Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#4151 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,070 příspěvků(y)
Reputace: 112

Publikováno 29 March 2010 - 18:00:42

Je to začarovaný kruh potřeb a jejich uspokojování. Dneska holt každej chce všechno a hned. Všichni s tím bojují... Ale způsob snímání je jen malinkej střípek v tom kruhu... Dávat mu až takovou moc nad lidskou duší by bylo až moc bláhové, ale možná taky až příliš jednoduché.

tak, že by na tom vůbec nic nebylo, to zas né, že jo. jen bych se smířil s tim, že na to sou jiný metódy než mudrování na webu, jak tyhle věci zjistit a formulovat.

sokoliku nešťastná, seš fakt v mizerný situaci. já ti rozumim. páč pokud nemáš žádnou spřízněnou duši (kterou mlže být, nebraň se tomu) i slušný digitálista, můžeš propadat takovým pocitům. ale snad vidíš, že je nás celkem slušná řádka, co známe dobré důvody, proč se ráchat v chemikáliích. pořád si říkám... hledat. napříč generacemi, vesnicemi, pohlavím... on tam někdo MUSÍ BÝT!!!
  • 0

#4152 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 29 March 2010 - 18:21:36

Z dnešní vezdejší diskuze mi vychází, že podzimní sraz TK by se měl uspořádat na Sokolovsku. A to za účelem zjištění tamnější situace a otevření diskuze nad možnými řešeními současného neutěšeného stavu.

naprostej offtopic a k odlehčení - vždycky když se rozjede ostřejší polarizovaná debata na téma analogisti vs. digitálisti, vybavím si film Slavnosti sněženek :)
  • 0

#4153 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 29 March 2010 - 18:36:28

Pánové, mysím, že to moc řešíte, jejich svět je jejich svět, náš je náš. Všechno je jen na lidech na zmiňované toleranci atd.
Určitě bych to nehrotil, a to ani v tomto vláknu.

Když si přečtu to úvodní co napsal nejaký pan digitálista na tym digitálistickém vláknu, tak zjišťuju, že měl pravdu. Jen zapomněl na jeden aspekt věci.

Takže jestli se chcete ráchat v chemii, tak proč ne, když ne, víte kde je váš svět.

A už teho nechte, darebové :wink:
  • 0

#4154 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 29 March 2010 - 18:39:22

Je to začarovaný kruh potřeb a jejich uspokojování. Dneska holt každej chce všechno a hned. Všichni s tím bojují... Ale způsob snímání je jen malinkej střípek v tom kruhu... Dávat mu až takovou moc nad lidskou duší by bylo až moc bláhové, ale možná taky až příliš jednoduché.

tak, že by na tom vůbec nic nebylo, to zas né, že jo. jen bych se smířil s tim, že na to sou jiný metódy než mudrování na webu, jak tyhle věci zjistit a formulovat.

sokoliku nešťastná, seš fakt v mizerný situaci. já ti rozumim. páč pokud nemáš žádnou spřízněnou duši (kterou mlže být, nebraň se tomu) i slušný digitálista, můžeš propadat takovým pocitům. ale snad vidíš, že je nás celkem slušná řádka, co známe dobré důvody, proč se ráchat v chemikáliích. pořád si říkám... hledat. napříč generacemi, vesnicemi, pohlavím... on tam někdo MUSÍ BÝT!!!

Díky za podporu.
Je fakt,že technologie je sama o sobě neutrální,vždy záleží na tom dotyčnym,co s ní provede - tohle jsem si myslel až do doby než jsem byl svědkem podivuhodných zmněn a to v oblasti osobnosti některých lidí,tedy tam,kde by se to vůbec nedalo čekat,právě působením digit. technologie. Najednou byla mezi mnou a kolegy propast,už jsem byl "minulost" atd. Jasně- nemusíme to řešit,můžeme se nad to povznést,ale znova opakuji - těch,co preferují digitál je většina a pouze tento fakt,který zcela opomíjí jakékoliv otázky ohledně kvalit jednotlivých technologií časem způsobí už z ekonomického hlediska nenávratný pád klasické fotografie na úkor digitálu a já nevěřím tomu,že by se nějaké manufaktůře v budoucnu povedlo vyrábět stejně kvalitní materiály,jako od fotografických gigantů,kteří budou v té době ale dávno pryč. A co my potom,nebo ti,co příjdou po nás si máme například dát za film do aparátu,když už nebude,anebo bude takové kvality,že pak ani nebude mít cenu se zaobírat klasickou fotografií ? Mě prostě štve,že samotný fakt existence nové technologie v praxi znamená pro většinu ve společnosti,že by ta starší by se měla poroučet,bez ohledu na to,jestli příchod té nové znamená opravdu KVALITATIVNÍ pokrok.
  • 0

#4155 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 29 March 2010 - 19:09:41

