...jen tak...
Publikováno 5 January 2010 - 13:25:55
tak asi nezanikne a to jsem rád, nepotřebuju ho často, ale dvakrát třikrát ročně na rodinný snímky a hasičskej ples
Publikováno 5 January 2010 - 14:18:51
ano, proto mám pentaxa taky namodroa navíc, modrá je dobrá, žejo
Publikováno 5 January 2010 - 14:29:05
Publikováno 5 January 2010 - 14:32:28
Publikováno 5 January 2010 - 14:38:22
Na chvíli jsem si tě představil v komické čepici a teď se budu bát večer i jen jít čůrat...
Publikováno 5 January 2010 - 14:51:49
Tož sem tak před dvůma týdnama říkal Jiříkovi JkCz, že si na něho nechám namalovat krásné zelené lístky a kterých budu mět ešče krásnější berušky, ty sedmitečné, bo kro má tady v naší vlasti kameru z beruškama.
Jiřík řekl enem: "To nééé!!!! " a odešél.
Tož nevím, ale asik sa mu ten nápad moc líbil.
#3207 Anonymous
Publikováno 5 January 2010 - 14:55:14
To asi běžél honem si lístky s beruškama nahodit na Magnolu, aby to pak plesknul sem do vlákna a byl jakože ten první originální, víš?Ešče dávám pomaličku do rychtyku mentora 13x18. To je to vám tak krásná kovodělná práca, ale ty polepý sú na šmelc.
Tož sem tak před dvůma týdnama říkal Jiříkovi JkCz, že si na něho nechám namalovat krásné zelené lístky a kterých budu mět ešče krásnější berušky, ty sedmitečné, bo kro má tady v naší vlasti kameru z beruškama.
Publikováno 5 January 2010 - 15:02:34
Publikováno 5 January 2010 - 15:38:48
forma, vyjadřující neskrývanou radost z klasické černobílé fotografie! Erik
Publikováno 5 January 2010 - 16:40:46
Publikováno 5 January 2010 - 16:49:37
To asi běžél honem si lístky s beruškama nahodit na Magnolu, aby to pak plesknul sem do vlákna a byl jakože ten první originální, víš?Ešče dávám pomaličku do rychtyku mentora 13x18. To je to vám tak krásná kovodělná práca, ale ty polepý sú na šmelc.
no Jirka rikal neco ze brousi a lakuje, tak jsem zvedav s jakou novinkou prijde, ale uz to uplne vidim , jen aby te nepredbehl...
Publikováno 5 January 2010 - 17:53:39
Ostrata už je zase známá, a zasejc ide o gořalu. Ebem škoda teho pána, neměl lehký život
Kurňa kdo tam u vás má v takové zimě napuštěný bazén vénku?
Publikováno 5 January 2010 - 19:32:28
mistře mamiyáku, nechete kardanový kříž? možná je totiž na land rovera
no aj kdyby nebyl, dam si ho doma nad postel, ať se nám daří a děti nejsou nemocný
Publikováno 5 January 2010 - 19:55:29
Publikováno 5 January 2010 - 19:57:41
mistře mamiyáku, nechete kardanový kříž? možná je totiž na land rovera
no aj kdyby nebyl, dam si ho doma nad postel, ať se nám daří a děti nejsou nemocný
Publikováno 5 January 2010 - 20:03:43
tak pošli adresu, já ti ho přepošlu. koukal jsem zespod na feldu, no prostě nevim kam to tam dát. holt... felda je spíš sklopka.
Hele, nepomlouvaji skoda vuz (jo skoda ze ho mam, ale doma proste mitshubishi neproslo, dostala prednost podleha....) Bohuzel ho tedy taky mam. Jinak, az domluvis fotopivo, dam ti komplet servis manual na nase vozy....
Publikováno 5 January 2010 - 20:03:54
tak pošli adresu, já ti ho přepošlu. koukal jsem zespod na feldu, no prostě nevim kam to tam dát. holt... felda je spíš sklopka.
mně přijde felda (máme ji v práci) jako takovej ten boxík. vždycky mi to ve srovnání s mym trábošem přišlo jako vysloveně fajnový auto a najednou se v tom bojim připadam si jako nahatej ve vaně a když vemu za šaltpáku, tak mam pocit že mi zvostane v ruce
a děkuju za kříž
Publikováno 5 January 2010 - 20:21:41
mně přijde felda (máme ji v práci) jako takovej ten boxík. vždycky mi to ve srovnání s mym trábošem přišlo jako vysloveně fajnový auto a najednou se v tom bojim připadam si jako nahatej ve vaně a když vemu za šaltpáku, tak mam pocit že mi zvostane v ruce
a děkuju za kříž
No tak to prrr. Trabos je uplne jinej zak z uplne jiny tridy (skoly)..... Vono je to tak nejak o zvyku, treba vic nesnasim firemni fabiaII. Jo taky me to prislo jako chrastitko, predtim jsem me sluzebni Berlingo, Camry, Oktafku. Ale zlata Felda, kdyz jsem si vyzkousel Omegu 3000GT, Kadett GSI, BMW 3.0, jo je to konzerva, ale zasejc ty dily, jedna radost. Co na omegu staly brzdy, to na Feldu cela plechrina. Co na Omegu vejfukovy potrubi (jo 6ti lauf dva rizeny katy) to dve felcky...... Omega v zimne 25l/100km, Felda max 9.....
Publikováno 5 January 2010 - 20:27:42
Publikováno 5 January 2010 - 20:31:16
Hele, nepomlouvaji skoda vuz (jo skoda ze ho mam, ale doma proste mitshubishi neproslo, dostala prednost podleha....) Bohuzel ho tedy taky mam. Jinak, az domluvis fotopivo, dam ti komplet servis manual na nase vozy....
komplet servis manuál - nic není třeba. felda se totiž nerozbíjí. alespoň mně se ještě nerozbilo nic. šaltpáku mám nějakou krátkou sportovní - je to od chlápka ze škodofky, co si na to ukrad co moh. pak přišla záhy octavie, kradl na jiné a to nemluvim vo tom, že tomu našemu podělamu frantíkovi stačí, aby se rozpojil konektor a NEJEDE! prostě se nehne (teda hne, 60km / h a celou cestu špačkuje ať jedeme ale PŘÍMO do servisu).
já jsem přímo ňoukán do jiného auta, ale nene, já se eště v žádnym necejtil tak fajn. a to byl můj forman praktic formát! jsem jezdil od žigulivozů po bmw 7 - no navoněná bída. felda je vůz mého srdce... kardan ovšem, jak říkám, nemá
mimochodem, který trudomysl konotoval výraz "sklopka" s čímsi negativním?
Publikováno 5 January 2010 - 20:46:57
No ja uz potreboval. To sasr..y MPI ma zapalovaci listu. Bohuzel odchazej. No a minulej tejden se neco stalo na naprave. Jo, az pote, co na ledove plose to jelo jinam nez jsem zamyslel. Predni naprava trosku nesnesla kontakt s obrubnikem na pravem kole zevnitr.....tak pošli adresu, já ti ho přepošlu. koukal jsem zespod na feldu, no prostě nevim kam to tam dát. holt... felda je spíš sklopka.
komplet servis manuál - nic není třeba. felda se totiž nerozbíjí. alespoň mně se ještě nerozbilo nic. šaltpáku mám nějakou krátkou sportovní - je to od chlápka ze škodofky, co si na to ukrad co moh. pak přišla záhy octavie, kradl na jiné a to nemluvim vo tom, že tomu našemu podělamu frantíkovi stačí, aby se rozpojil konektor a NEJEDE! prostě se nehne (teda hne, 60km / h a celou cestu špačkuje ať jedeme ale PŘÍMO do servisu).
já jsem přímo ňoukán do jiného auta, ale nene, já se eště v žádnym necejtil tak fajn. a to byl můj forman praktic formát! jsem jezdil od žigulivozů po bmw 7 - no navoněná bída. felda je vůz mého srdce... kardan ovšem, jak říkám, nemá
mimochodem, který trudomysl konotoval výraz "sklopka" s čímsi negativním?
Publikováno 6 January 2010 - 16:55:28
Publikováno 6 January 2010 - 20:32:53
Publikováno 7 January 2010 - 08:17:49
Publikováno 7 January 2010 - 08:48:10
Publikováno 7 January 2010 - 08:53:58
Čék si ale mosí uvěédomit, že taky máme ty nejlepčí moderátory, keřívá majú otevřené srdíčko.
PS: Některý věci co máš vyvěšené na webu se mi hóóódně líbí.
Publikováno 7 January 2010 - 13:57:59
přátelé, já se vám tak večer těšim do komory. ráno sem si vyvolal jedno nový kino na 1600 (tu aristu vod dubrara) a až pude malej spát, tak na to vlítnu. to bude nádhera, negativ je pěknej, ouplně to vidim na papíře - ty zářivý dětský vočička, jak házej málem prasátka, akurátní zrníčko z atomálku, trixovskej šmak, tlustej baryt a vůbec...
Publikováno 7 January 2010 - 14:13:19
A nejhorší je, že mám z neznámého důvodu z výsledku ohromnou radost - zbláznil jsem se
Publikováno 7 January 2010 - 14:17:20
Publikováno 7 January 2010 - 14:23:00
Publikováno 7 January 2010 - 14:41:44
Tak jsem měl včera kvalitní den. Konečně jsem vyvolával opilecké Silvestrovské negativy z "Benzína" a protože jsem prase líné, tak jsem obšlehl od Pavla_P to plastimatkové volání planů s gumičkama. A protože jsem šikula, tak mi při vybíjení kazet jeden list spadl za záchod (takže vznikl neskutečný prasox ( kuk ) - asi to budu vzdávat za umělecký záměr) a druhý jsem blbě otočil emulzí ven a tak totálně zrakvil gumičkou.
A nejhorší je, že mám z neznámého důvodu z výsledku ohromnou radost - zbláznil jsem se
To já 29.12. odpoledne konečně nabil kazety do Avusu 6x9 - něco repro planama Orwo od ypresse(teda už si nějak nepamatuju, od koho je měl on), něco nařezanýma MCP Adox papírama(oboje jde nabíjet i vytahovat pohodlně při červeným světle a dělal jsem pokusy - odhadnout světlo venku(ehm ehm,expozimetr zůstal jinde, ale takhle to bylo úplně stylový), nastavit clonu, vytáhnout šoupě do 1/5, exponovat, pokračovat takhle v "proužkovce", zalézt do komory, vyvolat, odhadnout nejlepší expozici, nabít do kazety a fotit na ostro. A foťák zatím furt na stativu. Prostě ňamka. A pak hned nazvětšovat na papír. Tenhle styl práce má prostě něco do sebe. A ne mít ve foťáku rozfocený kino tak, že si ani nepamatuju, co je na začátku.
Enthropy - Se sklama do Mg I se zas tak netrap, kdyžtak ti uříznou ve sklenářství.Zaostřovací štěrbinu MgI nemá, takže ani tak nezáleží na přesné tloušťce. Já jich v Mg I díky tomu systému přítlaku, co hodí na rámeček všechno co je nad ním, roztřískal 4 páry, z toho jen jeden pár byl originál.
Publikováno 7 January 2010 - 18:22:10
Publikováno 7 January 2010 - 19:31:54
Publikováno 7 January 2010 - 19:34:58
Publikováno 7 January 2010 - 19:38:02
já jsem je měl od stoury, ale on byl taky už několikátý majitel.To já 29.12. odpoledne konečně nabil kazety do Avusu 6x9 - něco repro planama Orwo od ypresse(teda už si nějak nepamatuju, od koho je měl on)
Publikováno 7 January 2010 - 19:44:01
Ha...já jsem taky ofousenej. Sice nejsem z Brna, ale jsem temnokomorník...Napadla mne ovšem v mé zahloubanosti taková věc - přemýšleli jste někdy o tom, jak se průměrný temnokomorník odlišuje od běžné populace i v jiných oblastech, než je jeho fotografická záliba? Dělal někdo sociologický výzkum na tema homo photographicus? Možná to není zrovna vhodný základ, ale například jsem postřehl, že brněnská sekce(včetně mne) je v průměru více než dvakrát fousatější než běžná populace ČR. Položil bych tedy otázku, souvisí-li toto s faktem, že se jedná o komorníky, tedy osoby s vyhraněným názorem na jistou oblast, nebo je to jev nezávislý. Stejmě bych zkoumal ostatní možné odlišnosti.
#3238 Anonymous
Publikováno 7 January 2010 - 19:50:44
To je zajímavá úvaha. Sám za sebe můžu prohlásit, že jsem osoba vymykající se. Jestli je to temnokomornictvím, to ovšem určit nedokážu.Napadla mne ovšem v mé zahloubanosti taková věc - přemýšleli jste někdy o tom, jak se průměrný temnokomorník odlišuje od běžné populace i v jiných oblastech, než je jeho fotografická záliba? Dělal někdo sociologický výzkum na tema homo photographicus? Možná to není zrovna vhodný základ, ale například jsem postřehl, že brněnská sekce(včetně mne) je v průměru více než dvakrát fousatější než běžná populace ČR. Položil bych tedy otázku, souvisí-li toto s faktem, že se jedná o komorníky, tedy osoby s vyhraněným názorem na jistou oblast, nebo je to jev nezávislý. Stejmě bych zkoumal ostatní možné odlišnosti.
Publikováno 7 January 2010 - 20:15:11
stejně tak!Ha...já jsem taky ofousenej. Sice nejsem z Brna, ale jsem temnokomorník...Napadla mne ovšem v mé zahloubanosti taková věc - přemýšleli jste někdy o tom, jak se průměrný temnokomorník odlišuje od běžné populace i v jiných oblastech, než je jeho fotografická záliba? Dělal někdo sociologický výzkum na tema homo photographicus? Možná to není zrovna vhodný základ, ale například jsem postřehl, že brněnská sekce(včetně mne) je v průměru více než dvakrát fousatější než běžná populace ČR. Položil bych tedy otázku, souvisí-li toto s faktem, že se jedná o komorníky, tedy osoby s vyhraněným názorem na jistou oblast, nebo je to jev nezávislý. Stejmě bych zkoumal ostatní možné odlišnosti.
Publikováno 7 January 2010 - 20:33:38
(původně jsem to psal bez vulgarit, ale bylo by to neupřimný, tak sorry)
#3241 Anonymous
Publikováno 7 January 2010 - 20:37:08
Cha chá!ÁÁÁÁÁÁ já jsem takovej kokot! Tývole, to jsem ale blbej. Trvalo mi 4x4 planů, než mi došlo, že oproti mým zvyklostem nevolám ve stocku, ale že ředím 1+3!!! Sem přidával postupně po minutě dvou, ale bylo nutno přidat rovnou deset, KURVA! A takový důležitý snímky! Nepoučitelnej blb!
p.s. původně jsem to nechtěl napsat, ale bylo by to neupřímný, ta sorry.
p.p.s. ftip, ok? To zamrzí.
#3242 Anonymous
Publikováno 7 January 2010 - 20:37:42
Publikováno 7 January 2010 - 20:39:44
Nepoužitá ředěná ID11 nechaná týden v lednici nezmění okometricky kvalitu, nicméně vyvolávala trochu méně než čerstvě umíchaná.
Do perlátoru vřazený filtr na benzín funguje výtečně, konečně čisté negativy. (míval jsem na nich velmi jemnou krupičku)
Publikováno 7 January 2010 - 20:43:30
Voranžovej nejsem, protože normální pozemský červi se maj nejlíp!! :))
#3245 Anonymous
Publikováno 7 January 2010 - 20:56:30
Však víme.Jen se upřímně zasměj Však to asi všichni známe A ty mi rozhodně nemusíš vysvětlovat, že vtip, však se známe.
Voranžovej nejsem, protože normální pozemský červi se maj nejlíp!! )
Jinak já si tuhle udělal takový planový cvičení. Vyvolával jsem a vyvolával, až jsem vyvolal 4 neexponovaný plany. Holt jsem si to neoznačil, já vůl.
Publikováno 7 January 2010 - 21:16:58
ÁÁÁÁÁÁ já jsem takovej kokot! Tývole, to jsem ale blbej. Trvalo mi 4x4 planů, než mi došlo, že oproti mým zvyklostem nevolám ve stocku, ale že ředím 1+3!!! Sem přidával postupně po minutě dvou, ale bylo nutno přidat rovnou deset, KURVA! A takový důležitý snímky! Nepoučitelnej blb!
V tomto případě by asi slušná slova nevyjádřila to naštvání.Důležité snímky sice nedělám,ale zpackal jsem toho už mraky.Vždycky jsem byl totálně nepořádný,ale temnákomora mě naučila být pečlivý a všechno si psát.
Publikováno 7 January 2010 - 21:51:53
Položil bych tedy otázku, souvisí-li toto s faktem, že se jedná o komorníky, tedy osoby s vyhraněným názorem na jistou oblast, nebo je to jev nezávislý. Stejmě bych zkoumal ostatní možné odlišnosti.
Tak na první pokus jsem chtěl napsat něco o tom, jestli ten poměr spíš nesouvisí s počtem žen přítomných na srazu, ale pak jsem to smazal
Co se týká mě, s komornictvím to určitě nesouvisí - prostě jsem zdědil štětiny rostoucí tak šikmo, že pravidelně i při všemožných opatřeních a nejvyšší opatrnosti při pokusu o hladké oholení, obvzláště na bradě a krku, téměř vykrvácím Naposledy jsem to zkoušel po dvou letech v červenci a myslím, že tomu dám tentokrát klidně i delší odstup.
V úvahu ale připadá, že časem ušetřeným na pravidelné kvalitní oholení za mokra (kdo se neholí klasicky za mokra je vlastně stejně zarostlej ) získávají zarostlí členové cenné minuty pro pobyt v komoře.
Publikováno 7 January 2010 - 21:55:39
Publikováno 8 January 2010 - 00:44:01
modraky jsou stylove ne jako monterky co zni jako by je vymyslel nejakej navrhar
Publikováno 8 January 2010 - 06:52:16
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 2 návětěvníků, 0 anonymních