Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#551 benedict

benedict

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 20 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 28 červen 2008 - 21:35:41

PS pro všechny
ten sever je: www.fotomaterial.cz
:wink:
  • 0

#552 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 1 červenec 2008 - 09:36:25

po 2 měsíční absenci jsem se včera dostal do komory :wink: a něco zkoušel.protože plánuju zvětšovaný příběhový dárek jehož součástí bych měl být i já, hledal jsem negativ na kterém vlastně jsem.
no, nevim jak to máte vy, ale já hledal asi 10 minut až našel,- lehce se zakláním a držím v ruce sklenici s vínem.
hledám dál a po chvíli jsem zase našel,- lehce se předkláním a jedné ruce mám půllitr, v druhé cigáro a blbě se křením.
zjišťuju, že nemám jedinou, třeba i normální momentku.
tak jsem to zabalil. vymyslím něco jinýho.
máte to podobně?
  • 0

#553 prowler

prowler

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 553 příspěvků(y)
  • LocationTrnava, SVK
Reputace: 10

Publikováno 1 červenec 2008 - 10:33:20

tiež tak nejak...na všetkých fotkách, na ktorých som ja a ktoré boli fotené mojím foťákom chlastám...fakt neviem čím to môže byť :wink:
  • 0

#554 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 1 červenec 2008 - 10:43:01

pomůže jedině pneuspoušť, postavit na stativ a při emotivním mávnutí rukou v záklonu těla exponovat
takhle na sebe ve střízlivém stavu vyfotíš celej film a to by v tom byl čert, aby tam se tam nenašel jeden dobrej snímek!
  • 0

#555 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 1 červenec 2008 - 10:58:06

Já jsem rád, že jako fotograf nebývám na fotkách, takže pro to je spíš bonus.
  • 0

#556 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 3 červenec 2008 - 13:15:58

ačkoli mi stav účtu dovoluje koupit až několik desítek objektivů s ohniskem 20mm, potřebujeme též nové přibližovadlo, piňda pokojíček, přítelkyně skříň a dovolenou :cry:
počkám jak ta divočina skončí a jestli se tam na jednu skromňoučkou dvacítku najde. fábie promiň 8-) :D

můj podpis je vypadá dnes velmi opodstatněně :lol:
  • 0

#557 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 3 červenec 2008 - 13:26:48

můj podpis je vypadá dnes velmi opodstatněně :lol:

A co teprve podpis Pavla_P. :) Ten mě často pobaví. :)
  • 0

#558 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 3 červenec 2008 - 13:31:52

nojo, tipoval bych, že se pavel ženil... :lol:
  • 0

#559 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 3 červenec 2008 - 13:50:57

nojo, tipoval bych, že se pavel ženil... :lol:

:)

Občas, když něco Pavel někomu píše, neopomenu si k tomu ten podpis přidat jako dovětek. Kolikrát to dostává hned jiný význam. :)
  • 0

#560 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 7 červenec 2008 - 11:47:11

Jednou to i mě samotného překvapilo, jak moc se ten podpis k tomu co jsem napsal hodil .)
  • 0

#561 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 7 červenec 2008 - 16:51:48

Nevím, jak ste na tom se znalostí Brna, ale toto by mohlo někoho i pobavit!

Mimochodem, jako správný fotograf, nemá na svatbě fotografa (jen příbuzní s nemocí předpažených rukou)
Vložený obrázek
  • 0

#562 erbis

erbis

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 214 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 14 červenec 2008 - 19:08:49

Jdu si postěžovat!!!
Zalezl jsem do komory, volal neopany 400 v rodinalu, vše šlo ok, nic jsem nekazil, nerozlil.
Už věším filmy, pak si je trochu prohlížím...a koukám nějaký sv*ně(mol či co) mi narazila do negativu a ještě se tam v tom rochňala...zaprasila mi asi 4 políčka..tak už jsem to jen setřel mezi prsty..snad to nebude moc špinavé.
Stalo se vám někdy něco podobného?
  • 0

#563 georgepavlik

georgepavlik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2008 - 20:02:50

Jé, to já oblepuju nejmíň 4cm páskou, co jsem doma našel. Je tam určitě nejmíň dvacet let. Taková veeliká špulka to byla a už se tenčí a tenčí. Nestrašte, že neseženu! :wink:

V potřebách pro autolakýrníky nebo v lepších drogeriích (ne DM, Teta a spol.; prostě tam, kde mívají širší sortiment barev) se dá sehnat papírová lepící páska v různých šířkách (autolakýrníci to používají k přichycení papíru na plochy, které se nemají lakovat.....) :lol:
  • 0

#564 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 14 červenec 2008 - 21:07:10

erbis: vopláchni ji destilkou a... jako by nikdy nebyla :lol:
  • 0

#565 georgepavlik

georgepavlik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2008 - 21:14:43

Hele, proč jsou tikitálisti vopice? Jestli to chápu evolučně dobře, tak je tím naznačeno, že jsou prostě vývojově níž než temnokomorníci, néééé? :lol:
  • 0

#566 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 14 červenec 2008 - 21:23:33

Jé, to já oblepuju nejmíň 4cm páskou, co jsem doma našel. Je tam určitě nejmíň dvacet let. Taková veeliká špulka to byla a už se tenčí a tenčí. Nestrašte, že neseženu! :lol:

V potřebách pro autolakýrníky nebo v lepších drogeriích (ne DM, Teta a spol.; prostě tam, kde mívají širší sortiment barev) se dá sehnat papírová lepící páska v různých šířkách (autolakýrníci to používají k přichycení papíru na plochy, které se nemají lakovat.....) :lol:

Mno tu jsem zkoušel(pokud to byla ona, ale asi ano). A moc dobře nedržela.
  • 0

#567 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2008 - 21:34:29

Hele, proč jsou tikitálisti vopice? Jestli to chápu evolučně dobře, tak je tím naznačeno, že jsou prostě vývojově níž než temnokomorníci, néééé? :lol:

no to asi taky, ale hlavně je to takovej rým. absolutní rým - něco jako dosti kosti a tak...
  • 0

#568 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 14 červenec 2008 - 21:40:31

"slunce blunce" :lol:
  • 0

#569 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2008 - 22:38:34

čéče snad i tak přejmenuj tohle vlákno, to moje zní moc technicky :lol: máš k tomu pravomoc :lol:
  • 0

#570 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 14 červenec 2008 - 23:06:44

čéče snad i tak přejmenuj tohle vlákno, to moje zní moc technicky :) máš k tomu pravomoc :D

:lol: :lol: :-P
  • 0

#571 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2008 - 13:25:09

Já vždy přemýšlel, jestli v tom "vopice" nechybí diakritika..
  • 0

#572 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 15 červenec 2008 - 15:36:06

Byl sem za tetkou na Pekandě omrknout, co je nového, zeptat se, proč byla v pátek u lékaře a tak... Znáte to- člověk má starost o odborníky v prodeji... :lol:
Tento čtvrtek tam teta nebude a celý příští týden bude zavřeno!!!! Nezapomeň te se předzásobit... :lol:
  • 0

#573 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2008 - 16:39:24

Já vždy přemýšlel, jestli v tom "vopice" nechybí diakritika..

sto bodou :lol: :lol: :-P to mě nenapadlo
  • 0

#574 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 744 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 22 červenec 2008 - 08:56:03

mám dotaz - kam pro tetenal?
jedná se mi o bezzápachový ustalovač, potom stop lázeň a možná i pozitivní vývojku
minulou objednávku jsem dělal u karbusického, je levnější, než lightq, myslím levnější i než škoda, ale třeba jsou i jiné možnosti
ev. byl li by rychlej posel, co ke karbusickému jezdí a mezi jeho další výletní zastávky patří hradec králové, byl bych rád
  • 0

#575 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 22 červenec 2008 - 09:52:00

Tady jsem se dobře pobavil.......
  • 0

#576 bitovod

bitovod

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 480 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 22 červenec 2008 - 10:38:19

No on tam má do určitý míry pravdu - rozlišení objektivu pro -dejme tomu- 6x6 může být takové, aby na 6x6 "stačilo", ale na SLR nebo DSLR potřebuješ rozlišení větší. Reálný svět je samozřejmě maličko jinde, skla pro 6x6 vyhovují jak na kinu, tak na DSLR. Co mně tam trochu pobavilo a opět mne utvrdilo v tom, že tenhle pán neví, o čem mluví, je "obrovský crop faktor"...
  • 0

#577 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 11:36:25

No on tam má do určitý míry pravdu - rozlišení objektivu pro -dejme tomu- 6x6 může být takové, aby na 6x6 "stačilo", ale na SLR nebo DSLR potřebuješ rozlišení větší. Reálný svět je samozřejmě maličko jinde, skla pro 6x6 vyhovují jak na kinu, tak na DSLR. Co mně tam trochu pobavilo a opět mne utvrdilo v tom, že tenhle pán neví, o čem mluví, je "obrovský crop faktor"...

No tohle je asi jediná část článku se kterou by se souhlasit dalo, ale existují skla pro 6x6 kterých se toto netýká...... Cropfaktor a jiné bláboly raději nekomentuji.
  • 0

#578 Karel2Kouril

Karel2Kouril

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 12:09:26

Jsem čekal něco srandovního a přitom největší autorovo fópá je, že si za referenci k výpočtu kropítka vzal svitek a ne kino... což je pravda poněkud netradiční a může být i matoucí.
  • 0

#579 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 22 červenec 2008 - 16:02:36

Chlapi dyť je to jasná skrytá reklama na Fotoškodu:D Tento článek mi připomíná styl jiné postavičky českého internetu, R.H.:-)
  • 0

#580 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 23 červenec 2008 - 09:28:32

V pondělí jsem se stavoval v Rovensku pod Troskami, potřeboval jsem opravit VF závěrku. Pan Vágenknecht stále funguje, je to příjemný, čiperný človíček důchodového věku, opravuje fototechniku víc ze zájmu než pro peníze (těch oprav už není tolik co bývalo...). Něco je schopen vyrobit, kupu náhradních dílů má doma (kdyby někdo hledal promítačky na 8mm filmy, tak toho má prý taky dost), bohužel přišel o soustružníka, takže v tomto směru je to trochu horší. Mám s ním jednu snad 8 let starou zkušenost (Zenit 11) - od té doby šlape, jsem zvědav jak si poradí s compurem. Jak jsem přišel, začal se mi věnovat, závěrku hned otevřel aby zjistil, jestli to půjde... servis k pohledání.

Kontakt:

Jaromír Vágenknecht
Matouškova 444
Rovensko pod Troskami
512 63
tel: 481 381 444
  • 0

#581 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 25 červenec 2008 - 09:32:03

Nechce mít někdo pocit, že má Leicu???
  • 0

#582 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2008 - 21:53:29

To venca:

první FP4 už se ustaluje a zdá se, že na ní i něco je :-). Shodou okolností je to zároveň první film z dneška :lol:
  • 0

#583 venca

venca

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2008 - 08:33:15

to all: Víte co se stane, když se na svatbě potkají dva fotografové, jeden fotí na 645 a druhej na 6x6 TLR? Ptají se navzájem, zda se neznají z temnakomora.cz ... obvzláště pokud je zorvna řeč o Pyrocat HD v kombinaci s FP4+

to jenda1250: taky se do toho teď dám. Svitky asi do AM74 nebo Rodinalu, kino do A49
  • 0

#584 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2008 - 08:59:13

Rodinal bude dobrej - je dynamičtější, bude to mít šťávu (AM74 neznám). Todle taky nevypadá zle, jsem zvědavej na ty dva filmy co ustaluju :-). Stíny tam jsou, světla taky, jenom to mezi tím by bylo asi z rodinálu strmější. Záleží taky na zvětšení, moje kombinace nevypadá na 13x18 RC nějak úžasně, na 18x24 barytu to bude o něčem jiným, začne být cítit zrno.

Svět je velkej a přitom proklatě maličkej :lol:. jeden by se divil, kdo všechno je skoro příbuzný (i když teprv od včerejška). Nečekané a o to příjemnější setkání.
  • 0

#585 Rumcajz

Rumcajz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 98 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 30 červenec 2008 - 11:26:52

Já jsem právě dokončil první krásně temně fialový nátěr své temnice, odpodledne to vezmu ještě jednou a bude mě čekat pokládka podlahy.
Pak musím koupit černý pigment, jednak za zvětšovák a jednak si ho trochu nechám, nad zvětšovák napíšu "in lumen veritas" a udělám kolaudaci, o které dám včas vědět, aby ste se mi taky mohli tím pigmentem podepsat na stěnu. Bude to tak v zimě, neb na konci září čekáme následníka.
  • 0

#586 sbriza

sbriza

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 30 červenec 2008 - 11:54:53

Já jsem právě dokončil první krásně temně fialový nátěr své temnice, odpodledne to vezmu ještě jednou a bude mě čekat pokládka podlahy.
Pak musím koupit černý pigment, jednak za zvětšovák a jednak si ho trochu nechám, nad zvětšovák napíšu "in lumen veritas" a udělám kolaudaci, o které dám včas vědět, aby ste se mi taky mohli tím pigmentem podepsat na stěnu. Bude to tak v zimě, neb na konci září čekáme následníka.

hele Rumcajzi, v jaký jeskyně v těch Košířích bydlíš? Já jen, že jsem taky z Košíř :)
  • 0

#587 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2008 - 12:00:17

Gratuluju ke komoře i následníkovi, taky mě to čeká (dodělání komory :) ). Skoro mám chuť jít hned.

P.S.: co to jako je, todleto? Stejnej příspěvek tady a v širovlákně :lol: :)
  • 0

#588 Karel2Kouril

Karel2Kouril

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2008 - 13:10:22

co to jako je, todleto? Stejnej příspěvek tady a v širovlákně :) :)

No, Rumcajz je přeci klasik a širokoúhelník, ne? :lol:

Gratuluju Rumcajzi, ať je ti následník k radosti a komora, ta vlastně taky k radosti. Myslím že se to bude navzájem hezky doplňovat. :D
  • 0

#589 Rumcajz

Rumcajz

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 98 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 30 červenec 2008 - 13:22:42

Sbriza: bydlím Nad Zámečkem 13 (kubín)
  • 0

#590 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2008 - 22:36:03

jako inspiraci k našemu výletu jsem zavolil odkaz kolegy farkaše z paladixu
byla to vcelku dost sranda, cesta vláčkem do spálova, tam jsem chtěl začít, protože v chatě při zastávce jako i v hospodě /kde mají mimochodem ten steak opravdu výborný/ jsem kdysi přespal. tušil jsem, že opačným směrem ten výlet opravdu nedokončíme.
pan kolega má pravdu nejen v tom, že tato stezka není pro koláky. proto vy, kteří máte potomky, neberte sebou ani golfáč k jejich odpočinku, budete ho totiž větší část cesty nosit spolu se stativem na zádech :) a když pak třesoucíma rukama ze nezvyklých poloh při výkonech vhodných pro šerpy koncipujete záběr, není to ouplně ideální :lol:
míst vhodných k focení je tu opravdu hodně a určitě za každého počasí. berte sebou polarizák, určitě přechodové filtry -ty jsem si právě týden předtím pořídil a asi na 12ti snímcích vyzkoušel, teď čekám na výsledek- , pro potůčkáře nd filtry,- na pár místech se dá seběhnout ze svahu k řece, která je opravdu báječně obemknuta skálou, lesem, kořeny...
určitě se tam hodlám vydat někdy na podzim kvůli barvám.
tak...jen tak :wink:
  • 0

#591 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2008 - 22:55:38

Zajda: Jizeru mám moc rád, za povšimnutí stojí taky Kamenice, hlavně úsek Jessený - Návarov - Plavy. byl jsem tam už na podzim a letos na jaře. Chce to ale pošmourné počasí, protože to údolí je spíš kaňon stejně jako Riegrovka. Taky doporučuju vyjet ze Semil nahoru na Cimbál a projít se do vsi Spálov, pak tuším po žluté (?) na Myší skálu - krásná vyhlídka na údolí.

Jizera v zimě před pár lety

kamenice v loni na podzim

u Jizery

Krkonoše z Cimbálu

nepovedený diák z vyhlídky na Kozákov

a vyhlídka (resp. skalisko na které se dá vylézt, viz předchozí záběr)
  • 0

#592 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2008 - 23:13:13

jojo je to u nás pěkný, díky za další tipy, výletů není nikdy dost
bohužel nemám skener abych sem taky něco přiložil, ostatně to jsem chtěl už dávno kvůli chybám a tak...
ps: jendo ty kluku, že používáš oteplující polarizák? :)
  • 0

#593 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 1 srpen 2008 - 07:36:10

člověče jeden oteplující tu mám, ale nejsem si jistý. fotka z Cimbálu je na Provii 100F s přechodovým Cokinem, polarizák asi taky, ale fakt nevím. foceo dopoledne (viz dlouhé stíny).Ty další dva jsou na Velvii 100, nějak to barevně ulítlo a nedokážu si vysvětlit proč. Jsou prostě do fialova. Od té doby jsem ji už nezkoušel a zůstal jsem u Velvie 50 případně Provie 100F. A zase přechoďáky a možná polarizák, takhle dva roky zpátky už fakt nevím :) a občas mě štve, že nejsem schopnej vzít tužku a papír a napsat si nejprimitivnější info.
  • 0

#594 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 1 srpen 2008 - 07:45:15

Kua, kecám. na Velvii 100 jsou všechny tři. O to víc mě zaráží ta odlišná barevnost, je to ve stejný den nedlouho po sobě, focené jenom na opačnou stranu (z jiného stanoviště pro hnidopichy).

Jak už jsem psal do nejširšího vlákna, moc hezky je na Malé skále a přilehlých skalních zajímavostech - Klokočí, Betlémské skály. Máš to hodinku svižnou chůzí. Závidím, uááá :)
  • 0

#595 erbis

erbis

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 214 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 1 srpen 2008 - 09:11:12

Jenda: Já to mám na klokočky asi 20min chůze, na Besedické skály taky tak, na Suché skály asi 15..
No kdyby jste se tu nekdy nekdo vyskytoval, tak napište, vyrazím s váma
  • 0

#596 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 1 srpen 2008 - 09:29:25

Koberovy je (nebo jsou?) vůbec výborné východisko, to se musí nechat. A pro fyzicky zdatnější je to kousek i na Hamštejn :) :lol:
  • 0

#597 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 1 srpen 2008 - 12:26:43

takto se to dělalo nedávno
  • 0

#598 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 1 srpen 2008 - 12:54:21

takto se to dělalo nedávno

Teeda, moc pěkný. Díky za odkaz. :lol:
  • 0

#599 Ondrej1

Ondrej1

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 1 srpen 2008 - 13:15:12

Pěkné čtení na páteční odpoledne. Díky.
  • 0

#600 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 3 srpen 2008 - 21:09:37

zítra ráno čt2 04:40-05:05 František Drtikol-malíř,fotograf,mystik - dokument a koukám hned za tím jde Styl-fotografovat módu.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 2 návštěvníků, 0 anonymních