Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#3951 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 13 březen 2010 - 09:52:38

Ze smutku nad docasnou ztratou bessy jsem si vzal na cvakani nejhorsi fotak co doma mam, ze ho otestuju. Jedna se o Smenu 8M. Cekal jsem neco moc moc spatneho. Ale vysledkem jsou normalne pouzitelne fotografie :roll: Fotil jsem to na prosly foma equicolor 400 a meril expozimetrem asi 50x drazsim nez je cena smeny :lol: Proste jsem udiveny, jak vubec z neceho takoveho muzou lezt takove fotky...
  • 0

#3952 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 13 březen 2010 - 10:58:38

Ze smutku nad docasnou ztratou bessy jsem si vzal na cvakani nejhorsi fotak co doma mam, ze ho otestuju. Jedna se o Smenu 8M. Cekal jsem neco moc moc spatneho. Ale vysledkem jsou normalne pouzitelne fotografie :twisted: Fotil jsem to na prosly foma equicolor 400 a meril expozimetrem asi 50x drazsim nez je cena smeny :-) Proste jsem udiveny, jak vubec z neceho takoveho muzou lezt takove fotky...

Však zachovalý sovětský dědeček je dostačující, pokud neděláš plachty. Počkej, až ti padne do ruky nějaký opečovávaný Zorkij - to bude teprve radosti :-)
  • 0

#3953 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 13 březen 2010 - 23:40:00

Mel bych tu radu pro veskere servismany. Pokud rozebirate cokoliv, co obsahuje velke mnozstvi malych casti, nejlepe podle nejakeho navodu, toto je velmi uzitecne. Na ctvrtku papiru nebo jeste lepe na linkovany papir si nalepte oboustranou lepici pasku. A na tu pak lepte jednotive sroubky, perka, castecky. Linky vam to rozdeli na jednotlive zony. A do linek pod paskou si muzete psat k jake casti opravy, ci k jake casti fotaku dane veci patri. Je to uplne uzasna vec, Kdyz mate pet velikosti sroubku, clovek si jen tak snadno nezapamatuje kam ktere prisly... Timto dekuji neznamemu digitalistovi, ktery tuto skvelou radu pripsal k jednomu navodu na demontaz...
  • 0

#3954 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 14 březen 2010 - 12:00:06

Lukas87: v praze má (možná ještě) ETRs Girmy a nabízel ji za přijatelný peníz
  • 0

#3955 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 15 březen 2010 - 09:51:14

pokud mi píšete SZ, tak tak, prosím, nečiňte! Nemám ted zprovozněný účet...snad to brzy napravím.
  • 0

#3956 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2010 - 09:56:22

Prosimvás, já vim, že si ten trest za zacházení s digitálníma technologiema zasloužím, ale zbavte mě prosím těch pitomců digitálistickejch! Potřebuju prodat jeden objektiv a takový peklo jsem ještě nezažil.... Objektiv za pár stovek a ty kokoti chtějí tisíc fotek objektivu, tisíc fotek z objektivu, testování na tohle, testování na tamto.

Teď slušňáci zacpat uši. Já vám na to kurva mrdám!!! Kupte to a nazdar, tohle svět neviděl.... Na fotky vašeho čokla, zahrádky a podobnejch pičáren to stejně bude stačit, tak nazdar! Kdyby to bylo za dvacet, ale tohle je sklo co se prodává nový za dva a půl, kurňa!

Kdyby chtěl někdo s mozkem koupit Canon EF 50/1,8 II tak ať se mi ozve :)
  • 0

#3957 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 15 březen 2010 - 11:39:57

Pavle, buď v klidu. Bláznům se nemá odporovat, stačí nereagovat. Proč si ničíš nervy zbytečným rozčilováním se? Musíš si uvědomat, že jsi oproti nim o tolik výše, jako bůh na nebesích proti nějaké ponravě. Tož tak :lol:
  • 0

#3958 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2010 - 14:05:12

Tak uz je to vsechno v poradku, analogovy buzek mi na oplatku nadelil peknou aukci na angulon 90 a smlouvu na mistnost atelier :] Dekuji dekuji.
  • 0

#3959 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 15 březen 2010 - 15:30:48

Pavle, víš, jak to napsal pan Horníček v Dobře utajených houslích: Prašit do divanu. Uleví se a slyšet to není :lol: :( :-P
  • 0

#3960 aesculap

aesculap

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2010 - 16:15:27

Já jsem žádný česnek necítila. Mám pocit, že má kolegyně trpí česnekohalucinacemi a mne by to málem zabilo. Tak by u nás asi česnek v práci neprošel. Vzhledem, že je to i vedoucí. :-P[/quote]

No, Tess, kdybys ten česnek chroupala pravidelně, ve dnech abstinenčních by kolegyně skákala radostí! Taky bys jí mohla říct, že budeš muset při větrání jíst česnek proti nachlazení. Anebo jí nakukej, že máš od doktora k užívání Allium sativum, což se projevuje zvláštním odérem...
:lol: :(
  • 0

#3961 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 15 březen 2010 - 18:29:54

tak když jsem se konečně dostal do Brooklynu , abych fotil Brooklyn Bridge a panoráma Manhattanu v pozadí, tak lilo jako z konve a foukal pořádnej vítr, naštěstí ale mě do zad, takže foťák byl krytej mým tělem, na objektiv nepadla ani kapka, kromě snad momentu, kdy jsem aparát zase rychle strčil pod kabát

tak na tyhle fotky z deštivýho New Yorku jsem teda fakt zvědav, pokud je nezničil taky ten rentgen, mám nafocený tři filmy, není to moc ale nechtěl jsem prostě cvakat kudy jsem chodil

jinak na to mířit objektivem v new yorským metru na lidi fakt nemám sílu, sebevědomí, i když jsem si jen měřil, hrál s expozimetrem a nikoho nefotil, nětkerý lidi evidentně měnili polohu, aby nebyli v záběru a jeden chlápek už se díval dost divně naštěstí on byl v odjíždějím metru, já na peroně

nebo i když sjem si v čínský čtrti koupil v krámě kafe, tak i když jsem měl pocit, že jsem si zasloužil právo vyfotit si ty prodavačky, tak samozřejmě se tvářily šíleně a uhýbaly... asi by člověk musel s nima navázat hodně dobrej kontakt, navíc když nejsou v USA legálně a já vypadám jako FBI agent v dlouhým kabátě s foťákem v ruce... to je pak těžký

ale ulice bez lidí v blízkosti objektivu a vůbec new york, je co fotit samozřejmě
  • 0

#3962 Jaro

Jaro

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 603 příspěvků(y)
Reputace: 36

Publikováno 16 březen 2010 - 21:52:47

Vážený kolego, zákoník práce se v žádném svém paragrafu nezmiňuje o česneku, jako o látce omezující pracovní schopnost zaměstnance, který
jej pravidelně užívá a to ani v dávkách vysoce převyšujících množství v
běžné pupulaci tolerované jako dávka pro osobní potřebu. Nesmíte však
obcházet své spoluzaměstnance s česnekovým copem okolo krku a tak
narušovat pracovní soustředění Vašich spolupracovníků! Pravidelným a
postupným výcvikem, započatým s nástupem chladného počasí a s tím
spojenou sníženou možností větrání společných pracovních prostor se
Vám v poměrně krátkém čase podaří dosáhnout pozoruhodných výsledků
a pokud získáte i několik spřízněných členů "Česnekového Bratrstva", je
problém na pracovišti definitivně zažehnán. Navíc se na Vás budou Vaši
nadřízení obracet výhradně s neodkladnými úkoly, které je nutno řešit
okamžitě. Úspěšný start a pěkný zbytek pracovního dne Vám přeje: Erik

Milý pane kolego,

trenink stávajícího členstva je věc jedna, ale u nás se střídají klienti, kteří budou "čerství" a dozajista disponovaní...To se nedá -ač se o tom zákoník tedy nezmiňuje, je to málo přístupné, ač žádané si takto přirozeně budovat antivirovou sebeobranu... :D
  • 0

#3963 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 17 březen 2010 - 01:04:10

tak když jsem se konečně dostal do Brooklynu , abych fotil Brooklyn Bridge a panoráma Manhattanu v pozadí, tak lilo jako z konve a foukal pořádnej vítr, naštěstí ale mě do zad, takže foťák byl krytej mým tělem, na objektiv nepadla ani kapka, kromě snad momentu, kdy jsem aparát zase rychle strčil pod kabát

tak na tyhle fotky z deštivýho New Yorku jsem teda fakt zvědav, pokud je nezničil taky ten rentgen, mám nafocený tři filmy, není to moc ale nechtěl jsem prostě cvakat kudy jsem chodil

jinak na to mířit objektivem v new yorským metru na lidi fakt nemám sílu, sebevědomí, i když jsem si jen měřil, hrál s expozimetrem a nikoho nefotil, nětkerý lidi evidentně měnili polohu, aby nebyli v záběru a jeden chlápek už se díval dost divně naštěstí on byl v odjíždějím metru, já na peroně

nebo i když sjem si v čínský čtrti koupil v krámě kafe, tak i když jsem měl pocit, že jsem si zasloužil právo vyfotit si ty prodavačky, tak samozřejmě se tvářily šíleně a uhýbaly... asi by člověk musel s nima navázat hodně dobrej kontakt, navíc když nejsou v USA legálně a já vypadám jako FBI agent v dlouhým kabátě s foťákem v ruce... to je pak těžký

ale ulice bez lidí v blízkosti objektivu a vůbec new york, je co fotit samozřejmě

mno, přeju hodně úspěchů
ale nedráždil bych bosou nohou hada, jak jsem se mohl přesvědčit po pádu twins to neni ouplně až zas tak veliká sranda fotit lidi,- ba dokonce i na příběh jsem měl tenkrát čas /byl jsem tam pár měsíců/, ale po návratu to zahodil - přišlo mně to vlezlý a zároveň cizí.
vo úplně jinym to bylo mezi lety 97-98, jenže to jsem byl ještě dost pitomej, abych něco jako foceni bral vážně a hlavně, byl jsem pořád total švorc a nýmand, kterej rok strávil drsnou pracovní dobou, dojížděnim, tlučením švábů, vyháněním rekůnů z pokoje, smetáním sněhu v zimě s postele, a já už nevim čeho... abych se nezbláznil tak jsem si našel našel koníčka, focení to rozhodně nebylo.
když si na to vzpomenu se divim, že ještě žiju

takže příteli, -vopatrně !
nejseš v usa, seš v new yorku
  • 0

#3964 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 10:27:37

mno, přeju hodně úspěchů
ale nedráždil bych bosou nohou hada, jak jsem se mohl přesvědčit po pádu twins to neni ouplně až zas tak veliká sranda fotit lidi,- ba dokonce i na příběh jsem měl tenkrát čas /byl jsem tam pár měsíců/, ale po návratu to zahodil - přišlo mně to vlezlý a zároveň cizí.
vo úplně jinym to bylo mezi lety 97-98, jenže to jsem byl ještě dost pitomej, abych něco jako foceni bral vážně a hlavně, byl jsem pořád total švorc a nýmand, kterej rok strávil drsnou pracovní dobou, dojížděnim, tlučením švábů, vyháněním rekůnů z pokoje, smetáním sněhu v zimě s postele, a já už nevim čeho... abych se nezbláznil tak jsem si našel našel koníčka, focení to rozhodně nebylo.
když si na to vzpomenu se divim, že ještě žiju

takže příteli, -vopatrně !
nejseš v usa, seš v new yorku

no to je trefný popis stavu věcí v New Yorku - je pravda, že člověk může narazit na někoho divnýho, nebezpečnýho , ale na druhou stranu po Manhattanu běhal jistý fotograf a lidem skočil do cesty a blejsknul jim do obličeje a to dělal celý den, nikdo mu kupodivu nedal do huby, ale pár lidí na něho asi trochu křičelo, je to někde na youbue, ale už nevím ani jméno toho fotografa, tenhle člověk to pak v souladu se zákony USA vystavoval v galerii - v USA má člověk právo fotit na veřejnosti koho chce a co chce, to je jeho právo, druhá věc je, že s tím může narazit na někoho, kdo na to zareaguje hodně agresivně - někdo ho myslím žaloval, ale soud dal za pravdu fotografovi

no já fotil radši ty baráky a mosty, link přidám za chvilku
  • 0

#3965 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 10:33:21

snažil jsem se exponovat správně, ale jinak technika uplně mimo, lilo jako z konve, takže jsem byl rád , že jsem vůbec na moment dal aparát k oku a cvakl, nebyl čas si s tím hrát, musel jsem rychle zase schovat foťák pod kabát a zmizet v autě, pár snímků je přímo vyfoceno z auta, proto to zvláštní rozmazání, to je čelní sklo upatlaný od vody a všeho možnýho

časem to budu dělat pod zvětšovákem, možný bych zkusil sehnat podobně zbarvenej baryt, ten odstín tomu dává něco dalšího, navíc zdůrazní kresbu na obloze, no tohle je jen skenovaná verze, prostě uvidím, co se s tím dá dělat pod zvětšovákem

je vidět, že problémy s loužičkama a flekama jsem ještě nevyřešil, ale to mě teď netrápí

http://www.facebook....92&l=fa9aa8fb07
  • 0

#3966 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 17 březen 2010 - 11:08:40

časem to budu dělat pod zvětšovákem, možný bych zkusil sehnat podobně zbarvenej baryt, ten odstín tomu dává něco dalšího, navíc zdůrazní kresbu na obloze, no tohle je jen skenovaná verze, prostě uvidím, co se s tím dá dělat pod zvětšovákem

je vidět, že problémy s loužičkama a flekama jsem ještě nevyřešil, ale to mě teď netrápí

čéče nefotils to na kodak 400CN? to zabarvení by odpovídalo té jeho oranžové masce
  • 0

#3967 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 11:10:57

čéče nefotils to na kodak 400CN? to zabarvení by odpovídalo té jeho oranžové masce

Nezapomeň, že tohle už je pozitiv - tady by ta oranžová podložka byla všechno možné, jenom ne oranžová :)
  • 0

#3968 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice

Publikováno 17 březen 2010 - 11:20:27

Nezapomeň, že tohle už je pozitiv - tady by ta oranžová podložka byla všechno možné, jenom ne oranžová :)

ale taky psal že je to scan... ikdyž i tak by to nebylo oranžové ale modré(ale co má modrou masku?)...
  • 0

#3969 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 17 březen 2010 - 11:48:31

Nejen v USA má každý právo fotit lidi na veřejném prostranství,i u nás to zákon nezakazuje.Ovšem s naložením takto pořízených fotografií se musí nakládat dle zákona,pokud by se jednalo o fotgrafie pro reklamu a podobné užití. :)
  • 0

#3970 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 17 březen 2010 - 12:04:10

nechtěl jsem původně říct ani ň... ale moje zkušenost z r.89 i 96 z focení a filmování ze středních plání, NY, a vůbec celého východního pobřeží, i ze země milionu jezer je naprosto v pohodě, vůbec NY je místem, kde v ulicích člověk během pár dnů potká panoptikum celého světa... nikde a nikdy se mi lidi v ulicích nefotili líp. Chce to jen open heart, open face, pak je to vzájemné... nedůvěru mají k těm cvakálkům, kteří vytahují foťák zpod kabátu, cvak a zdrhají - ale to platí všude. chce to s lidmi si povídat a dívat se jim do očí.
  • 0

#3971 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4 416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 17 březen 2010 - 12:28:01

nechtěl jsem původně říct ani ň... ale moje zkušenost z r.89 i 96 z focení a filmování ze středních plání, NY, a vůbec celého východního pobřeží, i ze země milionu jezer je naprosto v pohodě, vůbec NY je místem, kde v ulicích člověk během pár dnů potká panoptikum celého světa... nikde a nikdy se mi lidi v ulicích nefotili líp. Chce to jen open heart, open face, pak je to vzájemné... nedůvěru mají k těm cvakálkům, kteří vytahují foťák zpod kabátu, cvak a zdrhají - ale to platí všude. chce to s lidmi si povídat a dívat se jim do očí.

TAK!
  • 0

#3972 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 12:36:59

A stou modrou maskou nebo co, není ten ..Spajdrmen ? :)
  • 0

#3973 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 17 březen 2010 - 12:58:12

TAK!

ještě malá poznámka: i v Prahe a české kotlině vůbec největší cavyky před namířeným objektivem dělají jen češtinou a azbukou hovořící jedinci. Ostatní lidé jsou v pohodě, nejvýš se zeptají, kde to bude zveřejněno, a podají na lístečku načmáranou svoji e-mail adresu. Mockrát se mi to stalo. O malých městech, véskách a hlavně satelitních obcích raději nemluvit, nejen u nás, na celém území bývalého rakouska-uherska mi to připadá stejné, tam vypouštějí psy a hulákají občas sprostoty...
  • 0

#3974 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 13:11:18

U nás v hospodě dělá nevětší cavyky před objkt.Miluš :)
  • 0

#3975 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 14:11:58

no určitě to jde k lidem najít cestu a vyfotit je, nadruhou stranu když chce člověk dělat fotky bez přípravy, náhle, v momentě překvapení, zas to nejde předem s nima domlouvat

ten oranžovej nádech jsem přidal ve photoshopu, jinak budu zkoušet pak nějaký barevný papíry při zvětšování, co to udělá, tohle byl jen experiment
  • 0

#3976 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 14:25:59

no určitě to jde k lidem najít cestu a vyfotit je, nadruhou stranu když chce člověk dělat fotky bez přípravy, náhle, v momentě překvapení, zas to nejde předem s nima domlouvat

ten oranžovej nádech jsem přidal ve photoshopu, jinak budu zkoušet pak nějaký barevný papíry při zvětšování, co to udělá, tohle byl jen experiment

Takhle barevnej papír neseženeš. Ale podobného efektu se dá docílit čerstvě uvařeným, horkým (kolem 70°C - najít maximum, co emulze snese), silným a kvalitním (horší barví často spíš do hněda) čajem - dobarvíš po ustálení a vyprání. A doporučuju na to Fomu - ta má asi nejmenší tendence k uplavávání emulze za horka. A samozřejmě kombinovat s teplejma papírama a teplou vývojkou, ať se to barevně nebije.
  • 0

#3977 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 15:20:24

Na tónování čajem je blbý, že jakákoliv vlhkost v budoucnu tón mění a že je to pak náchylný k plesnivění...
  • 0

#3978 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 17 březen 2010 - 15:29:19

nedá se to natónovat slivovicó? mohlo by to pěkně zezelenat :)
  • 0

#3979 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 15:48:04

nedá se to natónovat slivovicó? mohlo by to pěkně zezelenat :)

To radši zezelenám sám.Asi takhle :)
  • 0

#3980 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 19:11:01

Takhle barevnej papír neseženeš. Ale podobného efektu se dá docílit čerstvě uvařeným, horkým (kolem 70°C - najít maximum, co emulze snese), silným a kvalitním (horší barví často spíš do hněda) čajem - dobarvíš po ustálení a vyprání. A doporučuju na to Fomu - ta má asi nejmenší tendence k uplavávání emulze za horka. A samozřejmě kombinovat s teplejma papírama a teplou vývojkou, ať se to barevně nebije.

něco zkusím sehnat, i když to takhle výrazně barevný nebude
  • 0

#3981 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 17 březen 2010 - 19:29:32

Hmmm, kompaktní aparát v roce 1911. Všimněte si nutnosti baseballové rukavice pro obsluhu :)

Vložený obrázek
  • 0

#3982 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 17 březen 2010 - 19:36:02

[quote name="vanourek"]Hmmm, kompaktní aparát v roce 1911. Všimněte si nutnosti baseballové rukavice pro obsluhu :)

Perfektní! Dobrej je chlapík v pozadí! :)
  • 0

#3983 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 126

Publikováno 17 březen 2010 - 19:57:19

Nezná někdo význam této magické značky, kterážto se objevuje na ladných křivkách mnohých těl? Často může být spatřena u ovladače času velkého klapnutí, kdy se celý časoprostor zhroutí na jediné filmové políčko, aby mohlo následně dojít k jeho opětovné expanzi skrze pekelný zvětšovací stroj.

Vložený obrázek
  • 0

#3984 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 17 březen 2010 - 19:59:59

To je značka, která značí rovinu filmu (případně snímače) ...
  • 0

#3985 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 20:07:49

Od této značky se uvádí např.nejkratší možná vzdálenost pro zaostření :)
  • 0

#3986 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 20:10:15

Ovšem změní-li se kolečko na kosočtverec je to zcela něco jinýho :)
  • 0

#3987 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 17 březen 2010 - 20:28:12

taky to může být mexičan na kole, z ptačí perspektivy....
  • 0

#3988 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 17 březen 2010 - 20:30:27

Kelfiku, ale to by sa musela zkrátit i ta čárka, pač jinak by to byla, pardon, piča od pupku do půlky zad :wink:)
  • 0

#3989 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 20:35:12

Dovoleno zkrátit dle gusta každého soudruha :wink:
  • 0

#3990 Fill

Fill

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 264 příspěvků(y)
  • LocationTábor
Reputace: 126

Publikováno 17 březen 2010 - 21:02:47

Děkuji za odpověd, myslel jsem si, že je to něco všeobecně známého. Elementární znalost, kterou zná každý, jen ne já :wink:
  • 0

#3991 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 17 březen 2010 - 21:24:39

Kelfiku, ale to by sa musela zkrátit i ta čárka, pač jinak by to byla, pardon, ...:-))

teda fuj, ty jsi vulgární, to nemůžeš říct třeba: asimetrická? :wink:
  • 0

#3992 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 22:02:51

nevíte někdo, proč jsou ty fotografie z 19. nebo někdy i 20. století tak často do oranžova, nebo prostě tak silná sepie? to už dnes udělat nelze? nebo to časem tak hodně ztmavne? to, co jsem udělal s oranžovou ve photoshopu mám pocit dosáhli dřív fotografové chemií nebo zubem času, není to tak?
  • 0

#3993 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2010 - 22:28:06

když je fotografie tak technicky nemožná, ta oranžová tomu dá trochu šťávu, proto bych to chtěl zkusit ve spojení s barytem

foceno z auta (kromě jedný snad fotky, kterou jsem fotil přes okno), venku lilo, snažil jsem se hlavně exponovat slušně, ostrost a hloubka ostrosti šla uplně do háje, ale o to asi nešlo, myslím že expozice je základ

http://www.facebook....92&l=6f4f59235a
  • 0

#3994 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 17 březen 2010 - 22:40:24

když je fotografie tak technicky nemožná, ta oranžová tomu dá trochu šťávu, proto bych to chtěl zkusit ve spojení s barytem

foceno z auta (kromě jedný snad fotky, kterou jsem fotil přes okno), venku lilo, snažil jsem se hlavně exponovat slušně, ostrost a hloubka ostrosti šla uplně do háje, ale o to asi nešlo, myslím že expozice je základ

http://www.facebook....92&l=6f4f59235a

ty covece, ja ti nevim, vypada to jak za pisecny boure, ty bily fleky - to mas ten negativ poskrabanej? nebo jak jsi toho efektu docilil?

zalezi jake fotky z pocatku 20stol. srovnavas, casto to nebyly fotky na klasicky papir, ale treba albuminovy, aristovy, uslechtile tisky - pokud koukas na new york stieglitze a steichena tak jde prave o uslechtile tisky a ty jsou barevne (resp. nejsou cerno-bile)
  • 0

#3995 kid

kid

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 334 příspěvků(y)
Reputace: 40

Publikováno 17 březen 2010 - 23:04:34

nevíte někdo, proč jsou ty fotografie z 19. nebo někdy i 20. století tak často do oranžova, nebo prostě tak silná sepie? to už dnes udělat nelze? nebo to časem tak hodně ztmavne? to, co jsem udělal s oranžovou ve photoshopu mám pocit dosáhli dřív fotografové chemií nebo zubem času, není to tak?

Není to spíše albumin ta technika, co máš na mysli?

http://sechtl-vosece...cz/albumin.html

Pár lidí tu s těmito technikami koketovalo, ti by asi řekli více.

No vidím, že mne Vlcak předběhl, než jsem to doťukal.
  • 0

#3996 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 18 březen 2010 - 00:05:15

boha jeho, vykašli se na oranžovou a nauč se nejdřív ty fotky dělat pořádně normální černobílý.

tyhlety efekty ještě nikdy samy o sobě dobrou fotku nevyrobily, spíš navopak
  • 0

#3997 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2010 - 00:15:35

boha jeho, vykašli se na oranžovou a nauč se nejdřív ty fotky dělat pořádně normální černobílý.

tyhlety efekty ještě nikdy samy o sobě dobrou fotku nevyrobily, spíš navopak

černobílý jsou tak jako tak, jde o to, že ten odstín jim může něco přidat, tím odstínem se nic nemění na původní technice, ať už se to podařilo nebo ne

co se týká toho svinstva, tak už mám skoro jistotu, že to dělá, když neodšroubuju od sprchy ten perlátor nebo jak se tomu říká, zřejmě je vevnitř něco usazenýho, ale když ho odšroubuju, tak to tam není - chtěl jsem si to vyzkoušet víckrát, abych měl větší jistotu
  • 0

#3998 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2010 - 05:46:50

Kelfiku, ale to by sa musela zkrátit i ta čárka, pač jinak by to byla, pardon, ...:))

teda fuj, ty jsi vulgární, to nemůžeš říct třeba: asimetrická? :lol:

ASi metr na metr. :)
  • 0

#3999 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 407

Publikováno 18 březen 2010 - 10:09:01

co se týká toho svinstva, tak už mám skoro jistotu, že to dělá, když neodšroubuju od sprchy ten perlátor nebo jak se tomu říká, zřejmě je vevnitř něco usazenýho, ale když ho odšroubuju, tak to tam není - chtěl jsem si to vyzkoušet víckrát, abych měl větší jistotu

:)
filtrovat vodu na praní filmu z kohoutku považuju za naprostou nezbytnost která se nemusí ověřovat :lol:
odličovací tampon v pračkovém sítku - musí se přidat nějaké to plastové šroubení a a do něj se to dá
nebo kousek hadice s seriově namontovaným palivovým filtrem pro motorová vozidla
nebo odborná řešení - vřazený filtr s prací, nebo výměnnou vložkou od pěti mikronů
  • 0

#4000 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 18 březen 2010 - 10:51:24

Hmmm, kompaktní aparát v roce 1911. Všimněte si nutnosti baseballové rukavice pro obsluhu :lol:

Vložený obrázek

Užasné.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních