Karlovarsko-krušnohorský místní systém skutečně nenajde. Nicméně ho snadno najde google... http://tinyurl.com/y93rubkNojo, ono jde o to si pamatovat, jak se ten sajrajt jmenoval... Hledal jsem doprava, přeprava apod...pak je to o ničem. Kupodivu na netu najdu vždy co chci velmi rychle. Zkus si do hledání dát "karlovarsko-krušnohorský"... schválně..
...jen tak...
#3701 Anonymous
Publikováno 16 February 2010 - 08:52:11
Publikováno 16 February 2010 - 12:00:53
u kontejneru ve Schodové ulici (u zastávky bus 67) jsou opřená skla ze skříní, tloušťka ca 5mm, velikost tak 50x50cm, možná víc, možná míň. Něco je rozbité, ale minimálně několik jich ji 0K. Na nalepování barytů jako stvořené (mívají zabroušené hrany).
Publikováno 16 February 2010 - 21:59:35
Publikováno 16 February 2010 - 22:11:13
Publikováno 16 February 2010 - 22:14:19
tak jsem byl poprvé v životě přítomen zvětšování - byl jsem u Karla Koutského a on místo toho, aby mi nazvětšoval nějaké fotky z mých negativů mě to rovnou začal při tom zvětšování učit a zasvěcovat mě do toho - nesmírně pozitivní a ochotnej člověk, budu k němu chodit na lekce temnokomorničení, hlavně zvětšování - tak dlouho, dokud si to nebudu umět dělat podle libosti sám - no mám skoro pocit, jako by mi začínal novej život
gratuluju, Karlik je ten nejlepsi! ohromne pozitivni clovek - zrovna vcera jsme s nim sedeli v hospode
Publikováno 16 February 2010 - 22:24:17
Publikováno 17 February 2010 - 09:56:32
tak jsem byl poprvé v životě přítomen zvětšování - byl jsem u Karla Koutského a on místo toho, aby mi nazvětšoval nějaké fotky z mých negativů mě to rovnou začal při tom zvětšování učit a zasvěcovat mě do toho - nesmírně pozitivní a ochotnej člověk, budu k němu chodit na lekce temnokomorničení, hlavně zvětšování - tak dlouho, dokud si to nebudu umět dělat podle libosti sám - no mám skoro pocit, jako by mi začínal novej život
Máš výborného učitele ryunine, moc si toho važ!!!
PS: Jen teď nevím jestli nevyužívám něhoho kontakty
Publikováno 17 February 2010 - 09:58:38
myslis ?PS: Jen teď nevím jestli nevyužívám něhoho kontakty
Publikováno 17 February 2010 - 09:59:16
Enem dúfám, že to tam ešče budu aspoň trošku umět!!!
Držte mi palce braši!!!
Publikováno 17 February 2010 - 10:01:09
Publikováno 17 February 2010 - 10:08:26
Publikováno 17 February 2010 - 10:20:02
jo a taky vše nejlepší k dovolené
Já už se těším strašně na víkend jak zalezu do koupelny
a vyzkouším nové vývojky tonovače papíry a možná udělám i nějakou fotku .Já jsem nebyl skoro už dva měsíce a moc to chybí .Většínou pokud se mi přestalou loupat ruce a zpraví se mi záděry tak vím ře už jsem dlouho nic nedělal a musím to napravit.
Publikováno 17 February 2010 - 10:29:58
Vážím si toho a přeju vše nejlepší. Vůbec jsem nečekal, že přes temnou komoru dostanu možnost setkat se s tolika ochotnýma lidma a tak brzo se s nima setkat i v reálu a tak brzo se pustit do zvětšování. Líbí se mi, že to tu není tolik o vágním mudrování o nějakých digitálních obrázcích, ale o tom, že tady se jde rovnou k věci a berou se věci do ruky, doslova. A lidi za ruku...
#3714 Anonymous
Publikováno 17 February 2010 - 10:35:50
Ať se zadaří! I když u Tebe to skoro ani není potřeba přát, se mi tak zdá.Děcka, dnes mám svátek!!!! Všeci mi přejte!!! Po půlroce jdu do temnice a budu tam až do rána!!! Pořád nedostatek času, ale dneskajc sem si vzal dovolenú a idu do komory a vylezu až ráno.
Enem dúfám, že to tam ešče budu aspoň trošku umět!!!
Držte mi palce braši!!!
#3715 Jirinol
Publikováno 17 February 2010 - 10:44:23
Publikováno 17 February 2010 - 10:46:19
Publikováno 17 February 2010 - 12:54:33
Vážím si toho a přeju vše nejlepší. Vůbec jsem nečekal, že přes temnou komoru dostanu možnost setkat se s tolika ochotnýma lidma a tak brzo se s nima setkat i v reálu a tak brzo se pustit do zvětšování. Líbí se mi, že to tu není tolik o vágním mudrování o nějakých digitálních obrázcích, ale o tom, že tady se jde rovnou k věci a berou se věci do ruky, doslova. A lidi za ruku...
jo, tohle mam na temný taky nejradši
Publikováno 17 February 2010 - 12:54:47
skvělé a veselé partě gratulantů k TVÉMU SVÁTKU a nezapomeň rovněž
na kvalitní zaostřovák, tzv. budič nezvladatelné imaginace a vizualizace,
bez něhož je jakákoli umělecká tvorba zcela vyloučena! Chromý jezevec Erik
#3719 Snek
Publikováno 17 February 2010 - 13:15:17
Děcka, dnes mám svátek!!!! Všeci mi přejte!!! Po půlroce jdu do temnice a budu tam až do rána!!!
Krakene dneska večer na chaloupce až budu sedět v křesle pod lampou u krbovejch kamen a rozjímat, vzpomenu si i na tebe, a přeju ti, ať se ti můzy proženou zvětšovákem a pěkně se usadí na papíře.
#3720 Jirinol
Publikováno 17 February 2010 - 17:53:43
Publikováno 17 February 2010 - 20:27:24
Ale notak..úplně se z toho dojímám.. Hlavně že dorazilyDovolím si veřejně poděkovat a pronést Šnekovi i Aeskulapovi pochvalu před nastoupenou jednotkou za pomoc nezištnou. Děkuju a v Krakenovicích (vlastně Rajnochovicích) vám potřesu pravicí a štrngnu si s váma.
Publikováno 17 February 2010 - 23:27:35
krakenovi přeju hooodně napnutýho papíru a šnekovi jeho pohodu, vo ní se mi včera zdálo - už jen tu tullamorku do rukyDěcka, dnes mám svátek!!!! Všeci mi přejte!!! Po půlroce jdu do temnice a budu tam až do rána!!!
Krakene dneska večer na chaloupce až budu sedět v křesle pod lampou u krbovejch kamen a rozjímat, vzpomenu si i na tebe, a přeju ti, ať se ti můzy proženou zvětšovákem a pěkně se usadí na papíře.
-http://www.metalopolis.net/art_reviews.asp?id=2713
Publikováno 18 February 2010 - 00:42:11
Publikováno 18 February 2010 - 03:20:47
No moc sem teho neudělál spěšej sem kontaktíl restíky. No, ale cosik nového barytového sa v tym kýblu převaluje, to jako néé, že né. No do rána to nechám čvachtat.
No valím do pelechu bo zítra ňa parták v šichtě nepozná,páč asik do tej sedmej nevystřízlivím, neb su jak cepelín.
Ogaři dobrú noc z Valašska Vám přeju všeckým!!!
Publikováno 18 February 2010 - 06:11:27
Proč se neujistíš přímo na tom vlákně máš tam datum?chci se jen ujistit, ten sraz jarní na Moravě není o Velikonocích, že ne
Publikováno 18 February 2010 - 10:24:18
Proč se neujistíš přímo na tom vlákně máš tam datum?chci se jen ujistit, ten sraz jarní na Moravě není o Velikonocích, že ne
kdybych věděl na kterým vlákně, mám v těch vláknech trochu hokej
Publikováno 18 February 2010 - 12:09:27
http://www.temnakomora.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3529
Dík
Publikováno 18 February 2010 - 20:07:03
klasická zvětšenina má znatelně jemnější zrno
klasická zvětšenina má znatelně jemnější přechody mezi odstíny šedé
klasická zvětšenina se tak ošklivě neleskne jako to, na co se normálně tiskne v labech
z toho plyne, že nejenže je klasický zvětšovaání pro mě lákavý jako něco autentickýho a klasickýho a časem ověřenýho, ono to za normálních okolností dělá i sakra lepší fotky už z těch, co jsem myslel, že jsou docela dobrý
jinak řeč je o zvětšenině, kterou jsme dělali s Karlem Koutským - čili on ji dělal, nabízel různý míry kontrastu - no ukazoval mi ty možnosti jako žákovi, co se dá dosáhnout filtry a tak - a já u toho užasle kejval hlavou
ale hlavně - ta fotka na barytu je tak nějak roztomile přirozená, přijde mi to jako rozdíl mezi korkem a plastem nebo sklem a plastem
nelituju, že sem si ten skener koupil, protože asi většinu věcí vůbec zvětšovat nebudu a budu se soustředit na fotky, na kterých mi bude záležet, skeny nechám pro účely webu, kde někdo chce vidět celou sérii fotek z nějakýho focení atd.
myslím, že dnes už pro mě není cesta zpátky, jsem in the dark až po uši
#3730 Jirinol
Publikováno 18 February 2010 - 20:45:30
zajímavé... je spousta lidí, kteří se vrací k filmu a zvětšováku, mechanickým kamerám s ručním zaostřováním... dokud má člověk jakž takž funkční zrak a nohy, proč ne? zajímalo by mě, kolik lidí to má naopak - začali s číslicovou technologií, vyzkoušeli tu optickou a chemickou, a vrací se k té moderní...
odpustťe mi, zkusím to přirovnat asi takto: začali jsme s koloběžkou a bicyklem, postupně přesedlali na motorky a auta, ale bicykl nám dává pořád tu radost, kterou za volantem prožít asi nemůžeme, když se podaří na jeden zátah vyjet třeba na Monte Conero či na Hostýnek, Velkú Javorinu, Praděd apod...
Nejsem tak příkrý, nezavrhuji autobus, vlak, auta ani digi... dle potřeb, nálady, situace, a cíle se dá využít všechno, pokud z toho člověk užitek a radost má....
Publikováno 18 February 2010 - 21:46:06
film, papír nemá totiž 256 odstínů šedé mezi černou a bílou...
ale no tak Jiříku, skenujeme snad v 16ti bitech
(já jen, kdyby to četl nějaký digitalista, aby si nemyslel, že jsme totální trubky)
ps: furt mi někdo ukazuje nějaký vzorníky papírů pro tisk od věhlasných firem, co prý vypadají jako baryt .... pokaždé, když řežu napnutý opravdový baryt ze skla, natočím ho na světlo ..... po duši se rozlévá slastný pocit a z úst se derou slova jako nasr.t
#3732 Jirinol
Publikováno 18 February 2010 - 22:26:49
(já jen, kdyby to četl nějaký digitalista, aby si nemyslel, že jsme totální trubky)
ps: furt mi někdo ukazuje nějaký vzorníky papírů pro tisk od věhlasných firem, co prý vypadají jako baryt .... pokaždé, když řežu napnutý opravdový baryt ze skla, natočím ho na světlo ..... po duši se rozlévá slastný pocit a z úst se derou slova jako nasr.t
ale no tak, Jakoubku, pak ten 16ti bit zdroj procedíme pěkně na 8bit JPG , zmenšíme, zkomprimujeme a šup s tím na internet, žejo, a co pak vidíme? nechci to ani vyslovit
p.s. to máš podobné jako s fit superslim dia a bůhvícoještě jogurty s 0% tuku věhlasných značek -))) já z nich mám vždycky 100%ní ehm.... Durchfall, třebas.
Publikováno 18 February 2010 - 22:33:50
ale no tak, Jakoubku, pak ten 16ti bit zdroj procedíme pěkně na 8bit JPG , zmenšíme, zkomprimujeme a šup s tím na internet, žejo, a co pak vidíme? nechci to ani vyslovit
na kancelářskym monitoru s 6 bit matricí co v číně skládaj děti s 16h pracovní dobou
Publikováno 18 February 2010 - 22:51:38
p.s. to máš podobné jako s fit superslim dia a bůhvícoještě jogurty s 0% tuku věhlasných značek -))) já z nich mám vždycky 100%ní ehm.... Durchfall, třebas.
no jo, monitor nemonitor, i na papíru to stojí za houby - ale to je zatím jen srovnání fotky, s kterou jsem se na počítači mořil asi dva měsíce, s tím, že je to prostě zrmšená expozice, zrmšenej negativ, špatně vyvolanej a ono pod zvětšovákem z toho vyšla uplně bezproblémová záležitost - Karel sám tvrdil, že s negativem problém není - ale ten sken, co jsem vyfasoval z labu byl prostě příšernej, bral jsem to jako výsledek mé neschopnosti a jejich odbytý vyvolání a sken...
myslím, že budou fotky, který na tom barytu zas tak zjevně o hodně lepší nebudou, protože něco už na tom papíru po skenu vypadá tak jemně, že už si to o moc lepší neumím představit - co se týká jemnosti zrna a jemnosti odstínů, ale to bych musel ukázat na příkladecjh, takhle se to nedá moc vysvětlit - prostě s některejma fotkama jsem nemusel na PC dělat skoro nic a ty vypadaj slušně už takhle vytištěný po skenu, jak asi budou vypadat po zvětšení, jako to si neumím představit, to je třeba případ těch snímků, který tady pár lidí pochválilo - a to je viděli právě jen jako digitální výstupy na monitoru
no prostě mám druhý vánoce a kdo mi doporučil toho Karla, tomu budu dlužit do smrti nemateriální hodnoty
Publikováno 22 February 2010 - 00:02:55
ručně ilustrovaný kodex a předvčerejší Lidovky taky nejsou to samé
Publikováno 22 February 2010 - 00:15:50
naprosto pravidelně se mi tohle stává, naposled cirka před hodinou
Publikováno 22 February 2010 - 00:45:09
Publikováno 22 February 2010 - 10:28:15
proč je možný posílat SZ lidem, který si je nemůžou přečíst, není to nějaký nedopatření?
Publikováno 22 February 2010 - 11:08:56
jinak nejjednodušší řešení je si to předplatit - není to moc a vyplatí se to
Publikováno 22 February 2010 - 11:34:26
myogen2003@yahoo.com
na účet temný určitě časem něco pošlu, ale do banky se dostanu jednou za uherskej rok, takže to ještě chvíli potrvá - není to o lakotě ale o odkládání všeho a odpor k vyplňování bankovních formulářů
vždycky se děsím, že ty dva miliony, co posílám kámošce na účet dostane někdo jinej, protože zapomenu napsat jednu nulu...
tudle jsem se ptal u přepážky, co se stane, když ty peníze dostane někdo jinej, a prej když bude ochotnej, tak to vrátí...
#3741 Jirinol
Publikováno 22 February 2010 - 15:35:27
takže to ještě chvíli potrvá - není to o lakotě ale o odkládání všeho a odpor k vyplňování bankovních formulářů
i na to je dneska velmi snadné řešení, když máš doma internet a v ruce mobilní telefon.
Publikováno 23 February 2010 - 10:22:04
Publikováno 23 February 2010 - 10:34:43
Publikováno 23 February 2010 - 13:33:10
Sháněl bych nějakou kvalitní sadu hodinářských šroubováků. Věděl by někdo? Já se v tom přehršli různých nabídek co na mě vyplivne internet nějak nemůžu zorientovat, nepoznám co jsou šmejdy a co jsou šroubováky....
jestli to máš na rozebírání objektivů tak se mi osvědčily šroubováky narex (micro line tušim)
Publikováno 23 February 2010 - 13:35:03
Publikováno 23 February 2010 - 14:32:47
už jsem kupovala druhou jakousi divnou sadu a je po tom houby
Publikováno 23 February 2010 - 14:38:50
Publikováno 23 February 2010 - 14:59:41
Publikováno 23 February 2010 - 16:36:37
#3750 Anonymous
Publikováno 23 February 2010 - 16:39:02
A už jsi s ní něco zkoušel rozmontovat?já mám čínskou sadu z jednoho malého železářství za 24káčé a jsem spokojený...
Mám taky a je to v podstatě nepoužitelné. Blbě se šroubováky drží v ruce, ocel je velmi měkká, povolit utáhnutý šroubek nelze.
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních