...jen tak...
Publikováno 13 březen 2010 - 09:52:38
Publikováno 13 březen 2010 - 10:58:38
Ze smutku nad docasnou ztratou bessy jsem si vzal na cvakani nejhorsi fotak co doma mam, ze ho otestuju. Jedna se o Smenu 8M. Cekal jsem neco moc moc spatneho. Ale vysledkem jsou normalne pouzitelne fotografie Fotil jsem to na prosly foma equicolor 400 a meril expozimetrem asi 50x drazsim nez je cena smeny Proste jsem udiveny, jak vubec z neceho takoveho muzou lezt takove fotky...
Však zachovalý sovětský dědeček je dostačující, pokud neděláš plachty. Počkej, až ti padne do ruky nějaký opečovávaný Zorkij - to bude teprve radosti
Publikováno 13 březen 2010 - 23:40:00
Publikováno 14 březen 2010 - 12:00:06
Publikováno 15 březen 2010 - 09:51:14
Publikováno 15 březen 2010 - 09:56:22
Teď slušňáci zacpat uši. Já vám na to kurva mrdám!!! Kupte to a nazdar, tohle svět neviděl.... Na fotky vašeho čokla, zahrádky a podobnejch pičáren to stejně bude stačit, tak nazdar! Kdyby to bylo za dvacet, ale tohle je sklo co se prodává nový za dva a půl, kurňa!
Kdyby chtěl někdo s mozkem koupit Canon EF 50/1,8 II tak ať se mi ozve :)
Publikováno 15 březen 2010 - 11:39:57
Publikováno 15 březen 2010 - 14:05:12
#3959 Jirinol
Publikováno 15 březen 2010 - 15:30:48
Publikováno 15 březen 2010 - 16:15:27
No, Tess, kdybys ten česnek chroupala pravidelně, ve dnech abstinenčních by kolegyně skákala radostí! Taky bys jí mohla říct, že budeš muset při větrání jíst česnek proti nachlazení. Anebo jí nakukej, že máš od doktora k užívání Allium sativum, což se projevuje zvláštním odérem...
Publikováno 15 březen 2010 - 18:29:54
tak na tyhle fotky z deštivýho New Yorku jsem teda fakt zvědav, pokud je nezničil taky ten rentgen, mám nafocený tři filmy, není to moc ale nechtěl jsem prostě cvakat kudy jsem chodil
jinak na to mířit objektivem v new yorským metru na lidi fakt nemám sílu, sebevědomí, i když jsem si jen měřil, hrál s expozimetrem a nikoho nefotil, nětkerý lidi evidentně měnili polohu, aby nebyli v záběru a jeden chlápek už se díval dost divně naštěstí on byl v odjíždějím metru, já na peroně
nebo i když sjem si v čínský čtrti koupil v krámě kafe, tak i když jsem měl pocit, že jsem si zasloužil právo vyfotit si ty prodavačky, tak samozřejmě se tvářily šíleně a uhýbaly... asi by člověk musel s nima navázat hodně dobrej kontakt, navíc když nejsou v USA legálně a já vypadám jako FBI agent v dlouhým kabátě s foťákem v ruce... to je pak těžký
ale ulice bez lidí v blízkosti objektivu a vůbec new york, je co fotit samozřejmě
Publikováno 16 březen 2010 - 21:52:47
Vážený kolego, zákoník práce se v žádném svém paragrafu nezmiňuje o česneku, jako o látce omezující pracovní schopnost zaměstnance, který
jej pravidelně užívá a to ani v dávkách vysoce převyšujících množství v
běžné pupulaci tolerované jako dávka pro osobní potřebu. Nesmíte však
obcházet své spoluzaměstnance s česnekovým copem okolo krku a tak
narušovat pracovní soustředění Vašich spolupracovníků! Pravidelným a
postupným výcvikem, započatým s nástupem chladného počasí a s tím
spojenou sníženou možností větrání společných pracovních prostor se
Vám v poměrně krátkém čase podaří dosáhnout pozoruhodných výsledků
a pokud získáte i několik spřízněných členů "Česnekového Bratrstva", je
problém na pracovišti definitivně zažehnán. Navíc se na Vás budou Vaši
nadřízení obracet výhradně s neodkladnými úkoly, které je nutno řešit
okamžitě. Úspěšný start a pěkný zbytek pracovního dne Vám přeje: Erik
Milý pane kolego,
trenink stávajícího členstva je věc jedna, ale u nás se střídají klienti, kteří budou "čerství" a dozajista disponovaní...To se nedá -ač se o tom zákoník tedy nezmiňuje, je to málo přístupné, ač žádané si takto přirozeně budovat antivirovou sebeobranu...
Publikováno 17 březen 2010 - 01:04:10
tak když jsem se konečně dostal do Brooklynu , abych fotil Brooklyn Bridge a panoráma Manhattanu v pozadí, tak lilo jako z konve a foukal pořádnej vítr, naštěstí ale mě do zad, takže foťák byl krytej mým tělem, na objektiv nepadla ani kapka, kromě snad momentu, kdy jsem aparát zase rychle strčil pod kabát
tak na tyhle fotky z deštivýho New Yorku jsem teda fakt zvědav, pokud je nezničil taky ten rentgen, mám nafocený tři filmy, není to moc ale nechtěl jsem prostě cvakat kudy jsem chodil
jinak na to mířit objektivem v new yorským metru na lidi fakt nemám sílu, sebevědomí, i když jsem si jen měřil, hrál s expozimetrem a nikoho nefotil, nětkerý lidi evidentně měnili polohu, aby nebyli v záběru a jeden chlápek už se díval dost divně naštěstí on byl v odjíždějím metru, já na peroně
nebo i když sjem si v čínský čtrti koupil v krámě kafe, tak i když jsem měl pocit, že jsem si zasloužil právo vyfotit si ty prodavačky, tak samozřejmě se tvářily šíleně a uhýbaly... asi by člověk musel s nima navázat hodně dobrej kontakt, navíc když nejsou v USA legálně a já vypadám jako FBI agent v dlouhým kabátě s foťákem v ruce... to je pak těžký
ale ulice bez lidí v blízkosti objektivu a vůbec new york, je co fotit samozřejmě
mno, přeju hodně úspěchů
ale nedráždil bych bosou nohou hada, jak jsem se mohl přesvědčit po pádu twins to neni ouplně až zas tak veliká sranda fotit lidi,- ba dokonce i na příběh jsem měl tenkrát čas /byl jsem tam pár měsíců/, ale po návratu to zahodil - přišlo mně to vlezlý a zároveň cizí.
vo úplně jinym to bylo mezi lety 97-98, jenže to jsem byl ještě dost pitomej, abych něco jako foceni bral vážně a hlavně, byl jsem pořád total švorc a nýmand, kterej rok strávil drsnou pracovní dobou, dojížděnim, tlučením švábů, vyháněním rekůnů z pokoje, smetáním sněhu v zimě s postele, a já už nevim čeho... abych se nezbláznil tak jsem si našel našel koníčka, focení to rozhodně nebylo.
když si na to vzpomenu se divim, že ještě žiju
takže příteli, -vopatrně !
nejseš v usa, seš v new yorku
Publikováno 17 březen 2010 - 10:27:37
tak když jsem se konečně dostal do Brooklynu , abych fotil Brooklyn Bridge a panoráma Manhattanu v pozadí, tak lilo jako z konve a foukal pořádnej vítr, naštěstí ale mě do zad, takže foťák byl krytej mým tělem, na objektiv nepadla ani kapka, kromě snad momentu, kdy jsem aparát zase rychle strčil pod kabát
mno, přeju hodně úspěchů
ale nedráždil bych bosou nohou hada, jak jsem se mohl přesvědčit po pádu twins to neni ouplně až zas tak veliká sranda fotit lidi,- ba dokonce i na příběh jsem měl tenkrát čas /byl jsem tam pár měsíců/, ale po návratu to zahodil - přišlo mně to vlezlý a zároveň cizí.
vo úplně jinym to bylo mezi lety 97-98, jenže to jsem byl ještě dost pitomej, abych něco jako foceni bral vážně a hlavně, byl jsem pořád total švorc a nýmand, kterej rok strávil drsnou pracovní dobou, dojížděnim, tlučením švábů, vyháněním rekůnů z pokoje, smetáním sněhu v zimě s postele, a já už nevim čeho... abych se nezbláznil tak jsem si našel našel koníčka, focení to rozhodně nebylo.
když si na to vzpomenu se divim, že ještě žiju
takže příteli, -vopatrně !
nejseš v usa, seš v new yorku
no to je trefný popis stavu věcí v New Yorku - je pravda, že člověk může narazit na někoho divnýho, nebezpečnýho , ale na druhou stranu po Manhattanu běhal jistý fotograf a lidem skočil do cesty a blejsknul jim do obličeje a to dělal celý den, nikdo mu kupodivu nedal do huby, ale pár lidí na něho asi trochu křičelo, je to někde na youbue, ale už nevím ani jméno toho fotografa, tenhle člověk to pak v souladu se zákony USA vystavoval v galerii - v USA má člověk právo fotit na veřejnosti koho chce a co chce, to je jeho právo, druhá věc je, že s tím může narazit na někoho, kdo na to zareaguje hodně agresivně - někdo ho myslím žaloval, ale soud dal za pravdu fotografovi
no já fotil radši ty baráky a mosty, link přidám za chvilku
Publikováno 17 březen 2010 - 10:33:21
časem to budu dělat pod zvětšovákem, možný bych zkusil sehnat podobně zbarvenej baryt, ten odstín tomu dává něco dalšího, navíc zdůrazní kresbu na obloze, no tohle je jen skenovaná verze, prostě uvidím, co se s tím dá dělat pod zvětšovákem
je vidět, že problémy s loužičkama a flekama jsem ještě nevyřešil, ale to mě teď netrápí
http://www.facebook....92&l=fa9aa8fb07
Publikováno 17 březen 2010 - 11:08:40
čéče nefotils to na kodak 400CN? to zabarvení by odpovídalo té jeho oranžové mascečasem to budu dělat pod zvětšovákem, možný bych zkusil sehnat podobně zbarvenej baryt, ten odstín tomu dává něco dalšího, navíc zdůrazní kresbu na obloze, no tohle je jen skenovaná verze, prostě uvidím, co se s tím dá dělat pod zvětšovákem
je vidět, že problémy s loužičkama a flekama jsem ještě nevyřešil, ale to mě teď netrápí
Publikováno 17 březen 2010 - 11:10:57
čéče nefotils to na kodak 400CN? to zabarvení by odpovídalo té jeho oranžové mascečasem to budu dělat pod zvětšovákem, možný bych zkusil sehnat podobně zbarvenej baryt, ten odstín tomu dává něco dalšího, navíc zdůrazní kresbu na obloze, no tohle je jen skenovaná verze, prostě uvidím, co se s tím dá dělat pod zvětšovákem
Nezapomeň, že tohle už je pozitiv - tady by ta oranžová podložka byla všechno možné, jenom ne oranžová
Publikováno 17 březen 2010 - 11:20:27
ale taky psal že je to scan... ikdyž i tak by to nebylo oranžové ale modré(ale co má modrou masku?)...čéče nefotils to na kodak 400CN? to zabarvení by odpovídalo té jeho oranžové mascečasem to budu dělat pod zvětšovákem, možný bych zkusil sehnat podobně zbarvenej baryt, ten odstín tomu dává něco dalšího, navíc zdůrazní kresbu na obloze, no tohle je jen skenovaná verze, prostě uvidím, co se s tím dá dělat pod zvětšovákem
Nezapomeň, že tohle už je pozitiv - tady by ta oranžová podložka byla všechno možné, jenom ne oranžová
Publikováno 17 březen 2010 - 11:48:31
#3970 Jirinol
Publikováno 17 březen 2010 - 12:04:10
Publikováno 17 březen 2010 - 12:28:01
nechtěl jsem původně říct ani ň... ale moje zkušenost z r.89 i 96 z focení a filmování ze středních plání, NY, a vůbec celého východního pobřeží, i ze země milionu jezer je naprosto v pohodě, vůbec NY je místem, kde v ulicích člověk během pár dnů potká panoptikum celého světa... nikde a nikdy se mi lidi v ulicích nefotili líp. Chce to jen open heart, open face, pak je to vzájemné... nedůvěru mají k těm cvakálkům, kteří vytahují foťák zpod kabátu, cvak a zdrhají - ale to platí všude. chce to s lidmi si povídat a dívat se jim do očí.
TAK!
Publikováno 17 březen 2010 - 12:36:59
#3973 Jirinol
Publikováno 17 březen 2010 - 12:58:12
TAK!
ještě malá poznámka: i v Prahe a české kotlině vůbec největší cavyky před namířeným objektivem dělají jen češtinou a azbukou hovořící jedinci. Ostatní lidé jsou v pohodě, nejvýš se zeptají, kde to bude zveřejněno, a podají na lístečku načmáranou svoji e-mail adresu. Mockrát se mi to stalo. O malých městech, véskách a hlavně satelitních obcích raději nemluvit, nejen u nás, na celém území bývalého rakouska-uherska mi to připadá stejné, tam vypouštějí psy a hulákají občas sprostoty...
Publikováno 17 březen 2010 - 13:11:18
Publikováno 17 březen 2010 - 14:11:58
ten oranžovej nádech jsem přidal ve photoshopu, jinak budu zkoušet pak nějaký barevný papíry při zvětšování, co to udělá, tohle byl jen experiment
Publikováno 17 březen 2010 - 14:25:59
no určitě to jde k lidem najít cestu a vyfotit je, nadruhou stranu když chce člověk dělat fotky bez přípravy, náhle, v momentě překvapení, zas to nejde předem s nima domlouvat
ten oranžovej nádech jsem přidal ve photoshopu, jinak budu zkoušet pak nějaký barevný papíry při zvětšování, co to udělá, tohle byl jen experiment
Takhle barevnej papír neseženeš. Ale podobného efektu se dá docílit čerstvě uvařeným, horkým (kolem 70°C - najít maximum, co emulze snese), silným a kvalitním (horší barví často spíš do hněda) čajem - dobarvíš po ustálení a vyprání. A doporučuju na to Fomu - ta má asi nejmenší tendence k uplavávání emulze za horka. A samozřejmě kombinovat s teplejma papírama a teplou vývojkou, ať se to barevně nebije.
Publikováno 17 březen 2010 - 15:20:24
#3978 Jirinol
Publikováno 17 březen 2010 - 15:29:19
Publikováno 17 březen 2010 - 15:48:04
To radši zezelenám sám.Asi takhlenedá se to natónovat slivovicó? mohlo by to pěkně zezelenat
Publikováno 17 březen 2010 - 19:11:01
no určitě to jde k lidem najít cestu a vyfotit je, nadruhou stranu když chce člověk dělat fotky bez přípravy, náhle, v momentě překvapení, zas to nejde předem s nima domlouvat
Takhle barevnej papír neseženeš. Ale podobného efektu se dá docílit čerstvě uvařeným, horkým (kolem 70°C - najít maximum, co emulze snese), silným a kvalitním (horší barví často spíš do hněda) čajem - dobarvíš po ustálení a vyprání. A doporučuju na to Fomu - ta má asi nejmenší tendence k uplavávání emulze za horka. A samozřejmě kombinovat s teplejma papírama a teplou vývojkou, ať se to barevně nebije.
něco zkusím sehnat, i když to takhle výrazně barevný nebude
Publikováno 17 březen 2010 - 19:29:32
#3982 Anonymous
Publikováno 17 březen 2010 - 19:36:02
Perfektní! Dobrej je chlapík v pozadí!
Publikováno 17 březen 2010 - 19:57:19
Publikováno 17 březen 2010 - 19:59:59
Publikováno 17 březen 2010 - 20:07:49
Publikováno 17 březen 2010 - 20:10:15
#3987 Jirinol
Publikováno 17 březen 2010 - 20:28:12
Publikováno 17 březen 2010 - 20:30:27
Publikováno 17 březen 2010 - 20:35:12
Publikováno 17 březen 2010 - 21:02:47
#3991 Jirinol
Publikováno 17 březen 2010 - 21:24:39
Kelfiku, ale to by sa musela zkrátit i ta čárka, pač jinak by to byla, pardon, ...)
teda fuj, ty jsi vulgární, to nemůžeš říct třeba: asimetrická?
