Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#1001 Karel2Kouril

Karel2Kouril

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 13 listopad 2008 - 02:39:16

Jo, ještě mě teď napadlo, jsem teď v Japonsku, jak jsem kupoval ten objektiv, měli tam i věci na čb proces. Včetně Fomy. Už se moc nedivím, že jde všechno na export - deset fomatonů 542 24x30 tady přijde skoro na šest stovek... Docela mě zaujal i vzorník - nemají ho za sklem a právě ty fomatony byly suveréně nejošahanější :wink:
  • 0

#1002 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)
Reputace: 32

Publikováno 13 listopad 2008 - 07:59:24

jo, tak na staré chamois jsem teď v noci dělal...a je to pěkné...stejně se mi ale fomatone 132 asi líbí víc.... (i pokud vynechám povrch)
  • 0

#1003 Golfista

Golfista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 638 příspěvků(y)
Reputace: 103

Publikováno 14 listopad 2008 - 20:18:32

Tak a mám další fotomaratón za sebou. Tentokrát jsou fotky ještě ve vodě, ale mám hotovo 13 fotek 30x40 cm.

... a bolej mě z toho záda :-P
jinak jsem spokojeně unavenej 8-O
  • 0

#1004 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 14 listopad 2008 - 20:46:52

ježiš jak já vám závidím
  • 0

#1005 Ondrej1

Ondrej1

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2008 - 20:57:53

Já jsem dneska konečně vyvolal poslední filmy ze Šumavy. O fotkách ale zatím nemůže být řeč.
  • 0

#1006 Golfista

Golfista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 638 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2008 - 21:08:12

Dnes jsem fotky nedělal, nebylo na ně ani pomyšlení.
Sice jsem abstinent (skoro), ale alkohol v podobě vína a domácího páleného sbíram už hezky dlouho. To není nic zvláštního. Ale to co se mi dnes stalo, bude štvát nejenom mně, ale i lidi jako Kraken...
Vykradli mi sklep a vzali z něj asi 30 lahví vína z mého archivu, žádná nebyla mladší osmi let. Pak se mi ztratilo asi 20 flašek tvrdého domácího, některé mělo 35 let i víc. Pár kousků jsem měl jako památku na dědu.
Že já to radši nevychlastal... nebo někdo z mých známých..., že Krakene?
Teď si ňáká Svině užívá.
A já seděl půl dne u policajtů... :D
  • 0

#1007 zahradnik

zahradnik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 214 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 15 listopad 2008 - 21:55:22

a proto já nearchivuji ! :D
  • 0

#1008 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 15 listopad 2008 - 22:21:36

Sice jsem abstinent (skoro), ale alkohol v podobě vína a domácího páleného sbíram už hezky dlouho. To není nic zvláštního. Ale to co se mi dnes stalo, bude štvát nejenom mně, ale i lidi jako Kraken...
Vykradli mi sklep a vzali z něj asi 30 lahví vína z mého archivu, žádná nebyla mladší osmi let. Pak se mi ztratilo asi 20 flašek tvrdého domácího, některé mělo 35 let i víc. Pár kousků jsem měl jako památku na dědu.
Teď si ňáká Svině užívá.

my jsme s bráchou dneska lítali po zastavárnách protože mu v noci ukradli ten jeho eplácký předražený telefén (iPhone 3G 8GB). tak jsem se byl odpoledne uklidnit - našel jsem kousek od baráku asi 2m jabloň obsypanou takovýma malinkýma jablíčkama, ale ani jeden list je to na takovém malém kopečku a z určitého úhlu není v záběru ani jeden panelák ani plot jenom ten strom.

#1009 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 15 listopad 2008 - 23:13:18

Golfista: to je smutné :-) , velmi smutné. Šel na blint (=vezmu co najdu) nebo vyloženě pro chlast?

Dnes po posledním vyvolávacím maratonu (E-6) jsem byl nucen zajít znova do ledničky a ještě jednou prohledat šuplíky, protože po vyvolání poslední dvojce filmů mi stále několik nezapomenutelných kýčovek chybělo. A hle, zastrčená mezi neexponovanými filmy byla zapadlá ještě jedna velvie. Třeba na ni příště nezapomenu :D

Nejenom že mi při poslední várce došla teplá voda, ale ustalovač jsem realizoval s kocourem na klíně a třískou v noze, Už jsem to pomalu chtěl vzdát, ale nakonec to vše dopadlo dobře, filmy celkem spokojeně visí, kočce se asi něco zdá a třísku jsem z palce vydloupal nožem co s ním ořezávám fotky. Zkrátka idylka 8-)
  • 0

#1010 prowler

prowler

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 553 příspěvků(y)
  • LocationTrnava, SVK
Reputace: 10

Publikováno 16 listopad 2008 - 01:28:30

Teď si ňáká Svině užívá.

tak ale toto je kur*a svinstvo... asi kvoli takymto pripadom zacinaju uz aj u nas vznikat vinne banky..
  • 0

#1011 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 16 listopad 2008 - 01:51:55

Teď si ňáká Svině užívá.

tak ale toto je kur*a svinstvo... asi kvoli takymto pripadom zacinaju uz aj u nas vznikat vinne banky..

a vinník nechť se přihlásí :-)
  • 0

#1012 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 16 listopad 2008 - 09:59:22

Teď si ňáká Svině užívá.

Golfisto, ogaro, to je škody. Takových dobrot. A ta historie, o tu de hlavně. Taková dobrota, keruvá sbíral děda vlastníma rukama se země, dával ju do bešek, z láskú pálil a ukládal, keruvá jeho vnuk tak ukládal a vážil si práce svojého dědy, tyto krásy ukradl nějaký přiblblý osel, kerý to sprostě vychlastá a ani to na patře nepoválá, aby koštnul jaká je.
Já pořád říkám, že by měli znovu zavést trest smrti, za Pospíšilem sem dvakráť byl a stejně je to hovno platné. Pospíšil ně nemá rád...a je nafúkaný a nepije gořalku, proto nemá pochopení pro nás, pro prosté Valachy...
  • 0

#1013 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 16 listopad 2008 - 10:04:41

Golfisto, kořalku, koštuju rád, ale toto bych neudělál ani největšímu nepřítelovi, víno mám ešče radši, to zas ja, ale toto, takový byrbar nesu.
Ale na druhou stranu, houbelec víš, proč se dvě takové individua jako já s mým kamarádem Malým Wasilem potlúkali po severních čechách, co???
Není ti divné??? A naráz rana a gořala v prač!!! Logika!!! Wasil - Kraken - gořala - zpozdil se na sraz - sakra - tO SEDÍ!!!!! :D

No já ti nevím, neručím ani za sebe. :-)
  • 0

#1014 Karel2Kouril

Karel2Kouril

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2008 - 10:37:29

tak ale toto je kur*a svinstvo...

Připojuju se k provlerově kondolenci, tohle by mě opravdu hodně na.ralo.
  • 0

#1015 Golfista

Golfista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 638 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2008 - 11:55:38

Nenaděláme s tím nic. Nezbývá, než zabezpečit líp. (a to jsem jediný, co má ocelové mříže na sklepě a opravdu nedobytné, líbili se i policii, prý to ještě nezažili, takhle zabezpečený sklep)

Teď je na dveřích petlice, která se nedá řezat, ani roztrhnout páčidlem a ani přeskřípnout štípačkama. Zámek to zvládl i před tím. Tak snat už je zlodějině v mém sklepě konec, i když už bez archyvu... :D
  • 0

#1016 jirif

jirif

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 399 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2008 - 12:46:41

Martine, upřímnou soustrast. Co víc říct... před týdnem jsem měl desetiletou, ta stará 35 let by mohla být skvostná (pokud se nepokazila). Věčná škoda. Ale když teď začneš, v důchodu jsi zas na svých...
  • 0

#1017 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 16 listopad 2008 - 13:46:51

tak právě jsem dofotil svůj první film - pokud se k tomu dostanu(a pokud bude mít čas můj tutor), tak přes týden zkusím aj to volání (snad mi ještě zbydou volné minuty)
  • 0

#1018 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 16 listopad 2008 - 19:33:42

tak právě jsem dofotil svůj první film - pokud se k tomu dostanu(a pokud bude mít čas můj tutor), tak přes týden zkusím aj to volání (snad mi ještě zbydou volné minuty)

gratuluju a doufám, že zasvěcení proběhlo bez ohledu na výsledek silně emotivně působivym způsobem, tak abys na to do smrti nezapomněl :D :-)
  • 0

#1019 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 16 listopad 2008 - 19:55:21

gratuluju a doufám, že zasvěcení proběhlo bez ohledu na výsledek silně emotivně působivym způsobem, tak abys na to do smrti nezapomněl :D :-)

nejsem si jist jestli jsem si neosvítitl první snímek, ale bylo to ***
  • 0

#1020 erbis

erbis

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 214 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 18 listopad 2008 - 07:47:42

tak vše je na svém místě a funguje, tudíž se jdu pochlubit
ve své malé komůrce jsem nahradil opemus 5 zvetsovakem de vere 507
krásně tam stojí v rohu...no jenze uz se tam nevejdu já :D
musím vám to vyfotit, to se zasmejete
uz tedy resím tento problém a na jare budu komoru stehovat do sklepa
  • 0

#1021 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 10:04:41

to znam - při mojí poslední výměně zvětšovadla za průmyslovou frézu durst 138s sem to nakonec stěhoval celý... tzn. že zvětšovák mi vlastně zvětšil komoru :)
  • 0

#1022 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 18 listopad 2008 - 10:16:46

to znam - při mojí poslední výměně zvětšovadla za průmyslovou frézu durst 138s sem to nakonec stěhoval celý... tzn. že zvětšovák mi vlastně zvětšil komoru :)

Taky znám. :?:

erbis: na kolik Tě přišel ten devere?
  • 0

#1023 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 18 listopad 2008 - 10:30:18

Tak to jsi Erbisi znacne prekvapil :) Mluvime o MG3 a ty pak sezenes tuhle nadheru :) Gratulace, krasny zvetsovak, jen by byl hrich mit takoveho krasavce jen na 645 :))))
  • 0

#1024 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 12:02:10

S bráchou nás napadlo zajet si někdy do Vídně na výstavu Vincenta, volba padla na pondělí, zvolili jsme neprozřetelně včerejšek. Ale za ty dvě hodiny v tlačenici (fronta se tomu ani nedá říkat) to stálo, jenomže jsme kvůli tomu vztávali ve čtyři ráno, před galerii jsme došli okolo poledne a v 15:30 jede poslední spoj domů. Samozřejmě že nebyla šance to stihnout, tak jsme se v Albertině zdrželi asi do šesti, až potom mě došlo, že nemusí jet na noc do Prahy ale může přespat u mě v Brně, jenomže to byl už vlak v 18:30 pryč. Tak jsme holt počkali další čtyři hodiny na noční spoj směr Waršava a s přestupem v Břeclavi na EN z maďarska do Brna. ulehli jsme o půl druhé ráno

Proč to píšu? vzal jsem si s sebou i foťák, ale nějak nebylo možné ho v té tlačenici vyndat, takže se vezl úplně zbytečně (pár zajímavých momentek by ale asi vzniklo). Výstava je to ale pěkná, pokud se tam ale někdo bude chystat, nečekejte jeho nejslavnější obrazy a běžte raději večer, mají až do devíti, do 8. prosince.

Jo a dole je výstava starých fotografií ledovců, některé jsou skoro 150 let staré, kontakty 30x40 :) je tam i několik stereofotografií, zvlášť jedna je naprosto dokonalá.
  • 0

#1025 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 18 listopad 2008 - 19:12:45

...k tomu, aby jsem zjistil že z podexponovanýho negativu žádnou pořádnou fotku neudělám jsem musel dneska dvě roztrhat :)
  • 0

#1026 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 19 listopad 2008 - 12:14:37

jedu teď na tři dny do prahy na konferenci ... bude nějaké fotopivo nebo něco takového?

nevím jak se dostanu na net, tak kdyžtak 777804285
  • 0

#1027 Kubikula

Kubikula

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 919 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 20 listopad 2008 - 13:45:01

Vrátili se mi fotky ze soutěže.
Vrchní papír byl potrhán.
Silná obálka pod ním byla potrhána a polámána.
Přes zpevněné kartónové desky pod ní se pracovníci pošty už nedostali.
Obálka byla doručena pohozením za dveřmi na společném schodišti činžovního domu.

Nebylo to poprvé, tak jsem to byl reklamovat na poště.
Prý to Mařence vyřídí, aby mi dávala lísteček do kastlíku, abych si to vyzvedával na poště.

Doporučuji fotografie, které obesíláte na soutěže, balit velmi důkladně.
Pořadatelé dávají fotografie zpět do desek, ve kterých je dostali.
Vracejí se bohužel jako nejobyčejnější balík, protože nemohou mít udanou hodnotu.
  • 0

#1028 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 20 listopad 2008 - 19:21:36

tady jsem narazil na stránku se starými fotoaparáty. Některé jsou opravdu hodně zvláštní :)
  • 0

#1029 Kubikula

Kubikula

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 919 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2008 - 20:18:21

tady jsem narazil na stránku se starými fotoaparáty. Některé jsou opravdu hodně zvláštní :roll:

Krásné, ale zapoměli na Panoram!
  • 0

#1030 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 20 listopad 2008 - 20:41:36

tady jsem narazil na stránku se starými fotoaparáty. Některé jsou opravdu hodně zvláštní :lol:

Krásné, ale zapoměli na Panoram!

Sprosťáci! :roll:
  • 0

#1031 erbis

erbis

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 214 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 20 listopad 2008 - 20:56:45

to znam - při mojí poslední výměně zvětšovadla za průmyslovou frézu durst 138s sem to nakonec stěhoval celý... tzn. že zvětšovák mi vlastně zvětšil komoru :roll:

Taky znám. :D

erbis: na kolik Tě přišel ten devere?

na 9 tisíc+500kč benzín do hradce.
dostal jsem k tomu 50 a 80 anaret S, rodenstock rodagon 5.6/150, a nejaky kreutnach 150mm
jen tedka reším redukci na objektivy, mám pouze jednu pro tu 150, tak jsem se byl zeptat zda mi na soustruhu neudelají jiný prumery zavitu, snad to pujde

jinak je to desny monstrum, kdyz jsem to poprve zapnul tak jsem myslel ze se konaji nejaky nalety, ma to dva obrovsky vetraky :) ale aspon uz nebudu muset v komore topit, on to ten zvetsovak vytopi sam :lol:)
  • 0

#1032 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 20 listopad 2008 - 21:33:47

Přátelé kamarádi, omlouvám se předem, ale musím se tu emocionálně vyblejt, bo nikdo jinej či jinde to nepochopí :roll: Já se pár dní nazpátek konečně praštil přes šrajtofli a koupil tu Reichovo Bohémii a už asi 3. večír v tom ležím a blahem se třesu jak huspenina. To je krása, že se z toho snad po...! Hodně těch fotografií už jsem po různu viděl, ale jedna věc je to někde letmo zkouknout a druhá vzít si tu knihu, sednout si k tomu a v podzimním tichu si s každou tou fotografií vizuálně poobcovat. Absolutní nádhera ! :lol:
  • 0

#1033 armas

armas

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 523 příspěvků(y)
  • LocationOdolena Voda
Reputace: 31

Publikováno 20 listopad 2008 - 21:49:47

na 9 tisíc+500kč benzín do hradce.
dostal jsem k tomu 50 a 80 anaret S, rodenstock rodagon 5.6/150, a nejaky kreutnach 150mm

V Hradci teď byly nějaké výhodné výprodeje :roll: Já tam před dvěma týdny koupil prakticky nový Magnifax 3a za 1.000 Kč + hromadu drobností (mj. opravdu velké misky - takové menší bazénky) a k tomu Meogony 50 a 80 po 500 Kč. Takže teď si začínám negativy 6x7 opravdu užívat i v komoře (předtím jsem měl pouze Opemus III) a začínám nabývat pocitu, že moje dosavadní tvorba na papíry 18x24 je jen sbírkou náhledů :lol:
  • 0

#1034 jirif

jirif

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 399 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2008 - 23:24:46

Přátelé kamarádi, omlouvám se předem, ale musím se tu emocionálně vyblejt, bo nikdo jinej či jinde to nepochopí :roll: Já se pár dní nazpátek konečně praštil přes šrajtofli a koupil tu Reichovo Bohémii a už asi 3. večír v tom ležím a blahem se třesu jak huspenina. To je krása, že se z toho snad po...! Hodně těch fotografií už jsem po různu viděl, ale jedna věc je to někde letmo zkouknout a druhá vzít si tu knihu, sednout si k tomu a v podzimním tichu si s každou tou fotografií vizuálně poobcovat. Absolutní nádhera ! :lol:

jo, tak nějak jsem se cítil několik dní poté, co jsem domů dovezl 400 photographs od Ansela Adamse:) Úžasná to kniha, za 30GBP to rozhodně stojí
  • 0

#1035 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 21 listopad 2008 - 00:06:55

Znate ten pocit kdyz se koupou zvetseniny a vy pri pohledu na ne mate pocit "Tak jo dneska, dneska mi to fakt slo" tak to mam po dlouhe dobe dneska ja :roll: 8 printu za 3 hodky a vypadaj fakt nam :lol: uz se tesim jak je za 2 hodky napnu.
  • 0

#1036 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 21 listopad 2008 - 00:18:13

Jo, ten pocit znám. Akorát vobčas u mě přijde ranní vystřízlivění. :roll:
  • 0

#1037 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2008 - 01:07:41

Jo, ten pocit znám. Akorát vobčas u mě přijde ranní vystřízlivění. :roll:

u mně pravidelně....
  • 0

#1038 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 21 listopad 2008 - 01:22:45

vás obdivuju
minulej víkend jsem zvětšoval na baryty, 18x24 (dojíždim zásoby a pak budu matlat na adox mcp 312), když nepočítám pár 30x40 co sme dělali s kámošem na rc fomy k příjmačkám, tak jsem udělal 2 fotky za cca 5 hodin zvětšování
z toho na tu první to byly všehovšudy 4 papíry (nepočítám proužkovky), než mi to přišlo dostatečně akceptovatelný (mno a na prvních dou sem zjistil newtonovy kroužky, tak proto 4) a i tak je mi teď jasný, že to někdy v budoucnu předělám, ačkoli ten poslední kus je dobrej prostě.
na druhou padly papíry taky 4, poslední dvě zvětšeniny jsou ok, jedna má malinko neostrý zrno (asi sem zavadil o zvětšovák při vykrejvání rukama) a nejsem spokojenej s tonální separací v jednom místě, když na to čučim s odstupem víc dní.
na třetí negativ padnulo 6 papírů, tvrdá gradace (normální fomabromy 111n došly) - peklo. ale jedna fotka jakžtak vyšla s vypjetím sil. a tu sem si při napínání rozškrábnul válečkem (z jedný strany na něm čouhá takový železo - je to výtvarnickej váleček, ne fotografickej). takže sem nasranej.

takže tak....
vlastně mam u všeho, co sem nazvětšoval pocit, že se k tomu v budoucnu vrátím, až bude MG hlava a lepší hodiny.... asi jsem buď příliš náročnej a nebo permanentně s něčim nespokojenej :/
  • 0

#1039 armas

armas

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 523 příspěvků(y)
  • LocationOdolena Voda
Reputace: 31

Publikováno 21 listopad 2008 - 20:29:41

8 printu za 3 hodky a vypadaj fakt nam :wink:

Zrovna minuly vikend jsem si rikal, ze mi to moc nejde. Za 2 hodiny 5 printu a z toho jsem nasledne jeste jeden vyhodil :)
  • 0

#1040 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2008 - 23:36:41

uáááá Durst laborator 1000 (podívejte se na cenu)
  • 0

#1041 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 22 listopad 2008 - 11:12:06

uáááá Durst laborator 1000 (podívejte se na cenu)

áááá ! Sakra ...! :wink: :lol:
  • 0

#1042 Kubikula

Kubikula

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 919 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2008 - 11:29:09

U Pazdery se mi podařilo pořídit další Magnitar 13x18. Tedy podle nápisu je to Magnolar, ale nijak se to neliší. Je v krásném stavu, není rezavý, má mikroposuv a matnici. Tak jsem jeho předchůdce rozebral a začal jsem to skládat v předsíni. Zavzpomínal jsem na učňovská léta v Kolbence a tak jsem železa naolejoval a vyčistil. Je to zajímavé, když se spojují ty vůně komory s vůněmi zámečnické dílny.
Pak jsem Magnolara zapojil do elektriky, nahoře luplo, hlavní jistič jsem schodil a stmívač vypálil. Přívod jsem předrátoval, ve stmívači vyměnil pojistku a pak mi k radosti už stačilo si negativ jen promítnout.
  • 0

#1043 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2008 - 12:01:44

kubikula: nojo, tak tos měl vovšem krásnej víkend. muj víkend byl zato ve znamení uvědomování si, že i moje cesta, jak's pěkně napsal ve vedlejšim vlákně vede proti směru toku času...

první blbej, doslova digitálistickej nápad byl pořídit si domů myčku na nádobí. uvažoval sem o tom s prvoplánově sobeckym požadavkem na prodloužení doby, kterou budu moct v klidu a bez výčitek při pohledu na ženu s rukama až na zem strávit v temnici, už dlouho, ale definitivnim podnětem bylo, že mě i s kolem naložil na kapotu ve městě pán, co vlastní obchod s těmahle zázrakama vosvobozený domácnosti... cena byla proto víc než výborná a myslim, že sme vobádvá děkovali mýmu andělu strážnýmu, co mě tak pohotově naučil let plavmo a efektní parakotoul přímo na hlavní třídě v ranim provozu...

pak už ovšem přišly jen samý hrůzy, kletby a negativa - zabudovat do "historický" analogový kuchyně tenhle zázrak tak, aby nedělal vostudu a zároveň sloužil, nebyla sranda - když sem ten přívod vody předělával v tý malilinkatý skříňce v půl metru čtverečnym nad hlavou, zamotanej do čtyřech vodpadů a patnácti přívodů už po čtvrtý a zase u toho vytíral od vody olejovanou dřevěnou podlahu... a to všechno jenom proto, že nějakej trouba vymyslel, že teflono-plastová páska místo starý dobrý koudele je šílenej "pokrok"... došlo mi definitivně, že doba je zlá a pouze upnutí se k prověřenejm jistotám a technologiím našich otců a dědů může přinýst klid, mír, pokoj a hlavně dost času na víkend v temný komoře...!!! :wink:
  • 0

#1044 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 24 listopad 2008 - 12:12:26

To z tebe měli asi vcelku na baráku radost, vyhodit pojistky dvakrát za sebou. A tak krasna ta zarovka v tom magnitaru byla :)
  • 0

#1045 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 24 listopad 2008 - 12:53:30

U Pazdery se mi podařilo pořídit další Magnitar 13x18.

nenapravitelný sběratel :wink:
  • 0

#1046 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 780 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2008 - 23:46:26

"... tak za dlouhý kožený řemínek vytáhl fotoaparát Olympus, typ OM-1, s černou barvou po hranách sedřenou lety používání až na stříbřitý plech. Přístroj tak starý, který může dnes, v době digitálů, vlastnit někdo už jen úplným omylem. Anebo naopak cíleně umíněně, až navzdory."

hádejte o koho šlo? :wink: já to nejsem, ač na něj fotím....

PS: černý OM-1 je po odření zlatý...mosazný...ale to je detail....
  • 0

#1047 Karel2Kouril

Karel2Kouril

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 842 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2008 - 23:53:57

Sím, sím, Gůgl se hlásí! :wink:
  • 0

#1048 Gorgi