No k tomuto asi tak. Já jsem velice silně vyhraněn, pro mě digi nemá smysl. To jen kdyby mě chtěl někdo nazvat konvertistou.
Ale. Kolegové všichni jedou na digi. Stejně jak oni berou moje fotky (a kritizují) tak já jejich (né proto, že jsou digi....). Kolega mě onehdy ukázal ČB fotku, dost dlouho jsem hledal, že není klasická. Baryt, tonalita luxus. Při hodně detailním průzkumu, chybělo zrno. V některých místech chyběly přecody (ale velice decentně........)..... Já se nehádám nad technikou (pokud mě někdo říká, že 80LPM na mém VF je horší než SuperMega objektiv a eště zům, nediskutuji.......¨), stejně tak neřeším počet snímků za sekundu, ale rád jim půjčím objektiv, blesk, odpalovač, pozadí, odrazku atd. Já si oplátkou ošahám něco z digi techniky (kdysy jsem to zavrhnul, což neznamená, že stím nezačnu časem fotit na kšeft.......). Někdy to má něco do sebe. Ve světě "poviného" focení určitě. Proč Kua mám fotit na film, když z toho udělaj nějaký scany...... V scanu fakt lepší nejsme...... Mám z každý blbiny dělat fotka? Dyť to nikdo nechce. Zatím vzdoruji, ale jestli žena kejvne na na digi zrcadlo, asi ho začnu využívat.......
  • 0

#4156 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 29 March 2010 - 19:36:16

historie se opakuje, stačí si přečíst něco z dějepisu.... :wink:
co tohle?
  • 0

#4157 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 29 March 2010 - 21:19:48

o víkendu mě švára nabídnul, že mi přenechá svoji analogovou Minoltu Dynax 303 ? něco se 35-70 sklem. Nachomejtla se k tomu jeho 16 dcera, a hrozně se jí líbila. Digitálem nafotila pár celkem zajímavejch momentů, tak jsem ji vysvětlil pár základních věcí, že se z filmu opravdu nic smazat nedá, náhledy až po vyvolání a tak. Asi ji to zaujalo, tak jsme se dohodli, dneska si u Škody koupila svůj první Fomapan 400 (doufám, že ne poslední) a až něco nacvaká, má slíbeno, že si ho sama vyvolá a uděláme spolu nějaké fotky. Tak třeba další duše zachráněna. :wink:)
  • 0

#4158 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 29 March 2010 - 22:16:10

jak tak čtu ty úvahy ohledně toho, proč někdo fotí na digi a jinej na film, tak jsem si uvědomil, jak se strašně změnil můj přístup k focení od tý doby, co se zabývám filmem a digitál zrcadlo jsem půjčil na několik měsíců kamarádovi, kterej má malý mimino a chtěl ho vyfotit líp než jen kompaktem

i když jsem s temnokomorničením teprve na samým začátku, s digitálem jsem trávil celkově o dost víc času - protože jsem nemusel řešit, kolik toho nafotím, fotil jsem skoro pořád a všechno, to jsem pak nekonečně dlouho doma na PC editoval, to jsem pak nechával tisknout v labu - takže hodně fotil, hodně editoval a hodně fotek na papír dostal

na druhou stranu teď jsem fotit skoro přestal a chystám se hlavně zvětšovat, co jsem za poslední měsíce nafotil na film - ale budu i fotit, ale než založím film, hodně dlouho budu přemýšlet, co a proč budu fotit - vím, kolik práce dá vyvolat jeden film a proč vyvolávat něco, co ani nestojí za vyvolání - prostě už nechci fotit věci, kterými nic nakonec neřekly

no a z těch vyvolanejch filmů si hodlám vybírat jen opravdu ty nejvýzaznější snímky a s těma se pak vyloženě mazlit v komoře u zvětšování - no a to je jenom pár fotek - takže u mě nemyslím, že je to víc práce a složitější cesta, spíš mnohem vyhraněnější a mnohem klidnější a soustředěnější - na několik fotek za půl roku třeba versus stovky fotek za půl roku s digitálem
  • 0

#4159 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 29 March 2010 - 22:19:07

Šak sem ti na vzdor všem také věřil Ryunine, ogaro zlatý :wink:
  • 0

#4160 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 00:13:29

co tohle?

To je pravda,historie se opakuje a je zajímavým paradoxem,ohledně tvého odkazu,že i bytí nebo nebytí klas. fotografie silně závisí na poměrně mohutném fotografickém průmyslu a s jeho koncem prakticky padá klasika jako celek.
Ale pokrok nemusí být automaticky kladem. To znamená,že moderní technologie zestonásobí potenciál člověka,ale nikdo se pak často neptá,zda násobí v člověku to dobré nebo špatné - jde mi například o to,čeho si v tomto fóru všimli všichni : digitál umožnil často bezmyšlenkovité chrlení snímků,až se z toho stává mnohde jakési obrazové smetí,které zaplavuje počítače i prostor na internetu a snímek jako určitá hodnota,je tak silně ohrožen devalvací banálnosti a stereotypní "vatou". Když já vezmu středoformát,mám ve svitkovém filmu automaticky limit 12 snímků a tenhle blahodárný strop způsobuje,že si zatraceně dobře rozmýšlím co vyfotit,cena kvalitního svitku je všem zde dostatečně známa a tady příjde jakákoliv chyba draho. Myslím,že alespoň pro mne to má ten klad,že se musím maximálně koncentrovat a to se pak samozřejmě pozitivně promítá do výsledku práce,ale to tady každý přece ví. Jenže - kde má vlastně v tomto ohledu ten pomyslný strop digitál ? Čestně přiznávám LukasoviJ,že nejsem profík,a ani jím nebudu,na to nemám,ale stejně bych si dovolil jeden postřeh: někdy mi napadá,že digitál by měl být právě pro ty profíky a nebo jiné schopné fotografy,kteří mají již určitou vnitřní kázeň a pro ně pak je digitál dobrým pomocníkem na malé doladění snímků a nebudou tak ohroženi blbnutím s různými poč. editory,kde se řadový digitálista pak snaží často křečovitě retušovat přehmaty,vzniklé právě zbytečně z důvodu chybějící vnitřní kázně. Příkladů známe všichni dost. Proto jsem předtím tvrdil,že digitál podporuje lenost. Všichni tady, snažíme se vyjadřovat ve svém životě i prostřednictvím snímků a tak věřím,že nikomu z nás není lhostejné,kam a jakými cestami se ubírá fotografie a zda nedochází k jejímu znehodnocování. Uvedu ještě jeden příklad ze svého života: určitě mnozí z vás znají kulturní akci jménem "Chebské dvorky". Já se na ně každý rok moc těším. A tam k mému nadšení občas vystavovala jaká-si fotoskupina,mě neznámá, fotografické kontakty. Naprostá nádhera a balzám. Pak,asi abych se neradoval dlouho,jsem byl u těch snímků bohužel svědkem hovoru jedné holčiny,které mohlo být jen lehce přes dvacet a ta ty snímky slovně zazdila způsobem,který tady ani nechci reprodukovat,jen prozradím,že v tom OPĚT hrál svou nesmrtelnou roli digitál. A tohle všechno vyvolává v člověku pochopitelně pochybnosti,jestli se někde nestala chyba,protože bude-li po nás přicházet generace,která přestane vnímat a sama vytvářet určitou hloubku ve fotografii,pak je to v háji a sotva si někdo vzpomene na červené lampičky v temných komorách a na to krásné řemeslo,které už nikomu nebude scházet.
  • 0

#4161 026200

026200

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 266 příspěvků(y)
Reputace: 18

Publikováno 30 March 2010 - 01:43:54

co tohle?

To je pravda,historie se opakuje a je zajímavým paradoxem,ohledně tvého odkazu,že i bytí nebo nebytí klas. fotografie silně závisí na poměrně mohutném fotografickém průmyslu a s jeho koncem prakticky padá klasika jako celek.
Ale pokrok nemusí být automaticky kladem. To znamená,že moderní technologie zestonásobí potenciál člověka,ale nikdo se pak často neptá,zda násobí v člověku to dobré nebo špatné - jde mi například o to,čeho si v tomto fóru všimli všichni : digitál umožnil často bezmyšlenkovité chrlení snímků,až se z toho stává mnohde jakési obrazové smetí,které zaplavuje počítače i prostor na internetu a snímek jako určitá hodnota,je tak silně ohrožen devalvací banálnosti a stereotypní "vatou". Když já vezmu středoformát,mám ve svitkovém filmu automaticky limit 12 snímků a tenhle blahodárný strop způsobuje,že si zatraceně dobře rozmýšlím co vyfotit,cena kvalitního svitku je všem zde dostatečně známa a tady příjde jakákoliv chyba draho. Myslím,že alespoň pro mne to má ten klad,že se musím maximálně koncentrovat a to se pak samozřejmě pozitivně promítá do výsledku práce,ale to tady každý přece ví. Jenže - kde má vlastně v tomto ohledu ten pomyslný strop digitál ? Čestně přiznávám LukasoviJ,že nejsem profík,a ani jím nebudu,na to nemám,ale stejně bych si dovolil jeden postřeh: někdy mi napadá,že digitál by měl být právě pro ty profíky a nebo jiné schopné fotografy,kteří mají již určitou vnitřní kázeň a pro ně pak je digitál dobrým pomocníkem na malé doladění snímků a nebudou tak ohroženi blbnutím s různými poč. editory,kde se řadový digitálista pak snaží často křečovitě retušovat přehmaty,vzniklé právě zbytečně z důvodu chybějící vnitřní kázně. Příkladů známe všichni dost. Proto jsem předtím tvrdil,že digitál podporuje lenost. Všichni tady, snažíme se vyjadřovat ve svém životě i prostřednictvím snímků a tak věřím,že nikomu z nás není lhostejné,kam a jakými cestami se ubírá fotografie a zda nedochází k jejímu znehodnocování. Uvedu ještě jeden příklad ze svého života: určitě mnozí z vás znají kulturní akci jménem "Chebské dvorky". Já se na ně každý rok moc těším. A tam k mému nadšení občas vystavovala jaká-si fotoskupina,mě neznámá, fotografické kontakty. Naprostá nádhera a balzám. Pak,asi abych se neradoval dlouho,jsem byl u těch snímků bohužel svědkem hovoru jedné holčiny,které mohlo být jen lehce přes dvacet a ta ty snímky slovně zazdila způsobem,který tady ani nechci reprodukovat,jen prozradím,že v tom OPĚT hrál svou nesmrtelnou roli digitál. A tohle všechno vyvolává v člověku pochopitelně pochybnosti,jestli se někde nestala chyba,protože bude-li po nás přicházet generace,která přestane vnímat a sama vytvářet určitou hloubku ve fotografii,pak je to v háji a sotva si někdo vzpomene na červené lampičky v temných komorách a na to krásné řemeslo,které už nikomu nebude scházet.

Umění je něco mnohem, mnohem hlubšího, něco, co vyvěrá z nitra duše, kde vše se dotýká přímo boha, a toto pravé umění není závislé na materiálu, ze kterého se dílo vytváří. Je pak lhostejno, je-li děláno štětcem, tužkou, rydlem nebo olejotvorbou. Je lhostejno, jestli ten materiál je mramor nebo hovno, fotografický papír nebo plátno... S jakou láskou a porozuměním je dílo vytvořeno a kolik umělec do něho vložil své duše, sama sebe - to rozhoduje, ne jestli je to tak či onak vytvořeno, tím či oním procesem zhotoveno. To je vedlejší... // F. Drtikol //
  • 0

#4162 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 30 March 2010 - 07:40:08

Vážení kolegové, vezměte Vašeho milovaného, příjemně vrnícího kocoura
na klín, nalejte si stakan křišťálově čisté vodky, či jiné oblíbené značky a
pohlédněte mu do jeho zářivých očí. Pak Vás nedokáže nasrat vůbec nic!
Erik
  • 0

#4163 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 30 March 2010 - 07:57:17

Vážení kolegové, vezměte Vašeho milovaného, příjemně vrnícího kocoura
na klín, nalejte si stakan křišťálově čisté vodky, či jiné oblíbené značky a
pohlédněte mu do jeho zářivých očí. Pak Vás nedokáže nasrat vůbec nic!
Erik

Problém je v tom,že kočky mě serou nejvíc.Mám jich na vesnici plné zuby obvzláště na jaře.Dům kolem dokola včetně vchodových dveří obechcán kocoury,že by se člověk z toho smradu zblil,záhonky jede velkej kočičí hajzl a to žádnou kočku nemáme. :!: :wink:
  • 0

#4164 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 30 March 2010 - 08:39:01

Sokolíku, nedávno jsem viděl takový pořad, ve kterém byl mimojiné Jay Leno (americký moderátor, ale hlavně člověk, kterému patří snad největší sbírka klasických aut, jejich velký milovník) Ukazovali mu nějaký elektromobil a ptali se zda se elektromobilů nebojí, zda mu nevadí, že časem nahradí auta na benzín, která tolik miluje. Odpověděl docela zajímavě. Že naopak, že elektromobily auta zachrání. Stejně jako automobily zachránily koně. Koně také nezmizeli, ale pořizují si je už jenom lidé, kteří koně milují, ne ti, kteří je pak na ulicích budou dřít do úmoru jen kvůli tomu, že potřebují něco odvézt. A tak to bude i s klasickou fotografií. Materiály se přesunou do uměleckých krámů, budeme tu mít dvě nebo tři firmy, ne deset, omezí se nabídka formátů, ale nic neumře. To se opravdu neboj...

A i když ten pohled z koňského hřbetu tak miluješ, neznamená to, že všichni co jednou kolem autem jsou voli...

P.S. Všeobecně. Už mě opravdu začíná štvát ten pocit výjmečnosti "fotím na film, kdo je víc". Miliony lidí na celém světě mají miliony koníčků, často mnohem ušlechtilejších. Dívat se na ně zpatra jen proto, že jsou odvaření z moderního aparátu? To snad ne. Třeba potají píšou básně, třeba lepí modely. Třeba jednou obohatí svět. Třeba ne. Ale to nikoho neopravňuje vinit je z toho, že se věci neodvíjí dle tvých představ...

P.P.S. Mně je budoucnost úplně jedno. Zjistil jsem, že je to spíš o přístupu... Když budu chtít fotit klasicky dál, holt se vrátím úplně na začátek, začnu fotit na mokro, nebo si koupím v tý době čupr digitál. Třeba se na to celý vyseru. Vždyť je to jedno. Proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko....
  • 0

#4165 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 09:22:26

Kluci,díky vám všem za vaše názory.
  • 0

#4166 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 30 March 2010 - 10:16:47

a to žádnou kočku nemáme. :!: :wink:

To je to!

Kdybys mel kocoura, bránil by si svoje teritorium a výše tebou uvedené problémy by zcela zmizely :-)
  • 0

#4167 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 30 March 2010 - 10:36:59

a to žádnou kočku nemáme. :-) :wink:

pořiď si psa a nech ho na volno, sem tam ušetříš na krmení :!:
  • 0

#4168 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 30 March 2010 - 10:38:26

A i když ten pohled z koňského hřbetu tak miluješ, neznamená to, že všichni co jednou kolem autem jsou voli...
P.S. Všeobecně. Už mě opravdu začíná štvát ten pocit výjmečnosti "fotím na film, kdo je víc". Miliony lidí na celém světě mají miliony koníčků, často mnohem ušlechtilejších. Dívat se na ně zpatra jen proto, že jsou odvaření z moderního aparátu? To snad ne. Třeba potají píšou básně, třeba lepí modely. Třeba jednou obohatí svět. Třeba ne. Ale to nikoho neopravňuje vinit je z toho, že se věci neodvíjí dle tvých představ...

moc pěkně jsi to napsal, pod to můžu připojit svůj klikyhák :wink:
  • 0

#4169 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 30 March 2010 - 10:54:15

Sokolíku, buď prosím tě opatrný a uvážlivý v rozhovorech s odpůrci tvého koníčka. asi to u vás fakt není žádná legrace
  • 0

#4170 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 10:58:24

a to žádnou kočku nemáme. :D :D

pořiď si psa a nech ho na volno, sem tam ušetříš na krmení :(

Znám jednoho co si dělá zářezy do vobojku.Jmenuje se Fram ;-)
  • 0

#4171 Sokolík.

Sokolík.

Nováček

• Banned
  • Pip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 11:14:33

Sokolíku, buď prosím tě opatrný a uvážlivý v rozhovorech s odpůrci tvého koníčka. asi to u vás fakt není žádná legrace

Hmm,taky jsem to četl...je tady někdy cítit mezi lidma takový zvláštní smutek a skleslost - asi mě to nakazilo.
Jinak Jirinole,kdybych se dlouho tady neozýval,tak mě dostali... ;-)
  • 0

#4172 Vladik

Vladik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,221 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 30 March 2010 - 11:16:12

Kelfiku,

vidim, ze si te budu muset na nejakem srazu vzit do parady, co se kocek tyka :D
Chapu tvoje problemy a zatim se omezim pouze na konstatovani, ze hlavni vinu nesou nezodpovedni majitele - "chovatele"!! A nikoli kocky.
To ze ma nekdo psa na "lov kocek" radeji nezminuj. Obcas si temnou cte i Romca a ta je dost "vostra" v techto zalezitostech. Takze psa postvat na ty majitele a ne na kocky ;-)
  • 0

#4173 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 11:30:05

Ten pes je loveckej a loví je jen tam kde nemají co dělat.V revíru. ;-)
  • 0

#4174 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,070 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 11:30:44

Kelfiku,

vidim, ze si te budu muset na nejakem srazu vzit do parady, co se kocek tyka :D
Chapu tvoje problemy a zatim se omezim pouze na konstatovani, ze hlavni vinu nesou nezodpovedni majitele - "chovatele"!! A nikoli kocky.
To ze ma nekdo psa na "lov kocek" radeji nezminuj. Obcas si temnou cte i Romca a ta je dost "vostra" v techto zalezitostech. Takze psa postvat na ty majitele a ne na kocky ;-)

ano, aké už jsem k tomuto způsobu velmi přecitlivělý. v obci, kde vrcholem humoru je povyk na psa "hele kočička" a zároveň "no jo, pekný štěně, to by potřebovalo česnekovou boudu" už tohle fakt nerad poslouchám. ono když se pak chlapí hecujou při chlastu, kolikrát je blízko od slov k činům.
  • 0

#4175 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,070 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 11:39:11

no jo, že si to ty kočky pitomý nepřečtou.
  • 0

#4176 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 30 March 2010 - 11:40:38

Ste se tady taky nějak rozpovídali ;-) .
  • 0

#4177 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 12:10:10

no jo, že si to ty kočky pitomý nepřečtou.

Život je boj,loví se spoustu jiných zvířat navzájem a s nikým to ani nehne.Konkrétně jsem mockrát viděl kočku vzahradě jak ulovila jen tak pro zábavu ptáka (oni je nežerou,nemají k tomu důvod když jsou nacpaný grulema a různýma viskasama či jak se to jmenuje).Ten pták je pro užitečnější než jakákoli kočka. :D
  • 0

#4178 Vladik

Vladik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,221 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 30 March 2010 - 12:27:00

Myslim, ze je na case utnout "diskuzi", ktera k nicemu stejne nepovede.

A nechci radeji vedet, jak se ten pes ucil "lovit" kocky. Opet pouze konstatuji, ze vse zacina u nezodpovednych majitelu. Tvrzeni, ze ptak je uzitecnejsi nez kocka je velmi odvazne. Ja osobne bych si nikdy v zivote nedovolit rict, ze je nektery tvor uzitecnejsi vice nebo mene, nez druhy. Zeptejte se vinaru, jak maji radi ptacky. Vse je relativni. Howgh.

Prosim moderatory o vhodne promazani prispevku.
  • 0

#4179 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 30 March 2010 - 12:43:44

Přesně jak píše Vládík. Je to tak. Nutno promluvit z majitelem. Je to stejné jako soudit výrobce provazu za to, že se na nich někdo pověsil.

A už dost diskuzí na toto téma, ogaři nezbední, ju?
  • 0

#4180 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 12:44:22

Jsem pro .Jen na opravavu-myšleno bylo že pro zahradu je pták užitečnější,narozdíl od kočky která v zahradě jen škodí.Jediný " užitek" zní má majitel který si ji podlachní pak vypustí ať si dělá co chce.Tím končím tuto debatu o ničem a omlouvám se za toto zcestné téma. ;-)
  • 0

#4181 seykb

seykb

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 12:57:30

kočka škodí??? ;-) :D
urychlete to mazání - na podobné "názory" mám těžkou alergii :(
  • 0

#4182 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 30 March 2010 - 13:08:36

Ogaři, poslúchajte, nechtěl bych v tomto vláknu mazat. Doufám jen a spoléhám na váš korektní přístup k celé věci a rozumné uvažování. Nechte tu alespoň trošku prostoru pro témata alespoň částečně zabíhající k fotografii.

Chápeme?
  • 0

#4183 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 30 March 2010 - 13:45:10

Vážení kolegové, dovolil jsem si Vás na "kočičím příměru" pouze vyzvat
k stoické zdrženlivosti. Pokud jakýsi Robinson C. fotografuje na vlastním
ostrově vlastnoručně vymyšleným a zhotoveným "VFK 3D" přístrojem na světlocitlivou bílou vnitřní vrstvu kokosových ořechů za pomoci speciální
kokosové univerzální krytky, perforované místním ořechovým parazitem
a vykreslující dokonale 3D prostor? Jeho výsledky uvádějí v úžas davy
lidojedů z blízkých i vzdálených ostrovů. Dle stupně vyzrálosti kokosáků
dokáže brilantně pouhým poklepem odhadnout budoucí citlivost emulze,
mořská voda kontaminovaná množstvím stopových prvků a zbytkových
hormonů je ideálním vyvolávačem..... Jednoho dne spatřil se svým, též
domestikovaným Pátkem na moři pohupující se nadutou mrtvolu turisty
se VIP DSRL zrcadlovkou, která díky solárním článkům stále fungovala
a v automatickém expozičním režimu sama zaostřovala, exponovala, a
díky sofistikovanému programu monitorovala celou majitelovu "plavbu".
Chlapa společnými silami vytáhli dost vysoko na pláž, sejmuli mu jeho
fotopřístroj, intuitivně přepnuli do režimu prohlížení obrázků a uvedeni
v absolutní úžas několikrát shlédli ty úžasné želvy, okounící žraloky a
množství okoloprojíždějících lodí, které přístroj zaznamenal. Slunce se
klonilo k západu, když znaveni dostali nápad, že svítící displej bude pro
ně ideální lampičkou do jeskyně. Usnuli z té přemíry dojmů neklidným
spánkem a přemýšleli, kam "DSLR plaváčka" zakopou, aby nebyl cítit
a nekazil jim jejich životní prostor vlastním rozkladem. Probudili se za
tmy a nevěřícně zírali do prázdnoty. V přístroji došly přes noc baterky.
Rozhodli se takřka okamžitě. Přehodili na pláži muži řemínek zpět okolo
krku, donesli jej daleko do moře a ponechali "DSLR plaváčka" jeho tak
sofistikovanému automatickému expozičnímu režimu. Záhy se ozvalo
pípnutí a DSLR opět díky intenzivnímu oslunění fotovoltaických článků naskočil. Dlouho mávali a přáli mu v duchu klidnou plavbu. Robinson C. po jeho nečekaném objevení a záchraně neznámou lodí pak svůj vlastní vynález v USA patentoval a nyní pracuje jako generální ředitel vývojové sekce voděodolných DSRL přístrojů nejmenované firmy. Originální "VFK 3D"printy vystavuje ve svém vlastním muzeu a úspěšně prodává kokosy
ostatním zájemcům o vlastní původní fotografickou metodu. :D ;-) Erik
  • 0

#4184 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 30 March 2010 - 14:35:17

Eriku, krásně napsáno. Ostatně jako vždy.
  • 0

#4185 zdenab2

zdenab2

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 30 March 2010 - 18:59:29

Už to sem nepište.Mám deprese.Našeho bígla zažene jakákoliv kočka :lol:
  • 0

#4186 VitaSVT40

VitaSVT40

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 20:57:44

Dneska jsem byl za kamarádem vyzvednout pažbu , a zapovídal jsem se s jeho bráchou , který je nadšený do fotografování . Už minule se zmínil že fotografuje , ale naše konverzace skončila po otázce , kolik že megapixelů má můj aparát ... Ale dnes jsme našli společnou řeč asi na hodinu . Bavili jsme se prostě jako rovní . Ukázal mi své vybavení ( Nikon D90 + nějaká asi ne levná skla ) , docela mě překvapilo tělo samotné DSLR , čekal jsem že bude více subtilní více " plastové " , i ovládání bylo víceméně intuitivní , na všechny důležité funkce jsem přišel sám . Pak mi dlůze vysvětloval úpravy v PC a tak , no moc jsem z toho nepobral . Pak jsem mu zase vysvětloval postup z mojí strany , a toho ho viditelně zajímalo ( určitě víc jak mě úpravy fotek v PC ). Bohužel jsem neměl u sebe nic lepšího než Exaktu VX 1000 s měchem . Ale to nevadí , protože se určitě nevidíme naposled . Domluvili jsme si společné focení , a uděláme takové malé srovnání : klasický vs. digitální snímek . Shodli jsme se , že začneme s makrem . Stejný motiv , stejné světlo , stejné zvětšení ... prostě stejné podmínky . Základ bude reprodukční stojan od exakty + lampy na nasvícení . On použije svůj D90 + nějaký tamron , makro objektiv 90 mm . Já zase zmíněnou exaktu + makroměch + tessar 2,8 ( nebo pancolar 1,8 ?? ) . Aparáty se budou jen přehazovat na stojanu . Výsledné fotografie pak hodíme na stůl a budeme porovnávat ... A už to nebude jen souboj technologií , nebo principů ...
Co myslíte přátelé , jak to dopadne ?
  • 0

#4187 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 30 March 2010 - 21:04:24

Domluvili jsme si společné focení , a uděláme takové malé srovnání : klasický vs. digitální snímek . Shodli jsme se , že začneme s makrem . Stejný motiv , stejné světlo , stejné zvětšení ... prostě stejné podmínky . Základ bude reprodukční stojan od exakty + lampy na nasvícení . On použije svůj D90 + nějaký tamron , makro objektiv 90 mm . Já zase zmíněnou exaktu + makroměch + tessar 2,8 ( nebo pancolar 1,8 ?? ) . Aparáty se budou jen přehazovat na stojanu . Výsledné fotografie pak hodíme na stůl a budeme porovnávat ... A už to nebude jen souboj technologií , nebo principů ...

A co to tedy bude? Popravdě řečeno mi smysl takového počínání uniká. :lol:
  • 0

#4188 KGB

KGB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 30 March 2010 - 21:04:53

VitaSVT40: tim ze zneuctis exaktu :lol: :D
  • 0

#4189 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 30 March 2010 - 21:15:36

"co myslíte, přátelé, jak to dopadne?" budeš asi orosený i na kostrči.... jestli kamarád s tím umí, tak to podle mě bude na ostří nože - budeš mít vůči němu o malou výhodu o fousínek větší hloubky ostrosti, (50 vs 90mm ohnisko), on o dost lepší vychytání aberací na malinké zobrazovací vzdálenosti (pancolar 1,8 i tessar 2,8, stejně jako jiné standartní základní 50tky, mi vyšly na měchu velmi chabě oproti několika srovnávaným 50mm makro objektivům - N,OM,Min) . U obou půjde v každém případě o to, co s tím nářadím umíte.
p.s. ten tamron 90/2,8 (předpokládám, že má k N už AF verzi), je skvělé sklo, podobně jako jeho předchůdce (f1:2,5 s adaptall2 bajonetem) umí hodně.
spíš, než tessar nebo pancolar, by ti určo na měchu vyšel líp slušný zvětšovací obj, třeba i obráceně. jsem zvědav na výsledek.
  • 0

#4190 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 30 March 2010 - 21:30:37

Digoš na makro vyhraje, pokud má makro tamron, sázím na digoš.
  • 0

#4191 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 30 March 2010 - 21:34:07

Blbost to takhle srovnavat... Nefotim na film proto, ze z toho dostanu technicky lepsi fotky, ale protoze me to bavi a libi se mi to... Po dnesnim foceni s digistenou o velikosti cipu 645 a rozliseni 65mpx bych se do takovyhle technologickych testu uz vubec nepoustel...
  • 0

#4192 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 30 March 2010 - 21:35:41

Dneska jsem byl za kamarádem vyzvednout pažbu , a zapovídal jsem se s jeho bráchou , který je nadšený do fotografování . Už minule se zmínil že fotografuje , ale naše konverzace skončila po otázce , kolik že megapixelů má můj aparát ... Ale dnes jsme našli společnou řeč asi na hodinu . Bavili jsme se prostě jako rovní . Ukázal mi své vybavení ( Nikon D90 + nějaká asi ne levná skla ) , docela mě překvapilo tělo samotné DSLR , čekal jsem že bude více subtilní více " plastové " , i ovládání bylo víceméně intuitivní , na všechny důležité funkce jsem přišel sám . Pak mi dlůze vysvětloval úpravy v PC a tak , no moc jsem z toho nepobral . Pak jsem mu zase vysvětloval postup z mojí strany , a toho ho viditelně zajímalo ( určitě víc jak mě úpravy fotek v PC ). Bohužel jsem neměl u sebe nic lepšího než Exaktu VX 1000 s měchem . Ale to nevadí , protože se určitě nevidíme naposled . Domluvili jsme si společné focení , a uděláme takové malé srovnání : klasický vs. digitální snímek . Shodli jsme se , že začneme s makrem . Stejný motiv , stejné světlo , stejné zvětšení ... prostě stejné podmínky . Základ bude reprodukční stojan od exakty + lampy na nasvícení . On použije svůj D90 + nějaký tamron , makro objektiv 90 mm . Já zase zmíněnou exaktu + makroměch + tessar 2,8 ( nebo pancolar 1,8 ?? ) . Aparáty se budou jen přehazovat na stojanu . Výsledné fotografie pak hodíme na stůl a budeme porovnávat ... A už to nebude jen souboj technologií , nebo principů ...
Co myslíte přátelé , jak to dopadne ?

Rychle si někde sežeň nějakou sklopku 6x9 s dvojitým výtahem a Zeissovic originál Tessarem, prohoď přední a zadní část a kamarádovi spadne čelist. Jdi na to s tou Exaktou a pokud kamarád není vemeno, tak dopadneš jak sedláci u Chlumce.
  • 0

#4193 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 30 March 2010 - 21:37:00

A nebo se na to vyprdni, po zásluze prohraj a příště nevymýšlej blbosti.
  • 0

#4194 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 30 March 2010 - 21:40:17

propánajána - závody, testy, srovnání... to je přeci jejich svět, jejich volba jejich peklo :lol:

na to ti sere pes, bych kamarádovi řek já :D
  • 0

#4195 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 30 March 2010 - 21:42:33

P.P.S. ... nebo si koupím v tý době čupr digitál. Třeba se na to celý vyseru. Vždyť je to jedno. Proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko....

Správně Pavle, už se těším, až se na to vy...to. Pak víš, kam směrovat ten správný aparát... :lol:
  • 0

#4196 VitaSVT40

VitaSVT40

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 21:42:41

No nejsem moc zkušený válečník internetových diskuzí , možná jsem přesně nenapsal co jsem myslel . Jde jen o to , že si kamarád koupil makro objektiv , s tím že chce fotit makro a já měl zrovna s sebou exaktu s makroměchem . To on nikdy neviděl , tak ho zajímalo prostě jen "jak to fotí " , a že uděláme srovnání . Mě samotného to zajímá , tak jsem na to kývnul . Žádné zázraky nečekám .)
Na závěr se mě ptal , jestli mi neudělal chutě na digi nikon ( po jeho přednášce ) , jen jsem mu řekl že jsem se svou Leicou spokojený a v duchu se smál .
  • 0

#4197 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 30 March 2010 - 21:44:57

kočka škodí??? :lol: :D

http://www.photographercat.com/

hehe 8-) 8-) 8-)
  • 0

#4198 jkcz

jkcz

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,728 příspěvků(y)
  • LocationValašské království
Reputace: 177

Publikováno 30 March 2010 - 21:49:59

P.P.S. ... nebo si koupím v tý době čupr digitál. Třeba se na to celý vyseru. Vždyť je to jedno. Proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko....

Správně Pavle, už se těším, až se na to vy...to. Pak víš, kam směrovat ten správný aparát... :D

Ivane, prosimte, vzdyt je tech "spravnych" aparatu na Ebay tuna. Jen si vybrat ktery vzit. Nevim co porad resis. :lol:
  • 0

#4199 kraken

kraken

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata

Publikováno 30 March 2010 - 21:50:03

Už sa na to s tyma kočkama a psékama vyserte :lol:
  • 0