Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#4001 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 18 March 2010 - 11:35:36

Hmmm, kompaktní aparát v roce 1911. Všimněte si nutnosti baseballové rukavice pro obsluhu :)

Vložený obrázek

Užasné.

ano to je on, již přiletěl přes moře ke mne můj sen
a já jsa obšťastněn, kartáčuji buřinku, co pamatuje můj svatební den

p.s. pro plociho: a je to ten náš formát budoucnosti :)
  • 0

#4002 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 18 March 2010 - 13:50:53

co se týká toho svinstva, tak už mám skoro jistotu, že to dělá, když neodšroubuju od sprchy ten perlátor nebo jak se tomu říká, zřejmě je vevnitř něco usazenýho, ale když ho odšroubuju, tak to tam není - chtěl jsem si to vyzkoušet víckrát, abych měl větší jistotu

:)
filtrovat vodu na praní filmu z kohoutku považuju za naprostou nezbytnost která se nemusí ověřovat :)
odličovací tampon v pračkovém sítku - musí se přidat nějaké to plastové šroubení a a do něj se to dá
nebo kousek hadice s seriově namontovaným palivovým filtrem pro motorová vozidla
nebo odborná řešení - vřazený filtr s prací, nebo výměnnou vložkou od pěti mikronů

Nebo nechat odstát v kýblu a prát překlápěním po Ilfordovsku. Tak po půl hodině už se dá sbírat odměrkou z povrchu krásně čistá voda :D
  • 0

#4003 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 18 March 2010 - 14:07:12

myslím, že ryuninovi tu již mnozí několikrát doporučili praní po ilfordovsku v předtím převařené a odstáté vodě, aby eliminoval poškození filmu pískovými zrnky praním v průtoku a zaschlým vápnitým mapám na filmu.... nechci být protivný, ale jde o to, jestli to chce číst nebo experimentovat za každou cenu.... jsem protivný, já vím.... sorry
  • 0

#4004 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 18 March 2010 - 21:13:03

myslím, že ryuninovi tu již mnozí několikrát doporučili praní po ilfordovsku v předtím převařené a odstáté vodě, aby eliminoval poškození filmu pískovými zrnky praním v průtoku a zaschlým vápnitým mapám na filmu.... nechci být protivný, ale jde o to, jestli to chce číst nebo experimentovat za každou cenu.... jsem protivný, já vím.... sorry

o převařené a odstáté vodě teda slyším poprvé, asi jsem něco přehlídl

po použití protékající vody bez nasazený sprchy zatím byly výsledky nejlepší, takže pokud se to potvrdí, tak se toho budu držet

ono taky kdoví jaký vliv má praní ve vodě, která má trochu vyšší nebo nižší teplotu, dřív jsem to moc neřešil a snažil se prostě prát vodou přibližně vlažnou a teplotu vody během praní neměnit,
ale dnes jsem se dozvěděl na stránkách Ilford, že teplota vody se nemá lišit od ostatních kapalin víc než o pět stupňů - dnes mi asi deset minut trvalo, než se mi podařilo nastavit plamínek a kouhoutek sprchy tak, aby měla 16 stupňů, pak už byla buď ledová nebo zase přes třicet

já myslím, že nestačí držet se nějakých fixních metod někoho, ale najít ten způsob, který funguje v daných podmínkách - proto třeba ač Lukáš ze Spořilova má spoustu zkušeností, jeho práce tady nedopadla, a přitom by nejspíš stejným způsobem doma vyvolal film bezvadně

nebo jiný příklad - Karla Koutskýho tady většina lidí respektuje jako machra, ale jeho metoda použití stěrku už se tady lidem moc nelíbila

takže prostě asi člověk musí najít, co funguje u něho doma - to neznamená, že nebudu vycházet právě z rad lidí tady nebo prostě lidí, kteří umí, jen si z nich musím něco konkrétně vybrat

ještě otázka vedlejší - má nějaký vliv, když člověk nenavazuje jednotlivý procedůry hned bez prodlení, čili třeba po skončení ustalování nechá film v prázdném tanku třeba deset minut, než ho pere? Je jasný, že každou proceduru je třeba zakončit okamžitě vylitím z tanku, ale pak je možný třeba chvíli mít prodlevu?
  • 0

#4005 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 18 March 2010 - 21:21:15

a ještě jedna jiná otázka s dovolením - právě teď suším film, schne zatím asi hodinu - všiml jsem si že na nejvyšším políčku je kapička a vsadím se, že ta už neuschne tak, aby nenechala ošklivou stopu na políčku

proč teda některý kapičky takhle zůstanou "viset" celou hodinu, ačkoliv zbytek filmu uschne rovnoměrně? a to jsem použil před sušením stěrku
  • 0

#4006 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 18 March 2010 - 21:33:05

a ještě jedna jiná otázka s dovolením - právě teď suším film, schne zatím asi hodinu - všiml jsem si že na nejvyšším políčku je kapička a vsadím se, že ta už neuschne tak, aby nenechala ošklivou stopu na políčku

proč teda některý kapičky takhle zůstanou "viset" celou hodinu, ačkoliv zbytek filmu uschne rovnoměrně? a to jsem použil před sušením stěrku

Jo, to nevím. :) Ale "táta Kulhánek" radí takovýhle kapičky opatrně odsát jelenicí nebo kouskem vaty.
  • 0

#4007 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 18 March 2010 - 21:33:53

B) 8-) :evil: :evil: :?: :?: :)
  • 0

#4008 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 18 March 2010 - 21:46:28

A nemluvilo se tady kolikrat o tom, ze sterku nepouzivat, ze ne :) A prave proto se dava jako posledni lazen destilka, aby z ni nic nemohlo vzniknout. A prave proto tolik lidi vesi film nasikmo, aby tyhle kapicky sklouzly do perforace, kde nevadi...
  • 0

#4009 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 19 March 2010 - 01:03:13

no tak to jsou pro mě novinky - teprve teď chápu to našikmo, já myslel, že se film chvíli našikmo pouze podrží či co a pak se normálně pověsí

a co se týká destilky jako poslední lázně, opět novinka, to je super tip

a co se týká stěrky, to právě tady přesně lidi nedoporučujou, ale Karel Koutský mi to doporučil

jinak teď jsem ten film suchý skenoval a opět velmi čistý, stejně jako kdykoliv dřív, když jsem použil pouze hadici od sprchy a stříkal vodu do tanku

taky žádný škrábance, takže tuhle metodu zkombinuju s tou destilkou a šikmým věšením a bude se to už blížit dokonalosti snad

ta kapička nevím jak dopadla, nějak jsem si ničeho na skenech nevšiml, , já ji jemně stěrkou odstrčil, příště zkusím tu vatu

díky za nový tipy
  • 0

#4010 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 19 March 2010 - 01:05:32

vlastně jsem si uvědomil, že nechápu tu destilku jako poslední lázeň

to má být ta poslední lázeň plus kapka smáčedla? to dělám dycky, akorát jsem hledal optimální množství smáčedla
  • 0

#4011 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 19 March 2010 - 06:12:32

vlastně jsem si uvědomil, že nechápu tu destilku jako poslední lázeň

to má být ta poslední lázeň plus kapka smáčedla? to dělám dycky, akorát jsem hledal optimální množství smáčedla

Někdy je lepší číst a naslouchat než hledat :)
  • 0

#4012 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 19 March 2010 - 06:28:00

všichni vynálezci díky zvídavosti a nespokojenosti s dosavadním stavem věcí hledají nové, dosud nepoznané :)
  • 0

#4013 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 19 March 2010 - 06:33:50

Někdy je lepší číst a naslouchat než hledat :)

Vzpomeň si na strýce Picmause, kdyby se celý život nesnažil sestrojit perpetuum mobile z višňového dřeva navzdory radám zkušených praktiků, tak by se nikdy nedostal k záhonkům macešek a malému Versailles na předzahrádce. B)
  • 0

#4014 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 19 March 2010 - 06:36:02

Proto jsem tam dal to někdy :)
  • 0

#4015 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,755 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 407

Publikováno 19 March 2010 - 09:41:20

aktuálně já dělám to že peru ve filtrovaný vodě studniční, na konci vyleju a dám do tanku vodu přes filtr brita, nevím, co všechno dělá, ale odvápňuje celkem dobře a nechám to a párkrát překlopím a zase nechám, pak vyleju a nakonec dám film do destilky se smáčedlem
mezi praním a smáčedlem mám tedy takovej mezistupeň, otázka nezní jestli je to potřeba, ale jestli z toho mám lepší pocit a to mám ...
  • 0

#4016 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 19 March 2010 - 11:22:50

aktuálně já dělám to že peru ve filtrovaný vodě studniční, na konci vyleju a dám do tanku vodu přes filtr brita, nevím, co všechno dělá, ale odvápňuje celkem dobře a nechám to a párkrát překlopím a zase nechám, pak vyleju a nakonec dám film do destilky se smáčedlem
mezi praním a smáčedlem mám tedy takovej mezistupeň, otázka nezní jestli je to potřeba, ale jestli z toho mám lepší pocit a to mám ...

aha, tak teď už to dává smysl

tohle je asi nejúplnější návod jak co nejlépe vyprat na jaký jsem narazil, filtr brita mám, destilku mám, tak to zkusím

ale jak říkám, zatím odšroubování sprchy a použití pouze hadice s protékající vlažnou vodou bylo nejčistší, co jsem zatím dosáhl, takže přidáním těch výše uvedených triků by to mohlo dopadnout ještě líp
  • 0

#4017 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 19 March 2010 - 12:19:40

ale jak říkám, zatím odšroubování sprchy a použití pouze hadice s protékající vlažnou vodou bylo nejčistší, co jsem zatím dosáhl, takže přidáním těch výše uvedených triků by to mohlo dopadnout ještě líp

Udělej si jednoduchý pokus. Vezmi odličovací tampon, přilož ho pevně na tu sprchovou hadici a nech protékat pár minut vodu pouze skrz ten tampon. Pak se podívej, co všechno v tom tamponu uvízlo - často tam jsou malinké částečky, které po uschnutí na filmu ulpí, v horším případě film podřou při praní. Taky doporučuju sehnat si knihu "Černobílá fotografie" - to co tam Kulhánek píše právě o praní a sušení se dá aplikovat i dnes. Ono je tam vůbec docela dost zajímavých a užitečných informací.
  • 0

#4018 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 19 March 2010 - 14:55:37

Udělej si jednoduchý pokus. Vezmi odličovací tampon, přilož ho pevně na tu sprchovou hadici a nech protékat pár minut vodu pouze skrz ten tampon. Pak se podívej, co všechno v tom tamponu uvízlo - často tam jsou malinké částečky, které po uschnutí na filmu ulpí, v horším případě film podřou při praní. Taky doporučuju sehnat si knihu "Černobílá fotografie" - to co tam Kulhánek píše právě o praní a sušení se dá aplikovat i dnes. Ono je tam vůbec docela dost zajímavých a užitečných informací.

Tak to je taky dobrý tip, díky.

Abych taky něčím přispěl, ale možná už to znáte, v Datartu prodávají vzduchový filtr ted za pouze cca 600 Kc, který jsem před pár lety koupil asi za 2500. Je to malý plastový box a má to malou spotřebu. Asi za hodinu vyčistí od prachu malou místnost. Navíc je možný zapnout u něho jonizátor a ten způsobí, že prach se shlukuje do malých chuchvalců a ty se někde něčeho drží, což nevím jestli by nebylo spíš na škodu, že by to ten prach spíš hnalo k tomu filmu.
  • 0

#4019 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 19 March 2010 - 14:58:39

Já věším filmy poté, co jsme se všichni vykoupali. V koupelně je tak vlhko - prach je v klidu...
  • 0

#4020 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 19 March 2010 - 15:03:55

Já věším filmy poté, co jsme se všichni vykoupali. V koupelně je tak vlhko - prach je v klidu...

No jo ale unás na vesnici se koupeme jen v sobotu :wink: :)
  • 0

#4021 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 19 March 2010 - 15:04:27

No jo ale unás na vesnici se koupeme jen v sobotu :wink: :)

A filmy voláš každej den? ;-)
  • 0

#4022 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 19 March 2010 - 15:15:10

Ja prani provadim po ilfordovsku kdyz jsem doma a nemuzu si dovolit nechat tect vodu deset minut a nakonec si udelam asi pul litru destilky se smacedlem a jak vytahnu film, tak ho jednou rukou natazeny chytnu a z vrsku polevam tou destilkou se smacedlem, az vypotrebuju roztok tak ho naklonim pod uhlem tak 45 stupnu, aby voda stekla do perforace.. a pak necham uschnout. Zadne chlupy, skrabance ani jine nepristojnosti se mi tam nedeji...
  • 0

#4023 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 23 March 2010 - 18:28:33

TOHLE mi dneska poslali z pidifu, přikládám pro pobavení všech celou korespondenci.

NEJDŘÍV PŘIŠEL SPAM:

>>> *Vážený zákazníku Institutu digitální fotografie*
>>>
>>> Dovolte mi, abych Vás osobně pozvala na rekvalifikační kurz *Práce v
>>> oblasti portrétní, technické a reklamní fotografie*, který je
>>> akreditován Ministerstvem školství a tělovýchovy. Tento kurz můžete
>>> využít pro ucelení doposud získaných znalostí z předchozích kurzů
>>> IDIFu. Již 9.4.2010 začíná letní běh tohoto studia. Chcete-li se
>>> zúčastnit, je nejvyšší čas pro zaslání Vaší přihlášky. Navíc jsme
>>> pro Vás připravili speciální BONUS: Pokud se přihlásíte na letní běh
>>> rekvalifikací, získáte pouze nyní slevu 2.000Kč z kurzovného a
>>> zároveň dárkový certifikát v hodnotě 2.000Kč na pronájem ateliéru
>>> IDIFu. Ušetřit tak můžete 4.000Kč!
>>>
>>> *Tereza Karásková, klientský servis IDIF*

NO NEKUPTE TO ZA TU SLEVU!
TAK JSEM JIM TAKY NAPSAL:

>> *Subject: **Re: IDIF Rekvalifikacni studium*
>>
>> Vazena pani Karaskova,
>>
>> Skutecne si myslite, ze je vhodne posilat nabidku rekvalifikacniho
>> kurzu profesionalnimu fotografovi s vice jak 25 lety nepretrzite
>> praxe??? Nepopiram, ze urcite mam ve svem odbornem vzdelani mezery,
>> jezto jsem "pouze" vyuceny fotograf. Rozhodne bych ale k jejich
>> zaplneni nevyuzil sluzeb IDIFu. Udelal jsem to myslim jednou a byly
>> to zcela vyhozene penize. Vase kurzy jiste dobre poslouzi
>> fotografickym diletantum, kteri se po jejich absolvovani dosti casto
>> (a neuspesne) uchazeji u me o praci.
>>
>> Vazena pani Karaskova, vase hromadne rozesilani podobnych nabidek bez
>> kontroly komu je prikladem ignorantsvi a netaktnosti nejhrubsiho
>> zrna.
>>
>> S uctou
>>
>> Ivan Maly

NO A NASTOJTE! SÁM PAN ŘEDITEL (to je asi vod ředidlo?)
(NÁZOR NA NĚJ SDĚLÍM ZÁJEMCŮM SOUKROMĚ)
mi odpověděl:

Od: Jan Brezina

Dobry den pane Maly,

velice Vam dekuji za Vasi zpetnou vazbu, ktere si opravdu vazime. Cilem
teto nabidky je nasim zakaznikum dat uzitecne informace, nikoli je
obtezovat. Takze pokud nechcete dostavat zadne informace, samozrejme Vas
okamzite vyradime z databaze nasich klientu. Bohuzel z nasich udaju
opravdu nelze dovodit, jakou mate fotografickou praxi ani jake znalosti
mate. Vychazime z toho co vime, tedy z toho kolik a jakych kurzu jste
absolvoval a zda pro Vas muze byt dana nabidka smysluplna v kontextu
toho co vime.

S pozdravem

Jan Brezina, reditel IDIFu
--
Jan Brezina, managing partner & senior editor in chief
Grafika Publishing, s.r.o. / Institut digitalni fotografie
  • 0

#4024 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 23 March 2010 - 18:33:43

Panebože taková sračka jako je IDIF, to má i nějakou organizaci a hiearchii?
To snad ne! To bude fakt od slova "ředidlo"! To jsou vyloženě iritující nabídky, jako ty Špitoidní a Adleroidní workšopy / mrdačky :lol:
  • 0

#4025 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 23 March 2010 - 18:35:26

jojojo... všimni si funkce/funkci... to říká vše
  • 0

#4026 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 23 March 2010 - 18:56:19

Bóže, to je neco!!! Potřeboval bych překladatele. Zatým to enem vidím tak, že je to nekdo hodně starý (senior) drafik.

Vidíš a ty Ivane tak do něho. Když on si to ten pan ředitel asik ani nezaslúží, chudák jeden... :lol:
  • 0

#4027 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 23 March 2010 - 19:00:10

:lol: :D :twisted: :lol: 8-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
na jednom fotoserveru mi bylo zakázáno vyjadřovat se k fotkám těch, co se berou tak vážně, až předpokládají, že je budou brát vážně i všichni ostatní.... asi tak....
apropos, všimli jste si, že wosková figurína už se učí úsměvu?
  • 0

#4028 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 23 March 2010 - 19:10:08

tak tomu říkám fakt těžce nezvládnutej marketing, ještě navíc umocněnej kreténismem na vedoucí funkci.

kdybyste si pane řídící partnere a seniorní nejhlavnější editore Březino alespoň sypal popel na hlavu a panu zákazníkovi se za chybu omluvil, tak bychom si o Vás zde na fóru nemuseli dělat šoufky ... a samozřejmě si o Vám myslet jen to nejlepší!

:lol: :D :twisted:

měl jsem docela depresi, ale tohle mi zvedlo náladu.
  • 0

#4029 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 23 March 2010 - 19:12:08

celej den sem se dneska poměrně korektně vyjadřoval k lidem typu idif a spol. a myslim, že to teď můžu říct společně s vaňourkem zcela votevřeně - sračka, mrdačka... :lol: :D :twisted: :lol:
  • 0

#4030 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 23 March 2010 - 19:13:15

ani nevím proč, vybavila se mi jedna poučka:
"Kdo umí, umí. Kdo neumí, učí."
  • 0

#4031 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 23 March 2010 - 19:14:43

tak tomu říkám fakt těžce nezvládnutej marketing, ještě navíc umocněnej kreténismem na vedoucí funkci.

kdybyste si pane řídící partnere a seniorní nejhlavnější editore Březino alespoň sypal popel na hlavu a panu zákazníkovi se za chybu omluvil, tak bychom si o Vás zde na fóru nemuseli dělat šoufky ... a samozřejmě si o Vám myslet jen to nejlepší!

:lol: :D :twisted:

NO JASNĚĚĚ !!!

jaxem psal - pro pobavení velectěného P.T. obecenstva

jinak Sneku: tohle mi řekla moje žena taky - co je mě do toho, že nevěděj kdo sem co sem, to si maj zjistit, hehe.
  • 0

#4032 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 23 March 2010 - 19:14:45

celej den sem se dneska poměrně korektně vyjadřoval k lidem typu idif a spol. a myslim, že to teď můžu říct společně s vaňourkem zcela votevřeně - sračka, mrdačka... :lol: :D :twisted: :lol:

nemělo by to být logicky chronologicky obráceně?
  • 0

#4033 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 23 March 2010 - 19:16:10

ani nevím proč, vybavila se mi jedna poučka:
"Kdo umí, umí. Kdo neumí, učí."

a nebo ještě: kdo neumí, čučí (čumí). protože to je přesně funkce jeho vysokoprevoschoditelstwa
  • 0

#4034 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 23 March 2010 - 19:17:49

teďkonc mě ještě napadlo: což kdybych poslal řediteloj vodkaz sem... :lol: :D :twisted:
  • 0

#4035 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 23 March 2010 - 19:26:03

teďkonc mě ještě napadlo: což kdybych poslal řediteloj vodkaz sem... :lol: :D :twisted:

ještě bych to nechal trochu rozvinout... a pak - nemilosrdně - dyk sou to digitálisti 8-) :lol:
  • 0

#4036 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 23 March 2010 - 19:29:16

teď jde o to, jestli by pan soudce Jouda při případném projednání žaloby považoval slovo "digitálisti" za vulgarismus a nactiutrhání a nařídil smazání diskuse, nebo by to prošlo :lol:
  • 0

#4037 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 23 March 2010 - 19:31:41

No to je fakt MASOX. To myslí vážně? Jednou jedinkrát jsem navštívil jejich ateliér. Už nikdy více. Když opomenu takovou drobnost, že sice světel dost, ale radio jedno :D , což jsem řešil svým odpalovačem. Dvě papírový (ne zrovna levný) pozadí končící na podlaze, jediný funkční bleděmodrý (v záměru nepoužitelný), tak si za ty peníze pronajmu pokoj na hotelu a přivezu si svoje vybavení. Je to jediná špatná zkušenost, určitě bude jediná. Nabídky na workšopy a podobné nesmysly mažu.
Docela by mě zajímalo, kolik berou jejich MKT specialisté. Minimální mzdu bych jim nedal...... :lol:
  • 0

#4038 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)

Publikováno 23 March 2010 - 19:43:03

teď jde o to, jestli by pan soudce Jouda při případném projednání žaloby považoval slovo "digitálisti" za vulgarismus a nactiutrhání a nařídil smazání diskuse, nebo by to prošlo :D

já bych dokonce řek, že to bude trestnej čin proti skupině vobyvatelstva, hanobení národa, rasy, přesvědčení a možná i něco horšího :lol:
  • 0

#4039 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 23 March 2010 - 20:42:39

celej den sem se dneska poměrně korektně vyjadřoval k lidem typu idif a spol. a myslim, že to teď můžu říct společně s vaňourkem zcela votevřeně - sračka, mrdačka... :( :) :arrow: :)

nemělo by to být logicky chronologicky obráceně?

:lol: :lol: :lol:
  • 0

#4040 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 23 March 2010 - 21:00:31

Vážení kolegové, nazvěme tuto blíže nespecifikovanou rasu fotoprostituty,
kteří se pohybují v blízkosti mateřských školek a dětských hřišť a lákají do
svých sítí nové a nové klienty, aby si mohli 2 - 3x týdně užívat v salonech
velmi pochybné pověsti, promořených poměrně širokým spektrem chorob.
Nejmenovaný VIP profesionál, navštěvující mé bývalé pracoviště působil
spíše dojmem odpuzujícího primitiva s přístrojem za cca 180 000 Kč, jímž
omračoval své modelky. Rozšlapané sandálky spolu s propoceným trikem
snímal pouze v největších mrazech poměrně mírné zimy toho roku. Erik
  • 0

#4041 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 23 March 2010 - 21:04:05

Kristovanohocotokurvaje? Proč nás ti digitálisti tak nasírají tím rámečkováním :(
Vložený obrázek
zdroj: flickr.com
  • 0

#4042 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 23 March 2010 - 21:31:32

takle nejak zdravil masy Ada H. jaxem si tak vsim (zkraceny pozdrav) to je divny ze to ty amerikani prevzali kdyz ho prece potreli...
  • 0

#4043 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 24 March 2010 - 06:28:38

Zřejmě nějakej spešl tigi film :( :)
  • 0

#4044 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 24 March 2010 - 06:30:03

Navíc tady mě nasral i ten obsah :(
  • 0

#4045 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 24 March 2010 - 06:31:24

takle nejak zdravil masy Ada H. jaxem si tak vsim (zkraceny pozdrav) to je divny ze to ty amerikani prevzali kdyz ho prece potreli...

to jsou asi jen projevy inklinace k digtatuře
  • 0

#4046 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,755 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 407

Publikováno 24 March 2010 - 09:36:01

to si naběhli
psát ivanovi takový provokace :)
možná jim mohl nabídnout, že ten kurs jednou udělá sám a ukáže lektorům, jak se to má lektorovat a technický sekci, co si na to mají nakoupit za vybavení
mysleli to dobře, chtěj prostě vydělat peníze a generovat další "fotografy", aby jejich zástupy neřídly
bral bych to takhle :( čím víc digitálismu :) tím víc čísly unavených lidí, kteří začnou hledat pravdu a duševní klid pod zvětšovákem :arrow: tím menší úhyn klasických materiálů na trhu
takže vlastně v tem institutu dělaj pro nás
  • 0

#4047 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 24 March 2010 - 10:26:05

vanourek napsal:
Kristovanohocotokurvaje? Proč nás ti digitálisti tak nasírají tím rámečkováním :)

Jo to víš, oni celý frustrovaní z toho, že jejich výstupy stojí za digitální komptakt z Tesca, se snaží aspoň imitovat kvalitu :(
  • 0

#4048 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 24 March 2010 - 19:11:06

Zdravím,
našel by se tu někdo se zkušeností s bleskem EDIXA F-300, nebo někdo, kdo ví jak funguje systémový blesk s pomocným bleskem? Tohle má jednu výbojku jako hlavní, druhou na těle jako pomocnou (záblesk pro TTL???) a asist AF lamp. Nebo se pletu, ten druhý malý blesk jde stejně s hlavním? Nebo je to jinak? Případně, lze to použít tak, že hlavní blesk půjde na druhou lamelu, ten pomocný se vejde k první lamele? Nebo nemáte k tomu návod????
  • 0

#4049 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 24 March 2010 - 19:30:37

Tohle bych vrazil digitálistům do pazúr, eslipak by donésli dva tři dobré snímky z utkání ...

Vložený obrázek
  • 0

#4050 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 24 March 2010 - 19:32:14

Vaňúrku, kde ty bereš také pěkné obrázky?
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních