Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#4651 Snek

Snek
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 30 April 2010 - 15:50:21

je to akce typu nechci slevu zadarmo, ano pridali k tem cervenym preskrtnuta cerna cisla.

ceny plus minus autobus odpovidaji tem v UK (konecne dosly stare zasoby a uz i predzasobeni velkoprodejci prodavaji novy material vyrobeny po zdrazeni probehnuvsim na podzim 2009)
  • 0

#4652 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 1 May 2010 - 13:51:29

no, v tuhle chvíli fakt hodně moc lituju, že sem před rokem nekoupil těch delt 400 rovnou tak 50 místo 10 ks, když mě stál kus jenom 108 kč, dtto neopan 1600 kterej mě vyšel na 69 kč/kus, toho sem si taky měl koupit plnej mrazák.

prdel :/

/sorry/
  • 0

#4653 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,755 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 407

Publikováno 2 May 2010 - 16:38:15

:twisted: po týdnech jsem založil trix do autokorda a ejhle teče tam světlo :lol:
povolený panty dole na dvířkách
hodně zmačklý těsnění
nemá někdo tohle těsnění, co se tam lepí? snad bych to i dovedl nalepit :)
nebo kde ho seženu?
prosíííím
zrovna první snímky s frantou křížem šmarjá
  • 0

#4654 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 2 May 2010 - 17:07:43

:twisted: po týdnech jsem založil trix do autokorda a ejhle teče tam světlo :lol:
hodně zmačklý těsnění
nebo kde ho seženu?
prosíííím

Radime, mrkni do těchto vláken.
http://www.temnakomo...iewtopic&t=2861
http://www.temnakomo...iewtopic&t=2928
http://www.temnakomo...iewtopic&t=1760
  • 0

#4655 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 2 May 2010 - 18:00:45

Radime, trošku toho materiálu co jsem nabízel v jednom z těch vláken, ještě mám - jestli to chceš, tak pošli adresu ... SZ
  • 0

#4656 majla

majla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 520 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 2 May 2010 - 20:55:37

hodně zmačklý těsnění
nebo kde ho seženu?
prosíííím

úspěšně používám černou pěnovou podložku pod myš (nějaká nejlevnější s textilem na horní straně, který jde lehce odlepit) nařezanou na potřebné proužky odlamovacím nožem a lepenou nečím jako chemoprén. Osvědčilo se mi to a stejnou pěnovou hmotu jsem teď použil i jako vymezovací pěnu u matnice na bronice EC. Na výměně nic není pokud se jedná o přístupná místa a nařežeš dostatek potřebných proužků o stejné tl.
  • 0

#4657 extremo

extremo

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 141 příspěvků(y)

Publikováno 3 May 2010 - 16:05:50

zdravím všechny, nejsem žádnej počítačovej mág, rád bych vložil fotografii do galerie, ale nikde nevidím jak ji načíst. Administrace galerie -popis kategorie, kontaktní informace, něco o vás a končí náhledem uživatelského infa ale kam s tou fotografií???
  • 0

#4658 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3,570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 3 May 2010 - 16:11:46

Myslím, že musíš nejdřív vyplnit tuhle první stránku (vytvořit kategorii), jinak ji nemáš kam uložit.
  • 0

#4659 extremo

extremo

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 141 příspěvků(y)

Publikováno 3 May 2010 - 16:15:18

aha, díky
  • 0

#4660 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 3 May 2010 - 16:53:55

potřeboval bych tip na ubytování někde kolem ještědu - liberec, rodina 2+1, sprcha na pokoji, rozumné cenově
tak jestli někdo máte vyzkoušeno, děkuji!
  • 0

#4661 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 3 May 2010 - 16:58:46

potřeboval bych tip na ubytování někde kolem ještědu - liberec, rodina 2+1, sprcha na pokoji, rozumné cenově

co na kolejích? http://letniubytovani.tul.cz/
  • 0

#4662 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 3 May 2010 - 19:11:00

:lol: po týdnech jsem založil trix do autokorda a ejhle teče tam světlo :(
....

to je franta kříž, letec vv
a to je ten průnik světelný chjo
Vložený obrázek
  • 0

#4663 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 3 May 2010 - 19:13:10

temní páni, mám pár otázek, dost začátečnickýho typu, jako vždy

1. když bych chtěl udělat nějaký reprezentativní zvětšeniny a často slyším, že rozměr má být 30 x 40 nebo 40 x 50, myslí se tím nějak celková velikost tý pasparty? přece kažtdá fotka nemůže mít rozměr 30 x 40 už z důvodu nejrůznějších formátů

2. pozná tu vůbec někdo na zvětšenině rozdíl mezi např. Tri X 400 a HP 5 plus, nebo Delta 400 nebo rozdíl mezi Delta 3200 a TMax 3200? Mně se tak zdá, že to ani poznat nejde, protože jediný rozdíly viditelný jsou snad jen v zrnu, protože tu tonalitu zase člověk smaže tím jak si nastaví kontrast a jas při zvětšování - no a to zrno zase je poznat jen pokud to zrno fakt kvalitně zaostříte, což nedělá každej, např. karel Koutský zaostřuje jen s obyčejnou lupou a na jeho zvětšeniny mých TriX nebo HP 5 Plus žádný zrno v podstatě vidět není - tak nějak mi vrtá hlavou, proč se říká "charakteristický zrno Tri X"
  • 0

#4664 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 3 May 2010 - 19:24:22

:lol: po týdnech jsem založil trix do autokorda a ejhle teče tam světlo :(
....

to je franta kříž, letec vv
a to je ten průnik světelný chjo

Aj, to je škoda. Zrovna takovej pěknej záběr..
  • 0

#4665 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 3 May 2010 - 19:31:50

2. pozná tu vůbec někdo na zvětšenině rozdíl mezi např. Tri X 400 a HP 5 plus, nebo Delta 400 nebo rozdíl mezi Delta 3200 a TMax 3200? Mně se tak zdá, že to ani poznat nejde, protože jediný rozdíly viditelný jsou snad jen v zrnu, protože tu tonalitu zase člověk smaže tím jak si nastaví kontrast a jas při zvětšování - no a to zrno zase je poznat jen pokud to zrno fakt kvalitně zaostříte, což nedělá každej, např. karel Koutský zaostřuje jen s obyčejnou lupou a na jeho zvětšeniny mých TriX nebo HP 5 Plus žádný zrno v podstatě vidět není - tak nějak mi vrtá hlavou, proč se říká "charakteristický zrno Tri X"

Já na 30x40 z kinofilmu (PAN400 v rodinalu) mám krásně zřetelné ostré zrno. Trix na tom nebude jinak. To zrno je dobře vidět už na 18x24. Ale holt Rodinal je Rodinal, že jo. Nějaká rozmejvačka jako např. Mikrofén to dá jinak, že jo. :lol:
  • 0

#4666 zdenab2

zdenab2

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 3 May 2010 - 20:08:22

úspěšně používám černou pěnovou podložku pod myš (nějaká nejlevnější s textilem na horní straně, který jde lehce odlepit) nařezanou na potřebné proužky odlamovacím nožem a lepenou nečím jako chemoprén.

V podstatě něčím podobným jsem před 14dny vylepoval yashicu mat a minulý týden canon AE-1.Akorát já to mám z práce jako samolepící těsnící materiál.Je to podobné té podložce pod myš,ale ze spodu je po odtrhnutí ochraného pásku lepítko.Pakárna je to nařezat na tenké pásky.
Je fakt,že ten chemoprém by mi krásně voněl do nosu,kdybych to dal k oku :lol:
  • 0

#4667 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 3 May 2010 - 21:32:50

1. když bych chtěl udělat nějaký reprezentativní zvětšeniny a často slyším, že rozměr má být 30 x 40 nebo 40 x 50, myslí se tím nějak celková velikost tý pasparty? přece kažtdá fotka nemůže mít rozměr 30 x 40 už z důvodu nejrůznějších formátů

držel bych se papíru 30x40 a ořezů podle potřeby z něj
velikost pasparty podle obecných zásad, stačí koukat na výstavách jak to dělaj ostatní

obecně přesný zaostření dobrou lupou beru jako základ = zrno je vidět i na malých formátech ze svitku v jemnozrnný vývojce - pokud na 30x40 z kina není, tak je to zaostřené jinak
ohledně "charakteru" a vůbec "podání" tonálního a zrnného jednotlivých filmů, kombinací film a chemie - po pár letech to "začínám vídět" možná to u někoho přijde za tejden, možná za měsíc - pro mě je to delší proces
-
pokud něco uděláš nějak a vyhovuje ti to zrnem a celkovým podáním, tak se toho drž a nepřemejšlej, že to "v jiným filmu vyjde jinak"
zdar
  • 0

#4668 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 3 May 2010 - 21:37:52

nebo ještě tady - je to sice "až" v Rudolfově - tak 10 minut autem od Liberce, ale docela se nám tam loni líbilo - http://www.penzion-rudolf.com/
  • 0

#4669 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5,755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 3 May 2010 - 21:55:00

dííík
  • 0

#4670 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 3 May 2010 - 22:20:55

no možná s tím zrnem u mě je to daný tím, že používám D 76 a navíc ji ředím 1 ku 1 takže to možná to zrno potlačuje -

no tak teĎka tady držím v ruce dvě fotografie, obě rozměr cca 20 x 30, jedna je Tri X 400, druhá HP 5 Plus a to zrno vypadá naprosto stejně

takže to je to, na co se ptám jestli někdo vůbec vidí mezi takovejma filmama rozdíl

sorry, kecal jsem předtím, že zrno nevidím, to jsem byl jenom asi línej se podívat pořádně na světle

takže oprava, zrno vidím jasně, ale nevidím mezi Kodak Tri X a Ilford HP rozdíl
  • 0

#4671 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 3 May 2010 - 23:14:10

co se týká výstav a toho, jak se obecně paspartuje, tak z toho nejsem moudrej, na každý výstavě je to jinak

takže např. Vano tam měl docela malý formáty, nevím jak velký, ale rozhodně ne 30 x 40, ve španělským institutu jsou to zase ty baryty aspoň 40 x 50 a to celý zapaspartovaný, no ale zase, co fotka, to jinej rozmět, Lukáš v Leica galerii to je kapitola sama pro sebe, to je asi digitál, tam nebyla pasparta ani rám, takže z toho fakt nejsem moudrej, není někde nějakej návod jak se to teda standartně jako dělá? když už bych se do toho pouštěl, tak to chci udělat pořádně

aspoň teda základ, vezmu papír 30 x 40, promítnu na to snímek pod zvětšovákem tak, aby to pokud možno vyplnilo celý papír? nebo nechám bílý okraje tak, že papír částečně schovám pod ty kovový pravítka? pak odřežu to, co je navíc? - výsledek zapaspartuju podle nějakých návodů, to je jasný, ale ten začátek bych aspon potřeboval co a jak kde oříznout a co nechat
  • 0

#4672 prema

prema

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 558 příspěvků(y)
Reputace: 9

Publikováno 3 May 2010 - 23:59:26

Ryunine, plně chápu tvé pocity nejistoty , jak to udělat opravdu SPRÁVNĚ . Já třeba zase kupříkladu pořád nemůžu přijít na to, jak se mám SPRÁVNĚ učesat. Jenom dnes jsem cestou do práce viděl asi 25 druhů účesů, člověk je z toho celý rozhozený. Jednu dobu jsem si říkal jo, jdu do přehazovačky, ale pak mě zase nahlodala Elvisova vlna. Je to vážně k vzteku. A co je nejhorší, dokonce i opravdoví profíci v našich komunálních kadeřnictvích na to nemají jednotný názor. Jeden radí " na Havla " , další výbrus. Co mám dělat ???
:roll: :lol: :lol:
  • 0

#4673 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 4 May 2010 - 00:22:58

Ryunine, plně chápu tvé pocity nejistoty , jak to udělat opravdu SPRÁVNĚ . Já třeba zase kupříkladu pořád nemůžu přijít na to, jak se mám SPRÁVNĚ učesat. Jenom dnes jsem cestou do práce viděl asi 25 druhů účesů, člověk je z toho celý rozhozený. Jednu dobu jsem si říkal jo, jdu do přehazovačky, ale pak mě zase nahlodala Elvisova vlna. Je to vážně k vzteku. A co je nejhorší, dokonce i opravdoví profíci v našich komunálních kadeřnictvích na to nemají jednotný názor. Jeden radí " na Havla " , další výbrus. Co mám dělat ???

nech to uzrát, časem se to vyřeší, neb nás většinou čeká to, o čem hovořil již Matěj Kuděj, když definoval vznik pleše: "... tehdy, když horní část těla degeneruje ve spodní nejdříve vzhledem, později i obsahem." 8-)
  • 0

#4674 prema

prema

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 558 příspěvků(y)

Publikováno 4 May 2010 - 00:46:16

Ale jo, syndrom pěti P / známá to Pomalá Progresivní Přeměna Palice v Prdel / to již z velké části řeší, nicméně znát SPRÁVNOU odpověď na tuto složitou otázku je pro mne zásadní, stejně tak , jako pro jiného odpověď na téma SPRÁVNÉHO formátu a jeho adjustáže. Představa, že bych jednou, na sklonku života zjistil, že jsem žil celou dobu v bludu a místo SPRÁVNÉ patky měl třeba pěšinku nad levým uchem je stejně hrozná jako zjištění, že místo např. 5 cm pasparty jsem měl dělat 6 cm .
  • 0

#4675 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 4 May 2010 - 05:23:38

Tý jo :lol: syndrom pěti P? Já myslel ,že se mi jen čelo stěhuje na záda :lol: :roll:
  • 0

#4676 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 4 May 2010 - 08:15:03

Ale jo, syndrom pěti P / známá to Pomalá Progresivní Přeměna Palice v Prdel / to již z velké části řeší, nicméně znát SPRÁVNOU odpověď na tuto složitou otázku je pro mne zásadní, stejně tak , jako pro jiného odpověď na téma SPRÁVNÉHO formátu a jeho adjustáže. Představa, že bych jednou, na sklonku života zjistil, že jsem žil celou dobu v bludu a místo SPRÁVNÉ patky měl třeba pěšinku nad levým uchem je stejně hrozná jako zjištění, že místo např. 5 cm pasparty jsem měl dělat 6 cm .

asi nejjednodušší a nejmíň náchylný k chybám je dělat fotky určitýho formátu (velikosti) na papír/paspartu o "velikost" větší.
no, to zní blbě, co?

simple:
fotka 13x18 na papír/paspartu 18x24
fotka 18x24 na papír/paspartu 24x30
fotka 24x30 na papír/paspartu 30x40
fotka 30x40 na papír/paspartu 40x50
dtto

+ bych doporučoval přečíst si aspoň něco málo o tzv optickym středu, abys neměl všechny bílý okraje stejně tlustý a nebo to měl v geometrickym středu, páč to je pak horší, než nemít paspartu vůbec (obecně - dole udělat paspartu o cca 1/6 až 1/3 větší, než nahoře, o boky se postará formát papíru, ty maj bejt souměrný)

+ když máš papír 30x40 a fotku na kinu, tak je logický, že uděláš fotku 27x40 (kinopoměr 3:2) do pasparty 40x50, žejo.

BTW žes tu odkazoval na Lukáše Dvořáka v LGP - tobě z toho nebylo na blití? :roll:
  • 0

#4677 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 4 May 2010 - 09:19:00

tak pánové a můžu se postavit do určitě dlouhé řady okradených lidí.. Stačilo 10 minut - zaběhnout pro pár věcí do obchodu a ze zamčeného auta mi nějaký šmaták ukradl brašnu s Minoltou SRT, Zeiss Ikontou, expozimetr, 2 skla a 3 nevyvolané svitky..
Nic nebylo platné, že jsem ji měl v kufru a pod dekou. Jo holt auto není trezor.. :roll: :lol:
  • 0

#4678 Mamiak

Mamiak

Hrabě kydoň

• Registrovaní
  • PipPipPipPip
  • 4,416 příspěvků(y)
Reputace: 255

Publikováno 4 May 2010 - 11:07:53

tak pánové a můžu se postavit do určitě dlouhé řady okradených lidí.. Stačilo 10 minut - zaběhnout pro pár věcí do obchodu a ze zamčeného auta mi nějaký šmaták ukradl brašnu s Minoltou SRT, Zeiss Ikontou, expozimetr, 2 skla a 3 nevyvolané svitky..
Nic nebylo platné, že jsem ji měl v kufru a pod dekou. Jo holt auto není trezor.. :roll: :lol:

upřímnou soustrast, bodejť by mu ty pracky upadli. určitě teď ale v dohledný době získáš aparáty stejný a ještě lepší, uvidíš. mně to tak vždycky chodí :lol:
  • 0

#4679 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 4 May 2010 - 11:09:22

no to je jeden pohled na věc - ať si to každej dělá jak uzná za vhodný, ale pak je tu rozhovor s ředitelkou Leica galerie, která se tam chytá za hlavu, co za prasárny ji fotografové nosí a že neumí vůbec fotky připravit pro výstavu, takže asi existuje nějakej řád v tomhle, jinak by to neříkala

lukáši, jo, ten lukáš - na blití je silný slovo, ale mám podezření že to bylo digitální a bylo to takový "moc hezký" na můj vkus, takže nic moc

no a žádný pasparty to nebyly

jo ještě k tomu "správnýmu" paspartování - Tobiasovy fotografie prostě byly primitivně nalepený na bílej papírovej podklad a to celý bylo zarámovaný - tak to bych zvládl taky, ale zase já jsem ještě neumřel, takže si takovou svobodu nemůžu dovolit
  • 0

#4680 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 4 May 2010 - 11:25:54

co to ten senilní kr***n zase objevil za výkal? :roll:

http://www.digineff....ity/zacuto.html
  • 0

#4681 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 4 May 2010 - 11:31:33

tak jsem našel tohle tady na temný a to si asi nejdřív musím prostudovat, protože jsem z toho jelen a až to prostuduju, zase s e ozvu

http://www.temnakomo...=article&sid=13
  • 0

#4682 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 4 May 2010 - 12:14:18

co to ten senilní kr***n zase objevil za výkal? :roll:

Já bych mu zas až tak nenadával, díky němu jsem našel temnou. :lol:
  • 0

#4683 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 4 May 2010 - 12:18:38

Přesně tak, odpuzujících případů je taktéž potřeba. Viděli jste třeba krabičky na cigarety v austrálii?
  • 0

#4684 Vlcak

Vlcak

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,279 příspěvků(y)
Reputace: 95

Publikováno 4 May 2010 - 12:46:35

co to ten senilní kr***n zase objevil za výkal? :lol:

Toz Vanurku bacha na Krakena, co to je senilni kr***n - neni to nahodou maly Kraken ? :roll:
  • 0

#4685 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 4 May 2010 - 12:56:09

Toz Vanurku bacha na Krakena, co to je senilni kr***n - neni to nahodou maly Kraken ? :roll:

Tož to by ňa nenapadlo ani v nejhorším :lol:
  • 0

#4686 prema

prema

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 558 příspěvků(y)

Publikováno 4 May 2010 - 12:58:19

Ryunin píše : no to je jeden pohled na věc - ať si to každej dělá jak uzná za vhodný, ale pak je tu rozhovor s ředitelkou Leica galerie, která se tam chytá za hlavu, co za prasárny ji fotografové nosí a že neumí vůbec fotky připravit pro výstavu, takže asi existuje nějakej řád v tomhle, jinak by to neříkala

Ryunine , ta moje ironická reakce byla myšlena tak, že jediné, co tě v otázce formátů a adjustací nějak omezuje je čistě jen tvé estetické cítění, ochota se s tím případně piplat a do značné míry také otázka financí. To, že se dnes na formu prezentace z vysoka s... je známý fakt, podporovaný neustále živeným názorem, že forma je na prd, že jde o obsah. Občas mi připadá, že ta "neforma" už je mnohdy až programově klišoidní a má zdůraznit, že danému "umělci" , kterému je slovo forma pod úroveň a nehodlá se jí zdržovat jde pouze o hluboké poselství ( které ovšem mnohdy není přítomno). Jenže se nějak zapomíná, že to zdaleka ne vždy musí být jen o obsahu, je spousta témat, které prostě působí " pouze" díky výtvarnému prožitku, ať to jsou abstrakce, zátiší, krajina ( bez nějaké výrazné vazby na např. vztah člověk-příroda) atp.Výsledný prožitek je přitom silně ovlivněn typem a úrovní adjustace. Takže jo, uvedený článek je super, to rozhodně, ale chtít vědět, jestli řezat tak nebo onak, použít širokou nebo úzkou paspartu, Nielsena nebo jeté dřevo, to je přece čistě na tvém uvážení . To není technické kreslení s pevně danými pravidly. Navíc bych předpokládal, že jestliže ses dlouhodobě zabýval výtvarným uměním a pohybuješ se neustále v uměleckém prostředí, jak často píšeš, tak že zrovna tuto problematiku musíš mít naprosto v oku.
  • 0

#4687 tomas.kontakt

tomas.kontakt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,599 příspěvků(y)
  • Location49°17'32.960"N, 14°47'59.314"E
Reputace: 200

Publikováno 4 May 2010 - 13:54:18

a ještě další jobovka - končí nám pan Ulman s opravama přístrojů - teď mi vzal jeden, dle jeho slov, pouze ze staré známosti :roll:
  • 0

#4688 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 4 May 2010 - 19:29:06

Ryunin píše : no to je jeden pohled na věc - ať si to každej dělá jak uzná za vhodný, ale pak je tu rozhovor s ředitelkou Leica galerie, která se tam chytá za hlavu, co za prasárny ji fotografové nosí a že neumí vůbec fotky připravit pro výstavu, takže asi existuje nějakej řád v tomhle, jinak by to neříkala

Ryunine , ta moje ironická reakce byla myšlena tak, že jediné, co tě v otázce formátů a adjustací nějak omezuje je čistě jen tvé estetické cítění, ochota se s tím případně piplat a do značné míry také otázka financí. To, že se dnes na formu prezentace z vysoka s... je známý fakt, podporovaný neustále živeným názorem, že forma je na prd, že jde o obsah. Občas mi připadá, že ta "neforma" už je mnohdy až programově klišoidní a má zdůraznit, že danému "umělci" , kterému je slovo forma pod úroveň a nehodlá se jí zdržovat jde pouze o hluboké poselství ( které ovšem mnohdy není přítomno). Jenže se nějak zapomíná, že to zdaleka ne vždy musí být jen o obsahu, je spousta témat, které prostě působí " pouze" díky výtvarnému prožitku, ať to jsou abstrakce, zátiší, krajina ( bez nějaké výrazné vazby na např. vztah člověk-příroda) atp.Výsledný prožitek je přitom silně ovlivněn typem a úrovní adjustace. Takže jo, uvedený článek je super, to rozhodně, ale chtít vědět, jestli řezat tak nebo onak, použít širokou nebo úzkou paspartu, Nielsena nebo jeté dřevo, to je přece čistě na tvém uvážení . To není technické kreslení s pevně danými pravidly. Navíc bych předpokládal, že jestliže ses dlouhodobě zabýval výtvarným uměním a pohybuješ se neustále v uměleckém prostředí, jak často píšeš, tak že zrovna tuto problematiku musíš mít naprosto v oku.

to je tak, já jsem v tomhle opravdu samorost a chaotik a protože dělám spoustu věcí dost podivně a nezvykle, tak mám někdy až hysterickou potřebu aspoˇn něco dělat přesně tak, jak to po mě chce nějaká autorita ve fotografii, zde např. ředitelka Leica galerie

já bych nejdradši měl fotografie zvětšený jednou maličký, podruhý velký, jednou v rámu, po druhý pasparta, prostě uplnej chaos a třeba k tomu někdy dospěju, ale protože chci dělat forografii seriozně, nechci jít hned hlavou proti zdi a být za každou cenu originální . . protot bych rád pro začátek udělal reprezentativní formu svých fotografií, postupně rozšiřoval takovou sbríku, kterou bych mohl někde normálně ukázat, případně vystavit - ale nějak musím začít a chci začít co nejvíc standartně, seriozně - to jsou rady pro začátečníky, co tá ředitelka tý galerie říká v tom rozhovoru a já jsem začátečník
  • 0

#4689 KGB

KGB

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 389 příspěvků(y)
Reputace: 20

Publikováno 4 May 2010 - 19:54:52

ryunin: zkus tapetovaci lepidlo na zelezobetonovem panelu
  • 0

#4690 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 4 May 2010 - 19:56:51

co to ten senilní kr***n zase objevil za výkal? :wink:

Vanourku, a ostatni, myslím, že pan Neff konečně prohlédl. Kouknul jsem na jeho web a má tam v jednom článku totální pravdu -

http://www.digineff....rozostreni.html

" No a pak taky bych uvažoval o tom, zdali nenastal čas k výměně fotoaparátu... Ony ty zázraky ztrácejí po čtyřech letech hodně ze své zázračnosti. "

Tak si to čtu a koukám do fototašky s Fl III starým asi 60 let. :idea:
  • 0

#4691 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 4 May 2010 - 20:00:40

ještě k tomu vyrůstání mezi umělci - fotografie je pro muzikanty nebo herce nebo filmaře nebo spisovatele dost okrajovej obor, v postatě málokdo o ní něco víc ví, o paspartách se rozhodně nikdo nebaví a mezi grafiky jsem fakt nevyrůstal - oleje na plátně jsem prostě nějak zarámoval a neřešil nikdy kolik co měří, pamatuju si že mě ta strohost prezentace fotografií na výstavách hodně od fotografií dlouho odrazlovala, připadaly mi strašně studený a nudný, a to jak byly všechny stejně zapaspartovaný mě už dorazilo totálně - ale dneska to vidím obráceně - standartně zarámovaná a zapaspartovaná fotografie, která má zaujmout svým obsahem, navzdory sterilitě toho, jak je prezentovaná - je to paradox, kterej se mi líbí
  • 0

#4692 Snek

Snek
  • Guests

Publikováno 4 May 2010 - 20:09:20

ryunine, za sebe razim nazor, ze pasparta je soucasti fotografie, volba jeji barvy ti dokaze obrazek vytahnout, nebo naopak potlacit. Proto i kdyz vezu nekam jenom nahledy, tak pouziju alespon sadu 'pracovnich' paspart, aby bylo zretelne, jak si vysledny obrazek predstavuju.

jedineho pravidla, ktereho se pro sebe drzim je nasledujici - pro obrazky 24x30cm paspartu velikosti 30x40cm, pro obrazky 30x40cm paspartu velikosti 40x50cm ... a tak dale.

jinak premuv mirne ironicky ladeny prispevek byl vcelku trefny. Je to jenom o tvem rozhodnuti, a tvem tvurcim zameru, jak si "fotografii" uceses.
  • 0

#4693 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 4 May 2010 - 21:06:59

ryunine, za sebe razim nazor, ze pasparta je soucasti fotografie, volba jeji barvy ti dokaze obrazek vytahnout, nebo naopak potlacit. Proto i kdyz vezu nekam jenom nahledy, tak pouziju alespon sadu 'pracovnich' paspart, aby bylo zretelne, jak si vysledny obrazek predstavuju.

jedineho pravidla, ktereho se pro sebe drzim je nasledujici - pro obrazky 24x30cm paspartu velikosti 30x40cm, pro obrazky 30x40cm paspartu velikosti 40x50cm ... a tak dale.

jinak premuv mirne ironicky ladeny prispevek byl vcelku trefny. Je to jenom o tvem rozhodnuti, a tvem tvurcim zameru, jak si "fotografii" uceses.

o tvém tvurčím záměru, ale jestli jsi četl ten rozhovor v Temnokomornickým občasníku, s tou ředitelkou, tak jsem z toho měl dojem, že na to jsou nějaký přesný pravidla, ale asi jsem to vůbec nepochopil, proč tam pořád opakuje nějaký 30 x 40 a že to je jako nutný a jaký desky a div ne v jaký tašce to má člověk přinýst, tak přece ta ženská nemůže bejt blázen, to by s ní standa bříza asi nedělal rozhovor

prostě bych rád věděl, co je daný a co je na autorovi a z toho rozhovoru jsem měl dojem ,že daný je skoro vše, kromě obsahu fotografie
  • 0

#4694 ivan_maly

ivan_maly

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 810 příspěvků(y)
Reputace: 7

Publikováno 4 May 2010 - 21:45:00

jsi četl ten rozhovor ... s tou ředitelkou, ... tak přece ta ženská nemůže bejt blázen, to by s ní standa bříza asi nedělal rozhovor

8-O :D :lol:
no, možná ještě prohlédneš a poznáš...
  • 0

#4695 mdx

mdx

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 202 příspěvků(y)

Publikováno 4 May 2010 - 22:07:09

Něco na pobavení a dobrou noc:
http://mobil.idnes.c...3_mob_nokia_vok
  • 0

#4696 Anonymous

Anonymous
  • Guests

Publikováno 4 May 2010 - 23:24:47

čoveče, to už jsi asi třetí, co to tady postuje. 8-O
  • 0

#4697 Blekentvajt

Blekentvajt

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1,034 příspěvků(y)
Reputace: 11

Publikováno 5 May 2010 - 09:15:23

čoveče, to už jsi asi třetí, co to tady postuje. 8-O

Chlapi, už se na ty digiwerky - s prominutím - vyserte. Ať si vo tom píšou co chtěj ... :D
  • 0

#4698 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 5 May 2010 - 09:20:38

jsi četl ten rozhovor ... s tou ředitelkou, ... tak přece ta ženská nemůže bejt blázen, to by s ní standa bříza asi nedělal rozhovor

8-O :D :lol:
no, možná ještě prohlédneš a poznáš...

no jo, já z těch příspěvků kolem paspartování mám pocit, že ta ředitelka leica galerie a její názory na prezentaci fotografií tady nikoho moc nezajímá, no tak dobře, no...
  • 0

#4699 Radza

Radza

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 82 příspěvků(y)
Reputace: 2

Publikováno 5 May 2010 - 10:14:42

ryunin: mě to taky přislo, že v tom článku to paspartování, nebo spíše jeho úroveň, bylo docela vypíchnuto... sám teď spíše razím fotky bez pasparty, jen s bílým okrajem přímo na papíře. Ale to se taky nehodí na úplně všechno a pak by ta pasparta už měla být...no tak nějak řečeno řemeslně zvládnutá. To se ale asi netýká takových nebo onakých rozměrů, ale spíš techniky rezu, lepení a potažmo i rámu. Ty jak velké pasparta bude, to si myslím patří ještě tvůrci fotky a jeho cítění. Zpracování by však mělo ctít to nejlepší z řemesla - a na to by bylo dobré znát "nějaký" standard

- já tu kdysi poptával, zda-li někdo zaznamenal ne věčné časy "paspartovací workshop" (myslím že mistra Danyho), který proběhl na některém se setkání. Nebyla však žádná odezva. A to by mne dost zajímalo - celý proces od řezání, lepení, podklad atd... Existuje tedy tento zaznam?
  • 0

#4700 kraken

kraken

Admin pro věci politické, teologické a sociální

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2,914 příspěvků(y)
  • LocationOstrata
Reputace: 198

Publikováno 5 May 2010 - 10:29:16

Ryunine, ogaro neščastná, ono je to totiž těžké....

Nějaké obecné múdro ohledně paspart podlevá mne vlastně není. Spěšej ti doporučuju, abys kókal kolemvá sebe, chodil na výstavy a díval se. Co se ti bude líbit, tak to udělej......

Tak nejak si mysím, že aji v tym paspartování se ček tak nejak vyvíjá, ide dopředu, přemýšlí nad tým co jeho fotografjám nejvíc sluší......

Znám hromadu lidí s hromadou názorů na prezentaci fotografie, ale v obvykle je ten nejjednudušejší způsob ten nejlepší, teda alespoň u té fotografie.....

Myslím si, že jsi na srazu v Rajnoškách viděl fotografie JKCZ a věř tomu, že podobně by to mělo také vypadat. Ale to dopilování, vytvoření nejaké vize nebo stylu je na tobě....

V súvisloti s tým tvojím problémom si upomeň na fotograie kolegy Miroslava Tichého z Kyjova, slavného borce a fotografického umělce a jeho prezentaci na výstavách v tym Novém Jorkovi aji iných destinácijách světových....

Když se to bude k tématu hodit možeš dokonce pro větší slávu na fotografije močiti, týmto je tónovati a poté vešet na kramlíky u pana Knížáka v galerii....

Fantaziji se meze nekladů a věř, že nekdy když sa tak kukám na svoje výtfory, tož přemýšlám, že je tak prezentovat budu.

Kraken
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 4 návětěvníků, 0 anonymních