Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#4401 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 15 duben 2010 - 09:13:03

Notorius vypada jak mnich z Robina Hooda, i sutanu ma :-)

Jojo, sám koukám, co že to je za 150kg postavu na tom obrázku!
8-O :twisted: :-) 8-O
Holt fotit lidi s plnou hubou ovce by se nemelo, pratele. Jak uz tady kdosi psal:"kam se podela etyka? ta se vas asi netyka, že?" :-D
  • 0

#4402 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 15 duben 2010 - 09:19:14

Entrophy: že ty se chystáš po vzoru Tichého na sluncem zalitá těla mladých dívek povalujících se na okraji vodních děl. Jinak si takový důraz na zpracování velkého kontrastu a sametové podání pleti nedovedu vysvětlit :-)

Jak jsi viděl na těch pár fotkách, co se válelo v hospodě po lavici (dávka spolu s Ryuninem), tak jsem hlavně na ty ksichtíky. A odmítám si dávat pauzu jenom proto, že se sluníčko rozhodlo řádit 8-O A navíc je to výzva a ty já rád :twisted:
  • 0

#4403 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 407

Publikováno 15 duben 2010 - 09:22:00

etyka se mě týká
požádám tedy o dovolení před zveřejněním zasláním ukázky vyobrazenému
chramstt :twisted:
  • 0

#4404 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 15 duben 2010 - 09:24:10

etyka se mě týká
požádám tedy o dovolení před zveřejněním zasláním ukázky vyobrazenému
chramstt :-)

Začínáš mě děsit, Radime! 8-O :twisted:
  • 0

#4405 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)
Reputace: 435

Publikováno 15 duben 2010 - 10:20:00

Vážení kolegové, chudák nebohá VOFCE , ta musela dostat od Vás
"do kožichu" ! Jako "kedlubnomil" jsem vzhledem k omezeným zdrojům v
krajině nalezitelných potravin v tomto ročním období odsouzen k potupné
smrti hladem. Až Valašská krajina nabídne své letošní plody, velmi rád se
v ústraní vegetariánského stanového příbytku zúčastním budoucího srazu
s cílem zachytit VOFCE spíše volně pobíhající Valašskou krajinou!
Erik
  • 0

#4406 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 15 duben 2010 - 10:30:46

Letošní plody sice valašská krajina nenabíla, ale bylo možno ochutnat zásoby z let minulých, ve formě kapalné. Ideální to potrava pro vegetariány 8-).

A konec konců my, co dáváme přednost masité stravě, jsme svým způsobem taky vegetariáni, sice sekundární (resp. terciální), ale jsme 8-O
  • 0

#4407 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 11:11:55

Vážení kolegové,
nemasák, prdící nehlučně a bez zápachu....,
možná je jedná opravdu o netušený stravovací trend, doposud zcela jistě
ortodoxní ekologickou komunitou opomíjený. Pravděpodobně budu nucen
konvertovat od "kapalného žita" , pocházející z chemickými postupy zcela
devastované zeminy přejít k darům, jimž po celé vegetační období zpívají
svůj nejlepší repertoár naši drobní pěvci. Něco na tom opravdu bude! Erik
  • 0

#4408 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 13:06:47

To je hrozný - člověk si tak prochází APUG, hledá informace o Shanghai GP3 a najednou narazí na tohle:

Fomapan 400, 35mm Terrible, dreadful, I hate it. Coarse as gravel and takes forever to clear. Tonality looks screwy compared to modern films. Avoid. My 16x20 prints from Tmax looks better than 5x7 from fomapan 400. I find it really hard to believe anybody could actually like this film. If this film would have been a child it would be put out to the wolves or in an orphanage.

Málem mi z toho praskla cévka a začínám mít chuť vraždit, plenit a znásilňovat 8-) Takhle nám nikdo naši Fomičku hanit nebude. A už vůbec ji nebude řadit kvalitou pod úroveň číňana.
  • 0

#4409 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 15 duben 2010 - 13:24:30

To je hrozný - člověk si tak prochází APUG, hledá informace o Shanghai GP3 a najednou narazí na tohle:

Fomapan 400, 35mm Terrible, dreadful, I hate it. Coarse as gravel and takes forever to clear. Tonality looks screwy compared to modern films. Avoid. My 16x20 prints from Tmax looks better than 5x7 from fomapan 400. I find it really hard to believe anybody could actually like this film. If this film would have been a child it would be put out to the wolves or in an orphanage.

Málem mi z toho praskla cévka a začínám mít chuť vraždit, plenit a znásilňovat 8-) Takhle nám nikdo naši Fomičku hanit nebude. A už vůbec ji nebude řadit kvalitou pod úroveň číňana.

8-O :D :-)
  • 0

#4410 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 15 duben 2010 - 13:29:35

Málem mi z toho praskla cévka a začínám mít chuť vraždit, plenit a znásilňovat :x Takhle nám nikdo naši Fomičku hanit nebude. A už vůbec ji nebude řadit kvalitou pod úroveň číňana.

No a? :D Vždyť má pravdu. :-) POkud F400 nevykoupeš ve Fotomalu nebo v Rodinalu 1+100(jak mi zvěstoval na srazu Kraken), tak je to opravdová skáza, mor, děs a hrůza. 8-O 8-)
  • 0

#4411 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 13:52:50

Málem mi z toho praskla cévka a začínám mít chuť vraždit, plenit a znásilňovat :x Takhle nám nikdo naši Fomičku hanit nebude. A už vůbec ji nebude řadit kvalitou pod úroveň číňana.

No a? :D Vždyť má pravdu. :-) POkud F400 nevykoupeš ve Fotomalu nebo v Rodinalu 1+100(jak mi zvěstoval na srazu Kraken), tak je to opravdová skáza, mor, děs a hrůza. 8-O 8-)

To ale neznamená, že je to blbej film. Blbej je ten, kdo neumí vybrat správnej proces :D A když na to vezmu studený PMK (18°C), tak to zrno s Anaretem ani nenajdu a musím ostřit na obrysy :D
  • 0

#4412 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 15 duben 2010 - 15:09:09

Vážení kolegové,
nemasák, prdící nehlučně a bez zápachu....,

to taky může být porucha sluchu a čichu. 8-)
  • 0

#4413 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 15:37:29

Vážení kolegové, pouze jsem citoval dílčí fragment kolegy nemasožravce,
který chtěl být optimálně zařazen do skupin v seznamu ubytovaných. Co
se týče nadměrné konzumace čeledi brukvovitých, zejména v kombinaci s luštěninami, může následně k přechodné ztrátě sluchu dojít. 8-) Erik
  • 0

#4414 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 15 duben 2010 - 15:51:00

Vážení kolegové, pouze jsem citoval dílčí fragment kolegy nemasožravce,
který chtěl být optimálně zařazen do skupin v seznamu ubytovaných. Co
se týče nadměrné konzumace čeledi brukvovitých, zejména v kombinaci s luštěninami, může následně k přechodné ztrátě sluchu dojít. 8-O Erik

při neopatrné manipulaci s otevřeným ohněm může dojít i k horším ztrátám. 8-)
  • 0

#4415 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 16:15:56

Vážení kolegové, pro nemasožrouty, pohybující se terénem s břemeny VF
výbavy na vlastním hrbu se nabízí přizpůsobená "homoidizovaná" verze v
různých barevných kombinacích a objemech, kombinující odlehčení. 8-) Erik Vložený obrázek
  • 0

#4416 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 16:55:51

Vážení kolegové, jeden nezkušený farmář si koupil do začátku čtyři ovce, že se mu rozmnoží a bude z nich mít vlnu, mléko a nějaké maso. Po pár týdnech, když se nic neděje, volá veterináři, proč ty ovce neotěhotní. Doktor mu poradí, aby zkusil umělé oplodnění. Farmář vůbec neví, o co jde, ale nechce se před doktorem shodit, tak se akorát zeptá, jak pozná, že ovce je těhotná. Doktor říká: "Poznáte to jednoduše podle toho, že místo, aby jen tak postávaly, si lehnou na trávu." Farmář poděkoval, zavěsil a začal přemýšlet. Nakonec došel k závěru, že o to oplodnění se asi musí postarat on sám. Tak tedy naložil ovce na náklaďák, odjel do lesa a v jednom temném koutě to vykonal. Druhý den ráno vstal, vykoukl ven a zjistil, že všechny ovce normálně stojí. Řekl si, že to asi napoprvé nezabralo, znovu je naložil, odvezl do lesa a udělal to každé raději dvakrát. Třetí den ráno zjistil, že zase nic. Odvezl je tedy opět do lesa a strávil s nimi celý den. Přijel domů naprosto vyčerpaný, umyl se a zapadl do postele. Když se další den před obědem probudil, neměl ani sílu se zvednout. Jen se zeptal manželky: "Co dělají ovce? Leží venku?" "Ne, jsou na korbě auta a jedna troubí na klakson!" VOVCOMIL Erik
  • 0

#4417 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2010 - 17:00:44

Vážení kolegové, nezkonzumovali jste "čirou náhodou" tu s řidičákem? Erik
  • 0

#4418 kdoco

kdoco

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 070 příspěvků(y)
Reputace: 112

Publikováno 16 duben 2010 - 10:55:36

hojte,

nevíte k čemu je toto?

http://shop.fkt.cz/t...-3-v-1 dp48411/

v návodu vyhrožují, že je to k:

přepisu 8mm a super8mm nebo 16mm filmů a diapozitivů na video. celý je to děsně takový fórový - a chtěj za to 2kkč? neznáte to někdo?
  • 0

#4419 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 16 duben 2010 - 14:01:37

hmm, tak jsem zkusil to, co nás učil kraken, pokud je světlo mdlé, nakrmte ho a zkraťte vyvolání. - alespoň tak nějak jsem si to pamatoval z konference v lihových lázních.
negativ je místy skorem průhledný i když s náznakem kresby, okometricky se mi to vůbec nelíbí ale večer na to juknu pro sichr v komoře
  • 0

#4420 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 16 duben 2010 - 14:17:15

hmm, tak jsem zkusil to, co nás učil kraken, pokud je světlo mdlé, nakrmte ho a zkraťte vyvolání. - alespoň tak nějak jsem si to pamatoval z konference v lihových lázních.
negativ je místy skorem průhledný i když s náznakem kresby, okometricky se mi to vůbec nelíbí ale večer na to juknu pro sichr v komoře

jejjejejejejejejejej
ty si to udělal obráceně, ve mdlém jsi měl exponovat míň a volat víc
  • 0

#4421 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 16 duben 2010 - 14:17:35

A što eto "mdlé světlo"?
Já jsem to pochopil takto:
pokud je velký kontrast, naměřit(a naexponovat) na stíny(případně udělat korekce) a vyvolání zkrátit, aby neutekla světla.
Pokud je kontrast malý, exponovat míň, vyvolávat dýl(v podstatě push)=kontrast naroste.
Jestli sem to pochopil blbě, tak se omlouvám. ;)

p.s. někde tu pentaxista onehdá založil vlákno cca "na negativu nic, na pozitivu dobré"...třeba to bude tvůj případ.
  • 0

#4422 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 16 duben 2010 - 14:32:54

a jedna troubí na klakson!"

jen jestli to nebyla ta stejná, jak se o ní vypráví, že roznesla jednu ošklivou nemoc z místa jejího prvního výskytu - kopců mezi Vihorlatem a Poloninami:

Bača ráno otevřel salaš, protáhl se do vycházejícího slunce, zevnitř kolem něj proklouzla ven ovečka a on jí se zasněným úsměvem povídá:
"Aj keby si aj tak variť vedela..."
pak ji plácl přes zadeček se slovy:
" A ÍDZ ! "
  • 0

#4423 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 16 duben 2010 - 17:54:07

po týdnu učení pubertální mládeže jsem uplně vyčerpanej a teď jedu do komory zvětšovat - snad mi to vrátí chuť něco dělat... jako že teď se musím nutit

nakoupil jsem si zásobu tentokrát lesklých RCéček - to chci ještě zkusit a pak už snad baryt

jinak ten výběr fomáckých barytů je fajn, včera mi ukázala slečna vzorník . jsou tam hodně zažloutlý odstíny, slonová kost je taky krásná, takže snad příště
  • 0

#4424 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 18:01:38

ale aspoň něco pozitivního - tak dlouho jsem nosil nikonem FE do školy a děsil s ním mládež na chodbách, až jeden student dnes do školy přinesl sirky...

Ne - kecám, přinesl prakticu s 50 mm objektivem a fotil. Tomu říkám naděje a chuť ty divochy něco učit.

A celkově mám dojem z jejich zájmu o skutečný fotky, že ten klasickej proces je pro ně vlastně něco strašně cool, ve srovnávní s digitály.
  • 0

#4425 tequil

tequil

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 18:34:14

prave tak ty negativy maji pry vypadat, velice pruhledne, pro oko nepekne
  • 0

#4426 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 16 duben 2010 - 19:03:59

hm, takže termínus technikus nakrmit negativ, není ve skutečnosti totéž co nakrmit negativ, ale jestli je to tak jak píše radim, potažmo obráceně notorik, tak jsem to udělal špatně.
nevadí, příště.
jinak to co píše tequil, to jsem na srazu říkal taky, on ale tenhle negativ vypadá tak, že tam fakt nic nebude, resp. bude tam toho až dost ;)
  • 0

#4427 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 16 duben 2010 - 20:48:16

zapoměli jsme na důležitou věc, tedy podle shlédnuté přednášky skutečně adams od krakena neopisoval :!:
;)
ks a zs se každý uchopuje trošku jinač a ks je jistě středoevropanovi čitelnější
  • 0

#4428 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 16 duben 2010 - 20:50:50

ale aspoň něco pozitivního - tak dlouho jsem nosil nikonem FE do školy a děsil s ním mládež na chodbách, až jeden student dnes do školy přinesl sirky...

Ne - kecám, přinesl prakticu s 50 mm objektivem a fotil. Tomu říkám naděje a chuť ty divochy něco učit.

A celkově mám dojem z jejich zájmu o skutečný fotky, že ten klasickej proces je pro ně vlastně něco strašně cool, ve srovnávní s digitály.

považ, kdyby jen jeden mladý student (ka) chopil se manuální zrcadlovky a jal se shánět zvětšovák, tvoje stopa bude nesmazatelně do světa vryta!
  • 0

#4429 mdx

mdx

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 202 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 22:16:44

Nevím jako je to s osvětou v Praze, ale dnes jsem při prohlížení výkladu u Pazdery vyslechl část rozhovoru, ve kterém postarší pánové dávali filmu jako takovému max.2 roky (jeden dokonce jenom do švestek)...
  • 0

#4430 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 16 duben 2010 - 22:19:30

dyk je to jen nástroj kuci... ;)
  • 0

#4431 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 23:17:36

jsem hnusnej náladovej egoista a pobyt v komoře mě uklidnil jen po tu dobu, co jsem tam byl...

ale tak jsem se zase něco přiučil - ty číslíčka ukazující zvolenou clonu jsem neviděl proto, že jsem se na ně koukal z moc malý vzdálenosti- asi budu muset k očaři - ty červený číslíčka vidím až z tý 30 cm vzdálenosti, jak jsem blíž, tak se mi totálně rozmažou

kolega mi ukázal super zaostřovací lupu, u který je vidět opravdu, jestli je zaostřený zrno - takže to si musím pořídit - mně bylo divný, že na tri x 400 nemám na zvětšeninách skoro žádný zrno vidět - asi se to musí zaostřit opravdu precizně s tou opravdu speciální lupou, prý cca 500 Kč

jakej máte na ty lupy názor a zaostření zrna?
  • 0

#4432 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 16 duben 2010 - 23:21:15

http://www.temnakomo...viewtopic&t=492
http://www.temnakomo...iewtopic&t=1431
Já ostřím Patersonem. Stačí mi, většinu filmů vyvolávám v Rodinalu a na Acros nedělám. 8-)
  • 0

#4433 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 23:21:47

Nevím jako je to s osvětou v Praze, ale dnes jsem při prohlížení výkladu u Pazdery vyslechl část rozhovoru, ve kterém postarší pánové dávali filmu jako takovému max.2 roky (jeden dokonce jenom do švestek)...

jsou uplně mimo, to je stejný, jako kdyby při vynálezu kinofilmu do deseti let zanikl velkej formát
  • 0

#4434 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 23:26:20

http://www.temnakomora.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=492
http://www.temnakomo...iewtopic&t=1431
Já ostřím Patersonem. Stačí mi, většinu filmů vyvolávám v Rodinalu a na Acros nedělám. 8-)

dík za linky, škoda že nevím, co ten kolega teda měl, vypadalo to jako takovej ten sakra jak se tomu nadává , takovej ten hledáček, co se přídává k zrcadlovce, abyste mohli koukat zezhora

tak v obchodě to určitě poznám a je to prostě o tom zrnu, je tam vidět naprosto jasně - jestli je nebo není ostrý
  • 0

#4435 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 16 duben 2010 - 23:31:45

Zkus třeba u Škody, mají tam ten Paterson, co používám.
  • 0

#4436 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2010 - 23:34:48

to je vono, to je von, sakra, 800 Kč, že já prodám svůj starej digi kompakt? jen je mi líto toho videa, na co budu točit video? stejně žádný netočím
  • 0

#4437 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 16 duben 2010 - 23:38:42

to je vono, to je von, sakra, 800 Kč, že já prodám svůj starej digi kompakt? jen je mi líto toho videa, na co budu točit video? stejně žádný netočím

Kolem pětistovky se jednou za čas obejví na paladixu nebo na aukru. Já koupil za 800,- nový a nelituju.
  • 0

#4438 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2010 - 07:52:36

Vážený kolego, Jiří, již dlouho jsem se tak nechechtal, jako dnes ráno po
přečtení Vašeho příspěvku! Obklopuje nás jen samá "truchlohra" a prdy,
vycházející z nitra naší domovské koule, řítící se nekontrolovatelně kamsi
meziplanetárním prostorem. Ještě štěstí, že můžeme vyvíjet VF "fartbag",
jež odlehčí břemeno poutníkovi, kráčejícímu krajinou s 20kg VF šrotu na
hřbetě a existuje skupina stejně postižených, kteří netrpí vleklou zástavou
humoru. S přáním pouze krásných, slunečných jiter s nízkou hvězdou na
obzoru, poskytující zdarma nádherné modelace povrchových struktur Vám
všem přeje: Erik
8-)
  • 0

#4439 Bret3

Bret3

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno
Reputace: 9

Publikováno 17 duben 2010 - 08:34:18

A co takhle kamerka na osmičku? 8-) :x :x
  • 0

#4440 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 17 duben 2010 - 09:58:35

kolega mi ukázal super zaostřovací lupu, u který je vidět opravdu, jestli je zaostřený zrno - takže to si musím pořídit - mně bylo divný, že na tri x 400 nemám na zvětšeninách skoro žádný zrno vidět - asi se to musí zaostřit opravdu precizně s tou opravdu speciální lupou, prý cca 500 Kč

můj názor zde:
http://www.peakoptic...&products_id=62
  • 0

#4441 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 17 duben 2010 - 12:13:12

8-) :x :x
  • 0

#4442 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 17 duben 2010 - 14:34:50

můj názor zde:
http://www.peakoptic...&products_id=62

ještě bych to upřesnil, dělal jsem léta s lupou meopta (vcelku ok) domadělanou zděděnou se zel. filtrem (po peaku nejlepší), paterson malý i velký...
pak jsem získal peak, je to nesrovnatelne. kdyz jsem tu stranku našel, hned jsem si objednal náhr. díly. myslím, že stejnou má např. mamyiak
  • 0

#4443 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 17 duben 2010 - 17:20:50

toho Patersona mohu jen doporučit
  • 0

#4444 Erik Kurach

Erik Kurach

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 251 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2010 - 17:39:10

Vážení kolegové, postupem let jsem se propracoval přes "TV Meopta" k lupě
Focufix /EVP 52:30 / model Erich Honecker k Bestwell Micro Sight 25x a též
Peak Prof. Z. Koana System No.2000 Model 1. Zrno na filmu je stále stejně
velké, ale lze jej zaostřit s vyšší přesností tak, aby bylo na fotografii dobře
viditelné. Stálo mne to jen mnoho peněz a nepředstavitelného úsilí. Erik :?:
  • 0

#4445 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2010 - 18:42:07

Tak mě dneska zarmoutila vlastní rodina. Mamka se vdávala, já mezi svědkováním fotil. Poslal jsem teď stýcovi skeny, ať si on a jeho rodinka vyberou, co chcou nazvětšovat. Dostalo se mi odpovědi, že jim digitální podoba stačí a že papíry stejně nemají kam dát - jsou ztracení :?:
  • 0

#4446 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 17 duben 2010 - 18:54:40

nech je vyhnít.... až fotky na CD nebo HDD nepřečtou, tak budou na kolenou prosit :?:
  • 0

#4447 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2010 - 18:59:01

A přitom tam jsou i takové historicky významné cvaky, jako první ostré použití poslední verze mého měkkoskla (člověk se kuchá s Heliosem a ono stačí vzít Pancolar a otočit mu zadní člen) :?:

Vložený obrázek
  • 0

#4448 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 17 duben 2010 - 19:16:01

Tak mě dneska zarmoutila vlastní rodina. Mamka se vdávala, já mezi svědkováním fotil. Poslal jsem teď stýcovi skeny, ať si on a jeho rodinka vyberou, co chcou nazvětšovat. Dostalo se mi odpovědi, že jim digitální podoba stačí a že papíry stejně nemají kam dát - jsou ztracení :?:

Chybný postup. Stop. Sám vybrat nejlepší fotky a udělat zvětšeniny. Stop. Skeny neposílat. Jožo Koumes. Stop. :-)
  • 0

#4449 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2010 - 20:10:30

Pohromy mají pokračování - rozdělal jsem si na zvětšování Pyro Plus od Plociho (svůj jediný půllitr), udělal první proužkovku a rozsypaly se mi pod rukama spínací hodiny. Takže se můžu akorát tak dívat, jak mi ohavně drahá vývojka postupně umírá (s odpočítáváním mám velice bídné zkušenosti) :?:
  • 0

#4450 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 17 duben 2010 - 20:12:50

Fotografie je boj. Pokud s Tebou Tvoje technika nebojuje, tak to není ono. :?:
  • 0