Publikováno 17 březen 2010 - 22:02:51
Publikováno 17 březen 2010 - 22:28:06
foceno z auta (kromě jedný snad fotky, kterou jsem fotil přes okno), venku lilo, snažil jsem se hlavně exponovat slušně, ostrost a hloubka ostrosti šla uplně do háje, ale o to asi nešlo, myslím že expozice je základ
http://www.facebook....92&l=6f4f59235a
Publikováno 17 březen 2010 - 22:40:24
když je fotografie tak technicky nemožná, ta oranžová tomu dá trochu šťávu, proto bych to chtěl zkusit ve spojení s barytem
foceno z auta (kromě jedný snad fotky, kterou jsem fotil přes okno), venku lilo, snažil jsem se hlavně exponovat slušně, ostrost a hloubka ostrosti šla uplně do háje, ale o to asi nešlo, myslím že expozice je základ
http://www.facebook....92&l=6f4f59235a
ty covece, ja ti nevim, vypada to jak za pisecny boure, ty bily fleky - to mas ten negativ poskrabanej? nebo jak jsi toho efektu docilil?
zalezi jake fotky z pocatku 20stol. srovnavas, casto to nebyly fotky na klasicky papir, ale treba albuminovy, aristovy, uslechtile tisky - pokud koukas na new york stieglitze a steichena tak jde prave o uslechtile tisky a ty jsou barevne (resp. nejsou cerno-bile)
Publikováno 17 březen 2010 - 23:04:34
nevíte někdo, proč jsou ty fotografie z 19. nebo někdy i 20. století tak často do oranžova, nebo prostě tak silná sepie? to už dnes udělat nelze? nebo to časem tak hodně ztmavne? to, co jsem udělal s oranžovou ve photoshopu mám pocit dosáhli dřív fotografové chemií nebo zubem času, není to tak?
Není to spíše albumin ta technika, co máš na mysli?
http://sechtl-vosece...cz/albumin.html
Pár lidí tu s těmito technikami koketovalo, ti by asi řekli více.
No vidím, že mne Vlcak předběhl, než jsem to doťukal.
Publikováno 18 březen 2010 - 00:05:15
tyhlety efekty ještě nikdy samy o sobě dobrou fotku nevyrobily, spíš navopak
Publikováno 18 březen 2010 - 00:15:35
boha jeho, vykašli se na oranžovou a nauč se nejdřív ty fotky dělat pořádně normální černobílý.
tyhlety efekty ještě nikdy samy o sobě dobrou fotku nevyrobily, spíš navopak
černobílý jsou tak jako tak, jde o to, že ten odstín jim může něco přidat, tím odstínem se nic nemění na původní technice, ať už se to podařilo nebo ne
co se týká toho svinstva, tak už mám skoro jistotu, že to dělá, když neodšroubuju od sprchy ten perlátor nebo jak se tomu říká, zřejmě je vevnitř něco usazenýho, ale když ho odšroubuju, tak to tam není - chtěl jsem si to vyzkoušet víckrát, abych měl větší jistotu
Publikováno 18 březen 2010 - 05:46:50
ASi metr na metr.Kelfiku, ale to by sa musela zkrátit i ta čárka, pač jinak by to byla, pardon, ...)
teda fuj, ty jsi vulgární, to nemůžeš říct třeba: asimetrická?
Publikováno 18 březen 2010 - 10:09:01
co se týká toho svinstva, tak už mám skoro jistotu, že to dělá, když neodšroubuju od sprchy ten perlátor nebo jak se tomu říká, zřejmě je vevnitř něco usazenýho, ale když ho odšroubuju, tak to tam není - chtěl jsem si to vyzkoušet víckrát, abych měl větší jistotu
filtrovat vodu na praní filmu z kohoutku považuju za naprostou nezbytnost která se nemusí ověřovat
odličovací tampon v pračkovém sítku - musí se přidat nějaké to plastové šroubení a a do něj se to dá
nebo kousek hadice s seriově namontovaným palivovým filtrem pro motorová vozidla
nebo odborná řešení - vřazený filtr s prací, nebo výměnnou vložkou od pěti mikronů
Publikováno 18 březen 2010 - 10:51:24
Hmmm, kompaktní aparát v roce 1911. Všimněte si nutnosti baseballové rukavice pro obsluhu
Užasné.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních