Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#2401 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 26 srpen 2009 - 21:34:24

tak mi kamarádi dneska přišla dobírkou ta drtikolova kniha, co ji tu nedávno inzeroval ivan. když sem viděl ten malej formátek za ty velký prachy... trošku mě napadlo, esli sem se neunáhlil s vobjednávkou... ale! bylo to jak s dobrym vobrázkem na poctivym barytu - málo papíru, ale na roky koukání a pročítání. děkuju všem, kdo se přičinili. ivanovi za avízo, vydavateli za poctivou práci a mistrovi....

mmch, kniha začíná mym dlouholetym fotokrédem - Bůh stvořil člověka k obrazu svému... je to dokonalý, díky!
  • 0

#2402 mdx

mdx

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 202 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 27 srpen 2009 - 21:59:29

Ahoj, dnes jsem si koupil Leicu M6 TTL, udělal sobě radost a obdržel souhlasné pokyvování hlavami ostatních členů rodiny. Snad se mi s ní podaří zažít mnoho a mnoho, a taky něco hezkého vyfotit. Já vím, žádná velká novina, ale ja jsem fakt spokojený. Hezké světlo všem. Milan
  • 0

#2403 Shopingjs

Shopingjs

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 118 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 28 srpen 2009 - 10:18:42

Dají se ještě někde sehnat papíry Forte, našel jsem nějaké staré 30x40(bohužel tvrdá gradace) a moc se mi zalíbily. Dá se to ještě někde koupit?
  • 0

#2404 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1 660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 28 srpen 2009 - 11:03:15

Asi jedině v prastarých zásobách, forte předloni skončilo. Prý to byl licenční kodak, ale kroutilise neuvěřitelně. Zbývá mi poslední půlkrabice exp. 94
  • 0

#2405 Shopingjs

Shopingjs

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2009 - 11:46:35

Odkoupil bych jakkoliv starý neotevřený balík bromových forte papírů normální nebo proměné gradace.
  • 0

#2406 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 29 srpen 2009 - 05:27:15

Kdyby me ted nekdo videl, jak jsem digitalizoval negativy, tak si asi bude klepat na celo. Skener nemam a tak jsem ze prosvecoval zezadu monitorem a zepredu fotil DSLR, zadna ohromna slava, ale na internet to staci :D
  • 0

#2407 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 29 srpen 2009 - 11:47:18

z toho si nic nedělej, to občas, když mám naspěch, dělám taky
  • 0

#2408 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 30 srpen 2009 - 19:09:53

boze ti nemci jsou sileni....

Dneska jsem konecne doputoval zpet domu, po cca 15ti hodinovem letu (s prestavkou v Dubaji) jsem dorazil do Mnichova, nejen ze mistri nekde zasantrocili batoh, ktery nasli a hodili na pas 40 minut pred odletem spoje do Prahy, ale protoze to byla nezavisla letenka, tak jsem musel znovu udelat check-in a projit skvelou nemeckou precizni security kontrolou.
Protoze jsem mel z duvodu nadvahy baglu na nohou 3 dny pohorky tak jsem se obaval nejhorsiho, samozrejme ze pohoorky sli dolu, ale kdyz si nemka rentgenovala batoh, tak rovnou na 3x, vzdycky ho trosku poklepala (bylo v nem cca 50kinofilmu)- tak aby opravdu verila ze je to ono, ja ji to chtel i otevrit at nezrdrzuje, ale to nejhorsi melo projit.
Druha nemka po me chtela otevrit bagl s fotakama, tak jsem ho otverel vyndal Leiku, a pry zda-li me s ni muze vyfotit :? , ja na ni kulil oci, let byl za 20 minut, nabidl jsem ze vyfotim ja ji, ale to neee ze pry ona me, asi se boji aby to na ni nevystrelilo. tak si me cvakla :), zena mela digi zrcadlovku, u ty ji stacil pohled na displej :)))

Sileni nemci, let jsme stihli ale na krev. Zlata Indonesie, nez to co mame za rohem :-)
  • 0

#2409 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2009 - 19:14:55

jo a jeste si me cvakla na dlouhy cas, coz u leiky vyvolava takove zvlastni bzuceni hodinoveho strojku, takze jsem ocekaval vetu "hande hoch" ale to nakonec neprislo. Nedoslo ani na fotoceni Horizontem, to by se ji asi take dost libilo :?
  • 0

#2410 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 752 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 406

Publikováno 30 srpen 2009 - 21:16:10

člověk míní...
a žena debatí venku s tetou = :? koupu a uspávám následníka já
měl jsem bejt v komoře
no tak jsem ho uspal a otevřel lahev červenýho, co jinýho s tím uděláte
  • 0

#2411 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 30 srpen 2009 - 22:19:47

jo a jeste si me cvakla na dlouhy cas, coz u leiky vyvolava takove zvlastni bzuceni hodinoveho strojku, takze jsem ocekaval vetu "hande hoch" ale to nakonec neprislo. Nedoslo ani na fotoceni Horizontem, to by se ji asi take dost libilo :)

Mnoak hlavne ze ten hasis nakonec nenasli zejo :( :(
  • 0

#2412 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 30 srpen 2009 - 23:32:23

jo a jeste si me cvakla na dlouhy cas, coz u leiky vyvolava takove zvlastni bzuceni hodinoveho strojku, takze jsem ocekaval vetu "hande hoch" ale to nakonec neprislo. Nedoslo ani na fotoceni Horizontem, to by se ji asi take dost libilo :-)

Mnoak hlavne ze ten hasis nakonec nenasli zejo :( :)

to by pak něměl co dovézt do štiavnice aby to mělo štiavu :(
  • 0

#2413 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 14:34:50

jo a jeste si me cvakla na dlouhy cas, coz u leiky vyvolava takove zvlastni bzuceni hodinoveho strojku, takze jsem ocekaval vetu "hande hoch" ale to nakonec neprislo. Nedoslo ani na fotoceni Horizontem, to by se ji asi take dost libilo :-)

Mnoak hlavne ze ten hasis nakonec nenasli zejo :) :lol:

to by pak něměl co dovézt do štiavnice aby to mělo štiavu :-)

:-)
jojo, na letisti v Jakarte je takova prima cedule : Drogy = trest smrti bez vyjimky, mozna nejake dozivoti, ale to uz je asi lepsi rovnou poprava nez travit zivot v indonezskem vezeni.
  • 0

#2414 Shopingjs

Shopingjs

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 16:38:41

Jak by měla vypadat ilford multigrade 1:9 stará 1 měsíc- ta moje je hnědozelená a smrdí jak starý ponožky. Mám podezření na moji vymačkávací láhev- když jsem ji koupil, doma vypláchl a poté do ní nalil ilford multigrade 1:9(čerstvou) tak smrděla jako staré ponožky a dostal jsem z ní jenom tmavě šedou. Tak jsem jí vylil a umíchal novou ta vydržela měsíc (asi 8 zvětšenin 30x40) a zase staré ponožky. Tak podezírám tu láhev jestli za to nemůže ona.
  • 0

#2415 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 31 srpen 2009 - 16:52:02

já teď zvětšuju kolekci svatebních šatů a na všem mám 1cm tmavší pruh - ty dámy budou asi pěkně nadržené jak je budu nadržovat...
  • 0

#2416 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 752 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 31 srpen 2009 - 16:56:58

pruh?
kde, proč?
vada v těle?
  • 0

#2417 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 31 srpen 2009 - 17:01:44

No vidíš a přesně o tom jsem ti dnes meldoval. Nascanuj to, oprav v pc, odevzdej se sklopenýma ušima a šup, vrhni se na to co jsem ti radil...
  • 0

#2418 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 17:24:40

..vrhni se na to co jsem ti radil...

a to je co? :-)
  • 0

#2419 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 17:26:06

já teď zvětšuju kolekci svatebních šatů a na všem mám 1cm tmavší pruh - ty dámy budou asi pěkně nadržené jak je budu nadržovat...

take by me zajimalo jak to vypada? fouka ti do kazety u Bronicy ci co? jak ten pruh vypada?
  • 0

#2420 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 31 srpen 2009 - 17:28:17

kucí vydržte teď větrám komoru na přijatelnou teplotu a jdu na to
  • 0

#2421 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 31 srpen 2009 - 17:31:08

na foukání bych to neviděl - není to hned u okraje (2mm od) a má to poměrně ostré okraje a je to cca 1cm naštěstí u těch povedenějších fotek to zachrání ořez ze čtverce na obdélník
  • 0

#2422 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 17:47:47

na foukání bych to neviděl - není to hned u okraje (2mm od) a má to poměrně ostré okraje a je to cca 1cm naštěstí u těch povedenějších fotek to zachrání ořez ze čtverce na obdélník

v cem volas filmy a jakej je to format?
Me delala zajimavy ukaz Jobo civka, kdyz jsem volal kino a zacvakl ten cudlik, ktery dela zarazku mezi svitkama. tak se to misto kde to na kinu bylo pricvaknute neprovovalo a byla tam takova smouha.
  • 0

#2423 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 18:07:15

Znáš to. Aby se vykašlal na jakýkoliv focení s odpovědností, dokud nebude mít zvládnutej proces. Pak aby si koupil dvacet nějakých čtyřstovek třeba a jen jeden druh vývojek a papírů. Odložil všechno vybavení mimo jednoho foťáku s jedním sklem expozimetrem a stativem. No a fotil, vyvíjel, zvětšoval. Pravidelně a zhusta :)
  • 0

#2424 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 31 srpen 2009 - 18:19:48

Znáš to. Aby se vykašlal na jakýkoliv focení s odpovědností, dokud nebude mít zvládnutej proces. Pak aby si koupil dvacet nějakých čtyřstovek třeba a jen jeden druh vývojek a papírů. Odložil všechno vybavení mimo jednoho foťáku s jedním sklem expozimetrem a stativem. No a fotil, vyvíjel, zvětšoval. Pravidelně a zhusta :)

No, úplně odhazovat focení se zodpovědností taky nemusí byt ono. Jakožto študý chudent může dělat pro známé kšefty typu:"Nic neslibuju - když to vyjde, zaplatíš mi materiál, když to nevyjde tak se tím aspoň něco naučím a ty nic neproděláš." Zajišťuje to motivaci, finanční podporu tréningu a občas to i někomu udělá radost.
  • 0

#2425 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 31 srpen 2009 - 19:05:19

..Jak by měla vypadat ilford multigrade 1:9 stará 1 měsíc...bude trošku do hněda, nebude vypadat jako čerstvě namíchaná ať v ní nějaké papíry uděláš nebo ne. Ale jako fusekle nesmrdí, mě osobně tahle vývojka nesmrdí vůbec, nová nebo stará. Skladuju v hnědé pet-lahvi kterou poctivě muchlám.
  • 0

#2426 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 20:26:07

Enthropy - no, nevím ale jestli je vhodný kšeftík jít fotit svatební šaty, když jsi ještě na úplným začátku a máš nafoceno pár filmů, pár vyvoláno a v komoře jsi byl pětkrát...
  • 0

#2427 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 31 srpen 2009 - 20:34:08

Enthropy - no, nevím ale jestli je vhodný kšeftík jít fotit svatební šaty, když jsi ještě na úplným začátku a máš nafoceno pár filmů, pár vyvoláno a v komoře jsi byl pětkrát...

Pokud předem uvede ty obchodní podmínky, které jsem zmínil, tak proč ne? Hlavní je, že musí zákazníka férově seznámit s tím, že výsledek může stát za hovno, že se na něho nesmí spoléhat a že tohle ryziko vyváží v případě úspěchu minimální cenou (ten materiál). Ono se najde překvapivě hodně lidí, kteří takového začínajícího patlala s chutí podpoří, už jenom ze zvědavosti.
Mě si takhle například na říjen objednal jakýsi ochotnický divadelni spolek - když to zvládnu, tak si zadarmo zafotím v divadle, naberu zkušenosti a oni budou mít fotky za cenu materiálu. Když to zvorám, tak profotím pár stovek, něco se naučím, je to nic stát nebude a při dalším vystoupení jim to odfotí nějakej profesionální digicvakal. Všichni spokojení a nehrozí žádné škody a trapasy - jenom to chce tu upřímnost do začátku.
  • 0

#2428 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 752 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 31 srpen 2009 - 21:37:51

tady bych se držel tý pavlovy metody a už se mi to vyplatilo
dělám běžně "hele počkej zastav se a postav se rovně - urobíme nějaký zkušební záběry" ale že bych někam jel, šel s tím, že třeba na výstupu budou nepoužitelný věci, to je dle mě blbina a pracovalo by se mi špatně = nemohl bych se soustředit na práci
nebo, aspon kousek filmu navíc v dalším těle na kterým "nic nebude" nacvakat za minutu a vyvolat ho pak před těmi ostrými
něco jako když někdo dělá "dublera" na velkým formátu, jak jsem tak vyposlouchal z debat
  • 0

#2429 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 31 srpen 2009 - 21:38:29

Pokud předem uvede ty obchodní podmínky, které jsem zmínil, tak proč ne? Hlavní je, že musí zákazníka férově seznámit s tím, že výsledek může stát za hovno, že se na něho nesmí spoléhat a že tohle ryziko vyváží v případě úspěchu minimální cenou (ten materiál). Ono se najde překvapivě hodně lidí, kteří takového začínajícího patlala s chutí podpoří, už jenom ze zvědavosti.
Mě si takhle například na říjen objednal jakýsi ochotnický divadelni spolek - když to zvládnu, tak si zadarmo zafotím v divadle, naberu zkušenosti a oni budou mít fotky za cenu materiálu. Když to zvorám, tak profotím pár stovek, něco se naučím, je to nic stát nebude a při dalším vystoupení jim to odfotí nějakej profesionální digicvakal. Všichni spokojení a nehrozí žádné škody a trapasy - jenom to chce tu upřímnost do začátku.

taky já to mám takhle nějak domluvené, paní nafotím čtvery šaty a za to mi budou půjčeny další šestery grátis pro moje potřeby
podmíny od každých šatů aspoň jednu fotku cca A4 do katalogu
záleží na těch čtverech a ty jsem si sichroval digitálem (pavle to jsou ty co jsem ti ukazoval)
  • 0

#2430 Golfista

Golfista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 638 příspěvků(y)
Reputace: 103

Publikováno 1 září 2009 - 18:02:14

Radime, hledáš modeláře...?
Sice autíčka ne, ale letadla, teda přesněji minimakety a větroně (kdysi závodně), teď už jenom elektrolety. A všechno z "klasických" poctivých materiálů...

letadlo by mě lákalo, ale vždycky jsem se bál, že s tím někoho bácnu do hlavy, jak to neuřídím
to auto je něco jinýho, aspoń jezdí po zemi
i když to bráchovo desetikilový se řvoucím motorem silnějším, než měl můj jawa pionýr, to je taky hmota, když to trhá drny ze hřiště :lol: a musí se dávat pozor
kam chodíš lítat? možná bych vzal někdy následníka podívat se na elektrický letadlo

Tak jsem byl dnes se synem lítat. Podotýkám, že po čtyřech letech co jsem na to nesáhl. Syn byl nadšený, i průlet bez motoru v rychlosti asi 150 km/hod. se mu líbil. Já jsem taky nadšený, protože jsem se vrátil spokojen a s celým letadlem. Vypadá to, že nové baterie jsou OK a tak budem chodit nejenom společně fotit, ale i lítat.
Sám to trochu považuji za návrat ke své minulosti, protože lítáním jsem žil od dětství. A nezapomíná se to... :(
  • 0

#2431 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 752 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 1 září 2009 - 20:15:51

ouplná stihačka!
zatím jsme se synkem u házedel co se neříděj, ale nadšenej je stejně
  • 0

#2432 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 752 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 1 září 2009 - 20:22:31

ještě dotaz mímo, není zde odborník na tv signály?
máme profesionálně udělanej rozvod asi 4 roky, sloučení, zesilovače atd. a pustil jsem ten stbox a dělá mi to občas kostičky, ale jinak mi dvojka chodila výborně
možná obrannej mechanismus, tak bych se rád poradil o možných řešeních
jo ti co nemáte tv to máte jednodušší :(
ale já dvojku chci
  • 0

#2433 Golfista

Golfista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 638 příspěvků(y)
Reputace: 103

Publikováno 1 září 2009 - 20:24:52

Jistě tohle není letadlo pro děti to už je "zbraň". V zatáčkách to může zrychlit na 200 - 300 km.
Klukovi postavím něco pomalého a hodného na začátek. Zatím má jenom ty házecí a taky se mu líbí.
  • 0

#2434 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK

Publikováno 1 září 2009 - 21:34:45

ještě dotaz mímo, není zde odborník na tv signály?
máme profesionálně udělanej rozvod asi 4 roky, sloučení, zesilovače atd. a pustil jsem ten stbox a dělá mi to občas kostičky, ale jinak mi dvojka chodila výborně
možná obrannej mechanismus, tak bych se rád poradil o možných řešeních
jo ti co nemáte tv to máte jednodušší :wink:
ale já dvojku chci

se zdá, že ten rozvod neni naladěnej an dbv-t signál (ono to lítá po trošku jinejch knitočtech, estli se nepletu)... kontaktoval bych toho člověka, co vám tu anténu+rozvody vyráběl a montoval.
  • 0

#2435 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 1 září 2009 - 21:36:43

RHX - kostičky mohou být už v signálu, někdy to zablbne už u vysílače samotnýho. Ale pravděpodobnější však je, že nemáš až tak dobrej signál ty a občas ti prostě jemně vypadne. A to se projevuje těma kostičkama.... Neoznamuje ti ten tuner sílu signálu?
  • 0

#2436 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 1 září 2009 - 21:39:01

Často tomu digitálnímu tuneru stačí i kus drátu jako anténa, tak to do něj zkus píchnout a uvidíš, jestli se to zlepší. Není potřeba mít tu anténu na tohle společnou...
  • 0

#2437 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 752 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 2 září 2009 - 09:02:05

no poptám se kolegy z oboru, ev. zavolám těm maníkům, co nám to na domě dělali
ráno to jde bez kostek, ale s duchy a večer to vypadávalo = tak ten signál je na hranici podexpozice a bude chtít s tím něco udělat
zatracený digitechnologie :wink:
  • 0

#2438 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 2 září 2009 - 14:28:56

hmmm, k cemu vlastne mam k Leice tech par objektivu?
Vlastnim 21,28,35,50mm a ted na delsim vylete jsem mel vse ssebou a jedine co bylo celou dobu nasazene (a nesundane ani jednou!) byl Summicron 35mm - je to proste idealni ohnisko na reportaz :-P
  • 0

#2439 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 2 září 2009 - 14:50:51

...Vlcaku, ty objektivy máš k tomu, aby jsi zjistil, že je teď momentálně k ničemu nepotřebuješ :-P. Osobně by jsem se je snažil neprodávat, protože by se časem mohlo něco změnit.
  • 0

#2440 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 2 září 2009 - 15:00:08

...Vlcaku, ty objektivy máš k tomu, aby jsi zjistil, že je teď momentálně k ničemu nepotřebuješ :-P. Osobně by jsem se je snažil neprodávat, protože by se časem mohlo něco změnit.

:-P, no jo, jenze to neni prvni akce na ktere jsem to zpozoroval - mam to tak uz asi rok, a nerekl bych ze je to lenost je prehazovat, jen me proste prijde tech 35mm ideanich
  • 0

#2441 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 2 září 2009 - 15:06:02

:-P, no jo, jenze to neni prvni akce na ktere jsem to zpozoroval - mam to tak uz asi rok, a nerekl bych ze je to lenost je prehazovat, jen me proste prijde tech 35mm ideanich

Šťastnej člověk, už jsi našel svoje ideální ohnisko. :-P Já tak nějak osciluju kolem 50.
  • 0

#2442 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 2 září 2009 - 15:09:40

Šťastnej člověk, už jsi našel svoje ideální ohnisko. :-P Já tak nějak osciluju kolem 50.

jak moc dokola? já lítám někde mezi 35-85 (+ 135) a to je moc
  • 0

#2443 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 2 září 2009 - 15:13:39

jak dokola?
no ty si hlavne pohlidej formaty, fotaky - vyber jeden a fot s nim :-P
  • 0

#2444 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 2 září 2009 - 15:15:56

horsi je tech cca 20 nafocenich TriXu a 10x CHM400 z Horizonta - kdo to ma zpracovavat :-P)

Co Ypresy nechces potrenovat pozitivni proces? :-P
  • 0

#2445 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 2 září 2009 - 15:22:44

jak dokola?
no ty si hlavne pohlidej formaty, fotaky - vyber jeden a fot s nim :-P

no kolem padesátky je 28-135, 35-85 aj 45-60 (teď nehleďme na to jaké jsou a nejsou skla)

no naši už jsou doma, takže se budu modlit aby šli brzo spat... to kvůli tomu tréninku
  • 0

#2446 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)

Publikováno 2 září 2009 - 15:32:32

no kolem padesátky je 28-135, 35-85 aj 45-60 (teď nehleďme na to jaké jsou a nejsou skla)

myslim ze to notorius myslel trosku jinak :-P nez ze pouziva vsechna skla a prumer mu da tech 50mm :-P
  • 0

#2447 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 2 září 2009 - 15:32:59

Kolem padesátky je padesátka. A žádný 135, Ypresu. Případně 75-80 na 6x6. Na druhou stranu to 35 ohnisko je takové šmakózní, dám mu teď víc prostoru s Kievem a uvidím, jak se ne/bude dařit. :-P
  • 0

#2448 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 2 září 2009 - 15:34:52

myslim ze to notorius myslel trosku jinak :-P nez ze pouziva vsechna skla a prumer mu da tech 50mm :-P

Jo, tak nějak jinak. :-P
  • 0

#2449 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 2 září 2009 - 16:11:04

já už nic říkat nebudu
  • 0

#2450 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK

Publikováno 2 září 2009 - 16:32:48

hmmm, k cemu vlastne mam k Leice tech par objektivu?
Vlastnim 21,28,35,50mm a ted na delsim vylete jsem mel vse ssebou a jedine co bylo celou dobu nasazene (a nesundane ani jednou!) byl Summicron 35mm - je to proste idealni ohnisko na reportaz :)

35 mm je ideální ohnisko na všechno
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních