Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#3401 aesculap

aesculap

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 139 příspěvků(y)
Reputace: 0

Publikováno 25 January 2010 - 20:24:42

... co dodat...
Rc. Erik(regionální cvok).

.Erik[/quote]

No tak Eriku. Ad1 Ti blahopřeji k úspěšnému lovu nové duše (viz výše), osvěty není nikdy dostatek..

Ad2 krajina bez individuí popisovaného vzezření je příliš chudá na to, aby byla s to vyjeviti celou svou nádheru a tajemnost

Ad3 tiše řadu let doufám, že v regionálního cvoka též dorostu a prozatím používám společenské mimikri alespoň potud, než mí potomkové se dobéřou věku takového, že nebude hroziti jejich odebrání do náhradní péče neoblíbenými úřady. Ale čas letí a jistojistě se někde potkáme... A jak praví nauky východní - poznáme se na první pohled... :oops:

Marcel, řečený Aesculap z Ostrova :evil:
  • 0

#3402 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 26 January 2010 - 15:14:59

Asi jsem se stal Ypressem - minimálně co se kvalitních nákupů týče :)
Včera jsem převzal od pošťáka a nedočkavě vybalil svoji novou krásnou Prakticu VLC 3, vykydal z ní bordel, zdvojnásobil její cenu novou baterkou a pak už jenom nevěřícně zíral. Měřilo to přesně 5 minut a pak to přešlo do stavu, kdy to pořád brble na podexpozici. Pak jsem ještě zjistil, že hranol je nekompatibilní s mým okem, protože s brýlemi i bez vidím matnici i ručičku měření totálně rozpatlaně.

Ještě že měřím Leningradem a chtěl jsem to hlavně jako kinofilmový zezhoračum :)
  • 0

#3403 himself

himself

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 585 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 26 January 2010 - 16:08:45

Přátelé, je někde pohromadě seznam anket a jejich výsledků?
  • 0

#3404 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 28 January 2010 - 08:29:30

už je to lepší, venku teplota z klasickýho širokáče klesla na rybí očko :wink:
  • 0

#3405 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 28 January 2010 - 08:32:51

tomu nerozumim :)
  • 0

#3406 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 08:33:10

á už! :)))
  • 0

#3407 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 28 January 2010 - 10:20:18

Asi už mi hrabe, v noci se mi zdálo, že jsem od někoho dostal zvětšovací přístroj - mělo to nějakou východoněmeckou optiku, 80 mm ohnisko a nápis Made in Iran.
  • 0

#3408 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 28 January 2010 - 10:28:09

Asi už mi hrabe, v noci se mi zdálo, že jsem od někoho dostal zvětšovací přístroj - mělo to nějakou východoněmeckou optiku, 80 mm ohnisko a nápis Made in Iran.

to je znamení :wink:
  • 0

#3409 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,754 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 407

Publikováno 28 January 2010 - 10:28:48

:-)
to je kombinace

taky mívám noční děsy, stojím u ponku za pět minut šest a čekám na parťáka a deme vyndat u špajzku z autobusu :wink:
(převodovka)
stačí se probudit a ejhle, ještě hodinu můžu spát...
úleva
  • 0

#3410 StanislavPleva

StanislavPleva

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 10:40:30

No ty brďo... :wink: A nemělo to náhodou plochou dráhu letu???
  • 0

#3411 cuba

cuba

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 518 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 28 January 2010 - 10:56:18

na vnitřním antireflexu byl vyleptán portrét Saláma, a tudíž by byl na každé zvětšované fotce :wink:
  • 0

#3412 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 28 January 2010 - 11:31:07

V Iránu mají Ahmadí Neřáda. Či tak nějak :wink:
  • 0

#3413 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,070 příspěvků(y)
Reputace: 112

Publikováno 28 January 2010 - 20:04:47

a hle, xenar u škody zamluven. copak to, kdopak to?
  • 0

#3414 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 22:07:15

Nevíte někdo jak je to s těmi Mamiakovými články pro začátečníky? Nemá to pokračování? Končí to tím pátým dílem, tuším, ale píše to, jako že to bude pokračovat a nic.
  • 0

#3415 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 28 January 2010 - 22:11:30

Nevíte někdo jak je to s těmi Mamiakovými články pro začátečníky? Nemá to pokračování? Končí to tím pátým dílem, tuším, ale píše to, jako že to bude pokračovat a nic.

no uz se nepokracovalo, co konkretne te zajima?
  • 0

#3416 zruda

zruda

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 22:42:08

Mě se jednou zdálo že jsem byl ryba sedící na trámu a požíral jsem izolaci z kabelů. Při tom jsem sledoval osttní ryby plující po půdě.A dával bacha aby mě nezmerčily.

žrát izolaci je drsná deformase z povolání.
  • 0

#3417 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 28 January 2010 - 22:49:16

Mě se jednou zdálo že jsem byl ryba sedící na trámu a požíral jsem izolaci z kabelů. Při tom jsem sledoval osttní ryby plující po půdě.A dával bacha aby mě nezmerčily.

uplne me to pripomina Reznicka :-)))
  • 0

#3418 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 23:49:58

no uz se nepokracovalo, co konkretne te zajima?

poslední díl končí slovy" Příště budou na řadě některé konkrétní postupy a návody, jak a co měřit, případně kdy a čím nenechat přístroj i sebe ošálit."

No a pak už nic. Jako Kafkův Zámek. Nedokončeno. Ty konkrétní postupy, jak co měřit a nenechat se ošálit v podání čtivém Mamiakově, to bych si dal, to by bylo počteníčko.
  • 0

#3419 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 29 January 2010 - 08:55:58

počteníčko nějaký bude, neboj ;-) sice nevim jestli to naplní tvoji představu přesnejch postupů, ale nech se překvapit - už brzy :)
jeden konkrétní návod, ale můžu poskytnout hned - nefoťte na digoše, nefoťte na digoše, nefoťte na digoše! 8-) :lol:
  • 0

#3420 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 29 January 2010 - 11:03:46

Zrudo, oagro neščastná už to nepij, nedělá ti to faň. Když sem si to přečetl tož si říkám: "Zlaté ty moje kozaté čertice s vypláznutýma jazykama co se mnú tančijú".

Je zase pravda to, že já je kolikrát vidím aji když su hore.
  • 0

#3421 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2010 - 11:58:51

počteníčko nějaký bude, neboj ;-) sice nevim jestli to naplní tvoji představu přesnejch postupů, ale nech se překvapit - už brzy :)
jeden konkrétní návod, ale můžu poskytnout hned - nefoťte na digoše, nefoťte na digoše, nefoťte na digoše! 8-) :lol:

zítra jedu fotit bavorské zasněžené vesnice aniž bych znal záludnosti expozice, co měli být v tom dalším dílu, ale už se těším, jak si ten sníh na střechách budu v neděli doma vyvolávat - tentokrát budu hlídat 9 45 minut a nespletu to s těmi 6 co platily pro rodinal

tak se těším na pokračování, nejde o naplnění mých představ - tak jak jsi to psal to bylo akorát, takže pokračování bude určitě taky akorát - myslím co se týká náročnosti a detailnosti
  • 0

#3422 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2010 - 11:59:39

jo a ty hrubky jsou překlepy, jako překlepi...
  • 0

#3423 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 29 January 2010 - 12:20:29

V kostce: při focení na sněhu měř dopadající světlo a podle toho exponuj, při měření odraženého se Ti bude expozimetr (nebo foťák) snažit udělat z bílého sněhu šedý. Je to docela markantní rozdíl, zhruba +2EV
  • 0

#3424 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2010 - 12:35:51

V kostce: při focení na sněhu měř dopadající světlo a podle toho exponuj, při měření odraženého se Ti bude expozimetr (nebo foťák) snažit udělat z bílého sněhu šedý. Je to docela markantní rozdíl, zhruba +2EV

teoreticky to vím, v praxi to zkusím udělat tak, že budu měřit něco středně šedýho a toho se budu držet plus ještě trochu kousek prodloužím čas, o 1 EV

mělo by to vycházet cca 1/80 s při cloně f 3.5 - tak to vycházelo minule, když jsem fotil ve dne zasněženej venkov, ale clona byla zvolená blbě, takže při f11 to bude vycházet.... trapné ticho... doufám že ne pod těch udržitelnejch 1/28s. což je ohnisko objektivu
  • 0

#3425 Stříbrokaz

Stříbrokaz

Tlampač (grafoman)

• Předplatitel
  • 1,660 příspěvků(y)
  • LocationModřany
Reputace: 284

Publikováno 29 January 2010 - 12:59:08

3,5 na 1/80 s, odpovídá při cloně 11 na 1/8s. Vem si stativ.
  • 0

#3426 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2010 - 13:22:07

3,5 na 1/80 s, odpovídá při cloně 11 na 1/8s. Vem si stativ.

toho jsem se obával, no stativ vozím s sebou v autě pořád, takže hlavně vzít destičku

třeba bude svítit slunko a zase se to celý expozičně dramaticky změní
  • 0

#3427 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2010 - 13:29:55

jenže jsem zapomněl napsat, že minule jsem to všechno nezvládal a ten čas
1/80 s vznik omylem - pak mi Lukáš řekl, že tím omylem jsem vlastně exponoval dobře - byly detaily ve stínech a nebylo to přeexponovaný

ale dnes mířím FE z okna ven, je 13 29, a i když směřuju do nějakých šedých stěn domů venku, měří to při f11 cca 1/250 s, takže touhle dobou by to mělo bejt tak nějak stejný i na tom bavorským venkově - i s tím že ten čas ještě kapku prodloužím, takže stativ asi nebude třeba

(jedná se celou dobu o film Tri X 400)
  • 0

#3428 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 29 January 2010 - 13:49:32

ryunine, na stativ se vykašli a na f/11 taky :wink:
f/4 až f/8 by mělo ve většině případů stačit (obzvlášť s tou tvojí af 1,8/50).

normálně někam di, namiř foťák na to, co chceš mít fakt hodně moc bílý, ale ještě s kresbou (abys to celý měl v hledáčku, takže ideálně si to namiř někam pod nohy a celý sníh, bez tvýho vlastního stínu samozřejmě). odečti čas. vyjde ti třeba 1/500.
ale při daný cloně a 1/500 by to bílý bylo šedý.

tak dej +2 clony - to znamená - expnuj se stejnou clonou 4x delšim časem (1/125 sec).
nebo dej klidně +3 clony -ten film to skousne. jenom pak volej spíš jenom 9 minut, ne 9min 45sec. sice malej rozdíl, ale při skenování podstatnej.

je to spolehlivý a na sněhu to funkuje. aspoň s deltou 400 v dd-x.

jo a měl by sis koupit žlutej a nebo oranžovej filtr - líp s tim dostaneš kresbu do sněhu, mraků, oblohy a tak všeho vůbec.
  • 0

#3429 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2010 - 13:56:52

Stativ bych si rozhodně vzal. A v tý krajině taky dost clonil... (jo a kdybys měl ten externí exopzimetr, jak jsem ti radil, mohl jsi to mít zejtra jednodušší...)
  • 0

#3430 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2010 - 13:58:02

ryunine, na stativ se vykašli a na f/11 taky :wink:
f/4 až f/8 by mělo ve většině případů stačit (obzvlášť s tou tvojí af 1,8/50).

normálně někam di, namiř foťák na to, co chceš mít fakt hodně moc bílý, ale ještě s kresbou (abys to celý měl v hledáčku, takže ideálně si to namiř někam pod nohy a celý sníh, bez tvýho vlastního stínu samozřejmě). odečti čas. vyjde ti třeba 1/500.
ale při daný cloně a 1/500 by to bílý bylo šedý.

tak dej +2 clony - to znamená - expnuj se stejnou clonou 4x delšim časem (1/125 sec).
nebo dej klidně +3 clony -ten film to skousne. jenom pak volej spíš jenom 9 minut, ne 9min 45sec. sice malej rozdíl, ale při skenování podstatnej.

je to spolehlivý a na sněhu to funkuje. aspoň s deltou 400 v dd-x.

jo a měl by sis koupit žlutej a nebo oranžovej filtr - líp s tim dostaneš kresbu do sněhu, mraků, oblohy a tak všeho vůbec.

to jsou dobrý tipy, zkusím to, filtr taky chci, taky kvůli pleti modelek

jeden film ti chci dát vyvolat, abych viděl, jestli to bude bez těch bílých neřádů a mám pro tebe nějaký drobnosti do komory
  • 0

#3431 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2010 - 14:00:58

jo a budu mít na tom venkově širší objektiv, 28 mm, f3.5 ale teda ta clona f8 by snad taky mohla stačit
  • 0

#3432 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2010 - 17:52:19

Stativ bych si rozhodně vzal. A v tý krajině taky dost clonil... (jo a kdybys měl ten externí exopzimetr, jak jsem ti radil, mohl jsi to mít zejtra jednodušší...)

no po tom expozimetru jsem se už ptal, analogovej se už neprodává, chtěl jsem analogovej, takže začnu zkoumat bazary
  • 0

#3433 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 29 January 2010 - 19:13:38

Stativ rozhodně s sebou.Já ho beru všude ,nikdy nevíš co se ti naskitne. Vytáhl jsem ho loni i na Elbrus k pořízení vrcholého fota s manželkou.Jenže se býížila sněhová bouře a já ze strachu ,že by múj hliníkáč mohl na vrcholu funkovat co by hromosvod ho radši ani nevytáh.Ale ....... :wink:
  • 0

#3434 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2010 - 19:16:37

Každopádně, stativ zvyšuje ostrost při jakémkoliv čase. Viz. mnou několikrát zde sdělovaný zkušenosti z ateliéru...
  • 0

#3435 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,754 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 407

Publikováno 30 January 2010 - 10:33:53

nám nefoto téma, snad ho jentak zvládne:
zajímá mě stabilizace přívodu pro tři fáze (indukční varná deska 7,2 kw)
tyhle desky jsou fajn i když je to takový digitální vaření :-) , ale každou chvíli to něco někomu dělá - nyní jsem tu měl pána, co mu deska v záruce odešla a vyjádření servisu zní: přepětí, či nějaké kolísání v síti =reklamace neuznána, můžete se s deskou jít vyfotografovat.... a běžte se soudit s čezem...
tak jestli někdo ví, jak to ošetřit a co mám tedy radit svým zákazníkům, pište sz
díky
na takové dotazy většinou z naší technické podpory dostanu vyhýbavou odpověď
naše výrobky jsou dobré, závada je někde jinde, znáte to
  • 0

#3436 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 30 January 2010 - 11:01:07

reklamace neuznána, můžete se s deskou jít vyfotografovat.... a běžte se soudit s čezem...

Radime, nechci nějak hanit Tvého zaměstnavatele, ale jako výrobce je to teda pěkná kurva. Zvlášť když přihlédnu k cenám těchto varných desek, je odmítání reklamace výrobku zničeného díky odfušované výrobě, což je nezařazení nějakých ochranných prvků na takovou běžnou věc, jako je kolísání napětí, pěkná sviňárna. Nezlob se, že neporadím a jenom blbě kecám, ale jsme v "jen tak..." :-)
  • 0

#3437 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 30 January 2010 - 11:21:41

Včera jsem byl zase jednou lyžovat, chumelilo, neupravená stopa (čerstvý prašan 30-50cm), jenom prošlápnutý od podobných bláznů, foukal vítr a byla mlha. Tak mě to vyčerpalo, že ještě teď jsem mimo provoz a na náladě mě rozhodně nepřidává to krásné, slunečné počasí co panuje za oknem dneska :-).
  • 0

#3438 nemo2

nemo2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 201 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 30 January 2010 - 20:48:34

kucí, kucí, jak dlouho vám trvalo zvyknout si na zrcadlové zobrazovani dvouoke zrcadlovky? ja vcera nafotila prvni film s flexaretem a v nekterych okamzicich jsem sama nevedela, kde je pravo a kde levo..
nicmene film je vyvolan a ceka na komoru - zatim teda neverim, ze bude neco ostre. mam v poslednim tydnu diky dvema preventivnim prohlidkam jistotu, ze mam zrak jak ostriz, ale teda na matnici jsem nevidela ostre lautr nic..

No, nejakou chvili to trva, ale ne moc dlouho. Jen kdyz pak clovek ma pouzivat digikrabicku od mejdla, tak s tim mava na druhou stranu... chtelo by to u tech tikitalu moznost prepnout do modu "TLR" :oops:
  • 0

#3439 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2010 - 20:53:21

No, nejakou chvili to trva, ale ne moc dlouho. Jen kdyz pak clovek ma pouzivat digikrabicku od mejdla, tak s tim mava na druhou stranu... chtelo by to u tech tikitalu moznost prepnout do modu "TLR" :oops:

a ještě lépe do módu VF. TLR by mělo význam jenom u strojů s výklopným displejem v úhlu 90˚ nahoru 8-).
  • 0

#3440 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2010 - 20:53:24

Jo jo :) Když tu krabičku vezmu do ruky, dám si ji nejdřív k oku. Když mi dojde, že to nejde, máchám s tím na druhou stranu...
  • 0

#3441 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 30 January 2010 - 21:09:36

kucí, kucí, jak dlouho vám trvalo zvyknout si na zrcadlové zobrazovani dvouoke zrcadlovky? ja vcera nafotila prvni film s flexaretem a v nekterych okamzicich jsem sama nevedela, kde je pravo a kde levo..
nicmene film je vyvolan a ceka na komoru - zatim teda neverim, ze bude neco ostre. mam v poslednim tydnu diky dvema preventivnim prohlidkam jistotu, ze mam zrak jak ostriz, ale teda na matnici jsem nevidela ostre lautr nic..

DSLR mám a první věc kterou si pořídím až budu mít nějakou financi (a pořízené důležitější věci - třeba zaplatit koljené, nebo nakoupit jídlo) je úhlový hledáček. ono to "zezhoračumství" je hrozně návykové.
  • 0

#3442 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2010 - 21:58:02

Stando, nesháněl jsi portréťák na 9x12?

symmar S 210/5.6

:oops: 8-) :D :lol: :lol:
  • 0

#3443 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 30 January 2010 - 22:14:23

Stando, nesháněl jsi portréťák na 9x12?

symmar S 210/5.6

8-) :D :lol: :lol: :lol:

to mají koruny nové označení měny? :oops:
  • 0

#3444 nemo2

nemo2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2010 - 22:25:39

No, nejakou chvili to trva, ale ne moc dlouho. Jen kdyz pak clovek ma pouzivat digikrabicku od mejdla, tak s tim mava na druhou stranu... chtelo by to u tech tikitalu moznost prepnout do modu "TLR" 8-)

DSLR mám a první věc kterou si pořídím až budu mít nějakou financi (a pořízené důležitější věci - třeba zaplatit koljené, nebo nakoupit jídlo) je úhlový hledáček. ono to "zezhoračumství" je hrozně návykové.

Ale to neřeší problém stranového převrácení obrazu :oops:
  • 0

#3445 nemo2

nemo2

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2010 - 22:26:46

a ještě lépe do módu VF. TLR by mělo význam jenom u strojů s výklopným displejem v úhlu 90˚ nahoru 8-).

Jako že bys v ostřil na matnici a pak tam cpal kazetu s plančipem? :D
  • 0

#3446 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2010 - 23:22:20

to je zlej sen, bez přítelkyně jsem naprosto neschopnej

přijel jsem z Bavosrka, kde jsem nafotil film, že večer vyvolám - sám

nejdřív se mi na WC při navíjení filmu na cívku zasekl v půlce film, nevím proč, v tý tmě jsem s tím chtěl něco udělat, zkoušel jsem, až jsem film přetrhl

pak jsem se snažil zbylej film navinout na tu samou cívku, což asi byl nesmysl, nešlo to, tak jsem vylezl z WC, chodbička byla taky ve tmě, takže to snad nebyl problém, ale stejně jsem na WC s hrůzou zjistil, že z koupelny proniká do světlíku světlo - příště musím zhasnout v koupelně

přinesl jsem další cívku, na tu navinul zbylej film

tím pádem jsem musel přidat u všech roztoků množství, u vývojky to nebyl problém ale ustalovač mi namíchal Lukáš a k tomu množství,. co mi namíchal jsem prostě přidal deci a půl destilky, abych doplnil množství na dvě cívky... což nevím, jak dopadne

za hodinu nebo dvě budu mít výsledky, to jsem fakt zvědavej... no chybama se člověk učí

proč se to tam ale zaseklo, to by mě zajímalo, minule to šlo jak po másle
  • 0

#3447 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 30 January 2010 - 23:48:59

:) ještě nějakou veselou historku z natáčení :lol:
  • 0

#3448 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2010 - 23:55:16

:) ještě nějakou veselou historku z natáčení :lol:

já myslím že na temný komoře bych mohl fungovat jako šašek - tak manuálně nešikovnej, technicky nechápavej a navíc bordelář, to je ideální kombinace pro temnokomorníka

no už to suším a škoda byla spáchána tato:

ze 36 snímků bylo zničeno 2 z důvodu přetržení filmu při navíjení

dále zničeno asi půl litru namíchanýho ustalovače z důvodu nesprávnýho poměru

film se suší a vypadá, že navzdor všem okolnostem je vyvolán - podle tmavosti soudím že není podvolán

jak to dopadne na skenu... no uvidím

klidně vás tady budu zásobovat historkama, jak blbě vyvolávám filmy

pokračování tipuju tak za deset dnů
  • 0

#3449 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 31 January 2010 - 00:12:34

To, že se film sekne je naprosto normální. Pokud se nesekne jen tak, že se mu prostě chce, tak za to může moct mokrá cívka. Nikdy ho tam nervi silou! Vyndat a znova, třeba z opačného konce. Já si sebou většinou beru dvě záložní plastimatky, kdyby něco. Kup si jeden film navíc a pak si navíjení trénuj večer u telky. Jak jsem ti už psal, měl jsi si to všechno natrénovat nanečisto, než aby tě zkažený snímky štvaly :) Jako, co já už všechno posral :) Ale von se nikdo z cizích chyb nenaučí, proto je lidstvo kde je :) Fakt co nejvíc trénuj, já si za tím účelem skladuju nepovedený filmy a zkouším si s tím různý fígle....
  • 0

#3450 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 31 January 2010 - 00:28:36

To, že se film sekne je naprosto normální. Pokud se nesekne jen tak, že se mu prostě chce, tak za to může moct mokrá cívka. Nikdy ho tam nervi silou! Vyndat a znova, třeba z opačného konce. Já si sebou většinou beru dvě záložní plastimatky, kdyby něco. Kup si jeden film navíc a pak si navíjení trénuj večer u telky. Jak jsem ti už psal, měl jsi si to všechno natrénovat nanečisto, než aby tě zkažený snímky štvaly :) Jako, co já už všechno posral :lol: Ale von se nikdo z cizích chyb nenaučí, proto je lidstvo kde je :) Fakt co nejvíc trénuj, já si za tím účelem skladuju nepovedený filmy a zkouším si s tím různý fígle....

no budu to trénovat... jeden tréninkovej film mám
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 4 návětěvníků, 0 anonymních