Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#4301 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 4 duben 2010 - 10:57:50

jeste s e chci zeptat, jestli neni mozny nekde sehnat drzak na filtry, kterej by byl kompatibilni se zvetsovakem Meopta? klidne bych to i zaplatil, koupil, hodne by to usnadnilo a zprijemnilo praci v komore, nemuset resit, jestli nebudu mit zkazenou fotku v rozich, proroze pod tim zvetsovakem neni uplne jasne videt, jestli ten drzak stini nebo ne
  • 0

#4302 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 4 duben 2010 - 11:05:28

jeste s e chci zeptat, jestli neni mozny nekde sehnat drzak na filtry, kterej by byl kompatibilni se zvetsovakem Meopta? klidne bych to i zaplatil, koupil, hodne by to usnadnilo a zprijemnilo praci v komore, nemuset resit, jestli nebudu mit zkazenou fotku v rozich, proroze pod tim zvetsovakem neni uplne jasne videt, jestli ten drzak stini nebo ne

Filtry Ilford Multigrade pod objektiv. V sadě jsou filtry 5 až 00 + držák se dvěma úchyty, jde to přidělat naprosto na cokoliv a dělá se s tím skvěle. Nevýhoda je cena - dva a půl tisíce. Mám a nelituju jediného halíře.
  • 0

#4303 prema

prema

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 558 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 4 duben 2010 - 12:56:11

ryunin píše : jinak ty prouzky mi teda moc o kontrastu na celkovym obraze nic nerikaj, o jasu tak trochu, spis mi to prijde pouzittelny kdyz clovek potrebuje rychle udela fotku jakztakz, ale kdyz chci udelat kontrast a jas a celou tonalitu presne podle svy predstavy, tak bych musel pouzit "prouzek" asi tak ve velikosti 75 procent konecny fotografie / jinak nemam sanci z prouzku neco vycist /jak rikam, pouze velmi zhruba mi to da predstavu, neumim si predstavit, ze by i mistr z malyho prouzku dokazal urcit presne nastaveni casu a filtry / to mi teda reknete, jak to muzete dokazat, ja bych to spis videl tak na tri pokusy s tim formatem, kterej chcete delat .

Je logické, že o výsledné tonalitě musím mít vcelku jasnou představu. Je také jasné, že proužky a jejich velikost musím přizpůsobit formátu a jednotlivým částem fotografie ,které mě zajímají. Zkoušet pouze s plným formátem, no to bys rychle přišel na buben / tedy , pokud neustrneš u čumkaret velikosti pohlednic, tam by byly nějaké proužky samozřejmě k smíchu /. Osobně bych úplnému začátečníkovi doporučil formát tak do 13x18, později , pro získání představy o možnostech maskování, děleného osvitu atd. samozřejmě větší. Ale pro začátek bych se držel při zemi a nějaké větší čáry máry s tonalitou bych nechal na později. Jinak pro získání představy o vhodné tonalitě , míře maskování atp. není vůbec od věci negativ naskenovat a udělat si v kompu jakýsi přibližný mustr daného snímku . Je to vcelku rychlé , nic to nestojí a hned vidím, jak moc asi bude chtít v komoře tenhle objekt vypíchnout, tamto potlačit, tam dodat kapku kontrastu. Můžu si tak udělat rychle a zdarma víc variant, kouknout, jak která působí. Dělám si to někdy v zoneru taky, zvláště u fotografií, kde předpokládám komplikovanější lokální úpravy . Ale jak už jsem uvedl, o tom bych pro začátek vůbec neuvažoval.
  • 0

#4304 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 4 duben 2010 - 13:33:01

tak to je drsny / to nevim jestli nekdy dokazu realizovat

ryunine, neni to takova veda jak to vypada. Hlavne to prosim neber jako dogma, je to spis voditko k tomu, jak trochu systematicky strelit prvni nahled na jinej format a trefit se do expozice, nic vic, nic min. Prouzkovku bych delal tak jako tak, duvody viz prema vyse.

Jako s kazdym navodem, kterej ti tu dame - je to cesta, zjistis sam, jestli je to to prave pro tebe, nebo jestli zkusis neco jineho.

Hodne zdaru! :)
  • 0

#4305 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 407

Publikováno 4 duben 2010 - 15:57:34

zvětšováky s šuplíkem na filtry jsou v řádu jednotlivých stokorun (do 6x6)
jinak se dá držák snadno vyrobit, můžu ti dát po velikonocích nákres, jak jsem to měl já - třeba pro filtry foma, nebo ilford
nejjednodušší vodítko pro změnu času při jiném výtahu zvětšováku je jeho stupnice
deset čísel na tyči zvětšováku = 3 osvitová čísla na hodinách - ale stejně je to jen na hrubo - osvitová čísla jsou zde popsána v samostatném vlákně, článku
nejjednodušší zkoužka osvitu je pruh 2-3 cm širokej přes celou fotografii - hlavně aby zasahoval do světel i stínů - tuším spousta kolegů to tak dělá
jinak mezi prací s papírem 18x24 a 24x30 jsou dvě třídy základní školy a mezi 24x30 a 30x40 papírem je celý stupen když bych použil školní měřítka tak at tě to nemate, že to hned na větším papíře neleze
  • 0

#4306 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 4 duben 2010 - 18:25:29

nejjednodušší zkoužka osvitu je pruh 2-3 cm širokej přes celou fotografii - hlavně aby zasahoval do světel i stínů - tuším spousta kolegů to tak dělá
jinak mezi prací s papírem 18x24 a 24x30 jsou dvě třídy základní školy a mezi 24x30 a 30x40 papírem je celý stupen když bych použil školní měřítka tak at tě to nemate, že to hned na větším papíře neleze

taky to dělám proužkem přes fotku, s časem strávenym pod zvětšovákem se lepšim a už to nahrubo odhadnu, pak už většinou stačí jeden proužek.

a s těma velikostma to je pravda, včera jsem si myslel, že se mi podaří udělat 30x40, se zkouškama jsem strávil asi hodinu a pak jsem si uvědomil, že na to ještě nemám, stáhnul jsem zvětšovák a šoupnul tam 24x30:-D
chce to cvik a hlavně neprošlý papíry:-D

@ryunin: ještě si dej bacha na to, že když je papír mokrej, tak vypadá světlejší, jak schne, tak to pomalu tmavne a černá se dotahuje, ale to už jsi tady určitě čet.
  • 0

#4307 KGB

KGB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 4 duben 2010 - 19:08:12

tak jsem chtel nazvetsovat nejake fotky a kdyz sem presunul zvetsovak do koupelny tak sem zjistil ze nemam ustalovac a zalozni praskovej na 1l me nestaci na misky ale aspon sem zjistil ze mam 2 butylky GDLky :) :D
  • 0

#4308 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 4 duben 2010 - 19:14:03

A ja zase modifikoval stativ. Misto ultralehke stredove tyce a pochybne hlavy jsem udelal tyc jeste o pet cm delsi a asi o kilo tezsi, konecne ziskal stativ jakous takous stabilitu :)
  • 0

#4309 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 4 duben 2010 - 19:25:37

A ja zase modifikoval stativ. Misto ultralehke stredove tyce a pochybne hlavy jsem udelal tyc jeste o pet cm delsi a asi o kilo tezsi, konecne ziskal stativ jakous takous stabilitu :)

My lepší lidi bychom kilo navíc na stativu asi bez upozornění ani nepoznali :D
  • 0

#4310 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 4 duben 2010 - 21:13:34

Díky všem za rady, ty téměř půlmetrový fotky se zatím nechystám dělat.

Zatím maximálně 24 x 30. Na druhou stranu zatím jsem nepozoroval rozdíl mezi obtížností cca 10 x 15 a 24 x 30. Když se mi nedařila malá, ani velká se nedařila a naopak. Tam jsem u normálne exponovaný a normálně vyvolaný scény z ulice v denním světle dosáhl téměř spokojenosti , až na to, že bych chtěl kapku přidat kontrast, aniž bych ztratil detaily ve stínech - a to je asi už na hodně dlouhý školení a učení se. No přivezu ukázky na straz a můžem to podiskutovat, co dál doladit a jak.

A ten držák by se nedal sehnat samostatně bez filtrů? Já a výroba čehokoliv rovná se katastrofa.
  • 0

#4311 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 5 duben 2010 - 12:14:25

vlastne jsem to přehlídl, že se ten držák dá koupit bez filtrů, teď jde o to, jestli seženu ten správnej na tu meoptu
  • 0

#4312 nlc

nlc

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 728 příspěvků(y)
Reputace: 38

Publikováno 5 duben 2010 - 13:07:10

Kdybys pečlivěji četl, tak v příspěvku od Enthropyho je zmíněno, že držák je univerzální ....
  • 0

#4313 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 5 duben 2010 - 13:39:00

Kdybys pečlivěji četl, tak v příspěvku od Enthropyho je zmíněno, že držák je univerzální ....

Je univezrální, ale není samostatně - jenom v sadě s filtrama.
  • 0

#4314 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 5 duben 2010 - 20:14:20

Číča Lady, ségra kocúrika od mých rodičů ;-)
Vložený obrázek
  • 0

#4315 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 5 duben 2010 - 20:22:03

Tyhlecty fotošopy...
  • 0

#4316 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 5 duben 2010 - 20:33:39

jaké-šopy? to bylo na mně? ;-)
  • 0

#4317 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 5 duben 2010 - 21:22:51

Jo, vy grafici jste vždy v podezření, že místo tohodlectoho lens bejby ste rozostřovali inde...
  • 0

#4318 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 5 duben 2010 - 23:16:56

tak držák na filtry jsem vyřešil - upevnil jsem ho trochu líp - teď to drží spolehlivě a nezaclání

clonu už mám taky víc v ruce

teď ni nejvíc vrtá hlavou dilema kontrast versus detaily ve stínech - u krajiny s tím nemám problém - tam chci detaily ve stínech skoro vždycky

ale u hodně portrétů, co jsem dělal, mi při zvětšování nastává problém - přidat kontrast a přijít o detaily ve stínech nebo zachovat detaily a nemít dost kontrastu? je to mou neschopností při zvětšování nebo to je někdy neřešitelný problém i pro mistry? možná je to u špatně exponovaných snímků, podexponování nutí volit nižší časy, víc kontrastu a to dohromady nedělá dobrotu, teda to je můj začátečnícký odhad situace

tohle téma - kontrast, detaily ve stínech, to bych rád diskutoval v novým vláknu, jestli si myslíte, že to je na samostatný vlákno
  • 0

#4319 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 5 duben 2010 - 23:20:20

u tý krajiny jsem to myslel tak, že když byla dobře exponovaná a dobře vyvolaná, vyjde mi kontrast a detaily zůstanou - krása krása a radost, ale fotil jsem před pár měsíci takovou krásnou babu a ještě neuměl exponoval a celej film je podexponovanej a te´d při zvětšování se mi ta chyba zřejmě mstí tím, že je fakt problém ten kontrast získat bez zalití většiny snímku do černočerné tmy - vím že se zase ptám na nějaký naprostý základy ale je pravda že podenxponovanej snímek bude znamenat tyhle velký problémy při zvětšování v komoře?
  • 0

#4320 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 5 duben 2010 - 23:23:01

Číča Lady, ségra kocúrika od mých rodičů :?
Vložený obrázek

to lozuostření fakt není nolmáuní uúďo
  • 0

#4321 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 6 duben 2010 - 06:30:54

Počkej na sraz :) Tam to všechno proberem nad konkrétníma fotkama, vezmi nějaký ty svý prvotiny určitě sebou!
  • 0

#4322 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 6 duben 2010 - 06:46:20

bezva pikčr
Vložený obrázek
  • 0

#4323 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 6 duben 2010 - 07:08:05

Pavle a Ryunine, to "rozostření" je udělané zvětšovákem - nakloněním objektivu. Do fotošopu je to maximálně tak skenované :?
  • 0

#4324 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 6 duben 2010 - 07:12:17

Tak to máš kliku :) Mno, znáš to... důvěřuj ale prověřuj!
  • 0

#4325 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 6 duben 2010 - 08:21:40

A ja uz myslel, ze ti spadlo RBcko a pohnul se ti objektiv :?
  • 0

#4326 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 6 duben 2010 - 14:31:52

Pavle, máš recht, jen hlídej ideologickou čistotu :)

Michale, RBčko kdyby spadlo, taky by se pohl nárt a aspoň dva prsty na noze :)
  • 0

#4327 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 7 duben 2010 - 21:36:19

zajímavé počtení
  • 0

#4328 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 8 duben 2010 - 09:19:33

zajímavé počtení

pro začátečníka skvělý způsob, jak si ujasnit terminologii

tyhle překladače jsou fakt legrační, ale jednou jsem byl línej překládat nějakej svůj článek z angličtiny do češtiny, tak jsem to použil a pak jen trochu poopravil, dalo to míň práce
  • 0

#4329 Bret3

Bret3

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno
Reputace: 9

Publikováno 8 duben 2010 - 09:44:51

No mě se líbí "Ohniskový tisk" :lol: :lol: v literatuře - pramenech.
  • 0

#4330 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 8 duben 2010 - 20:23:41

Právě jsem se skvěle zasmál. Rozbalil jsem ty papíry Forte BN 0, které Ypress tak nadšeně nabízel v bazárku. Skladoval je asi v rybníku, protože obsah první krabičky má velice svérázný tvar, nejde to narovnat ani pod sklem (takže ani kloudnej kontakt se na to neudělá). Papíry v druhé krabičcce jsou rovné jak když střelí, ale prozměnu existujou ve formě jedné souvislé cihly - zvlhlá emulze je slepila dohromady :lol:

To si vystavím na poličku :lol:
  • 0

#4331 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 815 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 8 duben 2010 - 20:38:27

Sranda,
zväčšoval som konečne na Fomatony, s prispením rámčeku od Radima, a ako pozerám, tak pozerám, štvorcová fotka nie je štvorec, ale na jednej strane o 4mm viac.
Premeriam rámik - štvorec.
Premeriam Fomatone - obdĺžnik. Druhý tiež. Tretí. :lol:
Premeriam nástrelné RC, robené tesne pred barytom - štvorec. :lol:

Nie je to náhodou tým, že sa papier nacucá a v jednom smere natiahne viac?
Tuším čím viac viem, tým sa za domnelým horizontom objavujú nové a prekvapivé problémy :D

Ď.
  • 0

#4332 Bohousek

Bohousek

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 329 příspěvků(y)
Reputace: 14

Publikováno 9 duben 2010 - 11:39:09

"Jsem si jist, že dalším krokem bude elektronická fotografie a doufám, že se jí ještě dožiji. Věřím, že kreativní myšlení tu bude stále bez ohledu na to, jakých vynálezů se dočkáme." - Ansel Adams
  • 0

#4333 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 027 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 9 duben 2010 - 12:25:51

Nie je to náhodou tým, že sa papier nacucá a v jednom smere natiahne viac?

jj je to tím ;o)
  • 0

#4334 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 112

Publikováno 9 duben 2010 - 17:47:14

hoj,

zítra budu dopolodne a kus odpolodne hledat kýče ve svatém jánu pod skalou. tak kdyby jste se tam kdos motal, rád budu plagiátorovat.
  • 0

#4335 katkamach

katkamach

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 90 příspěvků(y)
Reputace: 5

Publikováno 10 duben 2010 - 18:57:15

Dle TN v noci v Rajnochovicich vyhorel penzion.. Doufam, ze vsichni temnokomornici prezili sraz bez ujmy na zdravi :)
  • 0

#4336 ďuroT

ďuroT

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 815 příspěvků(y)
  • LocationMarianka
Reputace: 386

Publikováno 10 duben 2010 - 19:23:27

brďo fakt!
Ozvite sa niekto :!:

(žeby historické fotografické techniky v kombinácii s pálenkou?)
  • 0

#4337 zdenab2

zdenab2

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 11 duben 2010 - 08:23:17

Nevím,jestli je to ten penzion.Možná to někdo z fotek pozná http://www.pozary.cz...zeni_23149.html
  • 0

#4338 ToFF

ToFF

Tlampač (grafoman)

• Moderátoři
  • 1 377 příspěvků(y)
  • LocationTak někde mezi Plzní a Ostravou
Reputace: 90

Publikováno 11 duben 2010 - 11:19:16

Tak to je dobré, o tom že hořelo jsme v pátek vůbec nevěděli, tou dobou jsme totiž prováděli bleší trh, tombolu, a byl vysvětlen kraken systém :!:
  • 0

#4339 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 11 duben 2010 - 13:58:45

Ale ano, věděli, kolem projelo nekolik aut s majákama. Ptali jsme se obsluhy a prý že hospoda. Asi konkurenční :!:.
  • 0

#4340 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 11 duben 2010 - 14:03:00

Já to nebyl :!: 8-O
  • 0

#4341 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4 203 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 16:00:25

Já bych měl tip :) Druhý den jsem to byl obhlédnout. Ještě se z ní kouřilo....
  • 0

#4342 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 12 duben 2010 - 09:18:16

Já bych měl tip :lol: Druhý den jsem to byl obhlédnout. Ještě se z ní kouřilo....

:wink:

jinak -je fakt strašný zjištění, že jsem zatím ve všech reportážních výcvakách z fotosrazu buď s pivem, nebo slivovicí v ruce a nepříliš oduševnělým výrazem ve tváři.
hrozný :(
  • 0

#4343 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 12 duben 2010 - 09:36:46

kde je etyká? zveřejňovat takový záběry :? :wink: :( :lol:
  • 0

#4344 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 13 duben 2010 - 15:15:57

historie ilfordu od roku 1879

http://www.photomemo...Chronology.html
  • 0

#4345 zdenab2

zdenab2

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 13 duben 2010 - 18:07:18

Ach jo.Měl jsem radost,že jsem si našel čas a nafotil pár obrázků a že jsem si je ted po 14dnech vyvolal a behem pár minut bylo po nich.Nechal jsem svitek sušit a otec tam mezitím přitáhl nějaký stoletý přímotop z ventilátorem a mám po radosti.Negativ je nečekaně rychle suchý a plný bordelu.A já si jak blb filtruju kapaliny a smáčím místnost :-D
  • 0

#4346 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2010 - 19:03:34

taK jsem se těšil, že si po časë vyvolám film a ne -

založím ho do cívky, jedu, jedu, začne to tuhnout, ještě víc tuhnout, konec

tak to rozdělám, založím znovu, a to též se opakuje ještě asi třikrát

tak dám film, už zcela vymotanej z kazety, do vývojnice, zavřu, jdu pro jinou cívku - založím, motám motám a tuhne to stejně

mám pocit že ten založenej cancour tam nějak nedrží nebo co

prostě se to nenamotává hezky na sebe a místo toho tam vzniká takovej hrb

a pak se to tím zadrhne, protože už tam není dost místa na další film

nechám to asi ve vývojce a požádám někoho, aby to zkusil namotat

doufám že jsem to ještě nezničil

omakal jsem to už teda fest

a aby toho nebylo málo, vývojka má po měsídci nějakou nahnědlou barvu

a je to den blbecc

protože jsem si včera koupil novou klávesnici, netuše, že existujou takovýho pasvilní verze, který maj klávesy nalepený jednu na druhý a delete maj uplně jinde a šipky maj taky jinde,takže navíc si ani nemůžu v pohodně psáta tahle klávesnice je na op
odpis, 500 \\\\\\\\\kč vyhozený z okna

klidně ji vyměním za starou ale klasickou, zadara
  • 0

#4347 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 13 duben 2010 - 19:06:11

:-D
uááááááááááááááá
sem chtěl dneska vyvolat film
a
klíč od komory mám v práci
umíte si představit ten pocit, stojím před komorou a nemůžu dovnitř? :-) :(
  • 0

#4348 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2010 - 19:06:23

určitě mi n¨ěkdo bude nadávat, že se mám pořádně kouknout, co kupuju, ale já už p
0a psal za těch deset, patnáct let na stovkách klávensic, ale s tím hle jsem se nikdy ¨¨¨¨ be nesetkal, takže sjem nečekal, že taková klávesnicem můbže vůbec existovat, tak jsem se ani nedíval, jakej to má jako vzhled tý klávesnice, zajímala mě cena a usb připojení
  • 0

#4349 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2010 - 19:07:40

to je nějak moc špatných zpráv, nedělá si tu někdo legraci ? já teda ne
  • 0

#4350 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 13 duben 2010 - 19:13:12

Právě jdu volat film, tak snad mě nic špatného nepotká. :-D Držte palce, třeba tu kletbu zlomím. :-)
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 0 návštěvníků, 0 anonymních