...jen tak...
Publikováno 20 červenec 2009 - 21:52:49
Publikováno 20 červenec 2009 - 22:01:07
tak jsem dnes měl několik vtipných fotodebat s rodiči...
taťka na můj nový výstavní graflex: neříkej žes za to dal víc jak dvě stovky...
mamka když jsem jí řekl za kolik jsem to koupil a kolik to má cenu: tak to prodej nějakém jiném hlupákovi ať na tom ještě vyděláš a můžeš si zaplatit koleje...
mamka: oni takové staré vergly vytahujou z kontejnerů a vy jim za to cpete do krku a oni se smějou jak na blbečkách vydělali
mamka: no jó, jenom prodej dobré moderní digitální a nechávej si takové staré zmetky
a ráno mamka když jsem jí ukazoval fotku s nádherným bokehem: to máš nějaký špatný objektiv, dyť to máš vzadu celé rozmazané
no není to na zabití a digitílní karanténu?
No jo nenaděláš nic. Moji rodiče jsou zásadně analogový. Já mám jinej problém, vždycky poslouchám, proč jezdíš v takovým krámu? Proč cpeš peníze do objektivů? Ale mám obrovskou podporu v ženě a její rodině.
P.S. už máš tu digistěnu na Broniku? Já abych věděl, jestli už máš tu karmu zkaženou, nebo ne.......
"pěkné" příběhy...já se o starých krámech také naposlouchal dosytosti, fotky většinou nakonec zavřeli ústa...a to většinu tvorby mám beznadějně jen na negativech...
ano, jsou to staré krámy..ale raději dám peníze za ně, když z nich leze to co leze...než za digizhůvěřilost...která možná bude podobně kvalitní (z hlediska obrazového výstupu)...ale vše co mám by mi stačilo tak na jednu s příslušným skelným parkem. a pak to někde tahejte...navíc nevím kolik ten vergl vydrží...a 1/4 mega na rameni...ne díky. nehledě na ideové hledisko, že
Publikováno 20 červenec 2009 - 22:07:34
tak už je tu... zuzanko, ozvi se...tak si tak píšu s jednou moc sympatickou slečnou fotografkou a asi ji sem pozvu, protože přesně sdílí naši ideologii...
Publikováno 21 červenec 2009 - 07:25:36
Se zkus tvářit jako sběratel, stejně to tak dopadá :) To by ti mohli žrát víc. Jakože někdo sirky, ty starý foťáky. A že za deset let to bude stát moc, takže je to vlastně výhodná investice :) Nebudeš je tím dráždit. A pak až üděláš dobrou fotku, musíš za nima přijít s tím - tyjo, koukej, ten starej krám ještě funguje, vypadla mi z toho dokonce fotka. Co na ni říkáš, na to že je to sto let starý to jde, ne? A pak už jen sledovat padající sáňky....
Jinak je to divný, u mě se nikdo nikdy nepozastavil nad tím, že fotím na film a "starý" foťáky. Rodina to nijak nekomentovala, občas jen manželka, že by raději barevný (na což odpovídám - máš tam digikrám, tak si ho vem a nafoť si to sama) a kolegy spíš vždy zajímalo, jak ty mašinky fungují...
Publikováno 21 červenec 2009 - 07:56:43
tak už je tu... zuzanko, ozvi se...tak si tak píšu s jednou moc sympatickou slečnou fotografkou a asi ji sem pozvu, protože přesně sdílí naši ideologii...
Zuzanko, úúúúúóóóóóóóůůůůůůůů, ozvi sa !!!!!!
Publikováno 21 červenec 2009 - 07:57:05
Publikováno 21 červenec 2009 - 07:58:20
Publikováno 21 červenec 2009 - 19:25:32
něgdo to tady gdysi plácl a já to nemožu najit, vyhledavani jsem použil a fakt som to nenašel, strašně rad bych sa na to znova podival a ukazal moji robě, že dokaval nebudu mit taku komoru, tak nedam pokoj s rozvracenim rodinneho rozpočta
dik moc všeckym hodnym ogarom a děvucham, pambu vam to oplati kališkem
Publikováno 22 červenec 2009 - 08:48:00
tohle mne dostalo...
http://www.mobilabo....dexmobilabo.htm
No výborně, kupme za pár kč nějakou tu IFU skříňovou či 706 škodověnku stěhováckou(čištění peří na Vsetíně - ideál) a udělejme z ní pojíznou komoru a školíci středisko. Tím bychom tikitálisty vykolejili, oni na také akce ideově na úrovni nejsou připraveni
Publikováno 22 červenec 2009 - 09:44:01
Publikováno 22 červenec 2009 - 13:08:47
Mohlo by to být tohle vlákno na APUGu
Taky dobré, ale nejni to ono, to bylo odkazované přímo odtud. I tak díky kolego - á ze Zlína, výborně
Publikováno 22 červenec 2009 - 17:26:53
Publikováno 22 červenec 2009 - 20:32:18
tohle mne dostalo...
Už má rozjednanou starou vojenskou vé3esku - štábáka, enem je nejak drahý, chcú za něho syčáci 30.000 Kč. To by byla komora jak sviňa , ale krásně vy jela aji v terénu. Navíc sem ho v svého čase v armádě řídil, tož by to nebyl problém.
Publikováno 22 červenec 2009 - 21:37:06
Publikováno 22 červenec 2009 - 21:50:52
tohle mne dostalo...
Už má rozjednanou starou vojenskou vé3esku - štábáka, enem je nejak drahý, chcú za něho syčáci 30.000 Kč. To by byla komora jak sviňa , ale krásně vy jela aji v terénu. Navíc sem ho v svého čase v armádě řídil, tož by to nebyl problém.
Když doba dospěje k okamžiku, kdy je zapotřebí geniální myšlenka, tak se objeví, klidně i na více místech současně. Totéž, včetně té V3S mne postihlo včera odpoledne, do jedné skříňovky na veteránskyých číslech jsem se okamžitě zamiloval (jela okolo v krásném stavu), ta komora by tam byla naprosto špičková...
Publikováno 23 červenec 2009 - 10:54:39
to je na značkách?Už má rozjednanou starou vojenskou vé3esku - štábáka, enem je nejak drahý, chcú za něho syčáci 30.000 Kč. To by byla komora jak sviňa , ale krásně vy jela aji v terénu. Navíc sem ho v svého čase v armádě řídil, tož by to nebyl problém.
neuděláš volné združení akcionářské na vlastnění toho štábáka?
že by jsi to nemusel celý krmit sám, naftou a všemi náklady
třebas andromedabus komorního charakteru by bylo na boku napsáno
také jsem takovou řídil na vojně a vzpomínám, co říkal mi náčelník na dílně na moji poznámku že "každá klepe"
"vétřieska, ta musí jen šeptat" a měl pravdu
Publikováno 23 červenec 2009 - 10:56:41
jen do nichNo nedá mi to, rád bych se pochlubil taky jedním úspěchem v potírání digitálistů. Kolega v práci měl svatbu, ptal se mě, jestli bych nevzal foťák. Že tam bude mít profíka, pak kámoše fotícího autíčka. A že by chtěl nějakou klasickou fotku, čb ideálně. No balzám pro uši. Vzal jsem kino, přeci jenom kapli v Lužanech znám, blesku třeba. Za obřad udělal jeden film. Profíkům se nemotám, zůstal jsem na jednom místě. Po obřadu se ptal, jestli mu ty fotky dám na papíře. No já po obřadu domů, vyvolat, sušit (mám takovej samodomo bazmek na sušení negativů) zvětšovat na baryt. Pravda malej, ale fotky dostal ještě večer, než jsem mu šel rozvážet hosty. Digitálista dodal CD po týdnu. Kolega ocenil, jak rychlý je udělat fotky klasicky. Dodneška tím štve všechny klegy s DSLR. A jeden z kanclu je těsně před konverzí. Prej když to vyvolám, rád bude fotit na film....... Voni ty fotky jsou tak nějak jiný, jo šéf když viděl velký, tak tvrdil, že je to jak z 80tých let.
ale s vyvoláním bych pomohl, kdo chce pracovat s filmem, musí volat sám
Publikováno 23 červenec 2009 - 11:56:29
to je na značkách?
neuděláš volné združení akcionářské na vlastnění toho štábáka?
že by jsi to nemusel celý krmit sám, naftou a všemi náklady
třebas andromedabus komorního charakteru by bylo na boku napsáno
také jsem takovou řídil na vojně a vzpomínám, co říkal mi náčelník na dílně na moji poznámku že "každá klepe"
"vétřieska, ta musí jen šeptat" a měl pravdu
Ano, bylo to na značkách. Problém je v tym, že na sdružení nemám čas a když sem to včera rozebíral, tak ta mi to vysvětlila všecko hned. Veselé nálady a nostalgie, mne přešly!!!!
Publikováno 23 červenec 2009 - 12:03:33
ono to není jen tak roční provoz a nějaké ty díly by jistě nějaký ten lepší širokáč spolkly
snad by se to dalo jen hrát na to, že se jedná vlastně o dovolenkový karavan s možností zvětšování a "naše rodina ho prostě potřebuje"
jinak nevím
Publikováno 23 červenec 2009 - 14:05:11
jen do nichNo nedá mi to, rád bych se pochlubil taky jedním úspěchem v potírání digitálistů. Kolega v práci měl svatbu, ptal se mě, jestli bych nevzal foťák. Že tam bude mít profíka, pak kámoše fotícího autíčka. A že by chtěl nějakou klasickou fotku, čb ideálně. No balzám pro uši. Vzal jsem kino, přeci jenom kapli v Lužanech znám, blesku třeba. Za obřad udělal jeden film. Profíkům se nemotám, zůstal jsem na jednom místě. Po obřadu se ptal, jestli mu ty fotky dám na papíře. No já po obřadu domů, vyvolat, sušit (mám takovej samodomo bazmek na sušení negativů) zvětšovat na baryt. Pravda malej, ale fotky dostal ještě večer, než jsem mu šel rozvážet hosty. Digitálista dodal CD po týdnu. Kolega ocenil, jak rychlý je udělat fotky klasicky. Dodneška tím štve všechny klegy s DSLR. A jeden z kanclu je těsně před konverzí. Prej když to vyvolám, rád bude fotit na film....... Voni ty fotky jsou tak nějak jiný, jo šéf když viděl velký, tak tvrdil, že je to jak z 80tých let.
ale s vyvoláním bych pomohl, kdo chce pracovat s filmem, musí volat sám
Zasejc je nemůžeme nazačátek děsit. Von párkrát dostane papírový fotky, pak mu začne hlodat červíček, jestli by to taky uměl.....
#2224 Snek
Publikováno 23 červenec 2009 - 14:06:11
plllllně chápu
ono to není jen tak roční provoz a nějaké ty díly by jistě nějaký ten lepší širokáč spolkly
snad by se to dalo jen hrát na to, že se jedná vlastně o dovolenkový karavan s možností zvětšování a "naše rodina ho prostě potřebuje"
jinak nevím
Tak obavam se, ze tento argument by pani Krakenova vazne nezbastila
Publikováno 23 červenec 2009 - 15:34:06
vzpomeňme slavnosti sněženek
jistě to vyjde!
Publikováno 23 červenec 2009 - 16:17:34
Publikováno 23 červenec 2009 - 23:15:20
mám nový zvětšovák, ale neměl jsem do něho rámečky. psal jsem tedy do meopty a prej 50+80 za poštu a pošlou to po dovolených, takže v srpnu.
ale byl jsem domluvený se zdejším Vrabcem že mi bude něco posílat, a že mi ho v ostravě koupí a přibalí (a tudíž ušetřím těch 80,- --- no co, to je při dobré ceně jeden a půl svitku)... jaké bylo mé překvapení když jsem z origoš nového rámečku vytáhl účtenku na výhodných 216,- ...
tak jsem si naběhl, musím sehnat opálovou žárovku a můžu konečně zvětšovat
Publikováno 24 červenec 2009 - 21:19:54
#2229 Snek
Publikováno 24 červenec 2009 - 22:04:27
Publikováno 24 červenec 2009 - 22:50:55
Kucíí, ten alkoholismus, to je vám ale krása... Od odpoledne jsem v komoře, donesl jsem si dnes plný džbánek piva, k tomu nějakou tu štamprli, ach, to je vám bájo. Umění pak z těch rukou leze samo, a jaký! A jak ten zvětšovák tak poklidně a tak příjemně teple hřeje, to úplně hladí u srdce... Krásně to tu voní, chjo, tenhle večer ještě bude tak nádherně dlouhej.... ))
No šak Vám to všeckým říkám, že když zvětšuju, tož si to mosí čék spříjemnit aji jináč, že?
Enem když dělám takovú tu temnú otročinu (kontakty, náhledy) tož to su tak indisponovaný, že si ani teho kalíška nedám.
Publikováno 24 červenec 2009 - 22:52:44
To je vosemetnyyyy, Pavle. Strizlivejma ocima to vecerni alkoholicky umeni vypada rano vetsinou tristne
No to má zasejc Šnek pravdu, ale vždyckyvá řeknu, že jako to byl jako záměr a že to je to pravé umnénííí a že sa to tak ve mne odehrávalo, a že jako to inačí ani nemohlo bét a tak......
Nu a je po problému, ni?
Publikováno 24 červenec 2009 - 23:14:15
Publikováno 25 červenec 2009 - 12:45:38
Publikováno 26 červenec 2009 - 13:08:21
chlapi nepodléhejte skepsi - v příštim temnym expresu zřídíme náležitý temný pracoviště a to bude teprv agitace
Publikováno 28 červenec 2009 - 21:09:47
dnes jsem měl první focení kdy pro jeden svatební salon fotím kolekci šatů. a nejkratší sklo jsem měl 50/1.9 úžasné na portréty, ale já tam ty šaty celé prostě nedostanu. tak jsem musel loupat tou padinou z asi 4 metrů. já zvyklý jim cvakat u nosu...
anebo že by to bylo v hlavě? že jsem založením spíš portrétník? a co na to jan tleskač?
tak či onak, timto závazně slibuju že v nejbližším možném termínu zajedu do prahy a od pazdery si vyzvednu tu 28ku co tam mám v komísi
Publikováno 28 červenec 2009 - 21:51:47
ypresu - co na to říct... spíš si zajdi na kurz modelingové fotografie.tímto se kaju širokému bohu!
dnes jsem měl první focení kdy pro jeden svatební salon fotím kolekci šatů. a nejkratší sklo jsem měl 50/1.9 úžasné na portréty, ale já tam ty šaty celé prostě nedostanu. tak jsem musel loupat tou padinou z asi 4 metrů. já zvyklý jim cvakat u nosu...
anebo že by to bylo v hlavě? že jsem založením spíš portrétník? a co na to jan tleskač?
tak či onak, timto závazně slibuju že v nejbližším možném termínu zajedu do prahy a od pazdery si vyzvednu tu 28ku co tam mám v komísi
Publikováno 29 červenec 2009 - 19:11:22
Publikováno 29 červenec 2009 - 22:27:06
já to dělám bez honorářesvýho času mi přišlo jako poněkud povýšený, když se profíci rozohňovali nad tim, že v době digitálu dělá kdokoliv cokoliv s dobrym svědomim, že to musí zvládnout a ještě za to může zinkasovat peníze... ivane promiň... a ty ypresu taky, ale nedalo mi to
přesněji - já nafotím té paní 4ry šaty z nové kolekce na jejích modelkách (tváře značky) a za to mám půjčovné na desatery šaty grátis na svoje trénování - dneska jsem měl dvě slečny u fryštacké přehrady a připadal jsem si úžasně - slečna v krásných šatech hezké pozadí, bronica na stativu, druhá modelka mi držela odrazku a já jsem si v klidu a volnosti své vlastní tvorby lupkal čtvercové obrázky na svitek. a digitál ležel v batohu, akorát se přiznám že jsem si jím občas dělal náhledy a sichrovky
mým honorářem jsou zážitky, zkušensti, kontakty, možnost si zkusit něco nového a hlavně rozšíření portfolia
Publikováno 29 červenec 2009 - 22:30:45
Publikováno 29 červenec 2009 - 22:32:45
jestli máš čas a náladu, tak mi ještě 8 šatů zbývá...tak to jo, to je jiná, to ti skoro závidim
Publikováno 30 červenec 2009 - 08:52:35
hlavně to dobře vyvolej!jestli máš čas a náladu, tak mi ještě 8 šatů zbývá...tak to jo, to je jiná, to ti skoro závidim
Publikováno 30 červenec 2009 - 09:03:52
to bude těžké protože mamka má dovolenouhlavně to dobře vyvolej!jestli máš čas a náladu, tak mi ještě 8 šatů zbývá...tak to jo, to je jiná, to ti skoro závidim
Publikováno 30 červenec 2009 - 09:05:26
Publikováno 30 červenec 2009 - 09:31:29
hlavně to dobře vyvolej!jestli máš čas a náladu, tak mi ještě 8 šatů zbývá...tak to jo, to je jiná, to ti skoro závidim
tady vidim jistý možnosti vohledněvá toho hajzliku, vysvětlim:
esli sou tu borci, co vyvolávaj ve škumpě rozpuštěný v lihu, je zřejmý, že průměrně konzumující valach při vykonávání svý potřeby má okamžitě k dispozici koncentrát, kterej... dál už to snad nemusim pokračovat, ni?
#2245 Anonymous
Publikováno 30 červenec 2009 - 09:35:25
No ale hádám, že nebezpečí při zpracování v tomto koncentrátu blíží se nebezpečnosti nakládání se rtutí při hypersenzibilizaci parami.tady vidim jistý možnosti vohledněvá toho hajzliku, vysvětlim:
esli sou tu borci, co vyvolávaj ve škumpě rozpuštěný v lihu, je zřejmý, že průměrně konzumující valach při vykonávání svý potřeby má okamžitě k dispozici koncentrát, kterej... dál už to snad nemusim pokračovat, ni?
Publikováno 30 červenec 2009 - 09:43:39
No ale hádám, že nebezpečí při zpracování v tomto koncentrátu blíží se nebezpečnosti nakládání se rtutí při hypersenzibilizaci parami.
tady vidim jistý možnosti vohledněvá toho hajzliku, vysvětlim:
ale né, prostě už nebudou na tých kotárech scať do umyvadla jen tak zbůhdarma jak doťevá, ale strči si tam sklénku
Publikováno 30 červenec 2009 - 12:13:24
pizza moc dobrá, prostě téměř všecko na svým místě, nepočítám televizi co běžely blbiny, ale můžete si sednout zády
Publikováno 30 červenec 2009 - 12:34:34
nábřeží jazzmanů kdo byste měli čas, já budu na chatě
Publikováno 31 červenec 2009 - 00:27:50
A teď mi vrtá hlavou, jestli s tím bojovat, nebo těžítko poslat do pryč a se spokojeným zachrochtáním si pověsit na krk podivně měřící Leningrad 7, do kapsy nacpat Zorkiho a s blaženým úsměvem zamrznout v dobách, které jsem ani nezažil... Nechce mi někdo udělat čertíka na rameni?
Takhle to vypadá, když blbce postihne nespavost - omlouvám se všem, kteří to museli číst
Publikováno 31 červenec 2009 - 01:47:52
A nebo taky ne .
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 3 návštěvníků, 0 anonymních