...jen tak...
Publikováno 17 August 2008 - 13:28:53
Nejhorší že, že dnes jsem ztratila drátěnku v místech, kde se mi to povedlo minule, asi tam bude nějakej drátěnkovej trojůhelník
Publikováno 17 August 2008 - 14:06:32
jo a ještě něco - pokud budete mít sebou jen padesátku objektiv jako já, prakticky pořád budete dlouhý.
k touze po dvacítce u mě silně roste chuť na šiftovou pětatřicítku
teď můj podpis může opravdu vyznít
Nikkory za mírný groš dodává fa. Fabius Nikkor Trading Inc. A má, tuším, v nabídce i Nikkor 35/2,8 Shift!
ano ano, s touto firmou jsem již k mé plné spokojenosti obchodoval
Publikováno 18 August 2008 - 09:21:11
Publikováno 18 August 2008 - 09:25:39
Radime, s ohledem na frekvenci, jakou drátěnky ztrácím , tak to té sezóně asi bude odpovídat
Nejhorší že, že dnes jsem ztratila drátěnku v místech, kde se mi to povedlo minule, asi tam bude nějakej drátěnkovej trojůhelník
pravidelně kupuju u Pazdery ty obyčejné - trochu delší s aretací za 50-80,-
Publikováno 18 August 2008 - 09:46:59
ahoj pavle, k tomu prvnímu ti moc gratuluju, tomu druhému ještě moc nerozumím, ale vzhledem k tomu, že to mam k erbisovi 2 vesnice, tak doufám, že mi ji taky nechá ošahat.Drazí přátelé. Zkusím předběhnout nepředběhnutelné - lidské tamtamy. Tento víkend u mě došlo ke dvěma podstatným životním změnám. V sobotu jsem šťastně a dobrovolně vstoupil do stavu manželského. V neděli (a teď se to bojím říct, jelikož ze mě už nadosmrti budete mít jen prdel) jsem vyměnil Bronicu za Contax 645af. Z prvních dojmů můžu hodnotit jen pocit ženáče, který je moc moc prima. Contax ještě doma nemám, recenze teprve přijde. Tak se mi prosím moc nesmějte, však jste mi to stejně všichni předpovídali. Bronica se dostala do dobrých rukou Erbisových, takže serveru temnakomora bude sloužit nadále.
- žejo erbisi?
Publikováno 18 August 2008 - 10:19:18
Publikováno 18 August 2008 - 10:30:31
Drazí přátelé. Zkusím předběhnout nepředběhnutelné - lidské tamtamy. Tento víkend u mě došlo ke dvěma podstatným životním změnám. V sobotu jsem šťastně a dobrovolně vstoupil do stavu manželského. V neděli (a teď se to bojím říct, jelikož ze mě už nadosmrti budete mít jen prdel) jsem vyměnil Bronicu za Contax 645af. Z prvních dojmů můžu hodnotit jen pocit ženáče, který je moc moc prima. Contax ještě doma nemám, recenze teprve přijde. Tak se mi prosím moc nesmějte, však jste mi to stejně všichni předpovídali. Bronica se dostala do dobrých rukou Erbisových, takže serveru temnakomora bude sloužit nadále.
Pavle, gratuluju k obemu, zkusenosti se zenou predavat nemusis ...ale o tem Contaxu bych se rad neco vic dozvedel.
Publikováno 18 August 2008 - 11:20:35
tak na Contax 645 se snad přijedu do Liberce i podívat! Samozřejmě připojuji gratulace k oběma
Gorgi: neříkej, že chceš rozšiřovat zbírky...
Publikováno 18 August 2008 - 14:04:19
kubikula: taky mám nějakou tu levnější, ale kupodivu mi některý nespustí spoušť (na některých foťácích je to OK, na jiných ne), resp. asi mají krátkej drátek...Hamácký viz výše mám ozkoušený a nejni s nima žádnej problém, teda kromě toho mého ztrácení
u Pazdery jich vždycky leží hromádka, nechám si je hodit na pult a vy beru středně dlouhé, s aretací a dostatečně dlouhým chodem
na široké sklo na zápustné destičce musím navíc řešit to, aby se drátěnka vešla do malého prostoru
Publikováno 19 August 2008 - 12:16:59
Velká gratulace Pavle!Drazí přátelé. Zkusím předběhnout nepředběhnutelné - lidské tamtamy. Tento víkend u mě došlo ke dvěma podstatným životním změnám. V sobotu jsem šťastně a dobrovolně vstoupil do stavu manželského. V neděli (a teď se to bojím říct, jelikož ze mě už nadosmrti budete mít jen prdel) jsem vyměnil Bronicu za Contax 645af. Z prvních dojmů můžu hodnotit jen pocit ženáče, který je moc moc prima. Contax ještě doma nemám, recenze teprve přijde. Tak se mi prosím moc nesmějte, však jste mi to stejně všichni předpovídali. Bronica se dostala do dobrých rukou Erbisových, takže serveru temnakomora bude sloužit nadále.
Ano mohu potvrdit, že je opravdu v dobrých rukách
Až budeš mít contax, tak dej vědět, přijedeme se na tebe s broňou podívat...stejně se ti po ní určitě stejská.
Hehe, kdyby jste viděli Pavla jak se s ní loučil
Publikováno 19 August 2008 - 12:19:34
Jj, určitě. Však už bychom taky mohli konečně někam vyrazit fotit. Do jedné kazety by sis třeba narval svitek a vyfotil ho. Já bych měl tu druhou a ještě bych si k tomu půjčoval tvé nikkor skla, kdybys mi je půjčilahoj pavle, k tomu prvnímu ti moc gratuluju, tomu druhému ještě moc nerozumím, ale vzhledem k tomu, že to mam k erbisovi 2 vesnice, tak doufám, že mi ji taky nechá ošahat.Drazí přátelé. Zkusím předběhnout nepředběhnutelné - lidské tamtamy. Tento víkend u mě došlo ke dvěma podstatným životním změnám. V sobotu jsem šťastně a dobrovolně vstoupil do stavu manželského. V neděli (a teď se to bojím říct, jelikož ze mě už nadosmrti budete mít jen prdel) jsem vyměnil Bronicu za Contax 645af. Z prvních dojmů můžu hodnotit jen pocit ženáče, který je moc moc prima. Contax ještě doma nemám, recenze teprve přijde. Tak se mi prosím moc nesmějte, však jste mi to stejně všichni předpovídali. Bronica se dostala do dobrých rukou Erbisových, takže serveru temnakomora bude sloužit nadále.
- žejo erbisi?
I s rolejem bych tě nechal cvaknout:-)
Publikováno 20 August 2008 - 06:06:22
Publikováno 20 August 2008 - 22:07:11
Žeby?
"kuk"
Pěkné .
Zkoušel někdo přefocovat diapozitivy na diapozitiv? kdysi se dělaly nějaké kopírovací filmy, u Fuji jsem ale nic takového nenašel. Nechce se mi rvát SF diáky do rámečků a shánět promítačku, zajímavou cestou by bylo jejich přefocení (většina značek někdy dělala dia-copy-nástavec). Jak je to s barevným vyvážením, kontrastem a expozicí, na co kopírovat? Předpokládám, že nejsnazší cesta je SLR + makroobjektiv + měch + diák + mléčné sklo + zdroj světla (prosvětlovací pultík - dobrá barva, homogenita...).
Publikováno 21 August 2008 - 12:01:27
Label/Receipt Number: CP34 9710 825U S
Detailed Results:
Bullet Out of Foreign Customs, August 20, 2008, 10:21 am, CZECH REPUBLIC
Bullet Into Foreign Customs, July 19, 2008, 10:32 am, CZECH REPUBLIC
Bullet Arrived Abroad, July 19, 2008, 8:22 am, CZECH REPUBLIC
Bullet International Dispatch, July 13, 2008, 1:32 pm, NJI
Bullet Processed, July 09, 2008, 9:51 am, LONE OAK, TX 75453
dost by me zajimalo co ta zasilka delala presne jeden mesic na celnici, to si ze me delaj srandu, ne? jeste mi na to naparili dph 500Kc pri cene 180$, cert to vem, stve me ten promarnenej cas. Uz jsem se s tim velkym panoramem chtel pomazlit a vyresit zakladani filmu :///
Publikováno 21 August 2008 - 12:13:48
tak tomu rikam rychlost :
Label/Receipt Number: CP34 9710 825U S
Detailed Results:
Bullet Out of Foreign Customs, August 20, 2008, 10:21 am, CZECH REPUBLIC
Bullet Into Foreign Customs, July 19, 2008, 10:32 am, CZECH REPUBLIC
Bullet Arrived Abroad, July 19, 2008, 8:22 am, CZECH REPUBLIC
Bullet International Dispatch, July 13, 2008, 1:32 pm, NJI
Bullet Processed, July 09, 2008, 9:51 am, LONE OAK, TX 75453
dost by me zajimalo co ta zasilka delala presne jeden mesic na celnici, to si ze me delaj srandu, ne? jeste mi na to naparili dph 500Kc pri cene 180$, cert to vem, stve me ten promarnenej cas. Uz jsem se s tim velkym panoramem chtel pomazlit a vyresit zakladani filmu :///
Se báli jestli to není nějaký špionážní vojenský zakázaný nádobíčko
to je přes USPS? Jestli jo, tak nestraš. koupil jsem si v usa vyvolávací tanky, tak bych rád do vánoc něco vyvolal
Publikováno 21 August 2008 - 12:15:48
Publikováno 21 August 2008 - 14:45:30
čt, videopůjčovna, stahnout soft, pustit verzi zadara
kdo by byl sportovním fanouškem a nevěděl si s tím rady
Publikováno 21 August 2008 - 21:47:06
Publikováno 21 August 2008 - 21:56:20
#672 Anonymous
Publikováno 22 August 2008 - 08:35:54
gorgi: já sem si to říkal tak 4 hodiny zpátky. Takejc sem dneska udělal pár fotek a to nádherné zrno.... rodinal bych neměnil
Mne vcera dosel fnuk moje podedena 5litrovka dej ji fotovudce vecnou slavu.
Publikováno 22 August 2008 - 09:27:29
gorgi: já sem si to říkal tak 4 hodiny zpátky. Takejc sem dneska udělal pár fotek a to nádherné zrno.... rodinal bych neměnil
Mne vcera dosel fnuk moje podedena 5litrovka dej ji fotovudce vecnou slavu.
fnuk, fnuk...tragicka zprava...dnes se napiju na jeji pamatku!
Publikováno 22 August 2008 - 12:05:43
jj Brňáci taky - určitě - Honzo, děkuju mocTak jsem dneska ráno přišla o další drátěnku - su prostě nenapravitelná - to už je nějmíň 4tá v pořadí, co mě opustila...
Pražáci, co jezdíte do Brna, nekoupili byste mi alespoň 4 kousky u Škody? Pěkně prosím
Jedná se mi tady o tuto drátenku
a co Brňáci, co je jezdí do Práglu
bude mi ctí...
Písni mi na SZ číslo účtu, pošlu ti hned penízky.
toz hlasim, ze ukol byl splnen. dale SZ
Publikováno 22 August 2008 - 16:22:47
Publikováno 23 August 2008 - 10:01:53
příští tejden bude obdélníkovej a dál se uvidí
Publikováno 25 August 2008 - 21:39:16
MEOPTA má nový web a zdá se, že v download sekci byly přidány nějaké manuály . . .
Publikováno 26 August 2008 - 00:20:02
Publikováno 26 August 2008 - 18:10:30
potřetí dávám fotky ze skel dolů a máčím a znovu na sklo jen kvůli tomu, že na těch dnešních slintacích páskách je snad nějak míň lepidla či co.
fotky jsou 20x30, páska 25mm, namáčim jen tak málo aby ani kapka nezatekla a abych žádný lepidlo neodmočil pryč a stejně na .../... prostě oproti těm co jsem měl snad ještě z před revoluce ta lepicí strana je citelně odfláknutější
Publikováno 27 August 2008 - 09:55:56
Publikováno 27 August 2008 - 09:58:37
Publikováno 27 August 2008 - 10:06:19
Mimochodem, nemůžu se zbavit dojmu, že na kontakty je potřeba negativy volat výrazně jinak než pro zvětšování. A co je na tom nejdivnější, mám pocit že by to chtělo krytější filmy...
#684 Anonymous
Publikováno 27 August 2008 - 10:39:19
Mimochodem, už za sebou mám druhý pokus o portrét s Magnolou. Sice furt bída, ale už jsem si aspoň při boji s planžetou nerozhodil kameru, jako při tom prvním
Mimochodem, nemůžu se zbavit dojmu, že na kontakty je potřeba negativy volat výrazně jinak než pro zvětšování. A co je na tom nejdivnější, mám pocit že by to chtělo krytější filmy...
Jeeje, ještě jsem se nedokopal to taky prubnout(Magnolu). Ale jinak planžeta jde ztuha teda fest.
Publikováno 27 August 2008 - 10:55:27
fakt se na to vykašlu, hergotuž
potřetí dávám fotky ze skel dolů a máčím a znovu na sklo jen kvůli tomu, že na těch dnešních slintacích páskách je snad nějak míň lepidla či co.
fotky jsou 20x30, páska 25mm, namáčim jen tak málo aby ani kapka nezatekla a abych žádný lepidlo neodmočil pryč a stejně na .../... prostě oproti těm co jsem měl snad ještě z před revoluce ta lepicí strana je citelně odfláknutější
papír ze strachu o emulzi už ani neotírám, vyndám z vody, mezi prsty (ukazovák a ten vedle) stáhnu vodu z okrajů asi tak 5cm a položím na hadr
ze střední části, kde voda zůstala, tuto odeženu citlivě položeným prstem pryč, nějaká zůstane, nevadí
pak otřu okraje, kam přijde páska papírovou utěrkou
nechám na tom hadru chvíli uschnout
sklo čistím před položením papíru okenou a papírem - vždycky
položím snímek a vezmu pásku, nyní mám širokou asi 5 cm
namočím houbu, takovou, vypadá, jako gumová, ale saje - vyždímu ji a přetáhnu po ní přitlačenou pásku
nalepím
opatrně přimáčknu - na sklo daleko od konce fotografie, na papír taky daleko od hrany - aby nezateklo lepidlo pod snímek
což se mi při neopatrnosti párkrát stalo, ale odlepení snímku samovolně, to ne
teplotu mám v komoře kolem 18 st a vlhkost asi 65%
Publikováno 27 August 2008 - 12:01:59
Ale jinak planžeta jde ztuha teda fest.
jj, tu úplně první jsem tahal kleštěma a nevytáhl (taky díky tomu boji na fotce není zaostřeno snad nic a kompozice je taková netradiční), další už docela šly, každopádně se je chystám namazat...
Publikováno 27 August 2008 - 19:59:06
Publikováno 27 August 2008 - 20:45:19
Tuším, že některý temnokomorník psal, že jest to statická elektřina.
Musíš buď odlepovat pomaloučku a pak nic nesvětélkuje, nebo ten konec odstřihnout, nebo ho tam nechat - ohnout a přilepit k podložce. Pokud odlepuješ rychle, světélkuje to a na negativu jsou potom pavoučci.
Já preferuju tu první možnost, resp. už se mi to odlepování vcelku daří...zatím jediný film, u kterého mi to vadí a mám s tím problémy, je Rollei R3 - tam je to lepidlo pěkně hnusný a zaneřádilo mi tank! Ale zase ten film je úžasný
Publikováno 27 August 2008 - 21:41:52
...tak jsem před chvílí rval ze svitku tu samolepku co drží krycí papír a myslel jsem, že mám mžitky před očima. Ne mžitky, ale jak se odděluje samolepka od filmu, tak to opravdu světélkuje. A jak
Nebo navíjejte film ve fotorukávu jako já a budete mít po problému
Publikováno 27 August 2008 - 21:43:13
ve snaze pořídit momentní portrét následníka akorátním ohniskem 25, zasedl jsem na to oje a hleděl
jaké bylo moje a manželčino překvapení, seděla v tu chvíli už na lavičce ve vagonu, když se vlak náhle, bez zahoukání, rozjel!
ještě že tam jsou provozní vůle a než se všechny vymezily, tak jsem stačil uskočit a naskočit už do jedoucího vlaku
pak že je v zoo bezpečná jízda...
Publikováno 28 August 2008 - 16:40:35
Díky, díky Eduško za rady. Aby jsem pravdu řekl, tak na negativu jsem zatím žádné zrady nenašel, špíš jsem je teda ani nehledal. Jen jsem si všimnul, že pod tou utrženou samolepkou je film po vyvolání trošičku "osvícen", teda tmavší. Tak je buď to špinavej od lepidla a nebo je to tím eliášovím ohněmjj otiku, to už se tu někde probíralo
Musíš buď odlepovat pomaloučku a pak nic nesvětélkuje, nebo ten konec odstřihnout, nebo ho tam nechat - ohnout a přilepit k podložce. Pokud odlepuješ rychle, světélkuje to a na negativu jsou potom pavoučci.
Já preferuju tu první možnost, resp. už se mi to odlepování vcelku daří...zatím jediný film, u kterého mi to vadí a mám s tím problémy, je Rollei R3 - tam je to lepidlo pěkně hnusný a zaneřádilo mi tank! Ale zase ten film je úžasný
Publikováno 28 August 2008 - 20:35:20
...ta čeština ode mě teda dostává na prdel....eliášovým-mladýmDíky, díky Eduško za rady. Aby jsem pravdu řekl, tak na negativu jsem zatím žádné zrady nenašel, špíš jsem je teda ani nehledal. Jen jsem si všimnul, že pod tou utrženou samolepkou je film po vyvolání trošičku "osvícen", teda tmavší. Tak je buď to špinavej od lepidla a nebo je to tím eliášovím ohněmjj otiku, to už se tu někde probíralo
Publikováno 30 August 2008 - 09:38:41
fotobazar.cz
#694 Anonymous
Publikováno 30 August 2008 - 16:25:27
Přenechám zdarma v Brně nebo za počtovné.
Publikováno 31 August 2008 - 11:05:04
A tak ja se musím taky pochlubit. Dostal jsem od přítelkyně dárek(y) k narozeninám. Překvápko jak sviňa. The Camera, The Negative a The Print zabalené v jednom papíře. Jak já se mám
Hodlám si je nadělit pod stromeček, možná bych přidal i "40 fotografií s komentářem"; a co ta "400 fotografií A.A."? Jak to vypadá? Na Amazonu toho mají celkem dost a za zajímavou cenu.
400 photographs mám. Stálo mě to celkem 30 liber a nemůžu si vynachválit... je to prohlížení na několik intenziních večerů
Publikováno 1 September 2008 - 09:38:33
Publikováno 1 September 2008 - 09:55:51
vložit, utýct, zavřít dveře - ať si s ním poradí
heršvec, to je pocit, jako bych dával bessu někomu cizímu, ať s ní jde někam do světa
tak uvidíme odpoledne, jestli tam ještě zítra bude chtít
Publikováno 1 September 2008 - 10:00:52
uvidíme, po o si ho vyzvednu, tak jsem na to zvědavej
Publikováno 1 September 2008 - 10:24:06
večer asi budu muset uplácet = namalovat vodovkama další postavičku z oblíbeného kresleného seriálu
čím jsem fotil?
na dvorku - den - sixem skupina stojících a netušící uprostřed
na místě - interiér - bessou se širokáčem
cestou - mjůčkem, co jsem do něj narval trix na rychlo
ve třídě - než jsem stihl vybali dvojočku, tak zazněl pokyn - nedívá se = ústup, mizíme!
bylo to fakt dobrodružný
Publikováno 1 September 2008 - 10:44:09
Nehce někdo kvedlací Plastimatky? Mám jich tady velký přebytek a je mi líto to vyhodit- se může hodit pro začínajícího.
Přenechám zdarma v Brně nebo za počtovné.
Při větší produkci můžu doporučit víc tanků pro práci v kaskádě - ustalovač stabilně v jednom tanku, přerušovač také, jeden tank na vývojku a jeden nebo více tanků na smočení a praní.
Trn s cívkama přehazuju potmě mezi tankama, vedle rychlosti je také u větších tanků výhoda, že všechny filmy přijdou souběžně a okamžitě do s tyku s další lázní.
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních