Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#2501 majla

majla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 520 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 8 September 2009 - 08:17:01

pondělní podvečer (první máchání):

Vložený obrázek
:)

jakou jste zvolili vyvojku? :-)
  • 0

#2502 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 8 September 2009 - 09:27:22

Vážení kolegové, se zvyšujícím se věkem roste i ohnisková vzdálenost na fotografickém přístroji. /Od nostalgické f=20mm do f=200, což mne občas
naplňuje ohromujícím pocitem vlastní nesmrtelnosti/. Standartní f=50mm je již minulostí a pomalu oprašuji f=55mm. Kritickou kombinaci množícího
se stařeckého třesu vyřeším brilantně stativem a dálkovou spouští. Jak se
v praxi projevuje fyzické stáří u Vás? Erik
  • 0

#2503 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 8 September 2009 - 10:35:54

Mno u me se ohniskova vzdalenost s pribyvajicim vekem spis zmensuje (momentalne mi bych potreboval vyplnit diru mezi 28mm a 8mm :-)) , ovsem mluvit ve dvaceti o stari je asi predcasne :)
  • 0

#2504 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 9 September 2009 - 16:37:52

Kucí, nevíte, zda se prostor mezi uhlíky a rotorem ve ventilátoru topení u auta maže? Když zapátrám v mozku, tak fakt nevím, objevují se mi obrázky jak rotorů zasraných od vazelíny, tak těch suchých a čistých....
  • 0

#2505 otik

otik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,300 příspěvků(y)
Reputace: 128

Publikováno 9 September 2009 - 16:39:40

..nemaže
  • 0

#2506 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 9 September 2009 - 17:34:35

Ne nemaže. Uhlík je svým způsobem samomazný :wink:
  • 0

#2507 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 9 September 2009 - 17:43:52

Mám rád těžký, vizionářský, téměř nerealizovatelný projekty, na jejichž konci je výsledkem něco užitečnýho...

Tenhle mezi takové patří, nejsem v něm nijak osobně zaangažovanej, ale těším se na jeho výsledek.

The Impossible Project = reinkarnace Polaroid emulzí.

http://www.the-impossible-project.com/
  • 0

#2508 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 9 September 2009 - 21:49:02

Snek: Ti lidi by zasloužili metál.

Tak jsem se dneska opět poučil, že kdo šetří, ten je většinou debil a těžce na to dojede :wink: Došel mi poštou můj vyaukrovany "použitý/funkční" Magnifax jednička. Když jsem ho vybalil, tak jsem zjistil, že z dvou Belarů (75 a 105) tam jeden vůbec není a druhý má clonu na šrot (možná to znásilnili pošťáci, každopádně mě to stálo tři hodiny pokusů o poskládání lamel a skoroochraptění z nepřetržitého nadávání na svoji šikovnost), nechodilo ostření (zuby na tyči, ať žije pilník), všude rez a hnědé cosi (asi hlína nebo co - i uvnitř objektivu), měch jak cedník a uvnitř jako zlatý hřeb toho všeho 25W čirá žárovka :D Po celodenním boji to vypadá, že už to docela funguje, ale stejně mě a toho chytá amok a mám chuť na slohové cvičení v řeči ostravské, v podobě mailu původnímu majiteli.
  • 0

#2509 RHfest

RHfest

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 208 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 10 September 2009 - 06:59:01

Čaute chachaři,

protože se blíží Vánoce a je třeba si dělat radost. Sháním někoho kdo by byl schopný mi z německa dovést za nákupku Bessu III .samozřejmě plus odměnu.

díky R.
  • 0

#2510 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 10 September 2009 - 21:19:15

Chlapi, buďte hodní na své manželky, ženy, děvuchy a roby.
Dnes jsem pochoval svoji kamarádku, která si sama vzala život kvůli jednomu idiotovi, který nestál ani za zrnko stříbra... :wink:
  • 0

#2511 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 10 September 2009 - 22:22:43

Vložený obrázek
se skromnú dávkú lásky... :)
  • 0

#2512 hypnogen

hypnogen

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,138 příspěvků(y)
  • LocationPraha / Rychvald
Reputace: 188

Publikováno 10 September 2009 - 22:36:10

aha tak ty jsi Ladin z flickru :)
tehle se ti moc povedla
  • 0

#2513 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 11 September 2009 - 08:29:38

SENSACE! ČTĚTE! NEBUDE OPAKOVÁNO! KRAKEN ODHALEN !!!

citace:

O autorovi:
Rád si dělám na věci vlastní názor, ale nemusím nutně chodit proti proudu. Mám rád faktickou a věcnou diskuzi a články. Snad se mi takové budou dařit.
V diskuzích mě najdete jako krakena.

ČTĚTE ZDE
  • 0

#2514 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 11 September 2009 - 08:33:45

citace:

O autorovi:
Rád si dělám na věci vlastní názor, ale nemusím nutně chodit proti proudu. Mám rád faktickou a věcnou diskuzi a články. Snad se mi takové budou dařit.

ČTĚTE ZDE

Ale on tam v té diskusi píše, že jedinou papírovou fotku, co má, je ta na řidičáku. :) A Kraken prokazatelně papírové fotky dělá, není-li to ovšem práce někoho jiného. :)
  • 0

#2515 erbis

erbis

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 214 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 12 September 2009 - 10:39:16

Konečně :) udělal jsem svoji první zvětšeninu na baryt a nebylo to ani tak hrozný jak se říká :) děkuji za rady co jsemt u našel
  • 0

#2516 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 13 September 2009 - 22:46:12

až mamka zjistí že si měřím teplotu chemie zavařovacím teploměrem, tak mne zabije :-)
  • 0

#2517 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 14 September 2009 - 00:42:11

citace:

O autorovi:

ČTĚTE ZDE

Ivane ogaro zrádný totok sa nedělá!!!

Už nemám identitu, co mám dál dělat, co budu dělat se životem, nejsem už nyní NIKDO ????

Za toto tvé velmi nekamarádské gesto, tě dnes budu ve snu strašit!!!

Navíc sem si včera udělal novú panenku ve tvojí podobě (dalo mi to hodně práce), kterážto má ve svojích plastových vlasoch i tvoju vlastní, řekl bych biologickú kadeři (kudrlinu), kterúžto sem ti tajně sebral na setkání v Třebíčovi v době, kdy jsi opivněný ležel na zahradě Dalešického pivovara a já přestírat tvé fotografování dvouočkou.
Nyní jsem do ni zapíchal několik špendlíků a na její nevinný obličej (nepodobný tvému) nastříkal krev právě zaříznutého kohúta, keréhová sem před chvílú vytáhl notně ospalého z kurníka, za značného nesúhlasného kokodání ostatních slépek!!!

Byl jsi proklet !!!!!!!!!! :-) :twisted: :-) :twisted: :-)
  • 0

#2518 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 14 September 2009 - 00:46:35

citace:

O autorovi:

ČTĚTE ZDE

Ale on tam v té diskusi píše, že jedinou papírovou fotku, co má, je ta na řidičáku. :-D A Kraken prokazatelně papírové fotky dělá, není-li to ovšem práce někoho jiného. :-D

Aji ty si mne odhalil ogaro!!! A já si myslel, že to nikdo nepozná, že to nésu moje fotografie !!!

Nu, možete sa těšit do tej Štjavnice, doposud sem ukazoval enem tu pěknú tvář !!!!!

KRAKEN BYL VYPUŠTĚN :-) :-) :-) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
  • 0

#2519 Golfista

Golfista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,638 příspěvků(y)
Reputace: 103

Publikováno 14 September 2009 - 16:44:41

KRAKEN BYL VYPUŠTĚN :-( :-( :) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Neradno si s ním zahrávat, ale to už je pozde... 8-O
  • 0

#2520 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 14 September 2009 - 18:47:30

dostal jsem na hlídání bratránka a on miluje věci co mají hejblátka a cvakají, tak čím jsem ho asi zabavoval... http://yb2.kx.cz/alba/robinek_film/
děcko sa mosí vychovávat odmala!
  • 0

#2521 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,034 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 14 September 2009 - 19:58:40

dostal jsem na hlídání bratránka a on miluje věci co mají hejblátka a cvakají, tak čím jsem ho asi zabavoval... http://yb2.kx.cz/alba/robinek_film/

Už jsi o u toho Grafoně nějak pořešil s tim zadkem ?
  • 0

#2522 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 14 September 2009 - 20:15:24

Už jsi o u toho Grafoně nějak pořešil s tim zadkem ?

mám k němu 7kazet, ale nemám do toho zatím filmy a předělávku má už taťka vymyšlenou, ale nezačne s tím dokud neukážu diplom.
no a na náhradní zadek nemám tu potřebnou měnu - na ebayi se občas objevuje i verze otočného zadku)
  • 0

#2523 Fotowerewolf

Fotowerewolf

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 15 September 2009 - 18:31:12

Lepší místo pro můj dotaz jsem nenašel, tak mě nekamenujte :-)
Nemá někdo z Vás uživatelskou příručku, nejlépe v CZ pro fotoaparát Nikon F4e,F4s atd? Koupím, okopírování odměním, prostě už jsem bezradný v shánění :-) V Aj jich je na webu hodně, ale se špatnou obrazovou kvalitou, pak jsem našel jeden francouzský návod, obrázky good, ale neumím po francouzsku :lol: Nejsem antitalent na fotoaparáty, dokážu to ovládat v pohodě, ale přecejenom pár věcí bych si z návodu v CZ rád přečetl.
Dobré světlo všem :lol:
  • 0

#2524 Ondrej1

Ondrej1

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 15 September 2009 - 19:08:50

O víkendu jsem se dal do malování a dneska jsem konečně dokončil první část a pověsil fotky. Pár neumělých obrázků:
Vložený obrázek Vložený obrázek.

(Paspartovací kartóny dodal sbriza, paspartovací nůž jkcz, díky kluci)
  • 0

#2525 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,034 příspěvků(y)

Publikováno 15 September 2009 - 19:26:41

Lepší místo pro můj dotaz jsem nenašel, tak mě nekamenujte :-)
Nemá někdo z Vás uživatelskou příručku, nejlépe v CZ pro fotoaparát Nikon F4e,F4s atd? Koupím, okopírování odměním, prostě už jsem bezradný v shánění :-) V Aj jich je na webu hodně, ale se špatnou obrazovou kvalitou, pak jsem našel jeden francouzský návod, obrázky good, ale neumím po francouzsku :lol: Nejsem antitalent na fotoaparáty, dokážu to ovládat v pohodě, ale přecejenom pár věcí bych si z návodu v CZ rád přečetl.
Dobré světlo všem :lol:

Čéče, čésky to asi bude problém. Mam ten špatně zvobrazenej anglickej, ale vše je z toho tak nějak jasný. Navíc to je tak logickej a bezvadne vynalezenej aparat ze su nikdy s nicim moc netapal. Kdyztak napis o co by ti presne slo a zkusim se do tech svejch papiru zahloubat... :)
  • 0

#2526 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 15 September 2009 - 23:04:52

Dnes druhy den ve skola a hned petihodinove skoleni prace se Sinarem, uzasny stroj, ale pro me, jakozto pro cloveka, ktery VF nikdy nevidel, to bylo opravdu narocne vstrebat... :-)
  • 0

#2527 mdx

mdx

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 202 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 16 September 2009 - 12:12:17

Mickael: no ale to je krásný učit se ve škole takové věci...ale jsou takový kteří se to učí doma po večerech (tedy né ve večerní škole) až je bolí oči.
  • 0

#2528 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 16 September 2009 - 13:58:24

Díky bohu za Tetenal. O víkendu se mi při focení hodů ve Velké Bíteši vymstila moje záliba v "kvalitní" sovětské technice. Uprostřed focení se mi úplně složil expozimetr (Leningrad 7). Zbytek jsem dojel kamarádovým Sverdlovskem se skoro vybitou baterkou (a skoro náhodnou přesností měření). S fotkama jsem se v duchu rozloučil.

Dneska jsem ten film vymáchal v Emofinu a málem mi vypadly oči - až na dvě fotky mezi výpadkem a jeho objevením (černé obdélníky) to vypadá, že to bude všechno zvětšovatelné. A to je to exponované tak +-1-2 clony a je to Fomapan 200 8-)
  • 0

#2529 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 16 September 2009 - 22:54:30

onehda jsem kamarádovi pentaxistovi (jiný než ten náš) Přemkovi půjčil MEčko ... kousek z naší dnešní debaty na icq...

kolista2
Jak to tak vidím, není daleko doba, kdy svou fotovýbavu najednou vcelku neuneseš
ypres.bass
já už ju ani celou nenosím
kolista2
já to mám sice na hraně (13,5kg) , ale ještě to poberu )
ypres.bass
k čemu? mečko s pevnou padinou a do kapsy druhý film
kolista2
j,j. Poslední dobou mě začíná film bavit víc než digi, poslední kapka bude až vyvolám ty čb filmy co mám nafocené v lednici
ypres.bass (23:47:52 16/09/2009)
mě film baví už dávno víc než digi
ypres.bass (23:47:56 16/09/2009)
má to život
kolista2 (23:48:27 16/09/2009)
no jo, ale chtělo by to umět volat doma diáky
ypres.bass (23:48:39 16/09/2009)
znám lidi co to umí
kolista2 (23:49:36 16/09/2009)
no, jednou budu muset nafotit něc na velvii a když se mi to bude líbit (o čemž nepochybuju), budu ztracen

jak by řekl jistý Mamiak: "myslím že je náš..."
  • 0

#2530 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 18 September 2009 - 09:08:26

Kdybych přijel na sraz opálenej jak černoch, je to kvůli tomu, že mi právě byly dva 19" monitory vyměněny za 24"(1920x1200). Je to tedy obludný. A nejhorší na tom je, že to ti výrobci serou jak umí a i když to tu už hodinu šteluju, stojí barvy zaprd. A to jsem barvoslepej :) Už abych byl v komoře, tam si nebudu připadat jak před rentgenem... Ale jako na práci je to výborný, vo tom žádná...
  • 0

#2531 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 19 September 2009 - 12:35:47

chjo, míchám si takhle dva litry ustalovače, no a u druhého litru jsem se zamyslel a nevím, jestli jsem tam nasypal 200 nebo už 250g thiosíranu :-) . Pro jistotu jsem přisypal ještě asi 20g, takže ve výsledku bude buďto 470 nebo 520g ve dvou litrech, se to nezblázní, ne? :)

Ještěže si píšu kolik čeho už jsem do sklenice nasypal :)
  • 0

#2532 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 19 September 2009 - 12:54:51

Tak jsem zase jednou zjistil, že mezi prasetem a vynálezcem nemusí být až tak velký rozdíl.
Za večer jsem dělal jednu normální a pár teplých fotek. Hodím do misky věčnou GD-L (skrz kterou není vidět dno), uplácám tu jednu normální, vrátím vývojku do flašky a bez umytí do misky naliju jednu čtvrtlitrovou flaštičku pár měsíců starého PWčka a doliju půllitrem vody. Hodím do toho Fomatone 532 a už jenom valím bulvy. 5 minut čistý papír, pak se najednou vyskočí obraz a po 7 minutách dojde. Ustálím, opláchnu, podívám se pod lustrem a vypadá to dokonale neutrálně (jak ten Fomabrom předtím). Vyperu, usuším a vylezla z toho nádherná olivovočokočajobůhvíco barva, jakou jsem ještě neviděl. Teď se to ještě naučit udělat cíleně :)
  • 0

#2533 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 19 September 2009 - 20:18:51

chjo, míchám si takhle dva litry ustalovače, no a u druhého litru jsem se zamyslel a nevím, jestli jsem tam nasypal 200 nebo už 250g thiosíranu :wink: . Pro jistotu jsem přisypal ještě asi 20g, takže ve výsledku bude buďto 470 nebo 520g ve dvou litrech, se to nezblázní, ne? :lol:

Ještěže si píšu kolik čeho už jsem do sklenice nasypal :roll:

Ne Jeníku, nic se nestane, já to míchám skorem od oka :lol:
  • 0

#2534 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 19 September 2009 - 20:23:43

Taky bych se toho asi nebál. Jinak thiosíran už spíš odměřuju na objem, než na váhu... (chudinky váhy plakaj, když jima proženu takovou váhu :)
  • 0

#2535 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 19 September 2009 - 20:55:24

Jeniku, prosimta, to opravdu nemosis resit. Na thiosiran mam kelimek od jogurtu s ryskou zhruba pro 250g. vazit thiosiran do ustalovace je ztrata casu.
  • 0

#2536 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2009 - 20:10:29

Jeniku, prosimta, to opravdu nemosis resit. Na thiosiran mam kelimek od jogurtu s ryskou zhruba pro 250g. vazit thiosiran do ustalovace je ztrata casu.

když to bych si musel někde tu rysku dělat, a na to jsem línej, takže jednou za čas si holt zavážím :roll: :lol: :lol: :lol:

Na kuchyňský váhy jsem si ještě netrouf :wink:
  • 0

#2537 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 20 September 2009 - 20:29:02

vrátil jsem se z třídenního fotomaratonu na festivale (www.festivalpodvezi.cz), dojdu dom a zjistím že je v televizi na dvojce večer na téma fotografie...
  • 0

#2538 mdx

mdx

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 202 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 21 September 2009 - 07:52:09

Včera jsem se v televizu koukal na pořad o Annie Leibovitz. Tedy po dlouhé době jsem pocit, že doba strávená u této skříňky byla užitečná. Bylo to více než fajn.
  • 0

#2539 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,070 příspěvků(y)
Reputace: 112

Publikováno 21 September 2009 - 19:26:40

tak přátelé... zhruba od... no dlouho už chodím pořád s nějakým tím ruksakem. do hospod. dříve hlavně z obavy, aby mě v ulicích, zachtělo-li by se mi spát třeba v parku, aby mě nepřekvapila zima. nosil jsem ve vaku všelijaké ošacení, zcela neadekvátní roční době apod. párkrát jsem i použil.

od jistě doby mám pocit vlastní nedostatečnosti, nemám-li u sebe některý svůj aparát. nu, a za celá ta léta co sebou tahám cenné náklady se mi nestalo, abych svoje zavazadlo zapomněl. a to jsem bývyl často velmi... unavený. nicméně vzít vak byl reflex silnější piva.

až do včera. takřka nic jsem nevypil - snad tři čtyři piva. dnes jsem šel vyexpedovat ze zahrady ježka, páč ten tu není díky našemu pejskovi v bezpečí. vynikající příležitost něco vyfotit. vemu mamču, mám jí od včera rozfocenou. to jsem taky blb včera zapomněl matnici. hned si jí dám do batohu... si jí tam takhle dáám.. tam jak jí dávám vždycky.. no... teda.. tak... jsem si ho asi hodil pod postel nebo co. ne, tam taky není...

a hle. to se mi to včera nějak lehce jelo na tom kole. dokonce jsem exhiboval svojí tělesnou zdatnost na blaíku slámy. na to jak jsem měl těžký batoh to šlo až překvapivě lehce. to asi proto, že už jsem ho tou dobou NEMĚL!!! nu, jak říkají klasici (moderátor promine) ZASRANÁ KOČIČKA! ano, batoh zůstal v hospodě.

heppy end - hospoda patří známým a chodí do ní sociálně slabší poctivci. batoh vrátlili a já mám mamču zpět. aritmie už také trochu ustala. jen ta hanba mě stále fackuje :D
  • 0

#2540 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 21 September 2009 - 22:36:06

Moje smůla nezná mezí - včera jsme byli s kamarádkou v lese otestovat můj nový stativ pod Zorkiho (nějaký německý hliníkový pavouk za dvě stovky, ale na tohle stačil). Lesní zvěř na nás ale byla připravená a položila miny - zatímco jsem si ve stráni šteloval stativ, kamarádka stojící za mnou uklouzla po nějakém exkrementu a proletěla stativem, jehož nohy byly bohužel už pevně zaraženy do země - jedna z nich se urvala.

A pak má člověk mít rád přírodu... :)
  • 0

#2541 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 23 September 2009 - 09:45:00

Nechce se někdo mé postavy začít potápět? Měl bych na prodej pěkný vybavení :)
  • 0

#2542 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 24 September 2009 - 12:49:36

totok je ta špeciální verze windousa pro nás ogary z valašských kotárů... Vložený obrázek
  • 0

#2543 zbynimir

zbynimir

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 24 September 2009 - 13:51:43

Ahojte, měl bych takovou otázku, tak si brouzdám po netu a vidím u Ilfordu HP5+, popis, že je to Ilford USA, má to trochu jiný obal, ale ten film bude stejný, nebo ne? :-)
  • 0

#2544 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 24 September 2009 - 14:36:52

HP5+ je stejný kdekoli. Jen to prodávají různé firmy.
  • 0

#2545 zbynimir

zbynimir

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 24 September 2009 - 15:09:23

HP5+ je stejný kdekoli. Jen to prodávají různé firmy.

Díky, jsem si říkal, že by to byla blbost, ale tak radši jsem se zeptal:-)
  • 0

#2546 Fotowerewolf

Fotowerewolf

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 24 September 2009 - 15:53:29

Lepší místo pro můj dotaz jsem nenašel, tak mě nekamenujte :)
Nemá někdo z Vás uživatelskou příručku, nejlépe v CZ pro fotoaparát Nikon F4e,F4s atd? Koupím, okopírování odměním, prostě už jsem bezradný v shánění :) V Aj jich je na webu hodně, ale se špatnou obrazovou kvalitou, pak jsem našel jeden francouzský návod, obrázky good, ale neumím po francouzsku :) Nejsem antitalent na fotoaparáty, dokážu to ovládat v pohodě, ale přecejenom pár věcí bych si z návodu v CZ rád přečetl.
Dobré světlo všem :-)

Čéče, čésky to asi bude problém. Mam ten špatně zvobrazenej anglickej, ale vše je z toho tak nějak jasný. Navíc to je tak logickej a bezvadne vynalezenej aparat ze su nikdy s nicim moc netapal. Kdyztak napis o co by ti presne slo a zkusim se do tech svejch papiru zahloubat... :)

Jo, díky za nabídku, ale nějak jsem se tím prokousal a dal to dohromady. Kdyby si chtěl ten francouzský PDF s dobrou obrazovou kvalitou, stačí napsat SZ, ostatně kdokoliv by chtěl, tak pošlu :)
  • 0

#2547 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 24 September 2009 - 18:17:00

Kua to je zase dneska den, nic se mi nedaří :) negativ ďubkatej a nejde to dostat dolů, nedosvícený okraje, nedaří se mi chytit správnej kontrast, na některejch záběrech se mi dělaj tmavý okraje (reflexy od rámu). Že já do tý komory dneska lez. JÁ VÚÚÚÚL!!!

a ještě mi to přijde nějaký zrnitý, na svitek :) .

Jsou dny, kdy by se mělo zakázat vztávat z postele.
  • 0

#2548 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,034 příspěvků(y)

Publikováno 24 September 2009 - 19:49:40

Kua to je zase dneska den, nic se mi nedaří Že já do tý komory dneska lez. JÁ VÚÚÚÚL!!!

Safra Jendo mas recht. Ja ted vytah z tanku 2 Acrose a vono to ma svina nejakej zavoj jak kdyby mi na to slabe nafoukalo ci co. Himlhergotdonrvetrkrucajc element co to je? to se mi snajd este nestalo, pritom a49 cerstva ustalova cerstvej vsecko jako dycky. Kua prace, se ted bojim pokracovat. Nema dneska svatek nejakej digitalistickej svatej? Nevyhlasilo dnesek OSN dnem za svet bez bromidu stribrnyho? :)
  • 0

#2549 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 24 September 2009 - 20:17:30

Digitalistickej svátek to nebude - teď skenuju náhledy a vypadá to, že právě vyvolanej negativ je ta jediná věc, která se mi dneska neposrala, nebo mi nespadla na hlavu. A to je to prosím Fomapan 400 focenej Zenitem TTL se šmajdající závěrkou - zázraky se dějou :)
  • 0

#2550 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 24 September 2009 - 20:28:21

Kua to je zase dneska den, nic se mi nedaří Že já do tý komory dneska lez. JÁ VÚÚÚÚL!!!

Safra Jendo mas recht. Ja ted vytah z tanku 2 Acrose a vono to ma svina nejakej zavoj jak kdyby mi na to slabe nafoukalo ci co. Himlhergotdonrvetrkrucajc element co to je? to se mi snajd este nestalo, pritom a49 cerstva ustalova cerstvej vsecko jako dycky. Kua prace, se ted bojim pokracovat. Nema dneska svatek nejakej digitalistickej svatej? Nevyhlasilo dnesek OSN dnem za svet bez bromidu stribrnyho? :)

Dyk sis vodpovedel sam: nevolas v rodinalu (1. chyba) pouzivas skorodigitalisticky filmy (2. chyba)
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 2 návětěvníků, 0 anonymních