Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#1851 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 13 duben 2009 - 12:41:39

Krasna ukazka, jak se vydelavaji penizky:
aukro 1600CZK
ebay 2200USD
sikula
:(

:) 8-O 8-O
ten se teda vyzná, šibal jeden. Nejhorší na tom je přesně to co říká Vlčák, že tímhle způsobem spousta věcí definitivně mizí z Český kotliny a tím z našeho dosahu a zdaleka se to netýká jen fotopotřeb :?
  • 0

#1852 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 13 duben 2009 - 13:06:09

Mno teď čtu takovou šikovnou knížku, je to rozhovor Hvížďaly se Schwarzenbergem (pro zájemce K.J.Schwarzenberg-Knížecí život-rozhovor s Karlem Hvížďalou, Portál2008) a přesně o tomto trendu, čili rozprodeji české kotliny, tam mluví. Toto se týká obecně všeho, antikvariatistik, cenností, i těch továren; že je dostatečné množství vychcánků, kteří vymění dlouhodobě budované majetky za peníz. Fuj. Člověk by měl budovat a shromažďovat. Tohle není šibalství, ale nebetyčná hloupost, bo až se rozprodá všecko, jenom to tu někdo schlamstne a bude šmitec. Hnus, velebnosti. Tudy cesta nevede. Uff to su nasratý. Přeji hezký zbytek velikonoc pánové, doufám, že jste nezapomněli na pohanské obyčeje násilí a polévání vodou:)
  • 0

#1853 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 14 duben 2009 - 09:30:55

vokolo parních mašin se vždycky řikávalo, že na každou svini se v kotli vaří voda a v tý mašině je jí fakt dost. já tomu věřim
  • 0

#1854 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 14 duben 2009 - 09:36:11

vokolo parních mašin se vždycky řikávalo, že na každou svini se v kotli vaří voda a v tý mašině je jí fakt dost. já tomu věřim

hmmm, hezke rceni, ale presne takhle dopadl muj praprastrejda strojvedouci ve 20tych letech .
Pred lokomotivu jim spadla skala, oni vykolejili, spadli do Berounky a bouchnul jim kotel. Prezil jen brzdar z posledniho vagonu.

Takze rceni fajn, ale s mirou :roll:
  • 0

#1855 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 09:41:53

hmmm, hezke rceni, ale presne takhle dopadl muj praprastrejda strojvedouci ve 20tych letech .
Pred lokomotivu jim spadla skala, oni vykolejili, spadli do Berounky a bouchnul jim kotel. Prezil jen brzdar z posledniho vagonu.

hmm, tak to je docela rarita, viděl sem z tý "akce" i fotky. hned mě napadlo další rčení, ale mluvit v domě oběšencově o provaze se fakt nesluší, žejo....
  • 0

#1856 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 09:44:39

hmm, tak to je docela rarita, viděl sem z tý "akce" i fotky. hned mě napadlo další rčení, ale mluvit v domě oběšencově o provaze se fakt nesluší, žejo....

fakt? to foto by me zajimalo - babicka mi rikala ze to bylo dost drsny, ze prej pratetce ho ani nechteli ukazat, ze byli regulerne uvareny :roll:
  • 0

#1857 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 09:51:12

no fotky uvařenejch lidí sem neviděl, jenom je celkem známej vobrázek tý mašiny v řece....

ale vokolo dráhy je spousta podobně drsnejch historek a ani nemusej bejt ještě z parního provozu. počítam, že tohle fotografování prostě nepřináší. ani nevim, jestli to tady někoho zajmá? známej třeba mluvil se šíbrákem, co byl hrudníkem smačknutej mezi nárazníkama... všechny ještě nechal pozdravovat a pak dal svoji poslední návěst v životě - aby to zasejc vzdálili a v tu chvíli, jak to povolilo, umřel....
  • 0

#1858 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 09:58:09

no fotky uvařenejch lidí sem neviděl, jenom je celkem známej vobrázek tý mašiny v řece....

ale vokolo dráhy je spousta podobně drsnejch historek a ani nemusej bejt ještě z parního provozu. počítam, že tohle fotografování prostě nepřináší. ani nevim, jestli to tady někoho zajmá? známej třeba mluvil se šíbrákem, co byl hrudníkem smačknutej mezi nárazníkama... všechny ještě nechal pozdravovat a pak dal svoji poslední návěst v životě - aby to zasejc vzdálili a v tu chvíli, jak to povolilo, umřel....

no to je to co me zajima - fotky ty masinky v rece, nic vic videt opravdu nemusim :roll:
  • 0

#1859 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 746 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 14 duben 2009 - 10:37:59

nejede někdo z hradce do prahy a zpátky, krz pět kinofilmů, co mi tam polehávají u kolegy a potřebujou přesun :roll:

jinač co je nového?
mám už pasívní komorní topení - pustím to na osmnáct, pak to vypnu a tím že tam jsem způsobím ohřev na devatenáct, nebo zůstání na původní teplotě, záleží asi na tepový frekvenci - skvělej jev, škoda, že není patrnej i v zimě :roll:
  • 0

#1860 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 14 duben 2009 - 11:48:32

nejede někdo z hradce do prahy a zpátky, krz pět kinofilmů, co mi tam polehávají u kolegy a potřebujou přesun :roll:

jinač co je nového?
mám už pasívní komorní topení - pustím to na osmnáct, pak to vypnu a tím že tam jsem způsobím ohřev na devatenáct, nebo zůstání na původní teplotě, záleží asi na tepový frekvenci - skvělej jev, škoda, že není patrnej i v zimě :roll:

já jsem teď v praze, ale zase nevím kdy se dostanu do hradce - kde máš ty vařiče? že bych to poslal po některé spolužákyni
  • 0

#1861 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 746 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 14 duben 2009 - 12:06:02

vařiče jsou v centru hradce a tvoji spolužákyni rozhodně rád uvidím, ať už filmy přinese, nebo nepřinese
  • 0

#1862 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 14 duben 2009 - 12:12:57

známej třeba mluvil se šíbrákem, co byl hrudníkem smačknutej mezi nárazníkama... všechny ještě nechal pozdravovat a pak dal svoji poslední návěst v životě - aby to zasejc vzdálili a v tu chvíli, jak to povolilo, umřel....

...tyjo, uplně hrabalovská příhoda. Mě zas vypravoval známej štiplístek vo jedný svý kolegyni co se ji v zimě zaklaply dveře na rychlíku a aby ji vlak neujel skočila chudák na stupátko a chytla se takovejch těch madel vedle dveří. Než rychlík projel těma tunelama na Bánskou Bystrici byla zmrzlá na kost. Vod vagónu ji pak prej nemohli voddělit ani když ji horkou vodou rozmrazili ruce :roll: :roll:
  • 0

#1863 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 14 duben 2009 - 16:32:42

dobré moudro.. jo dnes jsem poprvé začal fotit dle zonového systému - kolečko jsem si udělal vlastnorůčo a jsem zvědavý, jak mi to vyjde - ještě jednou díky Pavle za nalejvárnu

Tož daj vědět, jak to dopadlo. Bude to KZS upřesněný Pavlíkem? To kolečko vyhoď to ti bude enem plantat golozňu :lol:

kolecko je vyborna vec, pokud bych mohl radit, tak nevyhazovat.

:lol:

tak jsem podle Kraken systému vyvolal první svitek a v pátek ho hodím na papír - ale už podle oka je to na nagativu jiné, než bývalo. Tak jsem zvědavý :!:
Kolečko mám v brašně. ale tak nějak to odhaduji a kolečkem se utvrzuji, zda je odhad správný..
  • 0

#1864 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 16 duben 2009 - 21:22:22

Nevím, jestli to nejde koupit levněji(něco mám, a ted nepotřebuji víc), ale tady nabízí třeba pyrogallol:

http://www.sandragon...shop-strana-34/

Objednat asi nebude problém. A hlavně tam mají spoustu pigmentů nejrůznějších barev a odstínů, co by třeba zaujali aktivní příznivce historických tisků.
  • 0

#1865 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 16 duben 2009 - 21:24:58

No tedy, ted se dívám, že je tam těch zajímavostí dost - vysloveně fotografické chemikálie, jako hydrochinon, dusičnan stříbrný, citronany...
  • 0

#1866 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 17 duben 2009 - 22:29:11

no, tak jsem si právě uvědomil, že jsem vůl a žeru seno!
zitra jdu teťě fotit oslavu - teta trvá na tom že chce film a že si to dá do labu (já stejně barvu neumím), ale jsem si chtěl fotit i pro sebe, ale když tam budu mít nabitou tu barvu, tak nemám do čeho nabít čb. já se na to vyprdnu! a to jsem si nakoupil kina (mám sebou ještě bronicu a moskvu4, ale brony se mi nechce tahat a s tou moskvou neumím pracovat) no a do vilie festovně teče.

nemáte někdo jeden kinofilmový stroj na půjčení?
  • 0

#1867 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 19 duben 2009 - 09:35:51

kup si xp2 od ilfordu, film je to pěknej
  • 0

#1868 prowler

prowler

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 553 příspěvků(y)
  • LocationTrnava, SVK
Reputace: 10

Publikováno 19 duben 2009 - 11:19:26

kup si xp2 od ilfordu, film je to pěknej

no konečne to niekto uznal... :roll:
  • 0

#1869 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 19 duben 2009 - 12:14:41

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Tri X pan je tri X pan.
  • 0

#1870 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 19 duben 2009 - 12:17:06

Ptákoviny na oslavě hňápaj tým tvojím zatraceným digošem a černotu si dělaj pro sebe.
  • 0

#1871 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 19 duben 2009 - 20:45:13

Nabij do bronicy tri-x, zahoď ten hranol a nasaď světlík. Nebuď zdechlý, lidi se ti budou sami před takovým foťákem stavět už ze zvědavosti a budeš vzbuzovat správný fotografický respekt. Anebo, pokud máš více kazet, vem na nevěstu TMax100 a na zbytek trix@1600:)
  • 0

#1872 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2009 - 21:06:38

Ypressi ty nestastniku :roll:, kdybych mel takovejhle problem tak se na to vykaslu.
ja se treba s fotakem potrebuju szit, s cizim nic nevyfotim. jinak si tam strc Trix, pokud mas druhou kazetu tak si tam dej nejakou barvu, kdybys neco rekl tak jsem ti pujcim druhej back..

Ale zas uprimne, pokud se s analogem zzivas, tak se na to vykasli uplne a nastrilej to na digital, budes mit 1000fotek a teta si z toho neco vybere :roll:, usetris film, nervy a pripadne teta rakosku kdyby to nevyslo.
  • 0

#1873 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 19 duben 2009 - 21:15:42

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Tri X pan je tri X pan.

krakoši nezvedej obočí, já reagoval na tu barvu s černotou dohromady, navíc to dá ypres do labu a chyba nastane leda v poškrábání negativu - pokud se nepletu :wink:
proti trixu žádná výhrada, ten film je nezaměnitelný a jen má neschopnost zapřičinila, že z něj nemám ani jeden kloudný snímek :lol:
  • 0

#1874 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 19 duben 2009 - 21:35:23

tak jsem to vyřešil - do kina jsem naládoval nějaké kino od happy foto co si na to teta koupila a večer jsem vyměnil za fuji 1600 z vlastních zásob --- digoš jsem vzazil bratránkovi který tam stejně pobíhal s jakýmsi mydélkem a na svoje jsem měl u mamky skovanou broniku s fuji 100 a 400
  • 0

#1875 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2009 - 21:38:07

tak jsem to vyřešil - do kina jsem naládoval nějaké kino od happy foto co si na to teta koupila a večer jsem vyměnil za fuji 1600 z vlastních zásob --- digoš jsem vzazil bratránkovi který tam stejně pobíhal s jakýmsi mydélkem a na svoje jsem měl u mamky skovanou broniku s fuji 100 a 400

uff to nejak nechapu, moc fotaku, moc filmu, ale budiz :wink:, tak at se tam neco najde...
  • 0

#1876 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 19 duben 2009 - 21:59:09

uff to nejak nechapu, moc fotaku, moc filmu, ale budiz :wink:, tak at se tam neco najde...

teta chtěla barvu ať si to pak může dat do labu. já jsem si fotl svoje a bratránek byl s digošem tak kde já zrovna ne...
  • 0

#1877 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2009 - 08:08:32

no hlavně neudělej vostudu, aby někdo nemoh říct, že z digoše je to lepší... :wink:

takový svedení na scestí za to sou dvojnásobný tresty :!:
  • 0

#1878 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 746 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 20 duben 2009 - 08:30:17

tak nemám do čeho nabít čb. já se na to vyprdnu! a to jsem si nakoupil kina (mám sebou ještě bronicu a moskvu4, ale brony se mi nechce tahat a s tou moskvou neumím pracovat) no a do vilie festovně teče.

nemáte někdo jeden kinofilmový stroj na půjčení?

jednou jedinkrát jsem si nechal narvat do ruky foťák, kterej jsem neznal, ať teda zdokumentuju blahopřání osob oslavenci - celkem jsem to trefil, ale nikdy už to neudělám :wink:
  • 0

#1879 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 20 duben 2009 - 08:50:18

Ypresu, ogaro ty si nepolepšitelný a děláš velké chyby. Film z hepy foto bych nedal ani svému nepříteli, určitě bych na něj nedělal navíc jakoby takovou zakázku. Tetička se zděsí jak uvidí výsledky, bude si myslet neco o neschopných jelitech a tvůj bratránek z digošem bude king, protože ten digoš zapnutý na zelený program udělá všechno líp než ty, film a lab. .... uděláš klasice enem ostudu. Ve tvém řetězci je tolik slabých článků, že to nemůže ustát bez větších problémů.....a že vím o čem mluvím...
Myslím si, že je důležité na všechno nepřistupovat a umět říct: "Tak to teda ne :wink: :!: :!: :!: ".
  • 0

#1880 prowler

prowler

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 553 příspěvků(y)
  • LocationTrnava, SVK
Reputace: 10

Publikováno 20 duben 2009 - 09:41:27

Ypresu, ogaro ty si nepolepšitelný a děláš velké chyby. Film z hepy foto bych nedal ani svému nepříteli, určitě bych na něj nedělal navíc jakoby takovou zakázku. Tetička se zděsí jak uvidí výsledky, bude si myslet neco o neschopných jelitech a tvůj bratránek z digošem bude king, protože ten digoš zapnutý na zelený program udělá všechno líp než ty, film a lab. .... uděláš klasice enem ostudu. Ve tvém řetězci je tolik slabých článků, že to nemůže ustát bez větších problémů.....a že vím o čem mluvím...
Myslím si, že je důležité na všechno nepřistupovat a umět říct: "Tak to teda ne :wink: :!: :!: :!: ".

Ano, s týmto viac menej súhlasím.. až na to, že by som to asi tak zásadne neodmietal, kľudne by som sa do toho pustil, ale pristúpil k tomu seriózne. Čiže zabudol na akékoľvek fotenie "pre sebe" a takisto aj na čiernobiely materiál, ak je požiadavka na farbu. Naládoval do AF kinozrkadlovky farebný film od Fuji, nahodil nejaký slušný zoom objektív a prípadne si zobral externý blesk (pri nedostaku svetla je dobré si trochu pomôcť odrazom od stropu). Film potom dať vyvolať do labu, kde ťa už trochu poznajú a požiadať o čo najjemnejšie zaobchádzanie s filmom. Ak to dobre zvládnu, nechať tringlet.
  • 0

#1881 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2009 - 09:42:22

Ypresi, chce to trosku te pokory, delas s necim novym, neinstantnim jako je digi, proces je dlouhodoby, mezi samotnym snimkem a finalnim printem je dlouha doba - je zde i vice faktoru. Rozhodne pokud se ucim, tak

1) pouze jeden film
2) pouze jeden fotak - resp. format
3) nekupuju nove kramy (vetsinou jiz nefunkcni) a snazim se vyfotit - vyvolat - zvetsit.

Zadne kumuleni nevyvolanych filmu atd... mas na svych strankach zajimavou tabulku, ale nic co bys mel uz archivovane - pridal bych si tam jeste jednu kolonku - nazvetsovano - treba by te to vic motivovalo.

JInak pokud zacinas, delal bych na rel. normalni papiry - nekupoval extra prosly papiry jen proto ze jsou levny, zkus treba na fomaobchodu koupit Fomatone 131 13x18 na ktery je sleva. Zasob se papirem, ne filmama. Delej zvetseniny, i ruzne od jednoho negativu - hraj si s pozitivnim procesem...
  • 0

#1882 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 20 duben 2009 - 10:01:10

Ypresi, chce to trosku te pokory, delas s necim novym, neinstantnim jako je digi, proces je dlouhodoby, mezi samotnym snimkem a finalnim printem je dlouha doba - je zde i vice faktoru. Rozhodne pokud se ucim, tak

1) pouze jeden film
2) pouze jeden fotak - resp. format
3) nekupuju nove kramy (vetsinou jiz nefunkcni) a snazim se vyfotit - vyvolat - zvetsit.

Zadne kumuleni nevyvolanych filmu atd... mas na svych strankach zajimavou tabulku, ale nic co bys mel uz archivovane - pridal bych si tam jeste jednu kolonku - nazvetsovano - treba by te to vic motivovalo.

JInak pokud zacinas, delal bych na rel. normalni papiry - nekupoval extra prosly papiry jen proto ze jsou levny, zkus treba na fomaobchodu koupit Fomatone 131 13x18 na ktery je sleva. Zasob se papirem, ne filmama. Delej zvetseniny, i ruzne od jednoho negativu - hraj si s pozitivnim procesem...

Pod tohle se klidně podepíšu. Ale tak mám dojem, že už jsem to někde slyšel. :!: A slovy doc. Chocolouška "Stále kvoká, stále kvoká..." :wink:
  • 0

#1883 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2009 - 10:05:35

Pod tohle se klidně podepíšu. Ale tak mám dojem, že už jsem to někde slyšel. :!: A slovy doc. Chocolouška "Stále kvoká, stále kvoká..." :wink:

myslim ze se porad motame v kruhu,
za chvili prijdou na radu telesne tresty :!:
  • 0

#1884 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 20 duben 2009 - 10:26:16

...jen aby si na vás standa nevzal kamarády :wink:
  • 0

#1885 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 20 duben 2009 - 10:52:24

no u nás v rodině se proti Happy foto neříká křivé slovo (já je teda nesnáším) ale ono se jedná o to aby na té fotce bylo to co tam má být a na kvalitu hledím jenom já. já jsem teťě říkal že ty filmy jsou o ničem, ale chtěli to na to - mají to na tom - stejně pak budou všichni chtít to moje ze svitku (podobné zkušenosti několikrát popisoval jistý pan PV z HK)

pánové on je problém v tom že my chceme krásné fotky, ale běžnému smrtelníkovi se jedná o to aby na té fotce byla sestřenka dana, aby neměla useknutou hlavu, nebyly tam vyfocené prsty, aby to bylo barevné a aby se dal dat do labu film a za týden si člověk odnesl aspoň 30 fotek

přepaly, zlaté řezy, hloubky ostrosti a jiné, dle obyč.smrtelníka a konzumenta, blbosti nikoho nezajímají.
  • 0

#1886 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 746 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 20 duben 2009 - 10:59:23

pánové on je problém v tom že my chceme krásné fotky, ale běžnému smrtelníkovi se jedná o to aby na té fotce byla sestřenka dana, aby neměla useknutou hlavu, nebyly tam vyfocené prsty, aby to bylo barevné a aby se dal dat do labu film a za týden si člověk odnesl aspoň 30 fotek

přepaly, zlaté řezy, hloubky ostrosti a jiné, dle obyč.smrtelníka a konzumenta, blbosti nikoho nezajímají.

no moje učitelnica na elektrotechniku je asi výjimka, vzal jsem na sraz po dvaceti letech celkem vydařenej snímek synka a dědy na křesle, ona ho přelétla očima a říká: to je ale pěkná fotografie, škoda toho závěsu vpravo
a to prosím pěkně závěs zas tak nerušil a tonálně splýval s pozadím a já si ho ani tak zas nevšiml :wink:
jednoduchá zásada, nefotím lépe pro někoho a ledabyleji pro jiného - nýbrž jak to nejlíp umím pořád ( i ohledem na materiál a použitou techniku)
  • 0

#1887 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2009 - 11:00:38

no u nás v rodině se proti Happy foto neříká křivé slovo (já je teda nesnáším) ale ono se jedná o to aby na té fotce bylo to co tam má být a na kvalitu hledím jenom já. já jsem teťě říkal že ty filmy jsou o ničem, ale chtěli to na to - mají to na tom - stejně pak budou všichni chtít to moje ze svitku (podobné zkušenosti několikrát popisoval jistý pan PV z HK)

co je to ten prepal ? :D :D :D

proste rekni tete ze ty nefotis na Hapy film a kup neco poradnyho... no coz akce probehla
  • 0

#1888 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2009 - 11:02:23

jednoduchá zásada, nefotím lépe pro někoho a ledabyleji pro jiného - nýbrž jak to nejlíp umím pořád ( i ohledem na materiál a použitou techniku)

pod to se podepisu
  • 0

#1889 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 20 duben 2009 - 15:31:00

ýpres napsal:"pánové on je problém v tom že my chceme krásné fotky, ale běžnému smrtelníkovi se jedná o to aby na té fotce byla sestřenka dana, aby neměla useknutou hlavu, nebyly tam vyfocené prsty, aby to bylo barevné a aby se dal dat do labu film a za týden si člověk odnesl aspoň 30 fotek".

ýpresu ogaro a neříkal sem ti, že to máš nahňápal na digoš. Experimenty s heppy foto nejdou na místě i s zuseknutou hlavou setřenky.

Tož tak.
  • 0

#1890 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 20 duben 2009 - 15:46:45

přesně tak!!! nikdy nevíš, kdo si bude tvoje fotky prohlížet, tak si přece nebudu dělat ostudu, mám přeci čest!
a k tomu sžití se s technikou: taky sem byl onehdá čerstvým majitelem bronicy, a taky sem měl fotit zakázku. tož sem ju zebral a než sem šel na zakázku, prohnal sem jí 15filmů, abych se s ňou naučil.
  • 0

#1891 prema

prema

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 558 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 20 duben 2009 - 15:51:45

ypres : ..... my chceme .....,ale běžnému smrtelníkovi ....

To jsme tedy hodně VIP společnost.
  • 0

#1892 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 20 duben 2009 - 16:56:37

přesně tak!!! nikdy nevíš, kdo si bude tvoje fotky prohlížet, tak si přece nebudu dělat ostudu, mám přeci čest!

a proto to jdu vyzvedávat...
a proto jsem bratránkovi dal vlastní kartu a svoji jsem průběžně promazával - k nelibosti okolí protože oni chtěli vidět všechno - to s tou "profesní ctí" je věc hodně těžká k vysvětlení
  • 0

#1893 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 20 duben 2009 - 20:28:32

ýpresu, ýpresu, oni chtěli vidět všechno? Šak říkals, že teta chtěla film a dala to jeden či dva, né??

Na druhou stranu si myslím........ ale nééé, promiň, to nemá smysl, srovnej si to v sobě, neoponuj, spíše přemýšlej a občas si vzpomeň na ten Pavlíkův slogan.
  • 0

#1894 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 20 duben 2009 - 20:35:59

Ach jo :lol: Radši bych to nekomentoval ... :lol: Lepší vědět, kolik kdo chce za fotku, ale sám neví, jak ji udělat :-)
  • 0

#1895 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2009 - 20:38:31

.... spíše přemýšlej a občas si vzpomeň na ten Pavlíkův slogan.

myslis tim : "Sportovne zalozeny gurman"? to me utkvelo v hlave :lol:
on ypresuv take neni spatny...

ja radsi zadny nemam.

ja bych Ypresy jen dodal to co ti psal Kraken ve vlakne o kolodiu :
"pokorne" - fotografie je i o pokore
  • 0

#1896 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 20 duben 2009 - 20:44:53

ja bych Ypresy jen dodal to co ti psal Kraken ve vlakne o kolodiu :
"pokorne" - fotografie je i o pokore[/quote]

Vlčáku, pod to se Vám podepíšu ...
  • 0

#1897 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 21 duben 2009 - 07:24:38

Čím dál tím víc si myslím, že místo "i" by tam mělo být "hlavně". Od pokory k tématu, materiálu, divákovi po pokoru vůči ostatním fotografům. A samozřejmě, v neposlední řadě je to o pokoře vůči sobě a vlastní práci...

Jinak pro ostatní. Ypres tu dostává slušné kapky poslední dobou. Zřejmě také zaslouženě. Však mně samotnému dluží 12 hodin života :) Nicméně, asi už je jasné, že je to klučina tvrdohlavý, tudíž naše mentorování mu asi nic moc nepřinese, dokud si to neprožije sám. Tak s mírou, abychom na něj nebyli až přespříliš zlí. Buď se mu jednou rozsvítí, nebo ne. Musím přiznat, že sám jsem v poslední době vůči tomu poněkud skeptický, páč těch lidí, co mu už poradili je tisíc a Ypres na to celé sere dál. Mno, nebudu soudit, sám jsem tu byl minimálně ty dva roky pro legraci, žejo :) Holt někdo umí na tu branku chladnokrevně zaútočit hned poté co vběhne na hřiště, jiný na to hřiště vběhne tak nadržený, že si chvíli ty branky plete a občas za sebou zapomene i samotný míč. Ale až své emoce zvládne, třeba se z něj jednou všichni posereme. Tož tak...

P.S. kupa lidí tu fotí vlastně od dětství a to je dost jiný začátek, než s tím začít experimentovat v týhle době, která toho nabízí až tak moc....
  • 0

#1898 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 21 duben 2009 - 08:05:02

Pavle - dost výštižně řešeno - začínáš to trefovat na hlavičku, jako Karaken - ale česky 8-) (Milane nic proti - Tvůj projev je stejně nezaměnitelně krásný, jako Mamiakův)
A ještě doplním toto vlákno ku Standovi - můj brácha (je o dost starší) když mě něco učil, tak mi vždy říkal U VŠEHO SE MUSÍ MYSLET! I když jdeš na hajzl...
Stando, však jsi na sraze u toho seděl, když jsem ukazoval své foto Krakenovi a Pavlovi a oni mi ukazovali nedostatky a vysvětlovali co a jak zlepšit - já seděl jak hříbeček a oči, uši a mysl otevřené těm radám - dnes se snažím ty rady zužitkovat, aby byly fotky lepší - a proč? Ne proto aby mi je někdo chválil, ale abych byl já spokojený s prací, kterou jsem odvedl. Jak je psáno výše - klasická fotografie má svůj dlouhý proces. A když ho někde vojebeš, tak nikdy nedostaneš dobrou fotku. Se učit, se učit, se učit a být ke své práci poctivý.
Sám fotím tak 2 roky a zvětšovat jsem začal letos v lednu - takže zhruba stejně jako Ty.. Oči máš, na fotkách, co jsi ukazoval máš dobré nápady.. Tak jen poctivě piluj základy - jeden foťák, jeden formát, jeden film...
  • 0

#1899 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 21 duben 2009 - 08:12:23

Cha chá :) Můžu ti říct pravdu Tome? Já sám jsem se u tvých fotek zastyděl, páč na to, že to bylo tvé první zvětšování tak klobouk jakože fakt dolů. Já po dvou letech tak nějak začínám chytat tu myšlénku a ty jsi to tam najednou tak prímově vyplajzl. A až to krakensystémem dotáhneš, bude ta kvalita víc než slušná...
  • 0

#1900 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 21 duben 2009 - 08:37:21

Čím dál tím víc si myslím, že místo "i" by tam mělo být "hlavně". Od pokory k tématu, materiálu, divákovi po pokoru vůči ostatním fotografům. A samozřejmě, v neposlední řadě je to o pokoře vůči sobě a vlastní práci...

Jinak pro ostatní. Ypres tu dostává slušné kapky poslední dobou. Zřejmě také zaslouženě. Však mně samotnému dluží 12 hodin života 8-) Nicméně, asi už je jasné, že je to klučina tvrdohlavý, tudíž naše mentorování mu asi nic moc nepřinese, dokud si to neprožije sám. Tak s mírou, abychom na něj nebyli až přespříliš zlí. Buď se mu jednou rozsvítí, nebo ne. Musím přiznat, že sám jsem v poslední době vůči tomu poněkud skeptický, páč těch lidí, co mu už poradili je tisíc a Ypres na to celé sere dál. Mno, nebudu soudit, sám jsem tu byl minimálně ty dva roky pro legraci, žejo :) Holt někdo umí na tu branku chladnokrevně zaútočit hned poté co vběhne na hřiště, jiný na to hřiště vběhne tak nadržený, že si chvíli ty branky plete a občas za sebou zapomene i samotný míč. Ale až své emoce zvládne, třeba se z něj jednou všichni posereme. Tož tak...

P.S. kupa lidí tu fotí vlastně od dětství a to je dost jiný začátek, než s tím začít experimentovat v týhle době, která toho nabízí až tak moc....

děkuji!

ten klučina tvrdohlavý na to nesere, ale ještě neměl pořádně příležitost to uvést do praxe (přijel ze srazu, vyměnil batohy a jel zase pryč)
ten klučina tvrdohlavý si toho mnoho vzal k srdci - už si aspoň pořídil expozimetr (přesněji ještě není úplně můj, čekám až mi cuba pošle číslo účtu)
pro toho klučinu tvrdohlavého není ale momentálně primární brilantní fotka, ale aby mu aspoň nevylezl jednobarevný negativ nebo jednobarevný papír (úplně černý nebo úplně bílý)
a taky ten klučina tvrdohlavý má takový studijní skluz že je rád že je rád
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních