Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#351 venca

venca

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 21 April 2008 - 21:50:30

Tak jsem si včera vyhlídla na aukru Rollei
že ho vyměním za jednu svou Yashicu...uvidíme, kam se cena pohne...

Nemáte představu, kolik se tyto Roleie pohybuji?

Nějak nechápu, proč kupující přihazujou na zboží už ze začátku aukcí :)
Asi nevydrží s nervama nebo si řeknou, že si tím kupovaný předmět jakože označí či co... :)

ja jsem nedávno u Škody koupil podobný za 2900,- ale tento na aukru je poslední model (má výměnnou šachtu atd..) moc se od sebe neliší, ale jelikož jde o poslední model, tak jsou to obvykle novější a zachovalejší kusy. podle mne je reálná cena 3-4 tis. ale na ebay jsou některé třeba i za 500$ (luxusní stav)

objektiv je 4-čočkový (Tessar) tedy teoreticky podobný těm Yashinonům
zatím jsem z něj nadšen (ale Yashicu na porovnání nemám), má pár příjemných vychytávek.
hledáček bude hádám nepatrně tmavší (pokud má tvoje Yashica 2,8 view-lens)
  • -1

#352 sbriza

sbriza

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 21 April 2008 - 22:35:10

2Eda: ten rolleicord nevypadá zle, otázka, kam se vyškrábe cena. Víc jak 3,5 bych za něj nedal. Xenar je sice v podstatě tessar akorát od Schneidera (je to dobrý objektiv, no problem), ale tenhle typ vychází z Rolleje T automat, což byly nejporuchovější rolleje (dle zkušeností mechanika).
Tím ale nechci tvrdit, že je to špatná volba, to ne. Vypadá zachovale.

Jinak nejoblíbenější Rolleje - typ D až F se cenově držej hodně vysoko, a to i na "Íbeji". Pokud jsou ve špičkovém stavu, není problém cena kolem 20 tis. Kč za verzi s Planarem 75/3,5...

To jen tak na okraj.
  • -1

#353 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 22 April 2008 - 06:43:41

mě zase láká tenhle papír. cena je myslím parádní, ale pro mě asi ještě pořád vysoká :). kdyby jste třeba někdo chtěl...

vsadím se, že myslíš tu roli, ta je parádní,- jenže s frekvencí jakou se minimálně příští měsíc dostanu do komory... :)
  • -1

#354 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,027 příspěvků(y)
Reputace: 12

Publikováno 22 April 2008 - 06:52:41

Také jsem neplánovala do kamerky investovat víc jak kolem 3 tis., ale jak znám aukro, tak se to asi vyšplhá...
Zaujal mě na něm ten zachovalý stav a objektiv 75mm - je tedy o 5 mm širší jak moje Yashicy :) :) :D
  • -1

#355 Vladik

Vladik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,221 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 22 April 2008 - 07:16:17

Edo, plne te chapu..... Zacal jsem s Minoltou Autocordem a ted jsem skoncil s Roleiflexem. Vzdycky jsem o nem snil :) Samozrejme o plnokrevnem s 2.8 ve verzi D az F. Taky jsem premital jestli nevzit verzi s 3.5 nebo nejaky Rolleicord ci Automat. Ale pak jsem si rekl, ze drive ci pozdeji bych stejne koupil tu 2.8. Proste je lepsi nasetrit rovnou na fotak, ktery clovek chce.

Moje rada: Chvili pockej, nasetri peniz a kup to, co opravdu chces! Neni cas ani ani duvod na nejaka prechodna reseni :)
  • -1

#356 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,027 příspěvků(y)

Publikováno 22 April 2008 - 08:17:52

Vladíku, máš samozřejmě pravdu....zatím používám střídavě 3 fotoaparáty.

1. mamču - zásadně na ČB, když mi opravdu jde o výsledky
2. Yashicu - na ČB, nosím de facto denně při sobě, kdyby se náhodou naskytl nějaký pěkný obrázek
3. Yashicu - kde mám založenou barvu a naznám, že je ten správný den, kdy by bylo dobrý mít z foťáčku i barevný obrázky (občas je po mě doma vyžadována i barva)

Co je důležitý - mám hrozně ráda pohled na matnici, a už po té, jsem nahlédla na matnici u rolleie Davida Skoumala vím, že je i krásnější pohled na matnici, než má Yashica. Jde samozřejmě nejen o ten koukací pocit, ale o relativní jistotu přesnějšího zaostření.

U mé běžné sestavy SF aparátů (viz výše) bych ráda růstala, prostě se mi osvědčila, jenom tu jednu Yashicu bych ráda vyměnila za něco lepčejšího.
  • -1

#357 sbriza

sbriza

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 817 příspěvků(y)
Reputace: 13

Publikováno 22 April 2008 - 08:24:06

Edo, plne te chapu..... Zacal jsem s Minoltou Autocordem a ted jsem skoncil s Roleiflexem. Vzdycky jsem o nem snil :) Samozrejme o plnokrevnem s 2.8 ve verzi D az F. Taky jsem premital jestli nevzit verzi s 3.5 nebo nejaky Rolleicord ci Automat. Ale pak jsem si rekl, ze drive ci pozdeji bych stejne koupil tu 2.8. Proste je lepsi nasetrit rovnou na fotak, ktery clovek chce.

Moje rada: Chvili pockej, nasetri peniz a kup to, co opravdu chces! Neni cas ani ani duvod na nejaka prechodna reseni :D

jenom Vladika doplním, vybírejte si jen rolleje v opravdu dobrém stavu, co nemaj moc najeto a nejsou po pádu nebo ráně (zkřížená přední standarta).
Jsou sice výrazně dražší, ale není nic horšího, než vykurvenej rollej. Špatně se opravuje a hlavně už nikdy nebude fungovat jak má.
Vím co mluvím, prošel jsem si tím taky :)
  • -1

#358 Vladik

Vladik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,221 příspěvků(y)
Reputace: 29

Publikováno 22 April 2008 - 08:32:53

V tom pripade nevim, jestli si nejak vyrazne polepsis. Co takhle radeji dat ty penize do matnice? :)
  • -1

#359 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,027 příspěvků(y)

Publikováno 22 April 2008 - 10:15:30

no to jsem chtěla, ale nějak to vlákno nákupu Maxwellek, či jak se ten pán jmenuje, utichlo.
Ale na druhou stranu, myslím, že Rollei sklíčka budou asi přecijen o kousek ostřejší, než má Yashica
  • -1

#360 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 27 April 2008 - 19:44:55

diaprojektor si od srazu kde jsem nafotil první inverzi půjčuju od kamaráda, je to obyč pentacon a mě zatím stačí. poohlížím se ale samozřejmě po vlastním. koukám na aukro nebo paladix. já nevím jak vám, ale mě se ty ceny zdají oproti ebay přímo závratné - připomínám, že se tady ještě k tomu objevují značky pouze východního bloku. na kindermanna nebo jiné aby narazil je téměř nemožné. a když už, tak cena je přímo astronomická.
zdá se mi to, nebo si myslíte totéž?
  • -1

#361 Anonymous

Anonymous
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 27 April 2008 - 19:52:28

Kindermann šel nedávno na aukru kolem tisícovky..
http://www.aukro.cz/...ilent_2500.html
  • 0

#362 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 27 April 2008 - 20:00:06

Kindermann šel nedávno na aukru kolem tisícovky...

no vidíš :lol: to je ouplně šílený, ted na aukru za ty prachy šel pentacon.
když jak jsme jeli ze srazu autem, tak mi pavel říkal, že na projekčním médiu v podstatě nezáleží, co potřebuješ kvalitního je plátno, nebo udělaná stěna. s tím se dá podle mě teď když to vidím jen souhlasit, ale přece jen...nejsem blázen abych pentacon na litru jistil dalším příhozem :wink:
  • -1

#363 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 27 April 2008 - 20:01:51

to je škoda, to jsem prošvihnul
  • -1

#364 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 2 May 2008 - 14:40:59

Možná by si to zasloužilo vlastní vlákno, ale hodím to rači sem:
jak na to(na cokoliv) :wink:
  • -1

#365 venca

venca

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 799 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 2 May 2008 - 15:30:50

Možná by si to zasloužilo vlastní vlákno, ale hodím to rači sem:
jak na to(na cokoliv) :wink:

tak to je teda masakr!

třeba tohle
  • -1

#366 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)
Reputace: 469

Publikováno 5 May 2008 - 19:31:06

Dřív jsem se chtěl optat, zda se mi to nezdá, ale dnes najisto vím, že určitě ne. Tak se chci optat, zda jste si také všimli, že prudké strhnutí nálepky ze svitkového filmu vytvoří malé zazáření?
  • -1

#367 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 5 May 2008 - 19:42:00

Ano, ano. Statická elektřina, tipuju.
  • 0

#368 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 5 May 2008 - 19:47:21

To je skoro na studii:)
  • -1

#369 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,034 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 5 May 2008 - 20:24:41

Také jsem neplánovala do kamerky investovat víc jak kolem 3 tis., ale jak znám aukro, tak se to asi vyšplhá...
Zaujal mě na něm ten zachovalý stav a objektiv 75mm - je tedy o 5 mm širší jak moje Yashicy :lol: :!: :lol:

Tož přesně tenhle Rolleicord mám a čas od času užívám. Jak už jsem tu někde psal, měl jsem i Yashicu (mat124), ale krom snadnějšího ovládání (převíjecí klička, kolečka na volbu clony a času) jsem na ní žádný pro oproti R Vb nenašel. Ten Xenar je bezvadnej, trochu míň vostrej v krajích při nižších clonách ale stále výbornej a kolem f8 z toho lezou excelentní obrázky s perfektní jemnokresbou. Co se týká matnice, má zaostřovací klín ale s jeho užitím je občas problém, je potřeba do něj civět přesně nakolmo a "nemít slunce v šachtě", jináč je vidět kulový s přehazovačkou. Zkrátka a dobře aparát je to bezvadnej a vždycky bych sáhnul po něm místo Yashicy (už jsem taky holku střelil), ale dal bych za něj tak max 3,5 k... ty 4 co tam jsou teď, to už je dost, to už bych si připlatil 10 na Rolleiflex :) ...tož tak :D
  • -1

#370 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,780 příspěvků(y)
Reputace: 32

Publikováno 5 May 2008 - 21:18:16

jo, Pavle, nezdá se ti to. Podobně to blýská když odvíjíš izolepu.
  • -1

#371 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,027 příspěvků(y)

Publikováno 5 May 2008 - 21:20:58

jj proto odlepuju pěkně pomaloučku :D , abych neměla na svitku pavoučky :lol:
  • -1

#372 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 5 May 2008 - 22:31:50

Tož ono i když to trochu jiskří, nikdy jsem nezaznamenal nějaký závoj apod. Kdyby to zářilo tolik, asi by výrobci na to upozorňovali, ne??
  • -1

#373 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 6 May 2008 - 06:30:36

Jinak si musím postěžovat, jak mi to včera nešlo. A to jsem přeci hodnej, nemyslím na jedničky a nuly, ani neprovádím jiné špatné tmářské praktiky. Nejdřív jsem otevřel skleničku rodinalu tak, že od něj bylo zcákáno půl místnosti. Poté se mi tak dlouho zasekával film při navíjení, že jsem ho chtěl vzteky vyrvat - místo toho jsem ho přerval. Mno, s vypětím všech sil jsem nakonec obě půlky navinul. Při vyvolávání druhého filmu jsem použil jinou cívku a do ní to pro změnu nešlo vůbec. Takže jsem film navinul na středovou tyčku a uschoval do vývojnice. Místo doteď nejdokonalejší plastimatky jsem použil Jobo, kam to tedy vklouzlo jedna radost. (asi nemá plastimatka ráda ten tenký jemný PanF film) No a po vyvolání a shlédnutí filmů jsem zjistil, že můj úžasný trik pro absentující přechodku z 77mm filtru na 62mm nefunguje. Ač to na matnici nebylo vidět, mám tam všude krásná kolečka :) (filtr jsem zasekl za záhyby kompendia, filtr tak byl cca 3cm od 75mm objektivu)
  • -1

#374 Kubikula

Kubikula

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 919 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 6 May 2008 - 08:28:27

Pavle nevím jestli tě to potěší, ale nejsi v tom sám. Už jsem měl také takové úspěšné vyvolávací seance. Dokonce se mi už podruhé zadařilo vytáhnou trn se šesti zcela dokonale průsvitnejma svitkama.
  • -1

#375 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,780 příspěvků(y)

Publikováno 6 May 2008 - 09:25:08

ja jsem hodne velky vrtak...ale z tech cca 200 filmu co jsem volal jsem snad uplne nepodelal vice nez jeden...jak se dosahuje zcela pruhlednych svitku? :D jinak plastimatka je silena, uz jsem ji take malem rozkopal...tvat do nic superkroutivy Tri-X bylo nad moje sily...
  • 0

#376 Kubikula

Kubikula

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 919 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 6 May 2008 - 10:48:30

ja jsem hodne velky vrtak...ale z tech cca 200 filmu co jsem volal jsem snad uplne nepodelal vice nez jeden...jak se dosahuje zcela pruhlednych svitku? :D jinak plastimatka je silena, uz jsem ji take malem rozkopal...tvat do nic superkroutivy Tri-X bylo nad moje sily...

no nevim, asi to nebyla vývojka, že?
práce ve víc tankách, rostržitost, únava, blbost
vyvolávám toho krapet více, čili to v poměru není tak strašný, ale bolelo to...
  • 0

#377 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 6 May 2008 - 10:49:58

Ja taky jednou vytahl zcela pruhledny svitek. A pak jsem zanedlouho já blbec vyvolaval dost dulezity fotky v nevyzkousene vyvojce, co mi dal znamy a na ctyrech svitcich z celeho prvniho foceni pro jednu slecnu zbyly jen etericti duchove, tak o pet clon podexponovani...
  • 0

#378 Golfista

Golfista

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,638 příspěvků(y)
Reputace: 103

Publikováno 6 May 2008 - 19:43:02

Stále tady čtu jenom o středních a velkých formátech. Začínám se cítit trapně, že stále používám kino...?!
nemám si radši koupit digitál?
  • 0

#379 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 6 May 2008 - 19:58:29

Stále tady čtu jenom o středních a velkých formátech. Začínám se cítit trapně, že stále používám kino...?!

Voe si uklouz ne asi dalsi adept ke mne do komory na odvikacku :D
  • 0

#380 Eda

Eda

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,027 příspěvků(y)

Publikováno 6 May 2008 - 20:10:56

Tikitál?! Chraň bůh :)
Drž se pěkně toho, s čím se ti dobře pracuje.
Ti velkoformátníci jsou už ouplní foblázni ;) Zachovat si zdravej rozum, to je to pravý. :D
  • 0

#381 zahradnik

zahradnik

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 214 příspěvků(y)
Reputace: 6

Publikováno 6 May 2008 - 20:21:46

Myslím, že digitál je prima nápad:
Ale to potom jedině něco takového: http://www.leaf-phot...com/default.asp
Obyčejná digitální zrcadlovka nemá asi moc smysl, právě prožívám déle trvající období, kdy se od ní snažím odpoutat.
  • 0

#382 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 6 May 2008 - 20:44:24

(Exodus 24:10). Jak se mohl muž, který skutečně viděl Boží slávu, tak rychle odvrátit, vymodelovat zlaté tele, postavit mu oltář a vyzvat všechny Izraelce, aby padli na kolena a uctívali ho?
  • 0

#383 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 6 May 2008 - 21:15:54

(Exodus 24:10). Jak se mohl muž, který skutečně viděl Boží slávu, tak rychle odvrátit, vymodelovat zlaté tele, postavit mu oltář a vyzvat všechny Izraelce, aby padli na kolena a uctívali ho?

:D ;)
  • 0

#384 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 6 May 2008 - 21:48:22

pavel: nemam co dodat - sto bodov :D ;)

zahradník: a elektrárnu máš? ho.no majere, ho.no máš!!! :)
  • 0

#385 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 6 May 2008 - 21:51:18

Tedy chápu, že pro místní ultraortodoxní pijáky rodinalu je byť jen myšlenka na digitální snímání obrazu neodpustitelným hříchem, ale ono to přece má své pole působnosti?! Asi to tu budu opakovat snad již posté, ale nejen cesta může být cíl, ale i samotný cíl může být cílem; a kvalitní fotky se dělají i jinak, než emulzí?!
  • 0

#386 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 6 May 2008 - 21:56:29

podivej - i lehká holka může přijít s nabídkou kvalitního sexu, ne...? a pro někoho to ještě furt nic neznamená, ne? :D
  • 0

#387 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 6 May 2008 - 22:02:28

Tedy chápu, že pro místní ultraortodoxní pijáky rodinalu je byť jen myšlenka na digitální snímání obrazu neodpustitelným hříchem, ale ono to přece má své pole působnosti?! Asi to tu budu opakovat snad již posté, ale nejen cesta může být cíl, ale i samotný cíl může být cílem; a kvalitní fotky se dělají i jinak, než emulzí?!

Ty tech vroubku mas cim dal vic, abys nedostal banana za podvratne reci :D
  • 0

#388 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 6 May 2008 - 22:23:19

Asi to tu budu opakovat snad již posté, ale nejen cesta může být cíl, ale i samotný cíl může být cílem; a kvalitní fotky se dělají i jinak, než emulzí?!

Tos myslel jako vážně? :D
  • 0

#389 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 6 May 2008 - 22:30:12

skoro si to pod danyho příspěvek ani ani netroufám napsat, ale zitra prostě musím vytáhnout svoje velice amaterské akvárko, halogeny a digitál k focení šperků - holt maturity jsou opět tady.
ale o víkendu od všeho utíkám a vylepším si karmu inverzí a čb v krakově a wieličce. strašně se těším, zase vypadnu. možná stihnu i areal czestochowa, což jsou "polské lurdy". je svátek bude doufám našlapáno...
tak vše dobré
  • 0

#390 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 6 May 2008 - 22:39:49

když to tak vidim, tak já jsem eště docela v pohodě, já se totiž alespoň vždycky přiznám, když vytáhnu digoš,- ale jak vidím, někteří zde vyloženě obcují myšlenkami, že by to mohlo jít i jinak :D ;)
  • 0

#391 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 6 May 2008 - 22:51:11

Prostě si myslím, že i digitál má své místo pod sluncem. Ano, dokonalý baryt je něco nepopsatelně krásného, ale i s digitálem se přeci dají udělat fotky, které v sobě něco mají. Osobně stavím obsah nad formu, přestože jsem ortodoxní uživatel nedigitální cesty, digitály pro mne nejsou a nad jejich existencí se pousmívám. Fotka však přeci může nést poselství při jakémkoliv způsobu snímání, a když visí na zdi, budu se ptát, jestli byla nasnímána tak, či onak? Myslím, že problém je spíše v přístupu, kterým by měl být pokora. Analog člověka k pokoře nutí, protože vše chce svůj čas, kdežto digitál dává natolik rychlé výsledky, že člověk lehce pokoru ztratí. Pokud si ji však udrží, i s touto technikou může fotit stejně jako s analogem. Navíc (s trochou lehkovážnosti v koutku úst), výskyt digitálů srazil ceny analogové techniky na tak směšnou úroveň, že si špičkový aparát může pořídit i chudý student;) Tolik k mé, doufám že ne zbytečné, obhajobě. Pokud přesto budu shledán nejvyšším temnokomornický soudem vinen, ukamenujte mne prosím lahvičkami Rodinalu!
  • 0

#392 Gorgi

Gorgi

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,780 příspěvků(y)

Publikováno 6 May 2008 - 23:46:51

tož, co to tu široce-temná inkvizice vidí...právě jsme se s Mamiakem shodli co udělat s digitálisty...upálit v Širokém Šuphradci na náměstí a popel vsypat do Rýna...tak pozooor :D
  • 0

#393 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2008 - 06:31:42

I pro uživatele digitálu lze udělit výjimku. Pokud je například fotoreportérem pro bulvární časopis (fuj), fotí zvěř a ptactvo, ůžeme ještě oko přimhouřit a pokud se za své činy alespoň trochu stydí, k sobě přivinout, uchlácholit. Ale co dělat s jedinci, kteří si myslí, že při focení skla infekt ten zlořádný nechytí? Velký formát a diák mu nic neříká? Vezměte si příklad ze mě bratři. Dlouho předlouho se v mém příbytku skrývalo ono sémě ďáblovo, jeho otrokyně, má věrná avšak nečistá družka po něm prahla. Ke zničení onoho předmětu použil jsem lest opravy tlačítka. Nyní nefunguje ani ono tlačítko, ale ani ten bazmek stříbrný! Gloria actio scotos!
  • 0

#394 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 7 May 2008 - 07:53:11

Pokud přesto budu shledán nejvyšším temnokomornický soudem vinen, ukamenujte mne prosím lahvičkami Rodinalu!

To bys z toho vyšel ještě moc levně. Kdepak, takhle se to nedělá. :wink:
  • 0

#395 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 7 May 2008 - 08:01:38

já se tu asi začnu normálně bát tyjo....
  • 0

#396 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 7 May 2008 - 08:09:28

Kdo ni myšlénkou nezhřešil, bát se nemusí. :wink:
  • 0

#397 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2008 - 09:01:50

to se nám to tady množí :wink:
navrhuji pro tyto účely po vzoru širokého vlákna určit funkci vrchního zpovědníka, kterému se pobloudilé duše okamžitě po činu svěří.
tamtéž se jim dostane rozhřešení a oni kajícně sypajíc si popel na hlavu najdou cesty zpět :)
  • 0

#398 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 7 May 2008 - 09:31:37

Kdo ni myšlénkou nezhřešil, bát se nemusí. :wink:

mno... když já na digitál aktivně fotim. používám kino, SF nebo digitál, podle toho, jakej chci výsledek.... a alespoň pokud si doma nezvládnu dělat negativní barvu až do statusu fotky, budu ten digitál používat i nadále, páč kolorovat jako Saudek fakt neumim (nehledě na to, že by se to na moje motivy nehodilo)
  • 0

#399 Pavel_P

Pavel_P

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 4,203 příspěvků(y)

Publikováno 7 May 2008 - 09:35:47

Existujou i barevný filmy, scanery a tak. Jako teď bez legrace - kamarád fotí barevně na film a pak to docela dost upravuje v PC. Sám říká, že data z negativu se mu upravují o několik řádů líp, než ty z digitálu. Nechává si je tisknout pak ze svých upravených dat.
  • 0

#400 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 7 May 2008 - 11:41:01

Mno předpokládám, že třeba takový L.Kamarád by se měl taky zpovídat, když používá (fuj) digitální skener a fotky dělá tiskem, a ne osvitem? :wink:
A třeba Saudek zakázky taky fotí digitálním Eos5Dčkem, takže tak.
U klasické černobílé fotky je neoddiskutovatelná převaha nad digitálem, ale u barvy? Pokud porovnám film a čip(samozřejmě snímací prvky stejné velikosti, že), snímání na čip mi poskytne lepší výsledky. Pokud by klasická optická cesta k barevné fotce byla lepší, používaly by se v procesu skenery a úprava v PC?! Ano, kromě několika vlaštovek jsou čipy zatíženy určitými specifiky, jako je bayerova maska, mírně nižší dynamický rozsah než kvalitní negativní film(ale již lepší, než diapozitiv) atd., na druhou stranu má oproti filmu učité výhody-neřeším problémy s rovností média, mohu měnit citlivost dle situace, neřeším problémy se skenováním apod. Na toto téma by se dalo diskutovat dlouho(jo, chápu, na temné se na digitál ani nepomyslí, natož tak o nich diskutovat) u dobrého piva, ale stejně má každý svou cestu..
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 2 návětěvníků, 0 anonymních