...jen tak...
Publikováno 24 March 2010 - 19:45:25
#4052 Jirinol
Publikováno 24 March 2010 - 19:52:43
Tohle bych vrazil digitálistům do pazúr, eslipak by donésli dva tři dobré snímky z utkání ...
většinou stačí jim vrazit do ruky manuální zrcadlovku s pevným ohniskem a nestačej se divit...
Publikováno 24 March 2010 - 20:12:41
Tohle bych vrazil digitálistům do pazúr, eslipak by donésli dva tři dobré snímky z utkání ...
většinou stačí jim vrazit do ruky manuální zrcadlovku s pevným ohniskem a nestačej se divit...
Vono jim stačí dát slušný sklo na ten jejich zázrak. A není se co divit. Onehdá jsem koukal úřes EOS 7D, dyť je to černá díra. Jo objektiv na 5.6 se dá i zaostřit. Když jim dáš do ruky 200@2.8, tak to ani cvičeným okem nejde.... Můj EOS 50 má lepší hledáček...... Opět děkuji, nechci.
Publikováno 24 March 2010 - 20:17:09
#4055 Jirinol
Publikováno 24 March 2010 - 20:38:48
No a manuální zrcadlo? Ne to fakt ne. Voni ani netuší základní vztahy. A manuální zrcadovka nemá režim P.......
hmm... před nějakým časem jsem pomáhal u škody někomu vybírat manuální krátký telezoom od Kironu... nasadil to na jakési prťavé EOS cosiD... a vrazil mi to do ruky, ať to zkusím.... jak jsem se dotkl chromovaného velkého čudlíku, tak to udělalo tatatatatatatata ještě dřív, než jsem to dal k oku, vidět v tom bylo kulový, on mi to vzal z ruky, cosi zapnul, vzadu se rozsvítila televize, prý to musíš zvětšit, abys zaostřil.... zeptal jsem se ho, jak se s tím vlastně fotí, jestli ten prístroj má režim "H", že ten by možná vyhovoval..... od té doby mě akorát pozdraví.....
#4056 Jirinol
Publikováno 24 March 2010 - 21:40:01
teď mi málem vyletěly bulvy z kebule....
to se sazečům na seznamu obzvláště podařilo:
Publikováno 25 March 2010 - 20:03:52
Při tradičním prohrabávání bazaru jsem zmerčil krásně olezlý a lehce škráblý Rodenstock Eurynar 13,5cm/5,3 v pneumatické závěrce IBSO. Okometricky stejný rozměr, jako Compur 00, co mám v Bentzinovi a tak jsem si řekl, že to bude super delší měkké sklíčko na portréty. Za risk to stálo, protože se toho evidentně nemohli zbavit a cena byla 300 peněz.
Donesl jsem si svůj úlovek domu a začal.
Protože je pojistný kroužek toho Compuru zatuhlý, zkusil jsem jenom přeházet skla. A nastalo nasrání - je to nějaký ohavný atyp, který má o necelý milimetr větší průměr závitu.
Po chvilce kousání stolu jsem se odhodlal k dalšímu kolu pokusů od odbetonování Compuru WDčkem a násilím, ale svině drží.
Jinak řečeno, mám teď super lupu s funkční krásnou závěrkou
Publikováno 25 March 2010 - 20:26:57
Publikováno 25 March 2010 - 20:33:03
Publikováno 25 March 2010 - 21:39:45
Publikováno 25 March 2010 - 22:08:26
Tož Entrophy, tak ho vezmi na další brněnský sraz a koukneme mu na zoubek, jestli v tom není nějaká kulišárna... Jo a mimochodem jsem se chtěl zeptat, co to bylo za papír, na kterýms měl ty krásně hnědý fotky vyvolávaný v PW vylepšeným GD-Lkou?
Dobře - ty si zase vezmi kladivo, zubní vrtačku nebo cokoliv jiného, čím by se ti do toho chtělo vrtat.
Byly to normální Fomatone 532. A možná ještě lepší než PW+GDL je vyjetá univerzální vývojka + lžička pyrogalolu (viz ta fotka dýmky).
Publikováno 25 March 2010 - 22:29:41
Meli jsme tehdy přinést nějaké práce. Já "vůl" táhnul šanon s papírama a ono stačilo přinést úesbéčko... A dokonce tam byl borec, který absolvoval asi nějak úspěšněji a hodlal nastoupit dráhu profesionála... Bohužel, o cloně měl jakési tušení, čas však byl již velkou neznámou...
Tak si říkám, že je jen na nás, jestli si to své uhájíme. Ale je potřeba začít hodně brzo:-)):
Doufám, že se smí vložit "dokumentární" digi snímek:-)
M.
Publikováno 25 March 2010 - 22:34:22
(S tím Fomatonem jsem si to myslel, jen jsem chtěl mít jistotu, že to není nějaká jiná vymyšlenost)
Publikováno 26 March 2010 - 15:31:52
Publikováno 26 March 2010 - 15:40:03
jsem pro to, aby se nověji příchozím na jejich otázku, byť méně pochopitelnou nepsalo hledej šmudlo
ano, taky mě to napadlo.
Publikováno 26 March 2010 - 15:47:00
jojo, nedávno jsem kamarádce půjčil FM2 a stálo mě tři políčka filmu, než pochopila, že spoušť nemá dvě polohy a autofokus je pro můj foťák jen cizí slovo:-D
Publikováno 26 March 2010 - 16:23:59
jsem pro to, aby se nověji příchozím na jejich otázku, byť méně pochopitelnou nepsalo hledej šmudlo
ano, taky mě to napadlo.
Pod tohle bych se taky podepsal. On to sice může být dost nejasnej, nekonkrétní dotaz. Ale myslím, že je potřeba to jemně upřesnit. Pokud tedy tazatel komunikuje. Nejen tady, velice často je původní otázka jediným příspěvkem tazatele. A často se jim ani nedivím. Ještě bych Nováčkům nepsal odpovědi typu "hledej šmudlo" atp. Dost často zde mám problém konkrétní věc najít.
#4068 Jirinol
Publikováno 26 March 2010 - 16:24:11
Před týdnem jsem fotil něco jako reportáž z vinného sklepa. Jedna sličná, krásně rostlá děva se furt kolem mě motala nějak moc blízko, až mi byla podezřelá (hlodaly ve mě otázky, jako jestli je duševně zdravá, když se na mě, šedivého starého psa, tak lepí). tak jsem hodil pohled s otazníkem a ona pravila: můžeš mi to ukázat, cos nafotil? a sápala se po XD-7, začala ji obracet a prohmatávat a povídá: to má tak malej displej? (a ukázala na okénko na víčko od krabičky filmu na zadním víku) a jak se zapíná, ať se můžu kouknout? I velmi něžně jsem jí pravil, že to displej nemá, že to je překvapení, až to bude, tak to bude, tak mi povídá: "a jak s tím vůbec můžeš fotit, když nic nevidíš?" i v tom se přimotal jeden její vrstevník, a povídá jí: to je na film, to není digitál. ovšem závěrečná věta byla perlou na konec rozhovoru: "tak to pusť do televize, já to chci vidět"
#4069 Jirinol
Publikováno 26 March 2010 - 16:26:07
Hele Lukáši, nech si toho, jo?
Publikováno 26 March 2010 - 16:28:37
:-)"tak to pusť do televize, já to chci vidět"
Slečno, ja vám to tedy ukážu, ale nelekněte se... :-)))
Publikováno 26 March 2010 - 16:29:33
Publikováno 26 March 2010 - 16:40:40
něchtěl jsem to tu ani ventilovat, ať si nehraju na chytráka, ale povím vám příběh, který se stal:
Před týdnem jsem fotil něco jako reportáž z vinného sklepa. Jedna sličná, krásně rostlá děva se furt kolem mě motala nějak moc blízko, až mi byla podezřelá (hlodaly ve mě otázky, jako jestli je duševně zdravá, když se na mě, šedivého starého psa, tak lepí). tak jsem hodil pohled s otazníkem a ona pravila: můžeš mi to ukázat, cos nafotil? a sápala se po XD-7, začala ji obracet a prohmatávat a povídá: to má tak malej displej? (a ukázala na okénko na víčko od krabičky filmu na zadním víku) a jak se zapíná, ať se můžu kouknout? I velmi něžně jsem jí pravil, že to displej nemá, že to je překvapení, až to bude, tak to bude, tak mi povídá: "a jak s tím vůbec můžeš fotit, když nic nevidíš?" i v tom se přimotal jeden její vrstevník, a povídá jí: to je na film, to není digitál. ovšem závěrečná věta byla perlou na konec rozhovoru: "tak to pusť do televize, já to chci vidět"
No Taky mě to vždycky rozesměje. Onehdá jsem chtěl nafotit něco portrétů. Vysvětloval jsem jí, že žádný vyžehlený voskový xsichty, že se fotí na film, že se retušovat nedá. Pak jsem tedy na dotaz, jestli vůbec neretušuju, odpověděl že velice výmečně. Další maily jen výměna co je pro mě vlastně retuš. Když to konečně pochopila, tehdy jsem si najivně myslel, že pochopila i co je film. Ovšem posledním požadavkem jsem ukončil veškerou komunikaci. Po focení vyžaduje nahrání všech fotek na flashku...... Jo je blond.
Publikováno 26 March 2010 - 16:43:07
Hele Lukáši, nech si toho, jo? [/quote]
To nebylo myšleno na nikoho konkrétního........
Publikováno 26 March 2010 - 16:44:15
To nebylo myšleno na nikoho konkrétního........[/quote]
Jinak jménem jsem Honza. Lukáš je příjmení
Publikováno 26 March 2010 - 16:47:03
Je to citlivé téma a je potřeba přistupovat individuálně. Nemá význam aby tři lidi po sobě tazatele posílali na google, pak celkem chápu, že už se neukáže. Na druhou stranu pokud na beton vím, že přesně na to samé se už někdo ptal a dostal odpověď, tak není důvod mu nedoporučit hledání nebo usměrnit (navrhnout klíčová slova atd....).
Ano souhlasím. Jen bych třeba prvně poslal i odkaz na téma. Prostě nováček může bejt silně zmatenej...... Tyhle odpovědi mu asi moc nepomůžou, naivně předpokládám, že hledat zkusil.
#4076 Snek
Publikováno 26 March 2010 - 16:50:10
tuhle jsem hledal jednu konkretni informaci, o ktere jsem vedel, ze ji sem postnul RED, vedel jsem, ze je nekde v Super8 vlaknech a trvalo mi pul hodinu nez jsem to nasel.
Ponaucen si vse, co si myslim, ze by se mi mohlo hodit kopiruju do textovych dokumentu, ty si nasledne tisknu a tridim do sanonu ...
tak se nedivte, ze se tu novacci (a nikoliv Novackove ) ptaj... my co jsme tu delsi dobu, tak mnoho vlaken zname, podvedome si pamatujeme, co v kterem bylo. Ale pokud tu je nekdo poprve, tuto mistni znalost nema...
tim vsim nerikam, ze ta vyhledavaci funkce stoji s odpustenim za hovno a ze se nema zkusit pouzit, ale ...
Publikováno 26 March 2010 - 16:54:52
hledej šmudlo je hezký ustálený citát, který ovšem patří do party lidí, co se zná. když to hrkne někdo z party na nováčka, spíš to vypadá, že my kucí a holky už si tu povídáme o něčem jiném, tak se posaď a mlč nebo ši hledej jinčí stolek.
Publikováno 26 March 2010 - 17:01:00
tak nějak jsem to myslel, taky může na druhým konci sedět důchodcehledej šmudlo je hezký ustálený citát, který ovšem patří do party lidí, co se zná. když to hrkne někdo z party na nováčka, spíš to vypadá, že my kucí a holky už si tu povídáme o něčem jiném, tak se posaď a mlč nebo ši hledej jinčí stolek.
ano i já někdy hledám - dokonce svůj - příspěvek a dá to práci
-
prostě odpovím
nebo najdu ty linky
nebo nepíšu nic
(tak to béřu asi já se síťovýma komunikacema)
#4079 Anonymous
Publikováno 26 March 2010 - 17:01:16
Souhlasím, že místní vyhledávací systém není ideální. Už tady někdo(Bohoušek) nastínil, že použít Google pro vyhledávání v rámci TK.cz je lepší. Každopádně "Kodak Panoram" není zrovna nejlepší příklad. Je to hned třetí výsledek ve vyhledání, pokud zadáš "Kodak panoram", a rovnou klikneš na hledat. Bez jakékoliv filtrace...hele, když už někdo ví, pazoury a mysl mu netrhne, když dá vlídně, nebo aspoň bez keců link. já když hledám konkrétní fórum, jehož konkrétní název znám, neni to ani pro mě, místního vykecávače, legrace. hledám "kodak panoram" a prostě nevim jak nafiltrovat, aby to hledalo jen v názvech. a to někdo, kdo možná jen tuší na co se ptát, co hledat, prostě nemá šanci.
hledej šmudlo je hezký ustálený citát, který ovšem patří do party lidí, co se zná. když to hrkne někdo z party na nováčka, spíš to vypadá, že my kucí a holky už si tu povídáme o něčem jiném, tak se posaď a mlč nebo ši hledej jinčí stolek.
Publikováno 26 March 2010 - 17:05:45
proto bychom my zkušenější měli reagovat asi spíše shovívavě.
Publikováno 26 March 2010 - 17:08:18
btw : "Už tady někdo(Bohoušek) nastínil, že použít Google pro vyhledávání v rámci TK.cz je lepší." někdo někde to je ončo.
kurva nemachrujme!
#4082 Anonymous
Publikováno 26 March 2010 - 17:51:03
k tomu už asi není co dodat..kde není vůle...ano, třetí z 15cti!!!! .
Souhlasím, že je potřeba shovívavosti. je potřeba v začátku postrčit, podat pomocnou ruku. Zároveň je ale třeba vyžadovat jistou dávku vlastní vůle a píle.
#4083 Jirinol
Publikováno 26 March 2010 - 19:23:19
Po focení vyžaduje nahrání všech fotek na flashku......
velmi snadné řešení: udělat kontakt a nalepit ho na flashku třeba od šampáňa
#4084 Jirinol
Publikováno 26 March 2010 - 19:26:03
Jinak jménem jsem Honza. Lukáš je příjmení [/quote]
tak příště až si nováčky budeš brát do úst, pera či klávesnice, nejmenuj je s velkým "N"
jinak mě těší taky, jménem jsem Jiří
Publikováno 26 March 2010 - 19:27:02
Po focení vyžaduje nahrání všech fotek na flashku......
velmi snadné řešení: udělat kontakt a nalepit ho na flashku třeba od šampáňa
No to je zajímavej postup. Jako Vyvolat, Nakontaktit, Nalepit? Jo proč ne, jen by si slečna docela počkala.
Vyvolat, usušit, nakontaktit, vyvolat, usušit..... No 4 hodiny. Rychlejc neumím.
Publikováno 26 March 2010 - 19:32:34
Jinak jménem jsem Honza. Lukáš je příjmení [/quote]
tak příště až si nováčky budeš brát do úst, pera či klávesnice, nejmenuj je s velkým "N"
jinak mě těší taky, jménem jsem Jiří [/quote]
No já to tak píši, neb jsem chtěl něco jiného naznačit. A pravopys mně neříká nic....
Publikováno 26 March 2010 - 20:40:57
...ale ze všeho nejlepší je se rovnou zeptat notorika, to je totiž ten nejlepší vyhledavač kterýho znám, nesčetněkrát ověřenoSouhlasím, že místní vyhledávací systém není ideální. Už tady někdo(Bohoušek) nastínil, že použít Google pro vyhledávání v rámci TK.cz je lepší. Každopádně ...
Publikováno 26 March 2010 - 22:22:50
k tomu už asi není co dodat..kde není vůle...ano, třetí z 15cti!!!! .
Souhlasím, že je potřeba shovívavosti. je potřeba v začátku postrčit, podat pomocnou ruku. Zároveň je ale třeba vyžadovat jistou dávku vlastní vůle a píle.
nu... a právě takové poznámky dokáží vůli dokonale utlumit.
mám zkrátka za to, že to, s čím by se tu měl nováček s malým n setkat je vlídnost a příjemná atmosféra, ne lekce z internetového vyhledávání. aby ten první dojem byl - zde stojí za to hledat a ne - a hle, další inernetová partička namyšlenejch blbů.
myslím že oba víme co myslíme.
#4089 Jirinol
Publikováno 26 March 2010 - 23:11:54
mám zkrátka za to, že to, s čím by se tu měl nováček s malým n setkat je vlídnost a příjemná atmosféra, ne lekce z internetového vyhledávání. aby ten první dojem byl - zde stojí za to hledat a ne - a hle, další inernetová partička namyšlenejch blbů.
myslím že oba víme co myslíme.
nejen vy dva. Právě přívětivost, shovívavost a přátelská ochota jakkoli pomoci nastupujícím účastníkům tohoto zájezdu dělá z temné komory docela unikátní záležitost v poměrech obdobných serverů s příponou *.cz, byla by opravdu velká škoda tento kredit pokazit tak, jak se už stalo na jiných serverech, kde nadutost a intolerance zvítězila nad "pravdou a láskou"...
takové to "hledej šmudlo" jako projev mladické nerozvážnosti opravdu může být přijato velmi rozdílně, tohle si můžeme říkat z očí do očí u hospodského stolu, tam můžeme taky s úsměvem a podáním ruky vysvětlit případné nedorozumění..... ne každý je totiž splachovací.
Publikováno 27 March 2010 - 00:49:10
Publikováno 27 March 2010 - 09:40:12
kvůli slečně sračce jsemdo komory radši nešel, tak jsem si tvořivost vybíjel jinde a udělal si novou tapetu... http://fc00.devianta...y_ypresbass.jpg ... uvolňuji pro smysluplné užití...
Ta tapeta je nádherná a model taky.
Publikováno 27 March 2010 - 09:50:05
dáváš k dispozici, tak by tam měly bejt ty dvě céčka v kolečku ne? co jsem zaslechl nějakou redaktorku zorku o nechráněných dílech na síti co jsou volně k užití
Publikováno 27 March 2010 - 10:08:01
#4094 Jirinol
Publikováno 27 March 2010 - 10:14:13
Publikováno 27 March 2010 - 10:16:24
Myslíš creative commons ?dobře dobře stando, ale stejně nemáš za to body, poněvadž když bys to vyfotografoval tím graflexem, nebo co to máš, a surovějc vyvolal a v gédéelce pérovkově doopral a oskenoval až hotovou podobu obrázku tak bych byl radši
dáváš k dispozici, tak by tam měly bejt ty dvě céčka v kolečku ne? co jsem zaslechl nějakou redaktorku zorku o nechráněných dílech na síti co jsou volně k užití
http://creativecommons.org/choose/
Publikováno 27 March 2010 - 13:35:16
Publikováno 27 March 2010 - 13:45:17
http://www.rozhlas.c.../_zprava/712409
Publikováno 27 March 2010 - 13:47:01
Publikováno 27 March 2010 - 15:17:55
Publikováno 27 March 2010 - 15:58:54
krakoši, kdy je tam u vás ubytovací zavíračka?
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 členů, 0 návětěvníků, 0 anonymních