Ne ne. To je forma závislosti. Taky mě ani nenapadne, koupit si Nikon, kvůli super sklu, neb vše na kino mám od Canonu. Ale obdivuju lidi, co dokážou živit víc systémů....... No ikdyž. Vono je to na diskuzi. Pravda, nemám vše canon, ještě hodně používám Yashicu El35, občas Prakticu. Yashica je v konečné fázi, nemá objektiv výměný. Praktika používá objektivy stejné, jako používám na Canonu. Jen nepotřebuje redukce.
Ale pořizovat si další systém kvůli sklu, to je znakem úchylky. To není myšleno zle, spíš v dobrém slova smyslu. Jenom představa, veškerý vybavení (blesky, kabely, redukce, kroužky) pořizovat víckrát. No fuj. Osobně třeba zvažuji nákup nového objektivu i dle filtrového závitu. Neuváženě koupený objektiv s M62 a druhý s M55 mě na filtrech docela provětral peněženku......
vysvětlím svoji minulou poznámku:
kvůli jednomu vyjímečnému sklu není třeba budovat celý systém - foťák je jen a pouze držák na film....
o rozumu to může být třeba tak, že stejné sklo s bajonetem Nikon či OM stojí dejme tomu 200 babek, kdežto se SR bajonetem dejme tomu 60-70. takže přikoupením minoltího těla za třeba 20-25 se dostanu na polovinu ceny toho, co mě stojí sklo zapadající do mého stávajícího systému, no a v praxi mi to ušetří navíc i přehazování objektivu na těle
blesky víckrát? ty neznáš tzv. multidedicated blesky? nebo SCA patice?
klidně můžeme pokračovat v rozhovoru