to je možné. ale proč bych si já měl připadat divně, když prostě necítím tyto emoce? když mě nic nenutí říci "to je sračka" ?
jinak pro mě text na takovém fóru prostě není totéž co promluva s někým, koho znám. slang počítačových her neznám a těžko kdy pro mě bude normou pro komunikaci. stále trvám na tom, že mluvit korektně je prostě nutností pro lidi bez extrémně vyvinutého sociálního intelektu, protože jinak hloupě uráží, vypadjí hloupě, nebo jsou zkrátka jen trapní. mluvit o sračkách tak aby to bylo na místě umí málo kdo. jinak raději mlčeti stříbro.
Nechci vypadat, jako že za každou cenu obhajuju vulgarismy, to opravdu ne, ale to, co jsi právě napsal, je podle mne právě ukázka takového docela malého pokrytectví:
"text na takovém fóru prostě není totéž co promluva s někým, koho znám"
Pokud přispívám do nějakého fóra, tak mám být slušný, a pokud si povídám s nějakým známým, tak slušný být nemusím? Jak to, že nemusím? Když ho znám, můžu být hulvát a sprosťák? Tedy v reálném světě v soukromí jsem sprosťák, ovšem ve fóru jsem za slušňáka? Jednu z těchto dvou rolí hraju, z principu těžko budu obojím - a co je potom upřímnější?
Přiznám se bez mučení - bližší jsou mi lidé, mluvící od srdce, na rovinu a někdy třeba i sprostě a urážlivě, než lidé, co v rámci bontonu označí mou fotografii slovy "Promiňte, pane, ale tato Vaše fotografie je, s prominutím, výkal". Nemám noc proti slušnosti, ale v žádném přéípadě bych se nebránil použití nějakého dobře mířeného a uleželého vulgarismu ve chvíli, kdy mi to pomůže jako výrazový prostředek. A předávat emoce textem, pokud nesmím použít expresivnější výraz? No to už je snad jednodušší je vyfotit...
Ale divně si připadat nemusíš, alespoň ne kvůli těm "sračkám" a už vůbec ne kvůli "s prominutím, výkalům"
(Mimochodem - moje poznámka se netýkala slangu počítačových her, ale slangu amerického podsvětí, poté, co jej nějaký pracovitý trouba otrocky převedl do "slušného" jazyka vypípáním a vyškrtáním všech problematických částí.)
Trochu to přešlo do roviny teorie