Přejít na obsah

Fotka

...jen tak...

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
6399 odpovědí na toto téma

#4751 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny
Reputace: 107

Publikováno 9 květen 2010 - 19:43:23

Také zdravím z 11.2 .) Všespasitelné to ovšem také není. Každý systém má své výhody, své mouchy a své šílené problémy...

Slackware forever :) (právě sedím u W7:oops: ) , no vida, jak se Linux šíří i na analogovém fóru.
Pro Ypresse - pokud bych Ti s instalací Linuxu mohl nějak pomoci, písni SZ
  • 0

#4752 Jirinol

Jirinol
  • Guests
Reputace: 0

Publikováno 9 květen 2010 - 20:18:57

nojo, někdo se drží osvědčeného Rodinalu, někdo zase W98SE :) :roll: :roll:
  • 0

#4753 zdenab2

zdenab2

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 617 příspěvků(y)
  • LocationKopanice
Reputace: 2

Publikováno 9 květen 2010 - 20:35:58

Win98SE suším na starém notebooku s586 na 100MHz...nic není lepšího pro aplikace na LPT a COM.Je to poslední pilíř Redmontu u nás doma :)
  • 0

#4754 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)
Reputace: 1

Publikováno 9 květen 2010 - 20:38:05

mě zas po čase napadla otázka -

před časem jsem tu řešil volbu kvalitní lupy k zvětšováku a padla volba na Paterson, pokud jsem to nezkomolil, zatím nakoupil, ale plánuju

chci se zeptat - pokud zaostřím při otevřené cloně co nejlíp s obyčejnou lupou, s kterou zřejmě není moc jednoduchý strefit to zrno, ale pak nastavím clonu třeba 11 - nedojde k tomu, že prostě ta hloubka ostrosti, která se prohloubí, mi to zrno v klidu pobere, čili ta ostrost bude v tom rozsahu, že se do toho vejde to zrno a pak už není potřeba žádná super lupa?
  • 0

#4755 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 9 květen 2010 - 20:52:44

kino + zvětšovací objektiv na f/11 -> neostrá (respektive ne tak dokonale ostrá, jako při nižších clonovejch číslech) fotka vlivem difrakce.

když máš dost kontrastní negativ, tak se dá relativně dobře zaostřit i s normální lupou při pracovní cloně. sice to neni tak pohodlný, jak s mikroskopem, ale jde to.
  • 0

#4756 majla

majla

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 520 příspěvků(y)
Reputace: 3

Publikováno 9 květen 2010 - 21:15:03

před časem jsem tu řešil volbu kvalitní lupy k zvětšováku a padla volba na Paterson, pokud jsem to nezkomolil, zatím nakoupil, ale plánuju

chci se zeptat - pokud zaostřím při otevřené cloně co nejlíp s obyčejnou lupou, s kterou zřejmě není moc jednoduchý strefit to zrno, ale pak nastavím clonu třeba 11 - nedojde k tomu, že prostě ta hloubka ostrosti, která se prohloubí, mi to zrno v klidu pobere, čili ta ostrost bude v tom rozsahu, že se do toho vejde to zrno a pak už není potřeba žádná super lupa?

Já jsem co se týká přesného zaostření trochu vychladnul. Dříve jsem měl strach abych měl dokonale zaostřeno na zrno, jenže ona zmiňované hloubka ostrosti (aspoň u mého 90mm zvět. obj.) je celkem dost veliká. Jednou jsem rovnal linie u kácejíci se architektury a podložil jsem papír do šikmé roviny a to podložení dělalo minimálně 5cm a v celé fotografii jsem dosáhl stejné ostrosti při porovnání s původní zvětšeninou, která byla zvětšována standartně.
  • 0

#4757 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 9 květen 2010 - 21:33:53

Stejnou lupu mám cca měsíc, funguje spolehlivě. U většiny negativů s nějakými ostrými detaily - vlasy, listy, tráva apod není ani potřeba. Spíš jen jako ověření správného zaostření.
Chce to chvilku cviku se s ní naučit - musíš si podle oka zaostřit jak nejlépe to jde a pak při pohledu do lupy pomalu doostřit. V jeden moment zrno vyleze a dost rychle i mizí.
Nevím, jestli to není jen moje neznalost, ale lupa musí být umístěna přímo pod objektivem zvětšováku. Na krajích, kam dopadá světlo pod úhlem moc použít nejde.
  • 0

#4758 Lukas_87

Lukas_87

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)
  • LocationLondyn, UK
Reputace: 62

Publikováno 9 květen 2010 - 22:15:30

na krajích (až po místo, kde dopadají paprsky po úhlem 30 ° od kolmice) lze použít jedině a pouze nejlepší, nejdokonalejší a nejgeniálnější zaostřovací mikroskop fy. Peak, model 2000. jeho totožné kopie se prodávají i pod označením Micromega fy Omega.
pozor na nižší modelové varianty - nejsou celokovové a $$$ navíc jsou vzhledem k jejich průměrné konstrukci (tzn. ne lepší, než je standardem u jiných zaostřovacích zařízení) těžko oduvodnitelné. i když prostřední model řady též lze používat mimo osu.
  • 0

#4759 mickael

mickael

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 133 příspěvků(y)
Reputace: 25

Publikováno 9 květen 2010 - 23:56:51

Juhu, poridil jsem si durst printo, to je strojecek :)
  • 0

#4760 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2010 - 18:26:59

Pražáci, můžete mi dát typ, kde sehnat tu papírovou lepící pásku na vytahování a sušení barytovýách papírů? Nějak na ni nemůžu narazit. Je to normálně k dostání v papírnictví? Zatím bez úspěchu, všude měli jen izolepu.
  • 0

#4761 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!
Reputace: 206

Publikováno 10 květen 2010 - 19:08:36

Nemáte někdo obrázek pohotovky a fotodaxlu? Našel jsem inzerát na něco podobného, rád bych to koupil ale potřeboval bych vědět více.
  • 0

#4762 sjirka

sjirka

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 454 příspěvků(y)
  • LocationPlzeň
Reputace: 113

Publikováno 10 květen 2010 - 19:18:45

Pražáci, můžete mi dát typ, kde sehnat tu papírovou lepící pásku na vytahování a sušení barytovýách papírů? Nějak na ni nemůžu narazit. Je to normálně k dostání v papírnictví? Zatím bez úspěchu, všude měli jen izolepu.

Když jsem se na ní ptal v Plzni v papírnictví s tím, že chci "tu nalizovací papírovou pásku", tak paní nevěděla, když jsem dodal "takovou tu hnusnou", tak řekla "Tu hnusnou hnědou? To jste měl říct hned!"
  • 0

#4763 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 10 květen 2010 - 19:22:13

když projdeš václavskou pasáží směrem na palackýho, tak jsou tam v tý ulici umělecký potřeby a tam jsem jí kupoval.
bral jsem poslední, ale pán se tvářil, že přiobjedná...
  • 0

#4764 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK
Reputace: 407

Publikováno 10 květen 2010 - 19:23:13

jednou nusle a jednou vinohrady - zn. prodejny Koh-i-noor
v hradecké prodejně ji mají, proč by ji neměli v praze
papírová namáčecí lepící bych ji nazval
  • 0

#4765 jakub.jira

jakub.jira

Dost toho nakecá

• Předplatitel
  • 846 příspěvků(y)
  • LocationPraha
Reputace: 112

Publikováno 10 květen 2010 - 19:23:38

když projdeš václavskou pasáží směrem na palackýho, tak jsou tam v tý ulici umělecký potřeby a tam jsem jí kupoval.
bral jsem poslední, ale pán se tvářil, že přiobjedná...

http://www.marketart.cz/
  • 0

#4766 ryunin

ryunin

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 696 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2010 - 20:10:00

díky za tipy na tu hnusnou olizovací pásku
  • 0

#4767 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín
Reputace: 135

Publikováno 10 květen 2010 - 20:19:27

ogaři, to je lepící páska klihová, prdlajz namáčecí olízaná ... pěkně na paní prodavačku v papírnictví ukažte jazyčiskem, jak byste ji chtěli olizovat (tu pásku) a hnedkaj vám donese zrovna aj krabicu různých šířek a návinů
  • 0

#4768 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)
Reputace: 8

Publikováno 10 květen 2010 - 21:19:01

ogaři, to je lepící páska klihová, prdlajz namáčecí olízaná ... pěkně na paní prodavačku v papírnictví ukažte jazyčiskem, jak byste ji chtěli olizovat (tu pásku) a hnedkaj vám donese zrovna aj krabicu různých šířek a návinů

Já bych na inteligenci prodavaček moc nesázel. Třeba ta naše na klihovou pásku neslišela, na olizovací taky ne, pomohl až výraz "ten hnědej papírovej hajzl támhle vlevo nahoře" :wink: Měla to za zádama, ale tvrdošíjně mi tvrdila, že nic takového neexistuje a ani nikdy neexistovalo :?
  • 0

#4769 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 10 květen 2010 - 21:23:30

ogaři, ... pěkně na paní prodavačku v papírnictví ukažte jazyčiskem, jak byste ji chtěli olizovat (tu pásku) a hnedkaj vám donese zrovna aj krabicu

no nevím teda.... kdybych tohle aplikoval, tak taky místo toho, aby na mě milá paní prodavačka hned vybalila škatulu (lepicích pásek), bych mohl dopadnout jak Sobotka na štatlu.... :wink:
  • 0

#4770 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 11 květen 2010 - 05:23:30

Tady je to samé lízání a škatule.Asi se budu červenat. :wink: :?
  • 0

#4771 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 11 květen 2010 - 11:03:24

Víte proč mi toto připomíná IDIF?
Protože někdo nabízí "velmi přínosné" kurzy za "k****sky lidové ceny", ale sám je přitom tak roztomile nedotčený oborem :wink:

Vložený obrázek
  • 0

#4772 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 11 květen 2010 - 11:39:11

buď ten zavináč fakt smrdí/voní jako hodně jetý ustalovač nebo už fakt blbnu
  • 0

#4773 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 11 květen 2010 - 12:53:43

Nemáte někdo obrázek pohotovky a fotodaxlu? Našel jsem inzerát na něco podobného, rád bych to koupil ale potřeboval bych vědět více.
V nejhorším stačí i popis. Popřípadě, má-li kdo Koblicovu příručku o stavbě fotoaparátů, rád bych si ji půjčil.
  • 0

#4774 Bret3

Bret3

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno
Reputace: 9

Publikováno 11 květen 2010 - 13:48:44

Ty Ploci, nejsou náhodou Epifoky z Vršofotu čirou náhodou vlastně Koblicovy pohotovky? Něco takovýho se mi plete. Ty už dohledáš i na síti. Myslím, že tohle by asi rozlouskl pan Vait. Už je to delší doba, co jsem po Koblicově stavbě fotografických přístrojů pátral, tak si nejsem moc jistej.
  • 0

#4775 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 11 květen 2010 - 16:41:02

Na síti jsem nenašel nic. Jen přihazuju na jeden zjevně domácký přístroj 6x9 s tessarem 9cm, na lidi aj dřevjénky z výletu to bude lepší, než moskva.
  • 0

#4776 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 11 květen 2010 - 16:48:21

Když jsem se na ní ptal v Plzni v papírnictví s tím, že chci "tu nalizovací papírovou pásku", tak paní nevěděla, když jsem dodal "takovou tu hnusnou", tak řekla "Tu hnusnou hnědou? To jste měl říct hned!"

A kde jí mají? Je to ta poctivá stará, nebo nějakej novější klon? Zásoba pomalu dochází........
  • 0

#4777 Tilberien

Tilberien

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 327 příspěvků(y)
  • LocationLouny

Publikováno 11 květen 2010 - 16:51:41

Na síti jsem nenašel nic. Jen přihazuju na jeden zjevně domácký přístroj 6x9 s tessarem 9cm, na lidi aj dřevjénky z výletu to bude lepší, než moskva.

To vypadá zajímavě, tak až ho vyhraješ, tak se prosím pochlub.
  • 0

#4778 LukasJ

LukasJ

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 319 příspěvků(y)
Reputace: 4

Publikováno 11 květen 2010 - 17:00:17

Víte proč mi toto připomíná IDIF?
Protože někdo nabízí "velmi přínosné" kurzy za "k****sky lidové ceny", ale sám je přitom tak roztomile nedotčený oborem :wink:

Vložený obrázek

No jestli je to IDIF, tak tam vklidu jdi. Jen si vezmi velký (rozumněj těžký) fotoaparát, poctivé konstrukce. A lehce jim ho omlať o hlavu. Na jejich kurzech jsem nebyl, ale pokud jsou tak skělé, jako jejich "profesionální" ateliér, tak potěš koště. Není to zrovna nejlevnější, ale zasejc je spousta vybavení v ceně. Záblesky (škoda, že jsem dostal jedno rádio, ale to jsem vyřešil vlastním, díky nějaké prozřetelnosti jsem si je vzal, příslušenství 0. No i stím se dá žít, dva softboxy a světlo na pozadí stačí. Trošku problém nastal, když jsem zjistil, že papírové pozadí končí u země, tedy nepoužitelné. Prostě již nikdy, ani zadarmo.). No a když vidím, kdo vede kurzy, škoda mluvit..... Jinak, pro návštěvu jsem ochoten zapůjčit i dřeváka, ale myslím, že poctivá ruská ocel by udělala lepší práci :-) :-) :D
  • 0

#4779 Bret3

Bret3

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno

Publikováno 11 květen 2010 - 18:50:17

Tak teď jsem zkusil hledat a ejhle - Google, první odkaz, a máš to i s inženýrem Koblicem osobně - kuk tady Jo a ještě jsem někde našel, že té bedýnce kolem objektivu snad říkal Koblic žudro :-) Jistou souvislost s žudrem ve smyslu stavebního prvku tam sice vidět je, ale tohle Koblicovo jazykotepectví je někdy prostě ďábelský.
  • 0

#4780 vanourek

vanourek

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 831 příspěvků(y)
  • LocationZlín

Publikováno 11 květen 2010 - 20:31:55

No jestli je to IDIF, tak tam vklidu jdi.

Právě on to IDIF není, to sú nějací pakoši, co chcú učit pracovníky grafických studií, jak správně rozjebat text v obdélníčky. Tož leda bych si od kolegy tiskaře půjčil ten keramický aniloxový válec na formát B2 (něco málo přes 80 kg), když je mám trestat dle Tvé rady (rozuměj aby byl správný poměr cena kurzu / výkon bití lektorů) :-)
  • 0

#4781 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 12 květen 2010 - 09:46:44

jsem ráno zaběhl do komory udělat jeden obrázek, tak jsem byl zvědavej a maje na sobě nejdražší rifle (to mi řekla manželka před týdnem, když mě viděla jak nalévám ustalovač a jsem tedy vycházkově oblečen) dal jsem místo zástěry starou mikinu kolem sebe a pevně vzadu utáhl
práci jsem ukončil, oblékl bundu a šel na autobus
zdravím se se s vesničany a podivuji se jejich pátravému pohledu
kouknu dolů a ona "zástěra" na kalhotech byla stále
tak jsem ji odvázal a nastoupil až pak
  • 0

#4782 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 12 květen 2010 - 11:02:45

Tak teď jsem zkusil hledat a ejhle - Google, první odkaz, a máš to i s inženýrem Koblicem osobně - kuk tady Jo a ještě jsem někde našel, že té bedýnce kolem objektivu snad říkal Koblic žudro :wink: Jistou souvislost s žudrem ve smyslu stavebního prvku tam sice vidět je, ale tohle Koblicovo jazykotepectví je někdy prostě ďábelský.

Na tz str8nkz jsem se nem2l d9vat. Je tam tolik l8kadel. Třeba box kolex - působí jednoduše a geniálně. A další. Ach jo...
  • 0

#4783 Enthropy

Enthropy

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 977 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2010 - 12:16:05

Tak teď jsem zkusil hledat a ejhle - Google, první odkaz, a máš to i s inženýrem Koblicem osobně - kuk tady Jo a ještě jsem někde našel, že té bedýnce kolem objektivu snad říkal Koblic žudro :wink: Jistou souvislost s žudrem ve smyslu stavebního prvku tam sice vidět je, ale tohle Koblicovo jazykotepectví je někdy prostě ďábelský.

Na tz str8nkz jsem se nem2l d9vat. Je tam tolik l8kadel. Třeba box kolex - působí jednoduše a geniálně. A další. Ach jo...

Ten Vaňůrkův leták je nějakej nakažlivej :D
  • 0

#4784 kelfik

kelfik

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 1 073 příspěvků(y)
  • LocationOstrov u Macochy
Reputace: 86

Publikováno 12 květen 2010 - 12:49:43

PLoci začíná mluvit nějak podezřele digitálně :wink:
  • 0

#4785 ploci

ploci

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 153 příspěvků(y)
  • LocationValachy!

Publikováno 12 květen 2010 - 13:48:17

Za to může školní počítač - klávesnice jsou všechny přednastaveny na angličtinu. Taky by těm cizím nemuseli tolik lézt do řiti, jak můžou vyjet do zahraničí, aniž by si to neuměli samo přepnout :wink:
  • 0

#4786 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 12 květen 2010 - 15:40:42

to máš podobný jako když některejm mladejm závislákům sebereš GPRS navigaci... jsou v pr.....
  • 0

#4787 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 12 květen 2010 - 15:48:16

tý brďo to je amerika
najedu na aukru myší na obrázek a on na mě sám vyskočí :lol:
holt všecko se víc a víc zčíslicovaťuje a zautomatizovává
eště že existujou fotoaparáty co tohle nemaj
  • 0

#4788 Bret3

Bret3

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno

Publikováno 13 květen 2010 - 09:44:06

Jo amerika, před chvílí mi přišlo na mobil upozornění na mail z e-baye, tak si říkám, na kterou aukci jsem to zapoměl, a z mailu na mě vykouklo "Digital deals" :lol: A nejhezčí je, jak hned pod tím nápisem na obrázcích "Still interested in..." jsou měchovej Voigtlander a Zeiss spolu s jedním krásným rádiem ze 70.let :D :D :lol:
  • 0

#4789 Corvus

Corvus

Nováček

• Registrovaní
  • Pip
  • 438 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2010 - 09:54:36

ja len tak mimochodom. niekto mi napisal sukromnu spravu, ale ja ich nemozem pouzivat.
tak radsej mi napis na mail, mam ho uz spristupneny v profile.
  • 0

#4790 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín
Reputace: 227

Publikováno 13 květen 2010 - 10:01:41

to máš podobný jako když některejm mladejm závislákům sebereš GPRS navigaci... jsou v pr.....

a co teprve když jim vemeš GPS navigaci :lol: my totiž hrajeme ten géokešing:)
  • 0

#4791 ypres_bass

ypres_bass

Obchodník zbožím prošlým

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)
  • LocationPardubice
Reputace: 51

Publikováno 13 květen 2010 - 10:11:54

a co teprve když jim vemeš GPS navigaci :lol: my totiž hrajeme ten géokešing:)

vy též?
  • 0

#4792 Bret3

Bret3

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 971 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Brno

Publikováno 13 květen 2010 - 10:35:06

Jo jo, já si s mapou a buzolou občas připadám jako stařec z jinýho století. Ale když tak přemýšlím nad tím, kdy jsem se naučil obě propriety používat, tak vlastně to je i pravda :-) Zrovna dneska ráno jsem měl pracovní schůzku, a když jsem navigoval kolegu kde to je, ještě jsem ho varoval - bacha, číslování na ulici je takový, že číslo 41 vlevo je od čísla 40 vpravo asi 10-15 minut ostré pěší chůze. Tak si na to vzal radši navigaci, já si říkal, že to je tím pádem vyřešený, a kam myslíte, že ho GPS poslala? :-) Stejně by na místě nezaparkoval, ale celkem mě (naštěstí i jeho) to pobavilo.
  • 0

#4793 zajda

zajda

Dost toho nakecá

• Registrovaní
  • PipPip
  • 888 příspěvků(y)
Reputace: -3

Publikováno 13 květen 2010 - 12:45:28

a co teprve když jim vemeš GPS navigaci :-) my totiž hrajeme ten géokešing:)

vy též?

to tady spousta.
my s malým to bereme jako výlet, chodíme jen po těch pokladovejch /jiný ho pochopitelně nezajímají/ a bez navigace.
když nenajdem nevadí, alespoň víme, že se vrátíme.

někdy je dobrý se vracet...
  • 0

#4794 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 13 květen 2010 - 13:21:16

a co teprve když jim vemeš GPS navigaci :-) my totiž hrajeme ten géokešing:)

GPRS,GPS, a co to je to geocosi? tím jsem nedotčený, promiň :-)
  • 0

#4795 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 13 květen 2010 - 13:37:05

geocaching = celosvětová hra, na různých zajímavých místech jsou schovány krabičky, které hledáš pomocí zeměpisných souřadnic
http://cs.wikipedia.org/wiki/GPRS

GPRS = technologie přenosu dat v GSM síti
http://cs.wikipedia.org/wiki/GPRS

GPS = global positionioning system, neboli globální poziční systém
http://cs.wikipedia....itioning_System

a teď jdu provést koupel v atomalu:-D
  • 0

#4796 berraneck

berraneck

Tlampač (grafoman)

• Registrovaní
  • PipPipPip
  • 2 184 příspěvků(y)
  • LocationPraha/Vsetín

Publikováno 13 květen 2010 - 13:38:18

geocaching = celosvětová hra, na různých zajímavých místech jsou schovány krabičky, které hledáš pomocí zeměpisných souřadnic

oprava: http://geocaching.org/

• 0

#4797 Jirinol

Jirinol
  • Guests

Publikováno 13 květen 2010 - 13:55:00

jé díky, já už od vánoc hledám krabičku se šroubečky a čudlíky z jednoho rozebraného aparátu. Zkusím to tedy s GPS, jestli mi ji někdo půjčí. :-)
  • 0

#4798 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 13 květen 2010 - 14:04:55

u nás před barákem jedna z těch hk krabiček je taky, co si pamatuju, tak stará paní mlíková, co bydlí hned vedle vždycky tápajícího čteče displejů naviguje :-)
" je to ta trubka zábradlí u křížku, ta vpravo vzádu"
  • 0

#4799 RHx

RHx

Hrabě kydoň

• Předplatitel
  • 5 755 příspěvků(y)
  • LocationHK

Publikováno 13 květen 2010 - 14:06:08

sám jsem se tam nedíval, poněvadž taky tuhle hru nehraju
jo krabičky v garáži, to je něco docela jinačího
  • 0

#4800 jenda1250

jenda1250

Hrabě kydoň

• Moderátoři
  • 3 570 příspěvků(y)
Reputace: 397

Publikováno 13 květen 2010 - 15:56:08

sám jsem se tam nedíval, poněvadž taky tuhle hru nehraju
jo krabičky v garáži, to je něco docela jinačího

O víkendu jsem hledal svinovací metr, snad půl hodiny než jsem jeden našel ve fotokomoře, a to jich doma musí být minimálně 5 kousků 8-)

Geokečink - když byl táta v Emirátech, tak se tam kolegové tomhle sportu prej taky věnovali :-). Mě stačí mapa; i bez buzoly :-) :D.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 členů, 1 návštěvníků, 0 anonymních