Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#2051 prowler

prowler

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 553 příspěvků(y)
  • LocationTrnava, SVK
Reputace: 10

Publikováno 10 červen 2009 - 11:38:33

a k tomu sběratelství... zdá se ti toto jako velká sbírka?

ypres, ..koľko máš aparátov a koľko máš papierových fotiek?
  • 0

#2052 prema

prema

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 558 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 10 červen 2009 - 11:42:29

...Aha :oops: . Do této chvíle jsem si myslel,že takové to " když ženská pošle chlapa do krámu pro 5 rohlíků,protože jsou potřeba,tak přinese 5 rohlíků,zatímco v opačném případě se doma objeví dvě nadité igelitky plné naprosto zbytečných věcí,protože je prostě v krámě také měli" platí i mezi námi děvčaty.Jak vidno,dělit psychologii na mužskou a ženskou zase není až tak dobrý nápad.Všechno je ve skutečnosti na jedno brdo :D . Tady díky tomu příjde kvůli zbytečně vyšroubované ceně o svou vysněnou věc opravdový zájemce, v krámě zase tomu,co potřebuje jedno mlíko na puding ho vyfoukne ve formě posledních 3 megakartonů stokilová herdekbaba. :wink: Ale jinak o.k. :lol:
  • 0

#2053 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 10 červen 2009 - 11:49:54

Trošku z jiného soudku.
Dnes byl na ČT v tom ranním pořadu L. Kamarád. Stihl jsem jen posledních pár minutek, viděl někdo?
  • 0

#2054 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 11 červen 2009 - 21:00:22

Právě teď byla v tv v nějakém filmu sličná baba, co prý jako učí na škole fotografii a fotila zrovna něco v pokoji Leicou M6. Co mě však víc než rozesmálo bylo to, že fotoaprát držela přesně jako digikompakt, tedy v napřažených rukách, půl metru od obličeje. Tvářila se u toho focení velmi profi tedy .))))
  • 0

#2055 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 12 červen 2009 - 08:59:47

Právě teď byla v tv v nějakém filmu sličná baba, co prý jako učí na škole fotografii a fotila zrovna něco v pokoji Leicou M6. Co mě však víc než rozesmálo bylo to, že fotoaprát držela přesně jako digikompakt, tedy v napřažených rukách, půl metru od obličeje. Tvářila se u toho focení velmi profi tedy .))))

měli bychom se od profíků poučit. to nebude jen tak, kdyžto tak drží většna lidí :?:
  • 0

#2056 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 12 červen 2009 - 09:30:42

onehda jsem tu mluvil o fotohororu Clona a dnes jsem ho našel na uloz.to ke stažení. mě se to líbilo, tak kdyby někdo měl dlouhý večer, tak:

http://www.csfd.cz/film/228925-clona-shutter/

pokud to je v rozporu s pravidly tak prosím o smazání

je to v rozporu. link jsem smazal. Notorius
  • 0

#2057 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 12 červen 2009 - 19:08:11

pokud to je v rozporu s pravidly tak prosím o smazání

omg.. co na to řéct? tohle už je na pomezí legality..
  • 0

#2058 RHfest

RHfest

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 208 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 13 červen 2009 - 19:10:46

Chlapi poraďte,

kde najdu hmotnostní zlomek (či jesti se tomu se tak spravně řika)
pro
želatinu a síran draselno-chromitý dodekahydrat.

gogluju ale furt nic.Asi neví jak to přesně pojmenovat.

díky
  • 0

#2059 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 751 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 16 červen 2009 - 09:29:16

v rámci dětského dne u nás proběhly všelijaké atrakce, hašení požáru, strašení dětí... a taky místo poníka s vozíkem jezdil po hřišti tenhle pán
nebylo snadné dostat se do kokpitu, zájemců hodně
dva body tomu, který by poznal nějakého spolujezdce!
Vložený obrázek
  • 0

#2060 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 16 červen 2009 - 09:33:36

Paní Mamiaková s malým Mamiakem. Příště něco obtížnějšího. :cry:
  • 0

#2061 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 16 červen 2009 - 12:43:13

pro ty, kteří ještě nevědí tak mam jedno varování v pozitivním procesu.
pokud si vybryndáte trochu pozitivní vývojky na stůl a pak do toho vlastní neopatrností položíte multigrad filtr, tak ho fofrem omejte vodou a osušte.
jinak se vám začne poněkud rozpouštět a po stole budete mít skvrnu odstínu použitého filtru.
doufám, že ten muj v tom růžku bude ještě fungovat :cry:
  • 0

#2062 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2009 - 12:49:35

Jsou mezi námi i "hloupější". To takhle jednou Pavel_P zjistil, že jeho multigradační filtry jsou už krapet umatlaný. Takže ho nenapadlo nic chytřejšího, než začít je omývat ve dřezu. Zbyly mu jen průhledný fólie, který se nedají použít ani na vytření zadku. Koho by taky napadlo, že filtry za tři litry jsou dělaný vodovkama....
  • 0

#2063 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2009 - 12:56:57

no neřikej, já to teda rychle utřel, tu barevnou skvrnu jsem ještě přičítal tý vývojce.
tak to jsem měl ještě docela štěstí :cry:
hergot to by tam mělo bejt na tý krabici nějak výrazně napsaný...
  • 0

#2064 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2009 - 13:05:07

hmm, tak mi to nedalo a šel jsem se podívat, přišel jsem asi o dva cm čtvereční v sakrarohu sakrafiltru
a bylo to raz dva
  • 0

#2065 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 16 červen 2009 - 14:40:58

Tak já na MG používám klasický filtry pro barvu, poctivý skleněný. Ale jinak já taky dneska perlím. Včera jsem začal dělat fotky, co po mě žena chce už půl roku. Ještě za světla jsem namáchal vývojku, připravil koupelnu na temnou komoru. Za setmění jsem šel připravit chemii. Tak jsem zjistil, že došel ustalovač. Rychlé namíchání, nalití a jedem. 2 finalprinty jsem vyvolal v ustalovači. No nic, papírů je dost. Škoda, že člověk zničí až ty velký.... Pak někdy v raních hodinách násladovala kontaminace vývojky ustalovačem, v množství cca poloviny misky. No nevadí, vývojky dost. Pak jsem zjistil, že jedno políčko, samozřejmě to důležitý, nejde nazvětšovat ani omylem. Strašně slabě krytej negativ. Ani MG papír nepomáhá, ještě jsem si rozbil filtr, holt sklo. Nevadí, zesílit to půjde. Zesílení dvojchromanem a usušení, zatím dělám něco jinýho. je to suchý jdeme na to. Pozitiv dobrý, jdu si na hoďku lehnout. Ráno sundám fotky, že si je v práci ořežu na profi řezačce. Zjišťuju, že dvojchroman došel. Nevadí, koupím nový. Beru si papíry sebou.
V práci zjistím, že řezačku má kolega, dělá svatební oznámení. Nevadí. Holt jindy. Když chci koupit dvojchroman, zjistím, že platnost povolení zkončila před měsícem.
Prostě den blbec.
  • 0

#2066 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 16 červen 2009 - 16:49:04

Jsou mezi námi i "hloupější". To takhle jednou Pavel_P zjistil, že jeho multigradační filtry jsou už krapet umatlaný. Takže ho nenapadlo nic chytřejšího, než začít je omývat ve dřezu. Zbyly mu jen průhledný fólie, který se nedají použít ani na vytření zadku. Koho by taky napadlo, že filtry za tři litry jsou dělaný vodovkama....

Po předcházejících zkušenostech sem si je zatavil do folie, ihned po zakoupení nových. Každá zkušenost dobrá :cry:
  • 0

#2067 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 16 červen 2009 - 20:06:11

presne tak, zatavene ve folii (jako obcanka, ridicak), pohodova prace s nimi, navic zadne blednuti.
  • 0

#2068 nlc

nlc

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 728 příspěvků(y)
Reputace: 38

Publikováno 17 červen 2009 - 06:21:18

Když už se tu mluví o těch multigrade filtrech .... dostala se ke mě sada 11-ti Ilford filtrů pod objektiv, bohužel na každém je nějaký ten škrábanec, popřípadě matný flíček .... jsou ještě k něčemu využitelné nebo je mám rovnou dát k recyklaci?
  • 0

#2069 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 17 červen 2009 - 07:05:09

...strčil by jsem je do zvětšováku a rozsvítil na bílou desku. Pokud by fleky a to ostatní byly vidět, tak je to asi špatně.
  • 0

#2070 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 17 červen 2009 - 20:46:45

sada 11-ti Ilford filtrů pod objektiv

co to je zač? sem myslel že se dělají jen ty čtverečky do šuplíku? bo u nich by to nevadilo
  • 0

#2071 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 21:24:54

Můžu se poptat?
Koupil jsem odpoledne nějaký knížky z GB přes Ebay.
Vyžadovalo to okamžité zaplacení přes paypal.
Zaplatím, vše ok. Emailem mi přišlo jen potvrzení od paypalu, že zaplaceno. Od prodávajícího nic.
Teď koukám zpětně na ebay do těch artiklů.
A tam najednou větička:
Der Verkäufer hat das Angebot beendet, da der Artikel nicht mehr zum Verkauf steht.
A přitom i teď mu tam u těch knížek svítí, že má k dispozici čtyři z pěti.
Tak já tomu nerozumím. Koupil jsem je nebo ne? Mám tam klasický upozornění, že knížky byly zaplacený a že můžu vložit hodnocení. Z konta peníze zatím nestrhlý, ale to občas trvá...
  • 0

#2072 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 17 červen 2009 - 23:16:42

Radím počkat pár dní a pokud od prodejce nebude žádná reakce tak se zeptat. Paypal posílá potvrzení okamžitě, prodejci jsou často dost laxní...
  • 0

#2073 nlc

nlc

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 728 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2009 - 06:27:39

Ty Ilford filtry vypydají takto. Podle toho co jsem se dočetl v letáku od Ilfordu jsou totožné s těmi do šuplíku, pouze jsou v rámečcích do držáku - čekal bych, že budou "opticky" lepší, ale asi nejsou. O víkendu je zkusím a uvidím. Mimochodem, zjistil jsem, že pokud použiju Foma filtry do šuplíku tak, že je dám pod objektiv, dojde ke znatelné ztrátě ostrosti už na fotografii rozměru 13x18 :wink:
  • 0

#2074 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 18 červen 2009 - 16:25:22

Ty Ilford filtry vypydají takto. Podle toho co jsem se dočetl v letáku od Ilfordu jsou totožné s těmi do šuplíku, pouze jsou v rámečcích do držáku - čekal bych, že budou "opticky" lepší, ale asi nejsou.

Aha:) Určitě budou horší, cokoliv mezi filmem a papírem zhoršuje kvalitu, ať už více či méně. Proto jsou ty do ošuplíku vždy lepší volba. Pokud jsou poškrábané ty pod objektiv, jsou myslím tak akorát zralé na vyhození...
  • 0

#2075 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2009 - 16:32:41

Tak to bych tedy tak rezolutně netvrdil. Já to zkoušel - umatlanej filtr těsně pod objektivem vs filtry v šuplíku a rozdíl nula. Šuplíkový maj taky jednu nevýhodu - použití více filtrů během jedné expozice je téměř nemožné...
  • 0

#2076 nlc

nlc

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 728 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2009 - 17:07:29

Tak, tak ... Pavel uhodil hřebíček na hlavičku - výměna šuplíkových filtrů téměř vždy vede k rozhýbání zvětšováku, proto jsem chtěl příležitostně používat tyto ... takhle mi zbydou asi jen na zkoušky 8-O
  • 0

#2077 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 18 červen 2009 - 17:12:03

Tak, tak ... Pavel uhodil hřebíček na hlavičku - výměna šuplíkových filtrů téměř vždy vede k rozhýbání zvětšováku, proto jsem chtěl příležitostně používat tyto ... takhle mi zbydou asi jen na zkoušky 8-O

Aha:) více gradací jsem na jedné fotce zatím nepotřeboval, tak mne to nenapadlo. ale furt si myslím, že z hlediska kvality budou lepčí ty šuplíkové. možná až vyzkouším sám.. :-)
  • 0

#2078 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 18 červen 2009 - 17:40:34

jsem se ptal známýho, jak vyměňuje filtry v šuplíku an svym magnifaxu 4 během jedný expozice, že si to nerozhejbá... "to musíš ten šuplík vobrousit a vohoblovat tak moc, až neklade při zasouvání avyndavání žádnej odpor" 8-O
takže... jde to. ale typicky - dodělej si doma sám.
na přesnou metodiku sem se neptal, budu to řešit jinak...
  • 0

#2079 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 18 červen 2009 - 18:40:21

U magnifaxu drží šuplík také průžiny z plechu. Ty sem šrubovákem ohnul, lehce máznul olejem a jedu jak kuna, měním jak urvaný....
  • 0

#2080 bitovod

bitovod

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 480 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 18 červen 2009 - 18:53:14

U Mag 3a mám taky šuplík nalehko, navíc mašinu přišroubovanou na zdi. Při výměně se to ani nehne, takže bych to fakt neviděl tak tragicky.
  • 0

#2081 Golfista

Golfista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 638 příspěvků(y)
Reputace: 103

Publikováno 18 červen 2009 - 20:51:47

Tak a pokud se nic nestane v sobotu jdu fotit svoji první svatbu. Mám z toho ztaženou prdel už teď. 2 měsíce příprav a hlavně zkoušek. Doufám, že to mělo všechno smysl.

8-O
  • 0

#2082 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 19 červen 2009 - 05:47:11

Tak a pokud se nic nestane v sobotu jdu fotit svoji první svatbu. Mám z toho ztaženou prdel už teď. 2 měsíce příprav a hlavně zkoušek. Doufám, že to mělo všechno smysl.

8-O

Tak to znám, fotil sem svatbu dvakrát, vždy po velkém ukecávání.... a zjistil sem že jsem prošvihávač svatebních polibků, na té druhé jsem byl už poučenější, instruoval jsem daný pár a domluvil jsem si svatební polibek na pokyn v případě jeho prošvihnutí. A dobře jsem udělal :-)
  • 0

#2083 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 19 červen 2009 - 05:59:44

To je zvláštní, že oni sa ožužlávajú hnedkajc po tym, co si nasadijú na paprče ty prsténky. Ono sa ani blesk nestačí nebit a už je to v řiti....známe se, ni???
  • 0

#2084 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 19 červen 2009 - 06:09:07

Když sa na to dívám Toffe, zme jediný, kdo je už včilkaj hore, holt dělnická třída.
To, že pražáci chrápú do oběda sem si už zvykl, ale aji ostatní sa podle nich tak opičijú, to sem nevěděél :-) 8-O
  • 0

#2085 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 19 červen 2009 - 06:10:29

Aj, to už je sedmá, mosím letět, parťák me zabije a dřít za ně nebude.....pěkný den temnokomornictvo!!!
  • 0

#2086 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 19 červen 2009 - 07:07:22

hele, krakene, od 7 jsem byl na zkoušce, tak jakýpak flákání :-) a za půl hodiny mám pokračování 8-O
  • 0

#2087 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 19 červen 2009 - 07:44:56

Když sa na to dívám Toffe, zme jediný, kdo je už včilkaj hore, holt dělnická třída.
To, že pražáci chrápú do oběda sem si už zvykl, ale aji ostatní sa podle nich tak opičijú, to sem nevěděél :-) 8-O

já ti dám chrápou do oběda !
noa v 8 naklusanej ve škole na zkoušku, kterou mi přesunuli na 9h... paráda. držte mi palce, páč vůbec nic neumim....
  • 0

#2088 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2009 - 07:50:48

už přes dvě hodiny dokumentuju všechno, co ty moje princezny za tento rok napříč čtyřmi ročníky udělaly.
digošem
fujtajbl
  • 0

#2089 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 19 červen 2009 - 07:52:52

To je zvláštní, že oni sa ožužlávajú hnedkajc po tym, co si nasadijú na paprče ty prsténky. Ono sa ani blesk nestačí nebit a už je to v řiti....známe se, ni???

Přesně tak Mistře Krakene, v jednom případě se nedobil blesk, v druhém jsem byl ukolébán pomalosti církevního obřadu a zkusil sem obejít kostel po výměně prstýnků abych se dostal do lepší pozice. To nebyl zrovna nejlepší nápad v danou chvíli.... nestihl jsem to 8-O Ale kostel to byl krásný, moderní, s velkým prosklením na jih... svatba v 13:00, slunce svítilo přímo na oddávaný pár, pral sem to na film bez blesku, to se mi taky moc líbilo...
  • 0

#2090 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2009 - 08:24:50

málem bych zapomněl, mé šedivé dny se náhle rozjasnily krátkou návštěvou našeho nejvyššího.
tu vzácnou chvilku štěstí poněkud zkalil fakt, že mi na chvilku /alespoň to tvrdil/ sebral jednu moc pěknou věcičku kterou mi od srazu půjčil.
  • 0

#2091 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 19 červen 2009 - 08:34:52

málem bych zapomněl, mé šedivé dny se náhle rozjasnily krátkou návštěvou našeho nejvyššího.
tu vzácnou chvilku štěstí poněkud zkalil fakt, že mi na chvilku /alespoň to tvrdil/ sebral jednu moc pěknou věcičku kterou mi od srazu půjčil.

Ja te placnu 8-O
  • 0

#2092 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 19 červen 2009 - 08:39:23

ja jsem si svatbu fotil sam 8-O,
teda ta digi fotografka tam byla taky ale sichr je sichr, a kdyz jsem vytahl panoram, tak pribuzenstvo zeny slo do kolen, co si bere za magora :-)
  • 0

#2093 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2009 - 08:40:45

Největší "sranda" byla na mém první focení svatby. To jsem ještě měl RZ67. Den předtím jsem byl u kamaráda, který má RB67. Zkusili jsme, zda jsou opravdu kompatabilní. Byly. Ale na RZ se musí přehodit takovej nenápadnej čuflík. Problém je, že když se nedá spátky, tak RZ dělá jakože nic a přitom střílí všechno na 1/400. Takže to, že jsem celou svatbu odfotil na 1/400 a přitom měl nastaveno 1/30 - 1/60 dává jasně vidět, co z toho bylo za výsledky :) Pak jsem svatbu fotil ještě dvakrát a to si už troufám říct, že to bylo vcelku dobrý :)
  • 0

#2094 Golfista

Golfista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 638 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2009 - 09:32:34

A vy na svadbě v kostele blýskáte? Myslel jsem, že tím se ničí atmosféra. Proto jsem nafotil a nazkoušel cca 6-7 filmů, abych to uměl fotit a zpracovat na iso 1600 a bylo to použitelné.
Jasně že blesk mám nabitý a záložní baterie jsou taky připravené dokonce ve dvou sadách. Nenechat nic náhodě...
Jinak jsem se rozhodl použít HP5+ na 1600. To co jsem za poslední týdny nafotil a takto i nazvětšoval bylo vcelku hezky koukatelné.
  • 0

#2095 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 19 červen 2009 - 09:38:24

docela se martine těšim na nějaký ukázky, vim, žes do toho šel vopravdu zodpovědně

p.s. neblejskam...
  • 0

#2096 Golfista

Golfista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 638 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2009 - 09:42:07

docela se martine těšim na nějaký ukázky, vim, žes do toho šel vopravdu zodpovědně

p.s. neblejskam...

Tak těch ukázek se bojím...
  • 0

#2097 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 751 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 19 červen 2009 - 10:01:41

A vy na svadbě v kostele blýskáte? Myslel jsem, že tím se ničí atmosféra. Proto jsem nafotil a nazkoušel cca 6-7 filmů, abych to uměl fotit a zpracovat na iso 1600 a bylo to použitelné.
Jasně že blesk mám nabitý a záložní baterie jsou taky připravené dokonce ve dvou sadách. Nenechat nic náhodě...
Jinak jsem se rozhodl použít HP5+ na 1600. To co jsem za poslední týdny nafotil a takto i nazvětšoval bylo vcelku hezky koukatelné.

máš můj obdiv, tak ať to vyjde, malá rada na práci po obřadu - kolikrát zapomínám hlídat odkud přichází světlo do tváří, někdy fotíš děj před tebou tak jak jsou lidi rozestavěný a někdy je možný lidi nepatrně nenásilně pootočit - ne rukou, ale
oslovíš je z určitýho místa a tím, že se otočí k tobě jsou v ideálním postavení vzhledem k oknu (například) a vůbec to netuší, že to má nějakej význam
často na tohle zapomenu stržen událostmi zobrazenými na matnici, nebo ve hledáčku a přitom stačilo změnit polohu a měl jsem ve tvářích světelně to co jsem potřeboval
na svatbě je možné lidi oslovovat libovolně a nikdo se nediví = pracuje se celkem dobře
  • 0

#2098 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 19 červen 2009 - 11:23:05

Eslivá si jediný a nechceš zklamat tak blýskat jak urvaný, zooooooooooomový objektiv, velikú světelnost. Jináč bych do teho na vážno nešel.....

Zkrátka je to skoro digitálistické blýskání, zooooomování a ták.....
  • 0

#2099 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 19 červen 2009 - 11:23:50

No celkově je svatba spěšej digitálistická záležitost..... :lol:
  • 0

#2100 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 19 červen 2009 - 12:19:36

No celkově je svatba spěšej digitálistická záležitost..... :lol:

No moje řeč! Se proto taky do ženění nehrnu žejo 8-)
Krakene s tvým dovolením dám tuhle větu tesat do šutrů a budu to pak prodávat jako vhodnej dárek vdavekchtivým přítulkyním 8-) Na procentech za autorský práva se určitě dohodneme :lol:
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 3 návštěvníků, 0 anonymních