouzat leda a ne fotit a zvětšovat.
Hlavně nesmíš do předpotopní techniky zatahovat nic přehnaně moderního. Ne tady.
Publikováno 17 February 2011 - 07:08:50
Ale můžeš a bude ti vděčno hodně lidí.Nemůžu to tady zabalit
Publikováno 17 February 2011 - 07:44:04
Publikováno 18 February 2011 - 02:44:34
Ahoj Pavle,jak to procitam,tak urcity lidi nechapu a do smrti asi nepochopim ale to je vedlejsi.Udelej vzdy napomenuti a po trech dotycnyho vypni na mesis a kdyz to udela opet trikrat tak zakaz vstupu do temny,mas na to pravo nebo ne?Kdyz tak to nejak lip uprav.Jsou lidi nepoucitelny(mam takovou tchyni)Přestaňte okamžitě rejt. Pokud se vám nějaký příspěvek nelíbí ignorujte ho, či mi o něm napište. V mých očích poškozujete web všichni tři.
starej VUL z Canady
Publikováno 18 February 2011 - 10:56:05
Publikováno 18 February 2011 - 12:11:34
Publikováno 19 February 2011 - 13:55:33
Není čudlík jako čudlík.
http://cgi.ebay.de/L...=item27b8d08e4c
Publikováno 19 February 2011 - 14:21:39
Publikováno 19 February 2011 - 17:27:29
já se zrovna kochal tímto souborem, přijde mi to velice zdařilé a je to lejkou - i když číslicovou
Jen bych chtel pratele temnokomorniky upozornit, ze cislicova lejka neni lejka, ale digital, pozor na to
Publikováno 19 February 2011 - 19:07:58
Nevím, asi tomu moc nerozumím, ale kdyby to tam nebylo napsáno , že je to leikou, tak bych věřil tomu, že je to klíďo tikitálem z KB elektro za 1999,-já se zrovna kochal tímto souborem, přijde mi to velice zdařilé a je to lejkou - i když číslicovou
Aneb jak říkal starý dobrý pan Souček "Kdo neumí fotir Flexaretem, bude Rolleiflexem kazit snímky ještě důkladněji ".
Berte mě prosím s nadsázkou - mluví ze mě závist. Jednak, že nemám Leicu tak M3 a že jsem nebyl na Kubě. Obého bych docela rád.
Publikováno 19 February 2011 - 22:07:18
Publikováno 19 February 2011 - 23:05:14
Publikováno 19 February 2011 - 23:08:49
Publikováno 19 February 2011 - 23:13:53
Přečti si můj příspěvek, jen jsem to nenapsal na plnou "hubu".to je zajímavé, jak se nikdo neopřel do kvality fotek, ale do typu aparátu ano
Publikováno 19 February 2011 - 23:21:12
Publikováno 20 February 2011 - 00:25:36
Ja hlavne koukal jak ty leikovy skla silene vinetujou
Lomo M-mount lens
Publikováno 20 February 2011 - 07:34:27
Přesně to mě prásklo do vočí.To bylo ku... práce na kompu.Ja hlavne koukal jak ty leikovy skla silene vinetujou
Publikováno 20 February 2011 - 12:30:30
ale já ho četl.) jen jsem z něho nevyčetl, co se Ti na fotkách nelíbí. kompozice nejsou nic neobvyklého, ale ty pózy a ksichty lidí mě fakt baví. že by to byly vyloženě zkažené snímky bych neřekl, imho.Přečti si můj příspěvek, jen jsem to nenapsal na plnou "hubu".
ad. vinětace - 24/1.4 sklo na plnou díru holt vinětuje, mno.. přiznejte se, kdo pod zvětšovákem nikdy neztmavil kraje či oblohu.)
uvítám kritiku těch fotografií
Publikováno 20 February 2011 - 12:30:36
#6140 Jirinol
Publikováno 20 February 2011 - 14:08:53
někde jsem nedávno zahlédl, že APO Rodagon bez N byly v "lepších" setech s Durst 617.
Jaký je rozdíl mezi těmi s N a bez N, netuším, v posledních měsících, co jsem sem tam nakoukl, dražby APO Rodagonů se motaly kolem 300babek i více, kdežto rodagonů kolem 60-100.
já jsem před delším časem měl stejný zájmový okruh, nakonec jsem po prostudování materiálů od výrobců, recenzí a porovnání cen dostupných objektivů šel do Compononu-S 100mm/5,6 /za 85d vč.poštovného, který je sice pro 6x9, ale podle mnoha zdrojů je v kraji a rozích lepší než Rodagon (a výrobce ho doporučuje pro zvětšení 2-20x). Barvu na plachty dělat nebudu, takže superdrahý APO Rodagon jsem vypustil ze zřetele svého zájmu.
Componon-S 100/5,6 předevčírem prošel bez náhozu s vyvolávací cenou 75d.
Publikováno 20 February 2011 - 14:17:41
Publikováno 20 February 2011 - 15:23:41
Tohle smrdí průserem.ale já ho četl.) jen jsem z něho nevyčetl, co se Ti na fotkách nelíbí. kompozice nejsou nic neobvyklého, ale ty pózy a ksichty lidí mě fakt baví. že by to byly vyloženě zkažené snímky bych neřekl, imho.Přečti si můj příspěvek, jen jsem to nenapsal na plnou "hubu".
ad. vinětace - 24/1.4 sklo na plnou díru holt vinětuje, mno.. přiznejte se, kdo pod zvětšovákem nikdy neztmavil kraje či oblohu.)
#6143 Jirinol
Publikováno 20 February 2011 - 15:49:22
to je zajímavé, jak se nikdo neopřel do kvality fotek, ale do typu aparátu ano
nerej ...
... máš snad výjimku z pravidla č. 1 a pravidla č. 7 věty prvé?
... nestačilo už dost těch flamewarů kolem "posuzování kvality" fotek?
... nestačí ti prostor k diskusi kolem těch obrázků na serveru, kde jsi je objevil?
Publikováno 20 February 2011 - 18:13:38
Aneb jak říkal starý dobrý pan Souček "Kdo neumí fotir Flexaretem, bude Rolleiflexem kazit snímky ještě důkladněji ".
Moudrá slova.Tohle si budu pamatovat to je přesně můj případ.
Publikováno 20 February 2011 - 18:20:26
Publikováno 20 February 2011 - 18:20:54
To nejsi sám, ale naštěstí nám to nebrání o těch Rolleiflexech, Leicách a Linhofkách snít.
Moudrá slova.Tohle si budu pamatovat to je přesně můj případ.
Publikováno 23 February 2011 - 09:02:25
tak zas do dilny
Publikováno 23 February 2011 - 09:59:46
No, nechtěl bych se pouštět do větší diskuze, ale já z toho zas tak nadšený nejsem. Ono vystavit bezmála 200 fotek svědší v 99% o faktu, že sám autor v tom nemá jasno. A tady je to pro mě evidentní. Atraktivní prostředí a milí lidé dali vzniknout souboru, který nepřináší nic nového (páč podobných fotek z kuby je tuny). Nepracuje invenčně s barvou, použitím nízkých clon často zabíjí atraktivní prostředí. A hlavně nehledá vztahy mezi prostředím a lidmi, nevypovídá nic o lidech, kteří na kubě žijí.Pro mě osobně soubor, který se po pár fotkách stává nudným.
Na druhou stránku však nelze říct, že by autor nezvládal řemeslnou stránku věci, tam je znát, že fotoaparát drží v rukou často a dlouho. (Osobně bych si tipnul na amerického svatebního fotografa ) Připouštím taky, že v případě silné redukce souboru na 10 až 15 portrétů by to vypadalo zase jinak....
takže krátce: jednotlivé fotky vcelku fajn, jako soubor určitě ee
Publikováno 27 February 2011 - 05:33:31
opatrujte se...
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 3 návětěvníků, 0 anonymních