já si tím hlavně utahuju brýle a grip na bronice, ale už jsem s tím měl rozmontovaného kdeco a vpohoděA už jsi s ní něco zkoušel rozmontovat?já mám čínskou sadu z jednoho malého železářství za 24káčé a jsem spokojený...
Mám taky a je to v podstatě nepoužitelné. Blbě se šroubováky drží v ruce, ocel je velmi měkká, povolit utáhnutý šroubek nelze.
...jen tak...
Publikováno 23 únor 2010 - 16:41:19
#3752 Jirinol
Publikováno 23 únor 2010 - 17:02:03
Publikováno 23 únor 2010 - 17:09:12
Publikováno 23 únor 2010 - 19:08:44
Publikováno 23 únor 2010 - 22:31:15
Publikováno 23 únor 2010 - 22:49:55
jak nosíte ty svoje starý yashicy, mamiyie, hasselblaty a nikony a pentaxy? Trpíte stylově nebo si lebedíte kýčovitě a digitálně?
Publikováno 23 únor 2010 - 22:52:55
k čemu byste takovej aparát použili a naopak nechali FE doma? jeslti totiž k ničemu není, tak bych ho někomu třeba daroval
Publikováno 24 únor 2010 - 08:09:45
Me se na Mamcu 645 original nepovedlo sehnat (rozumej nebyl jsem ochoten za nej dat skoro tolik co za fotak) a tak mam tusim tohle a rozhodne si nestezuju a pocitem viny netrpim...jak nosíte ty svoje starý yashicy, mamiyie, hasselblaty a nikony a pentaxy? Trpíte stylově nebo si lebedíte kýčovitě a digitálně?
Publikováno 24 únor 2010 - 08:30:30
Teď mám zálusk na Yashicu Mat 124G od paní sousedky a vidím, že budu používat původní tenký popruh od obalu. Prostě to k sobě patří.
Pokud půjdu fotografovat ven se stativem, dám ji do brašny bez obalu a tedy bez popruhu.
Pentax 6x7 mám s popruhem originálem, je vyhovující i stylový a na nošení je to těžký stroj, takže to potřebuji.
Když mám v brašně další stroj a věci, tak se mi tam nevejde.
Originál popruhy nových SLR Canon jsou výborné a příjemné. Měkké, neřežou, dostatečně dlouhé ale - a to je důležité - většinou je sundávám!!!
Při rychlejší práci se mi to tam motá, překáží. Takže když courám venku, nosím fotoaparát v pravé ruce v podstatě pověšený za bateriový grip na článcích prstů. I několik hodin (v lese). Chce to ten dlaňový grip (jako mají kamery) ale ještě jsem se k tomu nedostal. Asi jej vyrobím, není to nic složitého...). Z Praktic je taky sundávám a nosim je jen tak.
Takže tak... Přeji VDS!
#3760 Anonymous
Publikováno 24 únor 2010 - 08:31:40
Většinou používám to, co přijde s aparátem nebo připevním něco, co se už doma válí. Takže Rollei si momentálně hoví v koženém pouzdru od Yashiky MAT na tenkém popruhu Pentax. Na SLR mám nějakej obyč. HAMA, KIEV 4 v původním never-ready case, SIX v brašně, na ten řemen nepoužívám.jak nosíte ty svoje starý yashicy, mamiyie, hasselblaty a nikony a pentaxy? Trpíte stylově nebo si lebedíte kýčovitě a digitálně?
Publikováno 24 únor 2010 - 09:28:33
to jsou normální pocity, valnou cenu to nemá - ani korunově, ani uživatelsky pro tebe - nechal bych ho doma, může se hodit svátečně na barvu nebo na testa ještě jedna věc mi vrtá hlavou - mám doma už pár měsíců Nikon F75, ale skoro jsem s ním nikdy nefotil, fotím pořád na FE a protože se učím s tím manuálem a manuál mi vyhovuje a taky mi vyhovuje, že si můžu určit, že film se nezasune celej do kazety, ale kousek čouhá, když ho vyndám k vyvolání, taky si nastavím ISO prostě nevím, jaký vůbec má ten F 75 přednosti, když s ním nemůžu ani použít svý dva objektivy a mám k němu jen jednu padesátku
k čemu byste takovej aparát použili a naopak nechali FE doma? jeslti totiž k ničemu není, tak bych ho někomu třeba daroval
jdu fotit, mám jasno ve volání, ale stejně vezmu ještě jeden nějakej aparát a v rychlosti křížem krážem nafotím kus filmu navíc a ten pak volám jako první
a ostrý filmy až po tomhle
Publikováno 24 únor 2010 - 10:20:15
to jsou normální pocity, valnou cenu to nemá - ani korunově, ani uživatelsky pro tebe - nechal bych ho doma, může se hodit svátečně na barvu nebo na testa ještě jedna věc mi vrtá hlavou - mám doma už pár měsíců Nikon F75, ale skoro jsem s ním nikdy nefotil, fotím pořád na FE a protože se učím s tím manuálem a manuál mi vyhovuje a taky mi vyhovuje, že si můžu určit, že film se nezasune celej do kazety, ale kousek čouhá, když ho vyndám k vyvolání, taky si nastavím ISO prostě nevím, jaký vůbec má ten F 75 přednosti, když s ním nemůžu ani použít svý dva objektivy a mám k němu jen jednu padesátku
jdu fotit, mám jasno ve volání, ale stejně vezmu ještě jeden nějakej aparát a v rychlosti křížem krážem nafotím kus filmu navíc a ten pak volám jako první
a ostrý filmy až po tomhle
myslím že jedna zásadní výhoda proti FE bude v tom, že lze ostřit na automat, takže když člověk fotí pohybující se lidi, momentky a chce je mít ostrý, tak manuálem to většinou nestíhá nebo nestrefí, a taky možná by měl mít nějakou výhodu matrix, ale zatím co jsem manuálně měřil s FE od tý doby, co jsem tady od lidí dostal instrukce jak měřit na stíny a tak, tak to většinou strefuju, takže matrix by se asi hodil kdyby člověk najednou musel něco fotit rychle, neměl čas nic nastavovat, a pak by i tím automatem rychle zaostřil
no a taky F75 je lehounkej a příjemnej do ruky, ale to tady na temný nikoho moc nenadchne, to je jasný
Publikováno 24 únor 2010 - 11:17:20
pro dobrej snímek je důležitý technický i duševní splynutí s fotoaparátem no a u kovovýho nikonu to u mě nastává a u plastovýho nenastává
a že ostří sám, měří chytře.... týhle skutečnosti nepomáhá
naposled to u mě "nenastalo" u eos5 a je to takový spíš neutrální s f70
ale každej to máme jinak netřeba se tím moc zabývat do hloubi
Publikováno 24 únor 2010 - 11:45:56
tak mě napadá dilema - když používáme starý fotoaparáty, používáme k nim taky starý tenký nepohodlný popruhy, řemínky, šle... sakriš jak se tomu nadává..... nebo k nim používám pohodlný, měkký, široký, dlouhý a bystrozraký drahý supermoderní popruhy Vanguard atd? Já si k Nikonu Fe koupil takový obyčejný tenký, ale pohodlný to teda není a navíc je to v zimě když mám na sobě tlustou budnu příliš krátký na to, abych jen zvednul aparát k očím, naiž bych to musel na těch zádech celý přendávat na krk z ramene...
jak nosíte ty svoje starý yashicy, mamiyie, hasselblaty a nikony a pentaxy? Trpíte stylově nebo si lebedíte kýčovitě a digitálně?
Blbost, nemusíš trpět, abys byl stylový. Jen to chce vhodně kombinovat s oblečením. Ani nejtenčí řemen zvlášť neřeže, pokud ho máš nikoliv přímo na krku, ale přes límec(to je taková věc, co mívají košile a lepší trička). A tlustá bunda pěkně zavazí nejen, když mám aparát na krátkém řemeni. Tedy pokud se ti zrovna nelíbí být jako panáček Michelin Já nosím vlněný kabát, zima mi není, a nejsem pohybově nijak omezen(a že bych to při pohybu po lese a kopcích poznal).
Publikováno 24 únor 2010 - 11:51:09
radim to napsal přesně, důležitý je to určitý splynutí, za tim bych si postupně šel. priority si můžou měnit, dobrej pocit by měl zůstat
Publikováno 24 únor 2010 - 12:00:34
Publikováno 24 únor 2010 - 12:26:48
Po víkendu jsem otevřel baťoch a nadával jsem si jako starý havíř
O víkendové procházce po horách jsem si nebral fotobaťoch protože jsem měl sebou jen svého mazlika malinkého BESSU III 667 a ten jsem měl v kapsičce v horní části baťohu.
A co se nestalo kapsa se protrhla a foťák sklouznul až dolů kde se nacházeli mačky .
Jistě si dokážete představit co se stane když člověk ujde několik kilometru a v batohu se otírají zánovní mačky a foťák .
Uáááááááááááááááááááááááááááááááááá
Publikováno 24 únor 2010 - 12:41:02
Uááááááááááááááááááááááááááááááááá
Po víkendu jsem otevřel baťoch a nadával jsem si jako starý havíř
O víkendové procházce po horách jsem si nebral fotobaťoch protože jsem měl sebou jen svého mazlika malinkého BESSU III 667 a ten jsem měl v kapsičce v horní části baťohu.
A co se nestalo kapsa se protrhla a foťák sklouznul až dolů kde se nacházeli mačky .
Jistě si dokážete představit co se stane když člověk ujde několik kilometru a v batohu se otírají zánovní mačky a foťák .
Uáááááááááááááááááááááááááááááááááá
no verim ((, ja jednou hodil bundu k mackam, od te doby mam na macky futral (radsi).
Prezila to? Mech byl schovanej ne?
Publikováno 24 únor 2010 - 12:55:26
#3770 Jirinol
Publikováno 24 únor 2010 - 13:03:48
no a taky F75 je lehounkej a příjemnej do ruky, ale to tady na temný nikoho moc nenadchne, to je jasný
na to, co tomu kdo řekne, se vypšoukni... mysli na praktickou stránku: není nad to mít v kapse tašky nebo bundy s sebou vždycky záložní tělo. Nikdy nevíš, co se může stát, a není nic smutnějšího, když tě (byť i kultovní) foťáček nechá ve štychu, zastávkuje nebo se mu něco stane, a nemůžeš pokračovat. a samo, jak už tu bylo řečeno - v druhém těle můžeš mít založen jiný film, barvu, diák, a myslím, že každý se naučí dělat fotky s čímkoli, asi tak....
Publikováno 24 únor 2010 - 13:04:17
Publikováno 24 únor 2010 - 13:37:55
Publikováno 24 únor 2010 - 13:54:50
tak mě napadá dilema - když používáme starý fotoaparáty, používáme k nim taky starý tenký nepohodlný popruhy, řemínky, šle... sakriš jak se tomu nadává..... nebo k nim používám pohodlný, měkký, široký, dlouhý a bystrozraký drahý supermoderní popruhy Vanguard atd? Já si k Nikonu Fe koupil takový obyčejný tenký, ale pohodlný to teda není a navíc je to v zimě když mám na sobě tlustou budnu příliš krátký na to, abych jen zvednul aparát k očím, naiž bych to musel na těch zádech celý přendávat na krk z ramene...
k Nikonu neexistuje stylovější a dokonalejší řešení, než originální Nikon AN-1 kožený řemínek s ramenní vložkou http://www.bhphotovi...s=REG&A=details
Publikováno 24 únor 2010 - 15:36:08
Publikováno 24 únor 2010 - 16:00:28
jaký vůbec má ten F 75 přednosti, když s ním nemůžu ani použít svý dva objektivy a mám k němu jen jednu padesátku
F75ku jsem mel nejaky cas na kazdodenni noseni - tj. bez primarniho umyslu fotit - jen tak "co kdyby neco". Je to maly, je to lehky, ztrata/zniceni tolik neboli a fotku to udela. Mereni se mi osvedcilo. Push/pull pres korekci EV. Nezahazoval bych...
Publikováno 24 únor 2010 - 17:53:32
Publikováno 24 únor 2010 - 17:55:52
Publikováno 24 únor 2010 - 18:04:34
Publikováno 24 únor 2010 - 18:25:15
Publikováno 24 únor 2010 - 20:19:37
Nojo, AN-1 taky ještě někde mám, používal jsem... není to ale nejlepší řešení, aparát se může i uvolnit. Kromě toho jsem nosil své aparáty během let na lecčems, včetně tkaničky do bot. Nejlepší byl starej řemen vod Leicy, dal se zkracovat i prodlužovat rychle a pohotově a měl ideální šířku.
ahoj, jestli se ti náhodou někde válí a ten řemen bys našel, tak mám vážnej zájem ho od tebe koupit.
Publikováno 24 únor 2010 - 20:25:40
Prosla mi jich rukama pekna radka a nerozmotal se ani jeden. Ten jejich samolepici pasek drzi festovne a je i hodne pohodlny. Osobne bych tipoval na neschopnost obsluhy
Jen mlzi a zatloukaji.
Publikováno 24 únor 2010 - 21:36:53
Publikováno 24 únor 2010 - 22:51:09
no jak rika Vladik, tohle je hodne divnej pribeh. Neznam luxusnejsi lepitka na konci svitku nez maj tu fudzijamy :-/Tak se mi stala vcelku nemilá věc. Vyvolání svitků C41 se trošku zdrželo, tak jsem se odhodlal nechat svitek vyvolat. Nevím jak k tomu došlo, údajně se svitek sám rozmotal (jo Fuji, zalepení nic moc....) většina je osvícená. Von teda byl testovací, nicméně nějaké zajímavé věci tam byly.
Publikováno 24 únor 2010 - 23:38:08
něco je na eBay:
77-86mm
se 105mm jsem našel jenom jiný kombinace... ale o téhle možnosti jistě víš.
2/Jednou se mi měl tendenci rozmotat adox, 2x ilford. U druhé značky to byla v obou případech moje chyba ( vypadly mi z ruky; a taky to bude tím, že ilfordů jsem nafotil řádově víc než adoxů...). Fujiny nikdy.
Publikováno 24 únor 2010 - 23:50:14
Pérovací řemeny taky nesnáším.
Pokud myslíte pérovacím popruhy z neoprenu jako OpTech a pod., tak k tomu jen poznámka z praxe, kdybyste museli mít težký aparát na krku (ne na rameni) třeba 5-8 hodin denně, mluvili byste jinak. Mám je u některých kamer a hodně uleví.
Starý Leica řemen mám - samozřejmě na Leice, k mání není. Ale možná by byl k mání novější Leica řemen na zrcadlovku - napište mail. Nebyl levný. Ale je to kůže + nylon.
Publikováno 25 únor 2010 - 14:31:56
no jak rika Vladik, tohle je hodne divnej pribeh. Neznam luxusnejsi lepitka na konci svitku nez maj tu fudzijamy :-/Tak se mi stala vcelku nemilá věc. Vyvolání svitků C41 se trošku zdrželo, tak jsem se odhodlal nechat svitek vyvolat. Nevím jak k tomu došlo, údajně se svitek sám rozmotal (jo Fuji, zalepení nic moc....) většina je osvícená. Von teda byl testovací, nicméně nějaké zajímavé věci tam byly.
Jo to vím, ta poznámka byla ironická. No co nadělám, snad se to časem naučí.
Publikováno 25 únor 2010 - 16:16:19
jaký vůbec má ten F 75 přednosti, když s ním nemůžu ani použít svý dva objektivy a mám k němu jen jednu padesátku
F75ku jsem mel nejaky cas na kazdodenni noseni - tj. bez primarniho umyslu fotit - jen tak "co kdyby neco". Je to maly, je to lehky, ztrata/zniceni tolik neboli a fotku to udela. Mereni se mi osvedcilo. Push/pull pres korekci EV. Nezahazoval bych...
no když jsem tedka nedávno porovnával svoje momentky z léta, kdy jsem fotil lidi digitálem a autofocus, tak to jsou ostrý záležitosti, nemyslím kvůli digitálu, ale kvůli tomu autofocusu, asi taky kvůli tomu, že tam bylo denní světlo a sluníčko, takže časy se rapidně zkrátí, kdežto s filmem zatím tyhle momentky nejsou buď optímálně zaostřený nebo kvůli delším časům kdy nebylo tolik světla a měří se na stíny, je to pohybově neostrý, takže aufotocus u F75 by vyřešil problém s rychlým a pohotovým zaostřením, což u FE mi nehrozí, ale až bude venku slunko, tak ty momentky aspoň nebudou rozostřený pohybově vzhledem k nabídce krátkých časů
Publikováno 25 únor 2010 - 17:31:35
Viděl bych to na to,že to někdo neodborně rozmotával.
Publikováno 26 únor 2010 - 23:15:19
Publikováno 26 únor 2010 - 23:42:38
Pérovací řemeny taky nesnáším.
Pokud myslíte pérovacím popruhy z neoprenu jako OpTech a pod., tak k tomu jen poznámka z praxe, kdybyste museli mít težký aparát na krku (ne na rameni) třeba 5-8 hodin denně, mluvili byste jinak. Mám je u některých kamer a hodně uleví.
Starý Leica řemen mám - samozřejmě na Leice, k mání není. Ale možná by byl k mání novější Leica řemen na zrcadlovku - napište mail. Nebyl levný. Ale je to kůže + nylon.
Jak říká Ivan, to doby než sem poznal ten široký neoprénový zázrak nemám od svého P 67 odřený krk.
Tož tak.
Publikováno 27 únor 2010 - 00:15:39
Pokud se o preparaci v budoucnu pokusím (a jako že to je v plánu) , dám vědět jak sem dopadl , dodám postup no a zájemcům případně i produkt .
#3793 Snek
Publikováno 27 únor 2010 - 12:26:19
Mimo zaznam a pro me usi u piva mi rekl: "je to tezky. Dokud ti budou ceny trh s filmem krivit 'Sanghaje' a podobny, tak po nas nemuze nikdo chtit, abychom jako vyrobce prodavaly nase top class filmy Ilford za cenu necelejch dvou liber, jako tomu bylo do poloviny lonskeho roku."
Bylo mi z toho povidani pak tak nejak neoptimisticky smutno
Publikováno 27 únor 2010 - 12:40:48
Publikováno 27 únor 2010 - 16:04:08
Pánové , co by jste řekli na to , kdybych se čistě hypoteticky a bez zákurky úspěšnosti pokusil o preparaci citronanu železitoamonného v zelené formě ? Cena u většiny dodavatelů lab. chemie je naprosto nechutná , řádově 4000kč/kg , vlastní preparací by se cena dala srazit někde na 1/3 té běžné prodejní . Našli by se zájemci , kteří by si následně takové necelé kilečko rozebrali ?
Pokud se o preparaci v budoucnu pokusím (a jako že to je v plánu) , dám vědět jak sem dopadl , dodám postup no a zájemcům případně i produkt .
Vážený Kony,se mnou můžeš určitě počítat,jsem zvědav,za jakou cenu se ti to podaří. Máš mou plnou důvěru,že se ti podaří kvalitní produkt,podle tvé fotky co tu máš je vidět,že máš k chemikáliím kladný vztah
Publikováno 27 únor 2010 - 16:46:53
Cena je pro mne největší především ve formě práce ... Aneb rozumně pročistit 10l velmi jemné suspenze FeCO3 , která bezpečně zalepí filtrační papír , ap. a navíc oxiduje vzduchem , takže se musí dělat rychle , no nádhera . Každopádně , příprava v malém množství na otestovnání postupu již proběhla , takže cesta tudy vede - otázka je , zda li se povede preparaci i ve velkém objemu dotáhnout až do zdárného konce ...
Publikováno 27 únor 2010 - 17:39:23
ale že se začnou zabejvat i čb filmama jsem nečekal a pokud toho důsledkem je zdražení ilfordu (zjednodušeně) poslal bych na tu montovnu polejvárnu větrnou smršt
ne, opravdu nechci film, co by se nejmenoval foma ilford fuji kodak a dokud budou, budu kupovat, budou li zdražené moc, tak budu mačkat mín
Publikováno 27 únor 2010 - 18:11:14
Pochybuju, že by se oddaný zákazník Ilfordu, zvyklý na špičkovou kvalitu, totálně zbláznil, začal veškerou tvorbu patlat na čínskej film a firmu tím položil.
Publikováno 27 únor 2010 - 18:24:19
Jak jsi jmenoval možnost 1-2 toje v pořádku,ale 3. možnost by snad neměla být cílem a tudíž je tento šmejd zcela zbytečný.Některé země věnovaly vývoji spoustu času a peněz a pak příjde cosi malého žlutého a žačne to cvakat jak Baťa cvičky.Nebyl bych tak přísnej - každej obor potřebuje i odpadky - člověk má pak lepší možnost volby. Chci špičkovej film? Jdu pro Kokodák nebo Ilford. Chci retro? Foma a Adox to jistí. Chci tvořit totální prasox? Koupím Shanghai nebo nějaké prošlé ORWO skladované na sluníčku. Bez té možnosti volby by byl svět chudší.
Pochybuju, že by se oddaný zákazník Ilfordu, zvyklý na špičkovou kvalitu, totálně zbláznil, začal veškerou tvorbu patlat na čínskej film a firmu tím položil.
Publikováno 27 únor 2010 - 18:53:21
Jak jsi jmenoval možnost 1-2 toje v pořádku,ale 3. možnost by snad neměla být cílem a tudíž je tento šmejd zcela zbytečný.Některé země věnovaly vývoji spoustu času a peněz a pak příjde cosi malého žlutého a žačne to cvakat jak Baťa cvičky.Nebyl bych tak přísnej - každej obor potřebuje i odpadky - člověk má pak lepší možnost volby. Chci špičkovej film? Jdu pro Kokodák nebo Ilford. Chci retro? Foma a Adox to jistí. Chci tvořit totální prasox? Koupím Shanghai nebo nějaké prošlé ORWO skladované na sluníčku. Bez té možnosti volby by byl svět chudší.
Dovolím si nesouhlasit. Jsou záběry a nálady, které po prasoxu přímo volají. A i kdyby jsi s tímhle nesouhlasil, stále je to ještě cenné jako cvičný materiál na některé těžce destruktivní techniky úpravy negativu (sundávání a vytahávání emulze, natavení emulze a její matlání štětcem a podobně). Úcta k rozumnému materiálu mi bránila v tom, abych tyto techniky, o kterých jsem si se zájmem přečetl, převedl do praxe. Odpad je cestou, jak se to naučit.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních